Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.861
Cevap
52
Favori
376.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Bazı arkadaşlarım 2008 model 5 yaşında araba alınmaz, onun yerine 2-3 bin TL daha ver, en fazla 2-3 yaşında ama senin alacağından 20-30 bin KM daha fazlası olan bir araç al diyorlar...

    Bu tavsiyeleri mantıklı mı?

    2008 Model Laguna ile 2010 (ya da 2011) model Laguna'nın teknolojisi arasında bir fark var mı? Yoksa aynı parçalar ve sistemler mi kullanılıyor?

    Her türlü fikri duymaktan memnun olurum...



    Herkes farklı şeyler söyleyecektir. Sıfırda alsanız bu böyle. Böyle olmasaydı yollarda yüzlerce markayı ve modeli görmezdik. Önemli olan kullanıcının kararı ve beklentileri.

    2-3 yaşında olan aynı yaşta durmuyor ki. 2-3 sene sonra bugünkü 2008 model gibi olacaktır.

    Bildiğim kadarıyla 2008-9-10-11...aynı teknoloji ve aynı motorlar.

    Kararınızı etkilemek istemiyorum.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    quote:

    Orijinalden alıntı: melangee

    aracımla son 600 km ortalamam yol bilgisayarına göre 6.2 litre/100 km. yol bilgisayarı benim hesaplarımdan yaklaşık 0.3-0.4 litre fazla gösterdiğini de hesaba katarsam ortalamam 5.8 litre civarı. aracı yaklaşık %50 şehir dışı, %50 ankara şehir içi trafiğinde kullanıyorum. nazar değmesin şu an çok memnunum aracımın yakıt tüketiminden.


    Belirtmiş olduğunuz veriler güzel. Yol bilgisayarında görülen ortalama hızınız kaç acaba.

    sıfırlamadan bakmamıştım ama genelde 45 km/h civarı çıkıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    2008 model 2.0 dCI Privilege 61.000 km tüm paketleri olan kazasız ve temiz bir Laguna III için 41.000 TL nasıl bir fiyattır? Fiyat makul mu, yoksa aracın 2. el piyasa değerine göre yüksek bir miktar mı?

    Ne dersiniz?



    Bu fiyat bana göre çok iyi. Zaten Laguna uygun fiyatının karşılığından çok fazla şey sunuyor.

    Ayrıca performans beklentiniz varsa 2.0 motor bunu karşılayacaktır.

    Dönüş için çok teşekkürler....

    Takip ettiğim kadarıyla bu fiyat piyasa ortalamalarına göre bana da uygun geldi ama yukarıda Veyselh nickli arkadaşın aldığı aracın özellikleri ve fiyatı maşallah çok iyi... O biraz aklımı karıştırdı, yani biraz daha beklersem, o kadar makul bir fiyat çıkar mı acaba? Yoksa o çok istisnai bir kısmetmiş de veyselh arkadaşımıza mı nasip olmuş?

    Bu arada O'na da tekrar kazasız, sorunsuz keyifli sürüşler diliyorum...


    Acele edip, yüksek fiyattan alma hatasına düşmeyeyim diye fikir almak istedim...

    Başka arkadaşların da olumlu-olumsuz tüm fikirlerini duymak isterim...





    Laguna 2.0 lar piyasada oyle cok bulunmuyor. Ben 1 ay kadar baktim ama temiz uygun fiyat full + full bulamadim. Bence araca uzun sure binmeyi dusunuyorsaniz 2-3 bin tl aramayin sonra biraz ucuz alacam derken olani da kacirip temiz olmayan bir tanesine razi olmak Zorunda kalabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Bazı arkadaşlarım 2008 model 5 yaşında araba alınmaz, onun yerine 2-3 bin TL daha ver, en fazla 2-3 yaşında ama senin alacağından 20-30 bin KM daha fazlası olan bir araç al diyorlar...

    Bu tavsiyeleri mantıklı mı?

    2008 Model Laguna ile 2010 (ya da 2011) model Laguna'nın teknolojisi arasında bir fark var mı? Yoksa aynı parçalar ve sistemler mi kullanılıyor?

    Her türlü fikri duymaktan memnun olurum...



