Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (485. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.416
Cevap
64
Favori
549.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atilla aksam 5 te ciktim. Dedigin sayfada kingshark markasinin incelemesini izledim ama ayni sayfada onerilmeyenler arasinda oldugu senin attigin linkten gordum. Bahsettigin A118C modeli yaklasik 60 $ civarinda. Dememekki kalp kalbe karsidir inan bugun bende bu kamerayi inceledim ve arac kameralari konusumu acan arkadasla ozelden mesajlastik o kamerayi temin etmem iicin bana yardimci olacak. Yarin netlesecek. Temin edebilecegi kamerayi birine soz vermis eger yarin soz verdigi kisi cayarsa bana gonderecek yoksa internetten verecem siparisi artik 20 gun bekleriz.

    Megan mevzusuna gelirsek ben yeni cikacagini biliyordum ve bekleyip beklemek konusunda terettuydum ve tez canlilik yaparak bekleyemeden ceedi aldim. Kendimce zaten fiyati yuksek aciklanir ve beni asar diye kendimce beklememek icin bahane uretmistim. Gelgorki yanilmamisim. Manuel benzinli araca 79 bin demissiniz. Dizel otomatik kombinasyonu bide camtavan felan doldurayim deseniz 100 bini gececegine eminim. Iyiki beklememisim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben nöbetlerinizi 16 veya 24 saat zannediyordum, o sebeple hatta aramadım.

    Kamera, eğer "olguerhan" ncikli arkadaşsa görüştüğün tavsiye ettiği bir kamera. Ahhh şu yurt dışı alış veriş işleri kolayca oluverse, üyelik, dolar kurun bilmem liraya çevireceksin falan... Yaparım yapmasına da, sıkılıveriyorum hemen, bir işi çabucak halledebilmeliyim. O yüzden üstüne gitmedim.

    Neyse, hele sen bir al, kullan, olur da benim aldığım ileride sıkıntı yaşatırsa (ne bileyim batarya sorunu falan) deneyimli bir arkadaştan! yardım alacağım mecburen.

    Megane'a gelince, dedim ya gidip görmedim ama bugünün şartlarında daha aşağı fiyatta araç yok be kardeşim. Boş ver, zaten alınmış, alınmıştır. Senin hesap dürüldü, defter kapandı. 5 sene Allah kerim, zaten o vakte kadar da meagne makyajlanır, ceed yeni kasa çıkarır...

    Fakat tüm bunların arasında mevcut arasında hala favorim yeni 308 ve gelecek olanlar içerisinde civic'i çok merak ediyorum. Aracın dış görünüşü, kokpit tasarımı dikkatimi çekti. Bir de 1.5 turbo benzinli 160 beygir (Amerika'da 174 bg ile satılıyormuş) ve dizel otomatik kombinasyonun merak edenlerdenim.

    Ama fiyat...




  • Bu arada arkadaslar facebooktaki grupta avusturyadamiydi neredeydi tam hatirlamiyorum kianin uretim fabrikasinin oldugu ulkede fabrikada calisan biri var o arkadasin dedigine gore ceedin yeni kasasi 2018 de geliyor. Yaklasik 2 yil daha kafsmiz rahat :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 17 Nisan 2016; 21:10:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    O dediğin lastiğin yol sesi fazla idi sanırsam. Hatta hankook tan daha fazla yani pişman olabilirsin şu andakinden daha sesli olacak. 72 yada 73 DB di.

    Şu an en düşük lassa impetus revo2+ sanırım 66 DB çok sessiz onu bi değerlendir pişman olmazsın. Revo 2 bile çok sessiz di ki bu + gelince daha da düşmüş. Benden tavsiye gerisi sana kalmış ben olsam almam o lastiği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adam_ıssız

    O dediğin lastiğin yol sesi fazla idi sanırsam. Hatta hankook tan daha fazla yani pişman olabilirsin şu andakinden daha sesli olacak. 72 yada 73 DB di.

    Şu an en düşük lassa impetus revo2+ sanırım 66 DB çok sessiz onu bi değerlendir pişman olmazsın. Revo 2 bile çok sessiz di ki bu + gelince daha da düşmüş. Benden tavsiye gerisi sana kalmış ben olsam almam o lastiği.

    Ati bu gidisle sen o araci jantlarin ustune kullanacan :) .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 17 Nisan 2016; 21:14:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Bu DB olayında 1 artış veya azalış Bile o kadar etkili ki kimse dikkat etmiyor ama çok farkediyor. O uğultu adamı bitirir arabadan soğutur valla.

    Ben 20 bin i geçsin araba o zaman alırım o lassa yı şimdilik dursun üstündekiler.

