Şimdi Ara

Yeni Konsollar PC'ye Yenildi mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
3
Favori
10.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur


    quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    delikanlı PC kullanıcıları demiştin. onu biraz anlatsana, o nasıl bir canlı türü?

    senersongur yazdı:
    PC ise daha delikanli ve profesyonel oyunculara hitap eder.

    Yas grubu olarak delikanli.

    Yoksa kabadayi, bickin yiğit kişi gibi bir anlamda kullanmadim.

    iyi de bu söylediğinin tam tersi.

    PC'de herkes hile yaptığı için kimse Online olarak tercih etmiyor.

    konsollar hakkında hiçbir fikrin yok. çoluk çocuk dediğin hileci takım PC'de oluyor.

    Bosver hocam.O adam honda city nin iknci eline 40k isteyen bir adam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Yettim arkadaşlar.

    Konsol PC konusuna kisaca şöyle değinmek istiyorum.

    Konsollar daha amatör ve çocuk kitleye genelde hitap ederler. Zaten cikis amaci da budur. Basit olsun, ayar gerektirmesine, çocuklar eglensin. Donanimi sinirlidir, yeteneklerini artiramazsin.

    PC ise daha delikanli ve profesyonel oyunculara hitap eder. Ayarlari cok kapsamlidir. Oyun olarak cok yuksek grafik ve çözünürlük seviyesi sunar. Gerçek anlamda oyun zevki verir. Online oynarsan karsindaki rakipler bebeler değil gerçek oyunculardır.

    Konsol olarak PS4 su an 700TL eder ama nedense 1400TL'den satisa sunuldu. 3-4 ay sonra düşer bence.

    Xbox ise maalesef Microsoft'un hayal kirikligidir. Yillardir satisi hep düşüktür. Ülkemizde zaten oyuncular Xbox'u begenmezler. Abd pazarina yöneliktir. Gereksizdir.

    Zaten oyunlar PC icin üretilir, sonra da konsollara düşük kalitede sunulur. Oyundan keyif almak istiyorsaniz PC alin. Klavye ve mouse ile oyun keyfinin gözüne vurun.

    Herkese iyi forumlar.


    Böyle sığ bir düşünce yapısı olabilir mi? Böylesini de ilk defa görüyorum.

    ''PC ise daha delikanli ve profesyonel oyunculara hitap eder.'' nasıl bir mantıktır? Bu lafla konuyu trollemeye çalıştığınızı varsayıyorum, bebe diye belirttiğin kitleden çıkar anca bu laflar. Ki amaç baya belli ediyor kendini. Her şeyden evvel Bilgisayar'ı savunacağım diye bir hayli saçmalamışız. Kullandığımız aletten dahi haberimiz yokken oterite gibi konuşmak, hype yapmak baya komik oluyor onu belirteyim. Profesyonel kavramını net bir dille ifade etmek mümkün değildir, Milyon dolarlık şirketlerin hitap ettiği kitleleri Klavye başında etiketlemek mesnetsiz ve artık klasikleşmiş hareketlerdi. Dünya da ki her Bilgisayar, Konsol kullanana sordun mu derler adama. Zira Konsollar amatörlere hitap eder lafını ancak konsollar konusunda cahil olan bir insan söyleyebilir. Alıntıdaki mantıktan anlaşılacağı üzere, bu sözlerin hayatında hiç Konsol almayan, yıllarca ekran kartlarına para dökmüş bir zihniyetten çıktığı çok rahat anlaşılıyor.

    Mümkünse; The Last of Us, Uncharted, God of War, Gears of War, Halo, Heavy Rain, Grand Theft Auto V, The Red Dead Redemption, Killzone, Ryse, Resistance, Forzo, Gran Turismo vs. gibi oyunları görmezden gelerek, böyle sığ düşünceler ile milletin karşısına Otorite havasında çıkmayalım. Kendine oyuncuyum diyen veya bu konular hakkında kesin ifadeler ile yorum yapan birinin önce bu yapımları görmezden gelmemesi, her türlü platformun hitap ettiği kitleye saygı duyması lazım ki ciddiye alınsın...






  • Konu baya hareketlendi hadi bakalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Yeni bir konsol çıktığında grafikleri mükemmel olurdu Örneğin 2000 senesini hatırlayın Tekken Tag Tournamant çıktığı zaman ağzımız seyrederdik maalesef bu sefer ne xbox ne playstation'da böyle birşey olmadı.tarihin en fiyasko jenerasyonu olur bu konsollar.

    İyi de o dediğin tarihte büyük yenilik olarak gelebilir ancak şimdiki nesil The last of us Gran turismo 5 grafiklerinden sonra çok çok şaşırtamazdı bizi.
  • zaman farketmez şimdi çıkan oyunlarda aynı etkiyi vermeli,oyuna baktığımızda işte yeni nesil grafikler bu denmeli,pek umutlu değilim ama umarım bundan sonra çıkacak oyunlarda konsollar kalitesini ortaya koyar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venomstr

    sizin, Ultra Über 3000 TL'lik GTX Titan almanız gerekmiyor muydu?

    sonra da bu Über ekran kartı ile monitörün karşısında klavye ile tuşlara basmanız gerekmiyor mu?

    bu nasıl bir yorumdur yahu, pc'de oyun sadece klavye mouse ile mi oynanıyor? veya konu hakkında yorum yapacak kişilerin konsol oyuncularından izin mi alması gerekiyor?
  • İş delikanlılığa kadar gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saitates