    Temiz kullanılmış ve ekspertizde bir sorun çıkmazsa 5 yaşındaki arabaya binilebilir. Yaşından dolayı yıllık vergisinde 500 TL tasarruf da cabası.
  • Ne kadar süre ile elinizde tutacağınıza da bağlı.. 2008 model demek, 4,5 yıldır trafikte kullanılan bir araç demek. Bu yıl ödeyeceğiniz düşük idlimdeki vergi önemli bir avantaj ama ben yeni bir araç olsun isterdim. Önceki lagunamı 6 yaşında alıp 10 yaşında sattım. Nominal 2500, reelde ise 11500 TL kaybettim. Bu bence makul. Ancak 2.0 dcilarda fiyatlar daha yüksek seviyelerde, bunun kaybı da ona göre olacaktır. Kaç yıl kullanacağınızı tahmin edin ve ona göre karar verin derim. (Not: Vergi tarifelerinin değişeceği konuşulmakta. Ne olacağı belirsiz, ancak 2.0 araçlar için öyle ya da böyle iyileşme olmaz, nötr kalırsa iyidir, ama muhtemelen şartları ağırlaşacak! Tabii bu ne zaman olur, nasıl olur.. dediğim gibi sadece, arada sırada konuşuluyor. Ne kadar uzun süre elinizde tutarsanız o kadar olumsuz etkilenme olasılığınız var.)

    Bu arada 2.0 dci kullanıp, yakıt tüketimi hakkında bize bilgi verebilecek var mı? Orjinal dokümanında ve Laguna ilk geldiği 2008 yılında oluşturulan -ve her nasılsa halen yayında olan- yenilaguna.com sitesindeki bilgilere göre 2.0 dci motor şehir içinde 9,6, ortalama 7,0 litre dizel tüketiyor. sahibinden.com sitesindeki teknik verilerde ise daha az gösteriyor. Kullanıcısı olan arkadaşlar yazarlarsa bilgileniriz.




  • Arkadaşlar aracının direksiyonunu çecirince ofak tefek cıvıltılar duyan var mı? Varsa ne yaptınız tamiri için? Benim araçta direksiyonu çevirince hafiften kuş cıvıltısı duyuluyor:)))
  • Arkadaşlar direksiyonu çevirince kuş cıvıltısına benzer bir ses duyan var mı? Benim araçta direksiyonu çevirince inceden inceye kuş cıvıltıları duyuyorum. Araba kuş yutmuş olabilir mi? Bu arada 60 bin bakımı için turgutlu Ordu Aş ve Uşaktan fiyat verdiler %30 indirimle birlikte 750 civarı dedi ikisi de Fiyat nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candiroglu81

    quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    quote:

    Orijinalden alıntı: seaportr

    Patlayan gündüz farı ise tamponun sökülmesine gerek yok.Benimki cok sık patladıgı icin iyi biliyorum.Kaputu acıp içerden fara ulaşabiliyorlar zaten , tamponun sokülmesi bana pek mantıklı gelmedi acıkçası.

    Siz gunduz fari ampulu olduguna eminmisiniz ? park ampulleri filan degil yani tamponunuzu sokmeden degistirdikleri ampul ? iki farkli yetkili servise sordum ikiside tampon sokulmeden degismez dediler de ?

    arkadaşlar ben kendim sağ ve sol ikisinide birer defa söktüm taktım. tamponu sökmeden. benimde bir ara sol taraf yanmıyordu. gevsemiş, söktüm tekrar taktım. yanmaya başladı.






    Hakliymissin candiroglu81 Ayni ampul 7 ay sonra yine patladi. Bu sabah sanayide Ustamla ugrastik tekrar ...Sonunda tamponu sokmeden sofor tarafindaki gunduz fari ampulunu degistirebildik. Aku muhafazasinin kosesindeki plastik parca kizakli yukari dogru cekince cikiyor ve sag el zorda olsa girip ampul soketine ve plastik kapagina ulasabiliyor. Bilgilerinize...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mberat69

