Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.861
Cevap
52
Favori
376.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goktugkayis

    Megane 2 privielege aracimi satip bugun laguna 3 privielege ile araniza katildim. Bir kac sorum olacak. Perde tirnagini nerden temin edebiliriz ? Arka bagajdaki laguna yazisinin A harfi dusmus, uygun bir yerden alma sansim var mi ? İyi forumlar :)

    hayırlı ollun, arka perde tırnağını araştırıp sanayiden-internetten felan bulunabilir, renault yetkili servisinden ancak perde sisteminin tamamını 300-400 tl civarına temin edersiniz:) benimkini çocuk çıkarmıştı yerinden servis 350 tl gibi parça fiyatı demişti, setmiş bu perdeyi tutan plastik aksam ile....neyseki sonra arabayı temizlerken buldum:)...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fat31

    Merhaba; birkaç sorum olucak bizim laguna III lerin arka süspansiyon sistemi bağımsız mı torsiyonlu mu yanılmıyorsam latitude nin ki bağımsız idi kafama takıldı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....

    bağımsız değil, ama iyi tutunuyor...
  • lagunaya hastayım ama tutulmuyor.satarken sorun yaşayacağımıda biliyorum
    fluence tip olarak hoşuma gitmiyor.ama piyasası var tutuluyor.
    laguna 3 alırsam 2008 olacak, fluence alırsam 2010 olacak
    laguna 3 ün km si daha yüksek olacak
    ama yinede vazgeçemiyorum lagudan.zaten piyasalar cok yüksek beklemediyim şimdi.cevaplar için tşkler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayer

    lagunaya hastayım ama tutulmuyor.satarken sorun yaşayacağımıda biliyorum
    fluence tip olarak hoşuma gitmiyor.ama piyasası var tutuluyor.
    laguna 3 alırsam 2008 olacak, fluence alırsam 2010 olacak
    laguna 3 ün km si daha yüksek olacak
    ama yinede vazgeçemiyorum lagudan.zaten piyasalar cok yüksek beklemediyim şimdi.cevaplar için tşkler


    piyasalar dipte şu an yahu???(2. el için)
    "0" arbalara cayır cayır zam yağıyor, nisandan sonra 2. el piyasasıda hareketlenince 2. ellerde muhtemelen artacaktır....
    Laguna iyidir....temiz olduktan sonra km problem değil, sonuçta 50-60 bin kmdeki arabaya istenen para ile 150 bin kmdeki arabaya istenen para ayrı,...hatta 100 bin km üstü arabayı almak daha mantıklı bile diyebilirim 20-30 bin km kullandıktan sonra nerdeyse hiç değer kaybetmeden satılabilir...




  • kardeş 2. el dipte diyosun piyasada yaprak kımıldamıyor.bunu ben söylemiyorum hurriyet .comda okudum 2 gün önce.
    tr de araba fiyatları artık dehşet boyutlarda.araba sahibisiniz diye böyle saçma yorumlar yapmayın lütfen
    bu arada 30 bin tlden aşağıdaki 1.5 dci laguna3lere bakıyorum araba sitelerinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayer -- 23 Şubat 2013; 17:29:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: ceyrek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet

    Merhabalar,
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binersiniz umarım.
    Lagunaları ilgiyle takip ediyorum, arabayı değiştireceğim zaman ilk tercihim laguna 3 olacak. Eşimin de rahat kullanabilmesi için otomatik ön planda. LPG kullanmayı sevmediğim için dizel istiyorum. Doğal olarak 2.0 dci tek seçenek kalıyor.
    Yorumlardan okuduğum kadarıyla 1.5dci 2.0dci'nin yakıt tüketimi olarak şehir dışı 1 litre, şehir içi 2 litre kadar fark var. Sizin gözlemleriniz nasıl?
    Bir diğer merak ettiğim konu, her iki aracın 6. viteste 120 km hızda devirleri ne oluyor? Sizin araçta bir gözlem yapmanız mümkün müdür?
    Bir de özel olmayacaksa kaç km'de, kaç model, ekstra donanım var mı ve kaça aldınız?
    Biraz çok oldu ama :)


    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    yakıt tüketimi olarak şehir dışı 1 litre, şehir içi 2 litre kadar fark var konusunda söyleyebileceğim tek şey evet ş.dışı kısmında ben 6,5 lt.yi yakaladım ama zorlasam düşüreceğimden 100% eminim.
    ama o kadar kasmaya gerek görmedim.
    şehir içi içinse bugün yeniden fullleyeceğim ve takip etmeye başlayacağım , fikir verebilecek bi noktada size yeniden yazarım.