    Ama dediğim gibi conti eco contact 5 sıralamada 1 numara ama şu anki lastikler den daha sesli ben tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Lastiklerin hayırlı olsun, Continental çok iyi marka ben de almak isterdim ama 4 lastik için 2000 verecektim ve bu lastikler beni 5 sene idare ederdi, Nokian almamdaki amaç şehir dışında pek araç kullanmamam (şehir içi yumuşak, şehirler arası sert lastik öneriyorlar )Gerçi kışlık lastik yine Nokian alacağım. 2 sene zarfında Ceed'in yeni kasasını bekliyorum. O şekilde değişim yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Orhan

    O haliyle bile her halde hankooklardan iyi olurdu


    @adam_ıssız

    İnan gürültü değerlerine hiç bakmadım. Aslında olay şu : Abi borç, harç zaten hesapta olmayan bri kamera ve lastik işine girişiyorum. Geçen hafta da (hatırlatayım istedim sadece) oğlanın ekran kartı arızalandı. Kartı verdim ama 15 gün kartsız olmaz diyerek, bir ekran kartı daha aldım. İki kartın taksiti 186 lira... Bir de kamera var; şimdi de lastik... İlk önce michelin için konuştum, karar verdim fakat 1.000 lira da ciddi rakam. Şu an hem ekonomik olsun, hem beni tedirgin etmesin düşüncesindeyim. Gönlüm istiyor ki, gönlümden geçeni alayım ama olmuyor be kardeşim, denk gelmiyor işte... N'apayım, durum öyle bile olsa ya sabır. İnşallah pişman etmez.

    İlk düşüncem nokian'dı. Ekonomikti, herkes övüyordu. Sonra ona bakayım, buna sorayım derken usta (aynı zamanda arkadaşım) "tekrar lastik alırsın" dedi şüphede bıraktı beni. Neyse, orada b.stone potenza gördüm, T001'den daha iyi görünüyordu ama lastiğin ebadını bulamadık. Madem öyle o zaman michelin olsun dedim. Hatta dün akşam Orhan'la konuşurken de gelecek lastiğin sadece michelin olacağını biliyordum, hangi model bilmiyordum (gerçi hala da bilmiyorum da). Orhan'la yazışıp, konuştuktan sonra ADAC test sitesine girdim, google'dan çeviri yardımıyla teste baktım ve conti'de alınabilir diye geçirdim içimden.

    Olay bu. O sebeple, önce (geçen yaşanan olaydan ötürü) bu lastikten biraz daha iyi bir lastik beklentisi artmış durumda. Verdiğin bilgiler için sağol. Bu arada lastiklere baktım michelin primacy 70 db; b.stone T001 70 db; conti cp5 71 db; lassa revo2 66 db.. Arada ciddi fark var, neyse ona da bir bakayım ama usta b.stone ve lassa satmasına rağmen önce michelin dedi, ardından da conti...

    Bakalım, hele bir değiştireceğim gün bir gelsin, lasssa konusunda deneyimlerini de konuşayım ustayla (arkadaşımla).


    @gokhann


    Sizin ölçüler 17" değil mi?

    Ya ben de (biraz önce yazdım) gece Orhan'la konuştuktan sonra baktım, usta da "sen bilirsin al ama bir daha lastik alırsın" dedi. Hani bu lastikte yaşadığım manzaradan sonra çekinir oldum. Zaten tek ve isabetli karar için bir seçeneğim var. Ben de riske etmek istemedim ama şimdi adam_ıssız'da Lassa deyince... Bir de ona bakayım bakalım. Fakat dediğim gibi benim 2008 yılından beri gittiğim servis müdürü arkadaşım b.stone ve lassa satmasına rağmen michelin ve conti önerdi. Biraz da sanırım bu sebeple başka bir seçenek göremedim. Üstüne ADAC testi kararımı conti yönünde kullanmama sebep oldu.

    Hele bir uygun vakitte gideyim de, yazarım zaten. Ya maksat biraz da sohbet olsun, muhabbet açılsın, deneyimleri paylaşalım.

    Şu an test etmek için beklediğim en önemli şey araç içi kamera




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Benim lastikçim lassa takma konusunda ısrar etmişti. O zaman benim aracım 206 xs ti ve spor yay vardı. İnan parke taş yolda giderken küfür ediyordum benden önceki sahibine, bu arabaya nasıl binmiş bu hale getirmiş diye.

