Şimdi Ara

Yeni mezun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese, Geçen ay okuldan mezun oldum ve üniversite hayatı artık bitti ve sırada askerlik var fakat askere gitmeden önce şöyle 1 sene kafa dinlemek istiyorum. Açıköğretime yazılmadan askerliği 1 sene erteletme gibi bir durum var mı?



  • Lisans mezunu biri başka bir lisans programına kayıt olduğunda tecil edilmez anca yüksek lisans kayıt yaptırırsan tecil hakkın var.

    Fakat lisans mezunları mezuniyet tarihi itibariyle 2 yıl tecil hakkı vardır.Diploman (bazı şubeler istemiyor e devlet çıktısı yeterli olabiliyormuş) ile mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde askerlik şubesine giderek yoklamanı yaptırmalısın ve tecilini yapabilirsin.

    2 yıl sonra muhtemelen Kasım 2019 celbinde askere gideceğine dair belge verecekler. Eğer daha erken gitmek istiyorsan tecili celp döneminde en geç 2 ay ( Kasım celbinde gitmek için Ağustos sonu) öncesinde askerlik şubesine gidip tecil bozdurabilirsin.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Peki bu süreci açıköğretim ile uzatanlar nasıl yapıyor? sonuçta lisans bölümünden mezun olup farklı bir lisans bölümüne kayıt oluyorlar.
  • OnLyNewTR O kullanıcısına yanıt
    Kayıt olabilirler ama 2 yıl sonra lisans mezun olduklarında kullandıkları tecil biter ve askere gitmesi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.