    Arkadaşlar direksiyonu çevirince kuş cıvıltısına benzer bir ses duyan var mı? Benim araçta direksiyonu çevirince inceden inceye kuş cıvıltıları duyuyorum. Araba kuş yutmuş olabilir mi? Bu arada 60 bin bakımı için turgutlu Ordu Aş ve Uşaktan fiyat verdiler %30 indirimle birlikte 750 civarı dedi ikisi de Fiyat nasıl?

    sadece 60 bin bakımı ise çok yüksek. extra bişey varmı. triger veya mazot filtresi değişecekmi. mazot filtresi varsa eh idare eder triger varsa ucuz olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candiroglu81 -- 18 Nisan 2013; 11:54:14 >
  • uluburak bey, renault 2. elde bir araç var. 2.0 değil ama laguanın en dolu hali. tüm özellikler var.
    http://www.renault2.com/ilan/renault-laguna-iii-1.5-dci-executive-28899/#
  • triger 75 bin de değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihbilgisayar

    triger 75 bin de değişiyor.

    km dolmasa bile 5 yıl dolduysa değişmesi gerekiyor ya ondan sormuştum.
  • Merhaba arkadaşlar, 2009 Laguna 3 1,5dci Privilage aracım var. Geçen hafta c.tesi günü Ön balataları, ön fren disklerini, ön lastikleri ve arka balataları değiştirdim. (balatalar Bosch marka) Enteresan şekilde arabam çekişten düştü. Her zaman viteste hızlanarak indiğim yokuşta araç yavaşlıyor. Normalden fazla gaza basma ihtiyacı duyuyorum. her gün yaklaşık 30 km yolda yakıt tüketimi 15-20 günlük değerim 6,6lt idi 4 günde 7,1lt ye çıktı. balataları değiştirdiğim servise götürdüm frenlerin sıkıp sıkmadığını kontrol ettiler. normalin dışında bişey olmadığını söylediler. Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihbilgisayar

    uluburak bey, renault 2. elde bir araç var. 2.0 değil ama laguanın en dolu hali. tüm özellikler var.
    http://www.renault2.com/ilan/renault-laguna-iii-1.5-dci-executive-28899/#


    İlginiz için teşekkür ederim. Ben 2.0 araçlarla ilgileniyorum... Hem performans hem de otomatik vites olması açısından...

    Tekrar teşekkürler....
  • Doğru düzgün 2.0 executive satan yok gibi :) Privilige mi baksam yoksa bakıp başka marka mı alsam.. kararsız kaldım yahu!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustallica

    Doğru düzgün 2.0 executive satan yok gibi :) Privilige mi baksam yoksa bakıp başka marka mı alsam.. kararsız kaldım yahu!

    Anladığım kadarıyla Executive'in full paketli bir 2008-2009 Privilege'e göre tek artısı orjinal navigasyon ekranı... Executive zaten full Privilege + Navigasyonun versiyon adı gibi sanki... Başka bir artısını ben görmedim, bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

    Laguna III çok güzel bir araç ama maalesef kasası bitti... Şimdi Laguna III almaya çalışıyoruz ama aldığımız aracı 2-3 sene sonra satın alacak adam bulmak için çok ciddi fiyat kırmak gerekecek... Yani 2.El değerinde çok ciddi düşmeler olacak... Zamanın Renault 21 Manager arabaları gibi olacak... O yüzden ne kadar az para vererek bir Laguna III alırsanız, o kadar az zarar etmiş olursunuz...

    Executive'ler nispeten pahalı... Seneleri daha yeni, o yüzden garantileri var diye, yüksek fiyatlar söyleniyor... İlk Executive 2010'da çıktıysa, bu senenin ikinci yarısından sonra, garantiler doldukça uygun fiyatlı Executive'ler düşer piyasaya bence...

    Ama Executive versiyon adına takılıp, kalmamak lazım... Kasası bitmiş bir araçta, hele satış adetleri de zamanında az ise, 2.El de istediğin gibi araç çok çıkmıyor... Bazı özelliklerden feragat edip, olmazsa olmazlara odaklanmalı bence... Privilege, Dynamic, Executive gibi isimlere takılmadan, araçta ne var ona bakmak lazım...

    Ayrıca Privilege var, Privilege var... Baz araca modelinin en full'u diyorlar.. Bundan 1 ay önce belki yerdim ama şu an ne full ne empty biliyorum...

    Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz (bu benim kullandığım bir ölçüt, sadece 2010 sonrası GT Dynamic'lerde hala Xenon far var mı yok mu öğrenemedim)... (Sunroof olayını full'luk kriteri içinde değerlendirmezsek tabi...)

    Versiyon ismine takılmadan, olmazsa olmaz özellikleri barındıran temizini bulunca, hemen almak lazım... O da olsun, bu da olsun diye bekleyince olay milli piyangoya dönüyor... Benim acelem yok, istediğim gibi bir araç çıkmazsa, hiç almayabilirim de... Ben beklerim, ama bir an önce araç değiştirmek istiyorsanız, belirsiz bir süre beklemek yerine, yukarıdaki önerdiğim gibi düşünüp almakta fayda var diye düşünüyorum...

    Final cümlem de şu olsun, ama her şey kısmet, hemen alırsınız 1 hafta sonra tam istediğiniz gibi başka araç düşer, saçınızı başınızı yolarsınız, her olasılığa hazırlıklı olmak lazım...

    Herkes için hayırlısı olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustallica

    Doğru düzgün 2.0 executive satan yok gibi :) Privilige mi baksam yoksa bakıp başka marka mı alsam.. kararsız kaldım yahu!

    Anladığım kadarıyla Executive'in full paketli bir 2008-2009 Privilege'e göre tek artısı orjinal navigasyon ekranı... Executive zaten full Privilege + Navigasyonun versiyon adı gibi sanki... Başka bir artısını ben görmedim, bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

    Laguna III çok güzel bir araç ama maalesef kasası bitti... Şimdi Laguna III almaya çalışıyoruz ama aldığımız aracı 2-3 sene sonra satın alacak adam bulmak için çok ciddi fiyat kırmak gerekecek... Yani 2.El değerinde çok ciddi düşmeler olacak... Zamanın Renault 21 Manager arabaları gibi olacak... O yüzden ne kadar az para vererek bir Laguna III alırsanız, o kadar az zarar etmiş olursunuz...

    Executive'ler nispeten pahalı... Seneleri daha yeni, o yüzden garantileri var diye, yüksek fiyatlar söyleniyor... İlk Executive 2010'da çıktıysa, bu senenin ikinci yarısından sonra, garantiler doldukça uygun fiyatlı Executive'ler düşer piyasaya bence...

    Ama Executive versiyon adına takılıp, kalmamak lazım... Kasası bitmiş bir araçta, hele satış adetleri de zamanında az ise, 2.El de istediğin gibi araç çok çıkmıyor... Bazı özelliklerden feragat edip, olmazsa olmazlara odaklanmalı bence... Privilege, Dynamic, Executive gibi isimlere takılmadan, araçta ne var ona bakmak lazım...

    Ayrıca Privilege var, Privilege var... Baz araca modelinin en full'u diyorlar.. Bundan 1 ay önce belki yerdim ama şu an ne full ne empty biliyorum...

    Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz (bu benim kullandığım bir ölçüt, sadece 2010 sonrası GT Dynamic'lerde hala Xenon far var mı yok mu öğrenemedim)... (Sunroof olayını full'luk kriteri içinde değerlendirmezsek tabi...)

    Versiyon ismine takılmadan, olmazsa olmaz özellikleri barındıran temizini bulunca, hemen almak lazım... O da olsun, bu da olsun diye bekleyince olay milli piyangoya dönüyor... Benim acelem yok, istediğim gibi bir araç çıkmazsa, hiç almayabilirim de... Ben beklerim, ama bir an önce araç değiştirmek istiyorsanız, belirsiz bir süre beklemek yerine, yukarıdaki önerdiğim gibi düşünüp almakta fayda var diye düşünüyorum...

    Final cümlem de şu olsun, ama her şey kısmet, hemen alırsınız 1 hafta sonra tam istediğiniz gibi başka araç düşer, saçınızı başınızı yolarsınız, her olasılığa hazırlıklı olmak lazım...

    Herkes için hayırlısı olsun...


    "Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz..."

    Laguna ııı Priv. 2009 model. Aynen söylediğiniz gibi şu andaki özel aracımda var.

