Şimdi Ara

Yeni MacBook için ilk aksesuar yine Apple'dan geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Yeni MacBook için ilk aksesuar yine Apple'dan geldi





    Kabul etmek gerek ki Apple'ın kendi ekosistemindeki katı uygulamaları ve sert kısıtlamaları en çok aksesuar üreticilerinin işine yarıyor. Apple'ın kendisi de aksesuar ürettiği için her halükarda kazanmış oluyor. Yeni MacBook modelinde de bunu gördük.

     

    Şarj ve bağlantı için tek bir USB Type-C portunun mevcut olması genelde inceliğe ağırlıklı verilmesine bağlanıyor. Ancak bu hamlenin aksesuar satışlarına yapacağı etkiyi görmemek yanlış olur.

     

    Apple'ın yeni MacBook ile birlikte duyurduğu bağlantı aksesuarı bunun en önemli örneği durumunda. Sadece MacBook ile uyumlu olan bu adaptör, kullanıcılara bir HDMI, bir USB 3.0 portu ve bir USB Type-C portu sunuyor. Diğer bir versiyonda ise HDMI yerine VGA girişi mevcut.

     

    Tek bir USB Type-C portu ile kullanıcılar aynı anda hem şarj edip hem de harici bellek kullanamayacak. Ancak bu adaptörden alırsanız hepsine birden sahip oluyorsunuz. Eğer harici kaynaklara sıkça ihtiyaç duyuyorsanız bu adaptör vazgeçilmeziniz olacaktır.

     

    Yeni adaptör 79$ fiyat etiketine sahip. Tabi yeni MacBook için bu kadar para ödedikten sonra adaptörün fiyatı devede kulak kalıyor ancak bu her tüketici için geçerli değil. Bununla birlikte adaptör muhtemelen en çok satılan aksesuarlardan birisi olacaktır.

     

    Apple'ın tek bir USB Type-C portu kullanması eleştirilere açık olsa da en azından açık kaynak bir standarda yer vermesi biraz teselli olacak. Zira bu standart üzerinde çalışan pek çok uygun fiyatlı alternatifi bulabilmek mümkün hale gelecek.







     








  • Ürettiği cihazın eksiğini aksesuar olarak satmakda çok hoşmuş

  • Kutusunda kulaklık barındırmayan iPad gibi, seve seve(!) alacaksın diyor Apple.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyenler için fiyatı da sadece ve sadece 249₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun kutu içeriğinde olması lazım.Biraz cömert ol be Apple.Usb Type C portu nedir allah aşkına...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: benim2

    Bilmeyenler için fiyatı da sadece ve sadece 249₺

    Sonumuz nereye gidiyor çok merak ediyorum... Apple TV indirim geldi dolar kuru yüzünden Türkiye fiyatında bir kıpırdama yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaza bu fiyatı vermek ''EŞEKLİKTİR'' ... Evet yorumu sert belki ve şu özeleştiri de de bulunmak istiyorum , lansman sırasında , '' 3.500'e ben tavım abi , gelsin alayım '' dedim , 4,300 şu sıkışıklığımda IMKANI YOK VE O FIYATI KESİNLİKLE ETMEYECEK BİR CİHAZ !
  • O değilde tam Macbook pro retina almayı düşünüyordum 3300 tlye(eğitim indirimi ile) şimdi fiyatlar fırlamış, aynı konfigrasyon ile şuanki fiyatı 5000 TL cik.

  • Kutu içeriğine konulmaması ayıp.

  • Alan arkadaşlar var hepsine selam olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi elimde 2 tane USB cihaz varsa bunları kullanabilmek için 2 tane bu adaptörden mi alacağım? :) Ahh be Apple gerçekten komiksin!!!

  • Arkadaşlar açın gözünüzü artık lütfen yağ sürmeyin şu Apple'ın ekmeğine tamam ben de çok severdim mac'im vardı iphone'um vardı ipod'um vardı ipad'im vardı hatta gelistiriciydim ama artık Apple'ın kullanıcı dostu bir tarafı kalmadı. iOS'da gün geçtikçe kötüye gidiyor. Şu haber bile herşeyi gözler önüne seriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macbook taki bu fiyat nedir böyle sütüne üstlük böyle gerekli ki bana göre olmazsa olmaz bir kablo parçasının (79$) fiyatı nedir yaa. macbooku alacak arkadaşlar alırken belki bu fiyatı önemsemezler okadar paranın yanında ama tek başına çok ciddi pahalı bir aparat. çok yazık...

  • Saçmalık, 8 ay önce macbook pro retina aldım. Yanımda taşıyayım hemde hızlı olsun sorun yaşamayım diye, bitirme projemde okula gidipte kendi bilgisayarımı projeksiyona takamıyorum bile ne anladım ben bu işten! kablo falan taşımak zorunda değilim 5000lira verdik yok yere böyle sıkıntılar çıkıyor. Artık herşey wifi üzerinden olabiliyor evet güzel bişi ama teknoloji biraz değil baya bi hızlı gidiyor. Hala bir çok yerde wifi yok olsa bile wifi a bağlanabilen projeksiyonlar yok vs. vs.

    Yeni çıkan macbook gerçekten çok hoş ama bir adam akıllı usb bile bağlayamayacak olmam gerçekten çok saçma.

    Edit: birde o sunumlarda "vuhuu" diye bağıran adam artık bi sus ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D1F6CB07 -- 10 Mart 2015; 1:05:41 >
  • Başlığı görünce aklıma Kurban Bayramı bu yılda hac vaktine denk geldi haberini hatırladım :)

  • Yakında touchpadi de kaldırıp harici aksesuar olarak satar :)

  • Değmez. Bu kadar paraya değmez. Tasarımı ve renkleri gerçekten çok iyi. Adamlar süslemesini çok iyi biliyorlar ama içi leş. Bu ek aparatı ayrı satmak ise kullanıcıya hakaret.
    8 senedir de Macbook'tan başka taşınabilir bilgisayar almıyorum. Apple iPhone'daki gösteriş merakını diğer ürünlerinde de göstermeye başladı. Bunun sonu iyi değil.
  • Eskiden boyle bir olay olsa millet kahkaha atardi. Bunu yapan dunyanin en buyuk teknoloji sirketi! Nasil buyudugu ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem cihazı eksik üretiyor hem de kendi eksiğini parayla satıyor. Var mı böyle bir dünya? Apple bir çalışan olsa çoktan işten kovulurdu. Apple sadece marka satıyor. Marka ve yazılım gücüne güveniyor. Kesinlikle kullanıcı dostu değil ve fırsatçı. Mac OS ile bir işi olmayan lütfen almasın böyle süslü püslü cihazları.

  • Tüketicinin bilinçlenip bu şımarıklığa tokat gibi cevap vermesi lazım. Herşey tüketicilerin bilinçlenmesinde yatıyor, şirket tabi ki kar peşinde koşacak ama bu politikalara rağmen gidip günlerce sıraya girerseniz daha böyle çok semer yersiniz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.