Şimdi Ara

YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.932
Cevap
34
Favori
177.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün lastikleri değiştim,lastik basınç sensöründe bir sıkıntı yok yani bir uyarı vermedi araba ama yokuş kalkış destek sistemi çalışmıyor."Yokuş kalkış desteği devre dışı" diye uyarı veriyor.Lastik değişimiyle alakalı olabilir mi?
  • erhan126 E kullanıcısına yanıt
    Yokuş kalkış sistemi ile lastik değişiminin alakasını kuramadım.Araç bilgisayarından ayarlar menüsünden bir kontrol edin belki yanlışlıkla devre dışı bırakılmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, benim aracım da 6000 küsür kilometrede ve yakıt ortalaması 6,4. Aracımı kış başı aldığım için, ve kışlık lastiklerim olması gerekenden geniş olduğu için belki yazın biraz düşer bu ortalama. Gerçi düşmese de önceki aracım Ford Fiesta 1,4TDCi idi ve onun da ortalaması 6,3'tü. Yani 6,4 bana çok uygun geldi. Konuda Bazı arkadaşların da bahsettiği gibi son 10 -15 gündür benim aracımdan da sol B Sütunundan garip bir tıkırtı geliyordu. Servise Götürdüm Kapı Trimleri ve B Sütunu Tavan döşemesi söküldü bakıldı ve tekrar toplanarak test edildi fakat ses hala var idi, daha sonra sütunun hemen altındaki marşpiyer ve bağlantılarına bakıldı, marşpiyerde görünürde bir durum olmamasına rağmen, marşpiyeri tutan bağlatı elemanlarından sesin geldiği anlaşıldı, ve bağlantı elemanlarından (sanırım pim) 2 tanesi değiştirildi ve yapılan çeşitli testlerde sesin gelmediği tespit edildi. yani aslında sol b Sütunu ve civarından gelen seslerde aklınızda olsun, mutlaka bahsettiğim noktaya da baktırın.
    Sonrasında aracımı yıkayıp bana teslim ettiler, ve meşhur ıslak iken kapı lastiklerinden gelen gıcırtı sesi dışında ses yok, araç kuruduğu zaman o seste kesiliyor zaten. bu sese istinaden servis vazelin sürmek istedi fakat kalıcı çözüm olmadığını, vazelinin de 2-3 ayda bir tekrar sürülmesi gerektiğini söyledi. aracım beyaz olduğu için, ODAKLAN nickli arkadaşın şerit uygulaması da pek uygun olmaz gibi geldi. Kapı Lastiklerinin sesini kesmek için kadifeli fitil işlemi nedir, ve uygun ürünün linkini atabilecek(internet alışverişi için) arkadaş var mıdır?
    iyi günler kolay gelsin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bortecinenumu

    Merhabalar, garanti uzatmak mantıklı mı? +2 yıl için 1000 tl istiyorlar. Tirim sesi tam olarak nereden geliyor. Yakıt tüketimi 6.5 lt. Daha yukarı çıkmadı. 13.500 km de.

    Aşağıda neleri kapsadığını anlatmış. Mekanik, Elektronik ve elektrik arızalarını kapsıyor. Anlatmadığı oluşacak arızanın tamamını karşılamadığı, sanırım %20 veya %25'lik bir bölümünü yine siz karşılıyorsunuz. Yaptırmak mantıklı mı, bence 1.000 Tl 2 yıl için verilir.
    http://www.ford.com.tr/ford-servis/uzatilmis-guvence-paketi




  • Dün kendiliğinden çözüldü problem.Şu an sıkıntı yok.Trim sesi konusunda benim arabanın da orta ekranın arkasından ses geliyor bozuk yollarda.Arka sağ kapının ordan geliyor.Bilmiom artık umursamayacam arabanın derdi bitmiyor.
  • ahmet_turedi kullanıcısına yanıt
    @ahmet_turedi

    Hocam +2 yıl %20 sini kullanıcı karşılamak şartıyla 100.000 km sınırlı garanti yaptırırsak bazı hatalara kullanıcı hatası derler mi yaptırdığım garanti boşa gider mi?

    Bagaj havuzu, hepsi uyuyor, ama bagajı genişletince biraz ensiz geliyor. Ama 4D kaucuk paspas süper bişey. Araba hiç kirlenmiyor.

    Artı cilalı oto şampuanı şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhan126 E kullanıcısına yanıt
    Ekranın ordan gelen ses çakmaklıktan geliyor.Ses gelirken eliniz ile az yukarı çekin ses kesilir veya yerinden çıkartın.Bendede nadiren geliyor ben çakmaklık ile oynayınca ses kesiliyor.Valla tıkırtısız araç bulmak zor.İlk başlarda bu araçlar sessiz diye övünüyorduk gördük ki zamanla her araç gibi tıkırdamaya başladı.Kulağımız alışıyor araca ve her sesi duyuyoruz.İlk zamanlara göre yol seside bana fazla geliyor ama bu tamamen dediğim gibi kulak alışmasıyla alakalı.Hemen her aracımda aynı şeyi yaşadım zamanla aracın içinde orkestra varmış gibi her yerden sesler duymaya başlıyorum :)