    Devir konusunu dener denemez cevap veririm.

    Aracım ise 2009 model , 72.400 km.de , standart privilege ve 39.000TL'e aldım , 3 parçasında da boya var ve servis bakımlı.
    Bugün GoodYear UG8 Performance Kış lastiği taktıracağım lastik ebadı 215-50-R17 ve tanesi 350TL.

    Haftaya perşembe bakım için Mais Ankara'dan randevu aldım bakım masraflarınıda ayrıca paylaşırım.

    iyi günler
    Mehmet


    Yeniden merhaba arkadaşlar ,

    14.12.2012'de yukarıdada yazdığım gibi Ankara Mais yetkili serviste 74.000km civarında bakımını yaptırdım. Tutar 439 TL (%20 servis kampayalı fiyatı - Başından beri yetkili servis bakımlı olduğu için hali hazırda %20lik indirim hakkım zaten varmış). Kampanya olmasada zaten %20 indirimim olacakmış.Bu aracın orijinal km. kontrolü içinde iyi bir yöntem aklınızda bulunsun.

    Şimdi yeni bir 2.0 dci Privilege otomatik lagunanıcısı , eski Opel Corsa ve Astra (1.3 CDTI) vede VW Golf V GT (1.4 TSI DSG GT 170HP) kullanıcısı olarak laguna hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Önce daha iyi olabilecek yönlerinden bahsedeyim ;

    * Birincisi 2.0 olmasından ötürü vergisi yüksek (Malum vergi ayı :) Daha düşük olsa fena olmazdı ama bu lagunanın değil bu kadar çok vergiyi koyan devletin ayıbı)
    * ikincisi şehiriçi yakıtı 9.0 lt.lerde. Ortalama hız 25-30 km/h'de 400 km yaparsanız eğer. Hafif yokuşlu vede çok kırmızı ışıklı bir mekanda yaşıyorsanız 9 lt.nin altına düşürmeniz zor gözüküyor.Dikkat şehir içinde !Ama düz yolda 100km.de cruise control'de giderken mesela maksimum 5.5 lt.i görebiliyorsunuz. 6 ileri vitesin bunda etkisi çok.
    * Üçüncüsü daha öncede fransız arabalarının plastik kalitesinin düşüklüğü ile ilgili. Şuan kış aylarında olduğumuz için belkide ve bazı noktalardaki montajın çok iyi olmamasından kaynaklı sanırım (mesela ön cam ile göğüsün birleştiği bölgelerden) arç P'de iken titreşimin yüksekliğinden plastik titreşim sesini duyabiliyorsunuz. Tabii bu birazda sizin sese karşı duyarlılığınız ile ilgili. Önceki araçlarım astra ve corsadaki seslere benziyor. Araç ısınınca kesiliyor ama kesinlikle o sesler için göğüsü açtırıp sorun aramak delilik. O kadar sesi bazen takmamak gerekiyor. Ama yine şunu söyleyim kesinlikle iç malzeme kalitesi diğer tüm renault'lardan iyi seviyede.
    * Dördüncüsü ve sonuncusu ise ses sistemi daha iyi olabilirdi. Normal seviyelerde müzik dinleyenler için kesnlikle yeterli ama benim gibi zaman zaman yalnızken sesi açmaktan çkinmeyenler için ise kesinlikle yetersiz. Ses sisteminie el atmak ilk düşündüklerimin arasında