    Gün geldi uzun yola gitmeden lastik takayım dedim gittim bizim lastikçiye, dedim michelin sar 4 tane en yumuşağından olsun. Hiç bulaşma abi lassa verelim yeni geldi bu model (impetus revo) kimin arabasına taktıysam geçerken teşekkür ediyor dedi. Biraz pahalı ama sen 1 hafta gez dolaş beğenmedim dersen geri alırım sen ne istersen onu takarım dedi.

    Dedim çok iddialı konuşuyorsun bak, bende öyle ayıp olur felan demem getirir değiştririm dedim, ayıp ettin hiç lafını etmem ikiletmem dedi. Dedim tak bakalım o zaman.

    Neyse lastik takıldı çıktım ordan direk otobana hiç unutmam arkadaşın yanına gidiyordum m.köye arabada bi sessizlik var çok şaşırdım, sonra geldim mahalleye her zamanki parke taş yoldan geçiyorum.

    Acun ılıcalı gibi yok artık! dedim :) Zangır zangır titreyip zıplayarak giden araba aynı yerde sanki spor yay sökülmüş tüm ön düzen elden geçirilmiş gibi sessiz sedasız geçti gitti ben bile inanamadım bir daha geçtim aynı yerden :)

    Şimdi diyeceğim şu ki o araba eski bir araba olduğu için onda çok fazla etkisini göstermiş olabilir. Ama o lastik bile 70 db iken şu an aracımda bulunan hankook tan daha uğultusuz yol alıyordu.

    Yani demem o ki 1 db bile lastik sesinde o kadar fark ediyorki, bundan sonra en düşük db hangisi ise onu alırım. Zaten o lastiğin de konusu vardı okudum herkes memnun.

    Ağustosta bodruma gidicem tatile, normalde seneye lastik almayı düşünüyorum daha 15 binde aracım ama o uzun yolda lastik uğultusu yüzünden bodruma hemen gitmeden önce değiştirebilirim.

    Sitesinde 225 tl yazıyordu ama benim için değer 1000 tl vermeye. Ben bizim arabaya sınıf atlatacağını düşünüyorum. Arada koskoca 5 db var.

    Hani ziebart ta pütür atıyorlar da çok güzel oldu diyen adamlar var ya, onlardan bir tanesi telefona uygulama atıp db ölçümü yapıyor ve 3db azalma tespit ediyor. Yani o 3 db adamı o kadar memnun etmiş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Kardesim kiydin paraya ama guzel olmus ben cok begendim. Sanirim samsundasiniz siz ?.. Samsundaysaniz tanismak isterim !..

    Tabiki ne zaman isterseniz..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Bu arada arkadaslar facebooktaki grupta avusturyadamiydi neredeydi tam hatirlamiyorum kianin uretim fabrikasinin oldugu ulkede fabrikada calisan biri var o arkadasin dedigine gore ceedin yeni kasasi 2018 de geliyor. Yaklasik 2 yil daha kafsmiz rahat :))

    İ30 2017 de çıkıcak, ceed ile i30 aynı zamanda tanıtıldı diye biliyorum, benim korkum ceed in ön yüzünü sportage gibi yapmaları, umarım aynı hatayı yapmazlar, fakat bildiğim birşey var oda ceed yeni kasada dolu dolu bir araçla gelicek türkiyeye..
  • Arkadaslar ben daha onceki lastik tercihlerimde genelde adactan faydalandim. Bu site lastikleri islak kuru zeminde yuksek hizlarda felan test ederek birbirleriyle yaristiran bir site. Euro ncap gibi. Simdi lassanin ses desibeli daha dusuktur ama islak kuru fren mesafesi nedir ?.. Hamuru cok yumusaktir zirt pirt abs devreye girer mi bilinmez. Bir iki yildir lastik almiyorum son durum nedir hangi lastikler tutuluyor bilemiyorum acikcasi. Ama sunu belirtmek isterim sadece ses desibeline bakarakta lastik secmekle hatada yapiyor olabiliriz.Frenleme mesafesindeki 3 m.yeri gelir hayat kurtarabilir ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 17 Nisan 2016; 23:50:22 >
  • http://www.lassa.com.tr/lastik/218518-impetus-revo-2-yaz-20555r16-91v işte benim lastiğim.

    Bunlarda birde jant koruma oluyor kaldırıma temas eden kısım janttan önce lastik oluyor ve lastiğin o kısmında sert bir cisim var, yani çok zorlamadıysan jantı kaldırıma sürtmen biraz zor oluyor. Resimdeki gibi jantın üst tarafındaki çıkıntı. Bizim hankook larda da var sanırım. Elinle bastır oraya ne kadar sert olduğunu görürsün. Her lastik te yok.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     <<<< YENİ KIA CEED >>>>




  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Evet onlara bende bakıyorum. