Şimdi Ara

YENİ LAPTOP ALDIM BİRKAÇ SORUM OLACAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende kullandıklarımda fişe bağlı kullanıyorum
    Haftada 4-5 kere tamamen boşaltıp-şarj ediyordum
    Bir zararını görmedim.Ayrıca pil takılı iken kullanımda elektrik gittiğinde pilin ups görevi görüyor
  • pil ve adaptor kullanırsan pilin bozulma olasılğı var ilerde ayrıca pille cok ısınacagından tam verim alamazsın fakat elektrgn cok gdip geldiği bi yerdeysen kesinlkle böle yap.
    bide evdeysen kesinlikle pille kullanma uzun süre kulanmak istiosan.
  • ALINTI

    Bilgi ;
    Lityum Ion nedir ?

    Gilbert N. Lewis tarafından ilk olarak 1912 Yılında keşfedilen Li-Ion bataryalar 70′li yıllarda hücreler olarak sonrada 20 yıllık bir geliştirilme safhasından sonra 1991 yılında SONY firması tarafından piyasaya sunulmuştur. Li-Ion pillere lityum polimer pil hücreleri de diyebiliriz. (lithium polymer cell). Bir Notebook Pilinin içerisini açtığınızda hayatımızda sıklıkla kullandığımız AA türündeki kalem pillere benzeyen SONY firmasının Lityum polimer hücrecikleri görürüz. Normal Pillere çok benzerler fakat yapıları çok farklıdır.

    Bu tarihi süreç içerisinde günümüze kadar geliştirilmiştir. Cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar gibi birçok teoknolojik üründe kullanılmaktadırlar.

    2005 yılında ise Li Ion piller öyle geliştirildiler ki şarj olma sürelerini 8 dakikaya kadar düşürebilen firmalar var. Hatta 3 katına kadar daha güçlü oldular.

    Artılar ve Eksiler ;

    Li-Ion piller içlerindeki kimyasallar ve yapılarıyla çok hafif olmaları günümüz teknolojisinde tercih edilme sebeplerinin en büyüğü haline geldiler özelliklede Cep Telefonlarında 80Gr bir cep telefonunda acaba kaç gram pil vardır ? Diye düşündünüz mü ? Hemde 3 saat konuşma süresi ….

    Diğer Pillere nazaran Li-Ion piller tam şarj olmadan fişten çekilebilirler yani pile bu zarar vermez. Hatta ilk şarj esnasında tam olarak doldurmanızda gerekmez.

    Yani şöyle konuya açıklık getirecek olursak Li-Ion pil kullandığınız bir notebook’unuzu istediğiniz zaman fişten çekebilir istediğiniz zaman fişe takabilirsiniz…. Evet HAFIZA ETKİSİ dediğimiz durum söz konusu değildir. Pilinizi şarj konumundayken elektriğini çekmeniz pilinize bir zarar vermez. Aksine kaldığı % oranına göre şarj olmaya devam eder.

    Kısaca özetlersek…

    * Çok hafif
    * Kolay şarj olabilme
    * Az yer kaplayan
    * Taşınabilir
    * Elektrik kesintilerinden etkilenmeyen

    Birazda gelelim eksilerine yani dezavantajlarına….

    Kısa ömürlüdürler evet yanlış durmadınız hatta size daha ilginç birşey söyleyeyim. Li-Ion piller üretildikleri tarihten itibaren ömürleri başlar bir kenara bile koysanız onların ömürleri tükenmeye başlar. Özelliklede Notebook üreticileri bunu son kullanıcıya söylemezler Cep telefonu üreticileride tabiki.. http://www.teakolik.com

    Ne demek üretildiği anda eskimeye mi başlıyor.. ?

    Bu sorunun cevabı evet şarj etsenizde etmesenizde üretildikleri günden itibaren ömürleri tükenmeye başlar..

    Hatta birçok Dizüstü PC üreticisi 3 Yıl garanti verdiği bir Dizüstüne 2 yıl pil ömrü verir… Bunu satarken söylemezler notebook’unuzun garantisi bitmesede pil garantisi bitebilir… Pil yüzünden garanti kapsamı dışında pil kullanıcı hatasına maruz kalmış gibi bahanelerle geçiştirilebilirsinizde….


    Peki bir Notebook’unuz var ve Li-Ion pilini en doğru şekilde kullansanız bile her yıl ömrünün yaklaşık %20 ile %40 ını yediğini biliyor muydunuz ?

    Yani ortalama 2 ila 3 yıl içerisinde pilinizi tamamen kaybediyorsunuz….

    Notebook’unuzu sürekli kullandığınızı varsayalım ve sürekli kullanılan bir Dizüstü sürekli ısınır özelliklede bir süre sonra FAN ve Soğutma delikleri tozdan kapandığı için soğutma tam olarak gerçekleşmez Notebook’unuzun iç kasa sıcaklığı yaklaşık 35 - 40 derecede seyrettiğini varsayarsak 1 yıl geçmeden pilinizin ömrünün %40 ının geri dönüşümsüz olarak kaybedersiniz…



    Eğer ki bir derindondurucu içerisinde notebook’unuzu kullandığınızı varsayarsak yani notebook’unuzun sıcaklığının 0 dereceği geçmediğini hani olmaz ya hadi hayal kuralım ve derin dondurucu içinde 1 yıl notebook kullandınız diyelim Li-Ion pillerin ömrü bu süre sonunda %6 ile %8 civarında kayba yol açar…

    Anlayacağınız her halükarda piliniz ömründen yiyecektir ve sıcaklık en kötü düşmanıdır.