    Genel olarak görüğüm iyileştirmeye açık alanlar bunlar ,

    Şimdi olumlu vede iyikide almışım dediğim noklatara gelecek olursak ,

    * Kesinlikle çok konforlu bir araç. Otomatik vites geçişleri konforlu vede sorunsuz. Yokuşlarda 1 mm bile geri kaydırmıyor. Özellikle eşim bu özelliğine aşık oldu :) sizi kronik şanzuman arızaları ile başbaşa bırakmayacak kadarda kaliteli japon şanzumana sahip. Zaten 1.5 dcilerde bu şanzuman olsa düşünmeden onu alırdım.Sadece 2.0 dcide var otomatik şanzuman.
    * içi gatey geniş , 5 kişi çok rahat sıkışmadan sıkılmadan uzun yolculuk yapabilir.
    * Bagaj hacmi 450 lt ile bence gayet yeterli. Bazı D sınıfı rakiplerine göre bu hacim düşük olcada Sedanlarda olan yükleme zorluğu kesinlikle Lagunada yok. Lagunanın kendisine özgün liftback/notchback kasa yapısı vede yükleme genişliği çok güzel. Ford mondeo kullanıcısı arkadaşım mesela çok beğendi bu özelliğini.
    * Yol tutuşu virajda çizgisinden çıkmayacak , içindeki herşeyin yerini değiştirecek kadar da güzel. Virajlarda gaza basmamak için zor tutuyorsunuz kendinizi :)
    * Kesinlikle yol tutuşu , yola oturuşu ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Tam bir aile aracı.
    * Yüksek otoruş pozisyonu ile görüş açısı sorunsuz.
    * Aracın kartı cebinizdeyken aracı açmanıza vede çalıştırıp gitmenize olanak sağlayan keyless go özelliği çok kullanışlı. Sadece elinizi kapıya uzatın açılsın, binin ve start'a basın gazlayın :) Eve giderkende araçtan 1.5m kadar uzaklaşın ve kapılarını kilitleyip elektrikli aynalarını sizin için kapatsın :)
    * Otomatik yanan farlar, park sensörü , Otomatik kararan iç dikiz aynası , otomatik ve fasılalı silecekler , Cruise control bi araçta olmazsa olmazlar artık zaten bunlarıda çok seviyoruz.
    * Bej iç döşeme ile insanın ruhunu sıkmıyor freah bi havada yolculuk edebiliyorsunuz.
    * Renault olduğu için hemen hemen her şehirde onlarca servisi var ve parçasıda pahalı değil. Bakımı diğer C sınırları ile aynı. Fluence neyse o. Üstelik 2.0 dci'lerde ki Trigerinizin zincirli olması triger masrafını direk ortadan kaldırıyor.

    Bu arada aracıma bagaj havuzu vede kışlık paspas aldım o şekilde kullanıyorum, özellikle bagaj havuzunu kesinikle öneririm.

    Uzuzn oldu ama merak eden arkadaşlarım için iyi kaynak oldu sanırım.
    Sorularınızı 7/24 sorabilirsiniz , iyi günleeeer

    Mehmet






    Merhaba,
    Bende dun 2009 laguna III 2.0 dci otomatik privilege 63bin km aracimi aldim. Mehmet tespitlerine katiliyorum. Istanbul izmir yakit tuketimi 7.5 lt seviyesinde oldu, tabi arada performans testi yaptigimdan ortalama yukseldi, cruise ile 110km hizda 6 lt in altinda tuketimi var. Tam sehir ici tuketimi ne olur gorecegiz ama istanbul trafiginde 10 lt in ustu gorulur.
    Vites P den cok R ye takildiginda daha cok titresim var, biraz gaz verince geciyor, nedeni ne acaba?
    Bagaj havuzu ve bej renk paspas nereden bulunur?
    Slmlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayer

    kardeş 2. el dipte diyosun piyasada yaprak kımıldamıyor.bunu ben söylemiyorum hurriyet .comda okudum 2 gün önce.
    tr de araba fiyatları artık dehşet boyutlarda.araba sahibisiniz diye böyle saçma yorumlar yapmayın lütfen
    bu arada 30 bin tlden aşağıdaki 1.5 dci laguna3lere bakıyorum araba sitelerinden

    saçmalıkla ne alakası var ya? araba sahibiyim diye sonsuza kadar bu arabayı kullanacak değilim ya, satıp sonra başka araba alacağım, bütçeme uygun olsa bende gidip bmw 320d alırım. fiyatların yüksek olmasından memnuniyet duyuyor değilim,
    2. el piyasası "0" km araçlara paralel gider, "0" araç fiyatları arttıkça insanlar 2. ele yönelir paralellinde 2. elde artar,
    30 bin tl altı laguna 3 var zaten ilanlarda,,,




  • bahsettiğim haber buydu daha 3 günlük haber
    sıfır araçlarda %20 artış,ikinci elde ise satışların durma noktasına geldiği yazılmış.
    araba çok lüks bişey oldu ülkemizde zaten bir devlete araba alıyoruz,birde kendimize alıyoruz vergi yüzünden.
    akaryakıt konusuna girmek bile istemiyorum. zaten dünya 1.si olduk.değinmek istediğim konu buydu engin kardeş.
    30000 tl altında laguna 3 1.5 lere bakmaya devam ediyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayer

    lagunaya hastayım ama tutulmuyor.satarken sorun yaşayacağımıda biliyorum
    fluence tip olarak hoşuma gitmiyor.ama piyasası var tutuluyor.
    laguna 3 alırsam 2008 olacak, fluence alırsam 2010 olacak
    laguna 3 ün km si daha yüksek olacak
    ama yinede vazgeçemiyorum lagudan.zaten piyasalar cok yüksek beklemediyim şimdi.cevaplar için tşkler


    hocam binmek için alıyorsa laguna al
    ama her an satacakmış gibi alıyosan fluence al
    aynı kefeye konacak araçlar değil kesinlikle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayer

    bahsettiğim haber buydu daha 3 günlük haber
    sıfır araçlarda %20 artış,ikinci elde ise satışların durma noktasına geldiği yazılmış.
    araba çok lüks bişey oldu ülkemizde zaten bir devlete araba alıyoruz,birde kendimize alıyoruz vergi yüzünden.
    akaryakıt konusuna girmek bile istemiyorum. zaten dünya 1.si olduk.değinmek istediğim konu buydu engin kardeş.
    30000 tl altında laguna 3 1.5 lere bakmaya devam ediyorum :)



    aynen katılıyorum, benimde demek istediğim buydu, şu anki 2. el fiyatları düşük bile, nisandan sonra dahada artacak, ...
    çünkü devlet vergilere giydiriyor, bunu fırsat bilen otomobil satıcıları "0" lara bindiriyor,
    şimdi senin baktığın D sınıfı arabanın "0" ları 70 binlere dayanıyor, hatta pasat 1.6 dizel 100 bine kadar dayanıyor, bu durumda 30 bine laguna3 1.5 iyi sayılır, (tabi bulabilirsen),,,
    Allah cümlemize kolaylık versin, ,, bende satmaya çalışıyorum arabayı:)...




  • arkadaşlar;
    2009 1.5 dCI privilage lagunam var
    km: 144.000 de hiçbir sorun yaşamadım.
    komple servis bakımlı sanayiye uğramışlığı yok
    sadece ufak bi kazadan kaskodan arka tampon değişti
    başka degişeni gram boyası yok yüzeysel çizikleri var
    satışa çıkardım talipli yok
    kasko değeri 38.500 ama sizce oluru gideri nedir?
    200bin km üzeri kullanan şikayeti olmayan varmı?
    yükseltmeyi düşünüyordum ama baktığım arabaların donanımı
    lagunaların yanına bile yanaşmıyor en son fiyat düşürmektense
    sonuna kadar kullanıcaz bu gidişle de (sonu ne :)...
  • @zgr58
    maşallah iyi kilometre yapmışsın arkadaşım. benimki de 2009 ama kilometre 51000
    Laguna alan adamın uzun süre binecek şekilde alması lazım. Ben o şekilde almıştım, 4 yıl oldu ve daha en az 2 yıl daha hatta bineceğim. Hatta yüksek olasılık 7 yılı tamamlayıp öyle değiştiricem. laguna öyle ilginç ki satarken az para ediyor ama üstüne para ekleyerek alacağın arabalara için sinmiyor, lagunanın yanına yaklaşamıyorlar.
    O yüzden uzun süre binip sonra aza çoğa bakmadan kaç ediyorsa satmak lazım ve zararı da Laguna gibi güzel zevkli araca uzun süre bindiğine saymak lazım.
    4 yıl uzun süre değil ama. Dediğim şekilde olması için en az 5-6 yıl olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 24 Şubat 2013; 19:02:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgr58

    arkadaşlar;
    2009 1.5 dCI privilage lagunam var
    km: 144.000 de hiçbir sorun yaşamadım.
    komple servis bakımlı sanayiye uğramışlığı yok
    sadece ufak bi kazadan kaskodan arka tampon değişti
    başka degişeni gram boyası yok yüzeysel çizikleri var
    satışa çıkardım talipli yok
    kasko değeri 38.500 ama sizce oluru gideri nedir?
    200bin km üzeri kullanan şikayeti olmayan varmı?
    yükseltmeyi düşünüyordum ama baktığım arabaların donanımı
    lagunaların yanına bile yanaşmıyor en son fiyat düşürmektense
    sonuna kadar kullanıcaz bu gidişle de (sonu ne :)...