    İşin doğrusu bana göre Renault'un bugüne kadar yaptığı en iyi araç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustallica

    Doğru düzgün 2.0 executive satan yok gibi :) Privilige mi baksam yoksa bakıp başka marka mı alsam.. kararsız kaldım yahu!

    Anladığım kadarıyla Executive'in full paketli bir 2008-2009 Privilege'e göre tek artısı orjinal navigasyon ekranı... Executive zaten full Privilege + Navigasyonun versiyon adı gibi sanki... Başka bir artısını ben görmedim, bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

    Laguna III çok güzel bir araç ama maalesef kasası bitti... Şimdi Laguna III almaya çalışıyoruz ama aldığımız aracı 2-3 sene sonra satın alacak adam bulmak için çok ciddi fiyat kırmak gerekecek... Yani 2.El değerinde çok ciddi düşmeler olacak... Zamanın Renault 21 Manager arabaları gibi olacak... O yüzden ne kadar az para vererek bir Laguna III alırsanız, o kadar az zarar etmiş olursunuz...

    Executive'ler nispeten pahalı... Seneleri daha yeni, o yüzden garantileri var diye, yüksek fiyatlar söyleniyor... İlk Executive 2010'da çıktıysa, bu senenin ikinci yarısından sonra, garantiler doldukça uygun fiyatlı Executive'ler düşer piyasaya bence...

    Ama Executive versiyon adına takılıp, kalmamak lazım... Kasası bitmiş bir araçta, hele satış adetleri de zamanında az ise, 2.El de istediğin gibi araç çok çıkmıyor... Bazı özelliklerden feragat edip, olmazsa olmazlara odaklanmalı bence... Privilege, Dynamic, Executive gibi isimlere takılmadan, araçta ne var ona bakmak lazım...

    Ayrıca Privilege var, Privilege var... Baz araca modelinin en full'u diyorlar.. Bundan 1 ay önce belki yerdim ama şu an ne full ne empty biliyorum...

    Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz (bu benim kullandığım bir ölçüt, sadece 2010 sonrası GT Dynamic'lerde hala Xenon far var mı yok mu öğrenemedim)... (Sunroof olayını full'luk kriteri içinde değerlendirmezsek tabi...)

    Versiyon ismine takılmadan, olmazsa olmaz özellikleri barındıran temizini bulunca, hemen almak lazım... O da olsun, bu da olsun diye bekleyince olay milli piyangoya dönüyor... Benim acelem yok, istediğim gibi bir araç çıkmazsa, hiç almayabilirim de... Ben beklerim, ama bir an önce araç değiştirmek istiyorsanız, belirsiz bir süre beklemek yerine, yukarıdaki önerdiğim gibi düşünüp almakta fayda var diye düşünüyorum...

    Final cümlem de şu olsun, ama her şey kısmet, hemen alırsınız 1 hafta sonra tam istediğiniz gibi başka araç düşer, saçınızı başınızı yolarsınız, her olasılığa hazırlıklı olmak lazım...

    Herkes için hayırlısı olsun...


    "Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz..."

    Laguna ııı Priv. 2009 model. Aynen söylediğiniz gibi şu andaki özel aracımda var.

    İşin doğrusu bana göre Renault'un bugüne kadar yaptığı en iyi araç.







    Bence diyemeyiz cunku ilave olarak Panoramik cam tavan, bluetooth telefon USB iphone girisi vede goguste navigasyon varmi kontrol etmek lazim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustallica

    Doğru düzgün 2.0 executive satan yok gibi :) Privilige mi baksam yoksa bakıp başka marka mı alsam.. kararsız kaldım yahu!

    Anladığım kadarıyla Executive'in full paketli bir 2008-2009 Privilege'e göre tek artısı orjinal navigasyon ekranı... Executive zaten full Privilege + Navigasyonun versiyon adı gibi sanki... Başka bir artısını ben görmedim, bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

    Laguna III çok güzel bir araç ama maalesef kasası bitti... Şimdi Laguna III almaya çalışıyoruz ama aldığımız aracı 2-3 sene sonra satın alacak adam bulmak için çok ciddi fiyat kırmak gerekecek... Yani 2.El değerinde çok ciddi düşmeler olacak... Zamanın Renault 21 Manager arabaları gibi olacak... O yüzden ne kadar az para vererek bir Laguna III alırsanız, o kadar az zarar etmiş olursunuz...