    Daha enterasan birşey söyleyeyim mi ?

    Dizüstünüzü Fişe takmadan kullandığınızı var sayıyorum yani adamın biri bir notebook almış ve şarj ediyor sonra fişten çekiyor notebook’unun pili bitene dek kullanıyor. Sonra pil bitiyor Notebook kapanıyor tekrar şarja takıp şarj olduktan sonra kullanıyor…

    Sakın bunu yapmayın …!

    Li-Ion Pilinizin bitmesine biz TAM BOŞALMA diyoruz… Eğer 100 kez TAM BOŞALMA gerçekleşirse işte o zaman 100. TAM BOLAŞMA ‘dan sonra PİL ÖMRÜNÜZÜN %80′i gitti demektir.. Hayırlı olsun en kısa sürede bir pil alacaksın kardeş O pil batıyor’muydu sana dibine kadar kullandın ….

    Li-ion piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadarda uzun ömürlü olamazlar…http://www.teakolik.com

    Ayrıca Li-ion Piller Aşırı şekilde ısındıklarında ne bileyim mesela yazın güneşin altına arabanızı part ettiniz Piliniz yada dizüstünüz öncamın kenarında .. ( Yine örnek veriyom biraz hayal kuralım )

    Aman hırsız felan demeyin yaklaşmayın bile SAKIN..!

    Li-ion Piller aşırı ISINDIKLARINDA PATLARLAR..! Evet yanlış duymadınız yangın çıkma riski patlama riski çok fazladır. Özelliklede ateşe atılan bir pil çok gürültülü ve etkili bir biçimde patlar güneşin altında uzun süre beklerseler işte o zaman heran koku duyup bir süre sonrada patladığına şahit olabilirsiniz…

    Buradan da çıkartacağımız sonuç Li-ion pile sahip olan ister cep telefonu ister dizüstü olsun hiç fark etmez dibine kadar pili kullanıp TAM BOLAŞMA yapmayın ve SICAK ortamlardan uzak tutun özelliklede CEP telefonunuzu yazın sıcağında arka cebinize sokmayın Notebook’unuzuda güneşin altında arabada felan bırakmayın…

    Bir Li-ion Pili derin dondurucuda %40 dolulukla 10 yıl zarar görmeden saklayabildiğiniz gibi bir Dizüstü içerisinde 12 ay kullanabilirsiniz…

    Birde HIZLI DOLDURMA …

    Evet birçok notebook üreticisi HIZLI DOLDURMA’ya karşı hiçbir önlem almadığını hatta bazılarının isteğe bağlı olarak yavaş doldurma ünitesi eklediğini biliyor muydunuz ?

    Eğer ki sürekli HIZLI DOLDURMA yaparsanız Pilleriniz Aşırı ısınacaktır Piller içerisindeki kimyasallar buharlaşarak yavaş yavaş hatta bazende hızlı hızlı özelliklerini kaybedeklerdir…

    http://www.teakolik.com NiMH pillerle Li-Ion piller arasında bir kıyaslama yaparsak ;

    Maliyet : NimH Ucuz , Li-Ion Pahalı

    Enerji verimi : Nimh 60W/Saat , Li-Ion 200W/Saat (1kg için hesaplanmıştır)

    Güvenlik ve korunma : NimH Gazı Sıvı hale getiren katalizör e sahip , Li-Ion yüksek sıcaklık kapatma basınç düşürme aşırı şarj kesmesi aşırı boşalma koruması basınç koruma ve gaz çıkışı

    Tam Boşalma ; Nimh pil ölebilir , Li-Ion Pil öldü

    Li-Ion Piller çok çabuk bozulabilen nazik parçalardır patlama tehlikesi sıcaklıkla doğru orantılıdır ve yüksektir. Fakat NimH piller milyonda bir bi olasılık olarak patlarlar ve ömürleri uzundur…




  • walla buyuk firmalar bile notebookta yer sorunu oldugu için 2 slot kouyor ram modulleri için..XP işletim sistemide yanılmıyorsam 2GB destekli olması lazım..yani 4GB yapman boş gibi..+2gb ram gunnumuz program ları için yeterli miktardır..

    sende de tahminim 2 slot vardır..yeni notebooklar 4gb destekliyor hemen hemen hepsi..sanırım wista muhabbetinden dolayı olsa gerek..

    şarja gelince onu çok araştırdım..birçok kişi duyumlar+öğrendiklerine dayanarak fiş takılı iken pili çıkarın filan diolar..ama okudugum bazı yazılara dayanarak aslında bunun nomal pil omrunde çok da fazla etkisi yok..örneğin gunde en az 12 saat notebook kullanıyorum..ilk aldıgımda pil ömür full ekranda 2.20 saat iken 1 sende 1.40 a düştü ki 1 sene için normal bir değer..

    hem notebook amaç taşınabilirlik eger angarya işler peşinde koşulacaksa noıtebook almanın bir faydası yoktur benim için..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.