    benimkinin kasko değeri 51600,
    http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1
    ben 41 yazdım arayana 39 a olur diyorum ama satılmadı daha, piyasa durgun laguna da pek hızlı satılmıyor...
    bide yükseltmek hakkatten zor, laguna3 oldukça iyi, yerine mercedes E falan almak lazım:)...
    1.5 lerin piyasası daha iyi bildiğim kadarıyla sahibindendeki ortalama değerleri yazarsınız 1-2 ayda satılır tahminen....




  • engin bey selamlar,

    sahibinden.com'a koydugunuz link acılmadı
    sizin arac, hangi model, hangi versiyon kac km'de ?
  • engin bey linki yanlış vermişsiniz bakamadık düzetirseniz seviniriz.
    privilige 2009 çok mükemmel ötesi,ancak 2.000 motor malum vergisinden dolayı bakamıyoruz.kullanıcılar o yüzden uzak duruyor
    umarım isteğiniz fiyata satarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng

    engin bey selamlar,

    sahibinden.com'a koydugunuz link acılmadı
    sizin arac, hangi model, hangi versiyon kac km'de ?



    Aleyküm selam;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-temiz-plus-cam-tavanli-plus-deri-koltuklu-full-paket-laguna3-113669379/detay

    araç budur, linki yanlış kopyalamışım,,,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayer

    engin bey linki yanlış vermişsiniz bakamadık düzetirseniz seviniriz.
    privilige 2009 çok mükemmel ötesi,ancak 2.000 motor malum vergisinden dolayı bakamıyoruz.kullanıcılar o yüzden uzak duruyor
    umarım isteğiniz fiyata satarsınız.

    Valla hayırlısı, doğru linki koydum,
    evet devlet 2.0 arabaya biniyoz diye bizi para babası sanıyor,...alırken bu durumu göze almıştım pişmanda olmadım, ama hem borcum var, hemde şirket arabası verilcek ondan arabayı satmaya karar verdim,
    sizde aradığınız arabayı bulursunuz inşallah, lag3 iyidir,...
  • laguna 3 1.5 dci aracımın 90 bin bakımını yaptıracağım. cetaş yetkili servisi aradım fiyat sordum


    yakıt
    yağ
    hava
    polen filtreleri
    motor yağı
    fren hidroliği
    motor antifriz suyunu değiştireceklerini soyleyerek

    670 tl fiyat verdiler. İndirim iskonto yok mu diye sorunca uzunca bir ugras sonucu !!!! 618 tl'ye düşebileceklerini aracın üst segment olmasından fiyatın böyle olduğunu belirttiler.

    Bu fiyat bana cok fazla geldi. Aracı 15 gün önce aldım. 2013 haziranda garantisi bitecegi için yetkili serviste 90 bin bakımı yaptırmak istiyorum ancak fiyat cok fazla geldi bana. yakın zamanda 90 bin bakımı yaptıran var mı?


    Acıkcası özel servise gitsem ve kaliteli filtre vs alsam bile 300'ü gececeğini sanmıyorum. (otostart.com dan filtre fiyatlarına baktım)

    612 tl oalrak verilen bu fiyat makul müdür?
  • 60000 bakımını yaptıran var mı? Yaptırdıysanız nerde ne kadara yaptırdınız. Ve neler değişti. Yardımcı olursanız sevinirim...
  • @mng
    Söylediğin yapılacak listesine göre o fiyat fazla gibi gerçekten. Hadi en fazla 400 falan beklerdim. Özel serviste yaptır, adama söyle kaliteli parçalar taksın. Zaten bi önemli olan orda mazot filtresi. En fazla 350-400 alır adam bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 25 Şubat 2013; 11:48:07 >
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.