    Yenilmemeleri imkansiz zaten.399-499 dolara satilan cihazlarin guncel pc ler ile yarismasi imkansiz.O yuzden bu neslin omru kisa olacaktir.tahmini 5 yil sonra daha yeni konsollar duyurulur..

    karşılaştırmayı 5 10 bin dolara toplanan pc ile değilde

    399 dolara alınabilen bir ps4 ile 399 dolara alınabilecek sadece işlemci yada ekran kartı varmı pc için ona göre kıyaslamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 29 Aralık 2013; 22:46:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chandler Bing

    şimdi konsollarla pc'yi bu şekilde karşılaştırmak abes olur. bu konu aynı ios cihazlarla android cihazları donanımlarına göre kıyaslamaya benziyor. mesela ios cihazlar android cihazların sunduğu performansı yarı donanımla sunuyor. niye? çünkü programcıların elinde 2 3 tane farklı donanım ve 3 4 tane de farklı ios sürümü oluyor. öte yandan android'de 100 tane farklı donanım, 10 15 tane farklı sürüm oluyor. optimizasyon kısmında patlıyor android. aynı pc gibi o da. hatta konsollarda tek bir donanım olduğu için optimizasyonda çığır açabiliyorlar. ps3'ü tam bilemem ama ps2'nin son demlerinde bile black gibi oyunların grafikleri o yılların iyi grafiklerindendi. aynı donanımdaki pc ise playstation 2'nin çıkış oyunlarını zar zor çalıştırırdı. ne zaman ki pc'de oyunlar apple'a geçer, o zaman fiyat performans olarak değil ama donanım performans anlamında yaklaşılır konsola. çünkü pc'yi herkes kafasına göre toplayabiliyorken apple kendi donanımını satıyor. az donanım, aynı işletim sistemi, tıpkı konsol gibi. ayrıca ps2 veya ps1'in ben o zamanki pc'lerden üstün olduğunu da sanmıyorum. çünkü imkanı yok. sonuçta bu aletler de aynı donanımlardan oluşuyor pc ile. nasıl çok daha iyi olabilirler donanım olarak?

    Sonunda mantikli bi yorum bulabildim .+1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Opel'in dışına çıkmışız, hayırlı olsun.

    Oooo otomobil bölümünden arkadaşlarımda gelmiş hoşgeldiniz

    Sadece Opel değil tabiki Forza 5 ve Xbox One incelememede beklerim

    Forza 5 İncelemesi:

    http://forum.donanimhaber.com/m_84978600/f_//tm.htm#84978600

    Xbox One İncelemesi:

    http://forum.donanimhaber.com/m_84960465/f_//tm.htm#84960465




  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Saçmalama felsefesi diye birşey olsa filozofu direkt sen olurdun herhalde. saçmalıklarına mı güleyim yoksa kehanetlerine mi karar veremedim. Mesela GTA 5 konsollara çıktı aylar geçmesine rağmen PC de yok. nerede pc için çıkan GTA 5 ?
  • Arkadaş bir de mantıklı olun, fanboy olmayın diyor. Kendisi sanki ikisini de yapıyormuş gibi.
  • konsol exclusive oyunları oynamak ve pc başında oturmaktan sıkıldığında eline gamepadi alıp biraz arkana yaslanabilmek için alınır bence ben çıkan exclusive oyunların güzelliğine dayanamayıp konsol aldım mesela ama pcye çıksaydı o oyunlar almazdım
  • It's all about the money.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Saçmalama felsefesi diye birşey olsa filozofu direkt sen olurdun herhalde. saçmalıklarına mı güleyim yoksa kehanetlerine mi karar veremedim. Mesela GTA 5 konsollara çıktı aylar geçmesine rağmen PC de yok. nerede pc için çıkan GTA 5 ?

    Gran Turismo da PC'ye çıkmadı.

    O oyunlar sadece konsola çıkanlardan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RAM le çekirdekle PC ve konsolu karsilastirmak abes olmuş biraz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Neden acaba? GT Exclusive olduğu için olabilir mi? GTA 5 Exclusive mi? dünyadan haberin yok gta 5 pc ye de çıkacak ama ne zaman? senin dediğin doğru olsa önce pc ye sonra konsollara çıkardı. demek ki konsollar oyun açısından pc den daha öncelikli oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Neden acaba? GT Exclusive olduğu için olabilir mi? GTA 5 Exclusive mi? dünyadan haberin yok gta 5 pc ye de çıkacak ama ne zaman? senin dediğin doğru olsa önce pc ye sonra konsollara çıkardı. demek ki konsollar oyun açısından pc den daha öncelikli oluyor.

    İki üç oyun konsola önce çıkaibilir ama bu genel kaideyi bozmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasılki düşük donanımlı herşeyi kısıtlı apple markalı ürünler'e daha gerçekci uygulamalar yapılıyorsa ve daha pahalı uygulamalar ve aksesuarlar yapılıyorsa konsollarda öyle açıklamama gerek varmı daha?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usnn -- 29 Aralık 2013; 23:17:32 >
  • Konsolların fiyat olarak avantajı var. 1400 TLye alacağın bir bilgisayar sana üst düzey oyun keyfi yaşatmaz. Bilgisayar çok yönlüdür donanımı arttırmak çok maliyetli olur tek avantajı crackli oyun oynayabilmek. Onunda online gibi bir özelliği yok malesef. Konsollarda orjinal oyunla gayet zevk alınır zaten donanımları yeterli bence. Sadece oyun için kullanılıyor o yüzden donanımda yetersizlik olmaz 5-6 sene gideri var konsolun.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.