    Executive'ler nispeten pahalı... Seneleri daha yeni, o yüzden garantileri var diye, yüksek fiyatlar söyleniyor... İlk Executive 2010'da çıktıysa, bu senenin ikinci yarısından sonra, garantiler doldukça uygun fiyatlı Executive'ler düşer piyasaya bence...

    Ama Executive versiyon adına takılıp, kalmamak lazım... Kasası bitmiş bir araçta, hele satış adetleri de zamanında az ise, 2.El de istediğin gibi araç çok çıkmıyor... Bazı özelliklerden feragat edip, olmazsa olmazlara odaklanmalı bence... Privilege, Dynamic, Executive gibi isimlere takılmadan, araçta ne var ona bakmak lazım...

    Ayrıca Privilege var, Privilege var... Baz araca modelinin en full'u diyorlar.. Bundan 1 ay önce belki yerdim ama şu an ne full ne empty biliyorum...

    Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz (bu benim kullandığım bir ölçüt, sadece 2010 sonrası GT Dynamic'lerde hala Xenon far var mı yok mu öğrenemedim)... (Sunroof olayını full'luk kriteri içinde değerlendirmezsek tabi...)

    Versiyon ismine takılmadan, olmazsa olmaz özellikleri barındıran temizini bulunca, hemen almak lazım... O da olsun, bu da olsun diye bekleyince olay milli piyangoya dönüyor... Benim acelem yok, istediğim gibi bir araç çıkmazsa, hiç almayabilirim de... Ben beklerim, ama bir an önce araç değiştirmek istiyorsanız, belirsiz bir süre beklemek yerine, yukarıdaki önerdiğim gibi düşünüp almakta fayda var diye düşünüyorum...

    Final cümlem de şu olsun, ama her şey kısmet, hemen alırsınız 1 hafta sonra tam istediğiniz gibi başka araç düşer, saçınızı başınızı yolarsınız, her olasılığa hazırlıklı olmak lazım...

    Herkes için hayırlısı olsun...


    "Bir araçta tam deri koltuk ve far yıkama varsa (diğer özelliklere bakmadan) bu araç tam full diyebiliriz..."

    Laguna ııı Priv. 2009 model. Aynen söylediğiniz gibi şu andaki özel aracımda var.

    İşin doğrusu bana göre Renault'un bugüne kadar yaptığı en iyi araç.







    Bence diyemeyiz cunku ilave olarak Panoramik cam tavan, bluetooth telefon USB iphone girisi vede goguste navigasyon varmi kontrol etmek lazim

    İncelediğim araçlardan anladığım kadarıyla navigasyon 2010 sonrası Türkiye'deki araçlarda satılmaya başlanmış... Sunroof olayına da şerh koymuştum zaten (bkz. "Sunroof olayını full'luk kriteri içinde değerlendirmezsek tabi..")

    Benim dediğim daha çok 2010 öncesi Laguna III'ler için geçerli, 2010 sonrası hakkında Navigasyon ekranı dışında bir bilgim yok... Piyasada çok fazla 2010 sonrasına ait baz olmayan araç bulunmadığı için, henüz net bir çıkarımda bulunamadım...


    2010 sonrası Dynamic GT araçların farları Xenon ve adaptif mi? Bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uluburak -- 22 Nisan 2013; 19:02:51 >




  • Aslında millet full olayını, aracın baz donanım versiyonu olmaması anlamında kullanıyor. ama gerçek anlamda full, araca takılabilir tüm opsiyonel donanımların eklenmiş hali olmalı. Buna göre, benim hayatım boyunca şahit olduğum iki tane full araçtan biri, 2003 model Opel Vectra 2.0CD idi. Sahibi, o araca takılabilecek ne varsa, hepsini ekletip öyle almış. Diğeri ise abimin Megane III Sport Tourer 1,5dci Privilege. metalik boya hariç, eklenebilir herşeyi ekletmiş.

    Privilege deyip full demek, hatta hızını alamayıp full+full demek, bence ayıp. Hele bir de detay yazmıyorsa, insanı boşu boşuna yoruyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.