Şimdi Ara

Yeni laptop kasma sorunu (Monster Tulpar gtx1060 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
9.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi günü laptop aldım monster. Gtx 1060 , i7 8750H , 8gb ram, ssd+hdd. Özellikle dosya, uygulama açarken , youtube da videoyu tam ekran yaparken, oyun içinde optionsa girerken yada oyun içinde yükleme ekranlarına geçerken anlık kasmalar oluyor. 1-2 saniye bazen belkide 1 saniyeden az donmalar. Ayrıca oyunlarda beklediğimin performansın altında alıyorum optimum ayarlarda. Lolde başlarda 140larda iken sonradan 80-100e düşüyor Oyun sonları sabit 80.Rainbow Six Siege de de 80lerden 50 lere düşüyor. Hitmande de 60-45 arası fps. Bu fps değerleri normal midir? Performans değerlerine baktım. sıcaklık 60-71 arası genelde max 71. GPU kullanımı bazen düştüğünü gördüm %99-50 arası değişiyor. Sorunum nedir? Yardımcı olabilecek var mı? Nvidianın ayarlarından pil gücünden falan her şeyi max performansa ayarladım değişme yok. Bu akşam format atıp baştan kurup tekrar bakmayı düşünüyorum.Eğer çözüm yolu bulamazsam.Monsterla konuşucam onlarda bana yardımcı olmazsa iadeye gidicem. Lütfen yardımcı olun bir an önce çözeyim.1 aydır bilgisayar bakıyorum şimdi aldım bu çıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ket0n -- 4 Haziran 2018; 16:55:32 >

• ben de 1060 monster laptop da bu problemle ile karşılaşıyordum.Sadece ultra oynarken fps düşmeleri olmuyordu ama bf1 ve batman oyunun da ultra da dahil fps düşmeleri yaşıyordum gpu kullanımının düşmesi nedeniyle yaşanıyor bu sorun.Monster götürdüm çözüm bulamadılar 1 hafta öyle kullandım laptop'u ama sinir bozma derecesine gelince iade ettim ve malesef 1050 ti laptop aldım.

Orijinalden alıntı: Bigbang61

ben de 1060 monster laptop da bu problemle ile karşılaşıyordum.Sadece ultra oynarken fps düşmeleri olmuyordu ama bf1 ve batman oyunun da ultra da dahil fps düşmeleri yaşıyordum gpu kullanımının düşmesi nedeniyle yaşanıyor bu sorun.Monster götürdüm çözüm bulamadılar 1 hafta öyle kullandım laptop'u ama sinir bozma derecesine gelince iade ettim ve malesef 1050 ti laptop aldım.
    batman hangi oyunundan bahsediyorsunuz? arkham knight zaten çok sıkıntılı bir oyundu PC tarafında. Satıştan geri çektiler iade talep ettiler bir sürü şey yaşandı. Onda düşüşler olması normal. bf1 dede takılmalar olabiliyor. Başka denediğiniz oyun var mı acaba? Netten kendi sisteminize benzer sistemi, en azından işlemci ile ekran kartı aynı olanların ve sizde olan oyunların videosunu izleyin. Videolarda problem yoksa sıkıntı olabilir.

• aynı ürün hb de sepetimde duruyor almak üzereydim. foruma bi bakayım dedim. sorun varsa almayayim.takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

OMEN BY HP17-CB0005NT-6ZR92EA-9750H-16GB DDR4 2666 MHZ RAM- RTX 2070 8GB GDDR6-512 GB SSD+ 1TB 7200 RPM-17.3 FHD IPS 144 HZ G-SYNC

XIAOMI MI 5S PLUS 6GB/128GB
  • Sarohan kullanıcısına yanıt
    Takılmalar olabilir demişsiniz lakin 1050 ti olan laptop da bu sorunların hiçbir ile karşılaşmadım.Özellikle bf1 de takılmaları geçtim oyunu oynayamıyordum bile fps 5 saniye de bir 25 fps civarına düşüyordu bu normal değil elbette. Gta 5 de very high aldığınız zaman grafik ayarlarını fps hiç sabit olmuyor 50 fps civarlarına kadar iniyordu benim yaşadığım problemler bu oyunlar da gerçekleşti şimdi pugb yaşadım diyeceğim kalıplaşmış söz olan zaten 1080 de bile fps düşüşleri oluyor diyeceksiniz ama o öyle değil malesef şuan 1050 ti ekran kartıyla akıcı bir şekilde oynarken 1060 olan laptop da akıcılık hiç yoktu ve fps hiç sabit değildi.

Takılmalar olabilir demişsiniz lakin 1050 ti olan laptop da bu sorunların hiçbir ile karşılaşmadım.Özellikle bf1 de takılmaları geçtim oyunu oynayamıyordum bile fps 5 saniye de bir 25 fps civarına düşüyordu bu normal değil elbette. Gta 5 de very high aldığınız zaman grafik ayarlarını fps hiç sabit olmuyor 50 fps civarlarına kadar iniyordu benim yaşadığım problemler bu oyunlar da gerçekleşti şimdi pugb yaşadım diyeceğim kalıplaşmış söz olan zaten 1080 de bile fps düşüşleri oluyor diyeceksiniz ama o öyle değil malesef şuan 1050 ti ekran kartıyla akıcı bir şekilde oynarken 1060 olan laptop da akıcılık hiç yoktu ve fps hiç sabit değildi.
    Her oyunda oluyorsa zaten sıkıntı vardır ona bir şey demiyorum. Bazen olabiliyor bu tür durumlar aynı sisteme sahip başka kişilerde bazen bakıyorum bazı oyunlarda hiç sorun olmazken bende oluyor bazende videoda kinde sıkıntı görülürken bende olmuyor. Bu 1050ti li sistem de monster'a mı ait ?

• Sarohan kullanıcısına yanıt
    Evet monster'a ait.

Evet monster'a ait.
    Model numaralarını öğrenebilir miyim? 1060'lının ve 1050ti'nin.
  • quote:

Abra A5 V9.2.2 1 tbb kendim eklettim.
    1060'lı sorunlu olan model nedir?
  • quote:

Tulpar T7 V13.1
    Kusura bakma geç cevap verebildim. Önceki kullandığın modeldeki varsa SSD ve HDD modellerini biliyor musun? site sayfasından bakma çünkü orada farklı veya daha önceki kullandıkları yazıyor. Eğer sen aldığın zaman baktıysan yaz. Birde şimdikinde oyunları SSD'ye mi HDD'ye mi yüklüyorsun ve modelleri nedir.

https://forum.donanimhaber.com/monster-almayin--133697487

Orijinalden alıntı: mete14

Buna benzer bir sorun bende de var şurda yazdım bakabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/monster-almayin--133697487
    Sizdeki son durum nedir ?

Hepinize bol şans, iyi forumlar

monster alabilirim diyordum ..

yorumunuzu görünce kafam karıştı

DH PS Vita Kulübü
  • Harici ekran kartıyla çalıştırdığınıza emin misiniz?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.