    Çok takılmadan keyfine varın emin olun tıkırtısı olmayan araç yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bortecinenumu kullanıcısına yanıt
    Garanti boşa gitmez ancak 3 yılda meydana gelmeyen bir arıza buyuk ihtimalle üretim hatası kaynaklı olmayacaktır.Her türlü kullanıcı hatası v.s gibi muamele ile karşılaşmak muhtemel.Benim 4 yıl garantili aracım ben ilave garanti yaptırmam.Zaten bozuk bişey varsa 4 yıl içinde ortaya çıkması lazımdı hatta ilk 1 senede meydana çıkması lazım.Ben kolay kolay bişey olacağını düşünmüyorum ama buna ayıracak fazladan bütçeniz varsa neden olmasın fazlanın zararı olmaz en azından piskolojik olarak rahatlık verir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yeni mondeomu alalı neredeyse 3 hafta oluyor. Genel itibariyle memnunum ancak bu aralar kafama takılan birşey var. Şöyle ki;

    Aracım tdci manuel, 1. Vitesten 2. Vitese geçerken debriyaja hızlı bir şekilde bastığımda, yay sesi gibi bir ses geliyor. Diğer vites geçişlerinde bu sesi duymuyorum. Bir de diyelim ki 2. Viteste gaz vermeden giderken gaz verdiğimde yumusak degil de sert bir geçiş oluyor, hafif vurma gibi.

    Özellikle devriyaja bastığımda gelen sesten rahatsız oldum, arac daha 1500 kmde; acaba sanzımanın belirli bir alışma süresi mi geçirmesi gerekiyor? Diyorum bir yandan ama sıfır aracın da yağ gibi olması lazım değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erci541 E kullanıcısına yanıt
    Bende böyle bir ses yok bence servise göstermekte fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar. Bugün kısmet olursa Mondeo 1.6 Tdci Titanium aracımı teslim alacağım. Yazılanları okudum biraz kullandıkça tecrübelerimi seve seve paylaşacağım. Mersin'den selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 1.6tdi icin yakit degerleriniz neler? Ben bir turlu 7.2 den asagi indiremedim 😔😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandıkça yakıt değerlerini paylaşırım görelim bakalım biz ne seviyelerde yakıt tüketeceğiz 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halil Can ACAR

    Herkese merhabalar. Bugün kısmet olursa Mondeo 1.6 Tdci Titanium aracımı teslim alacağım. Yazılanları okudum biraz kullandıkça tecrübelerimi seve seve paylaşacağım. Mersin'den selamlar.

    Aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah.Yakıt tüketimi güzergah ve uzun yol potansiyeline göre değişkenlik gösteriyor.Ben 6.5 ortalama ile geziyorum.
  • ahmet_turedi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Mersin'de genelde düzlük heryer çok trafiğe kalmadığımız surece guzel tüketimler elde edeceğimi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler yarın deneyeceğim o çakmaklıktan gelen sesi kesmeyi.Benim yakıt ortalamam 6.9...Bugün uzun yol 35km 110-120 ortalama hızla 6.1 yaktırdım.Yollar yaştı yağmur vardı bayağı.Uzun vadeli gerçekçi karma tüketimin 6 nın altına düşeceğini sanmıyorum.Ben 6.5'u bile bu araba için makul buluyorum.En kötü şartlarda bile en kötüsü ama,en fazla 8 yakar.Yeni mondeo alan arkadaşlara hayırlı olsun güzel tercih :)
  • Yol bilgisayarı ortalamam 5,7 lt. Ortalama hız 42km/h.
  • bortecinenumu kullanıcısına yanıt
    Bence mantıklı, eğer uzun süreli binmeyi düşünüyorsanız tabiki, kafanız rahat olur. 1000 TL makul bir rakam.




  • Aracımı teslim aldım akşam üzeri. Bayiden eve kadar olan ilk tüketim böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarını yeni alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum doğru tercihlerinden dolayı.ALLAH kaza bela vermeden mutluluk ve neşe içinde kullanmalarını nasip etsin.
    Yakıt değerleri aracın 5 bin kilometreden sonra takip edilmesi gereken bir konu ,benim aracımda 8 binden sonra gerçek değerlere ulaştım.Kışın 6 litre yazında makul kullanımda 5 lt çok rahat yakalanıyor arabam 26100 km de.
    Daha önceki yazılarımda'da belirtim araç gerçekten çok sessiz bunu çok çeşitli markaları kullanmış birisi olarak söylüyorum o yüzden bize bu sesler sorunmuş gibi geliyor,tabiki olmasa çok daha iyi olur ama oluyor .
    Şükurki başka sorun konuşulmuyor buda aracın kalitesini ispatlıyor aslında.
    bir arkadaşımız göğüs bölgesinden gelen bir sesten bahsetmiş tavsiyem o ses geldiğinde dikiz aynasının arkasındaki cama yapışık gibi duran o kutucugu cama bastırarak dinlemesi ,vıbrasyonda o plastik cama temas ediyor ve o zırıltı sesini oluşturuyor ,çözümü çok kolay servise gittiğinizde söyleyin oraya küçük bi izalasyon uygulayark giderirler.
    Diğer bir arkadaşımızda zamanla yol sesinin artış gösterdiğini belirtmiş ki doğrudur ,özellikle kışın lastiğin havadan dolayı çok soğuk olmasından kaynaklı yazın bu ses çok daha azalır ,birde km ler çoğaldıkça lastik özelliğini kaybetmesinden kaynaklanıyor.
    Birazda yol tutuşundan,teknolojilerden ,konforundan, kullanılan malzemelerin kalitesinden helede o firen güvenliği muhteşem bence.
    Bu formun en çok beğendiğim yanı iyisiyle kötüsüyle ne varsa paylaşılması emeği geçen herkese (özelikle doktor) çok teşekkür ederim .




  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.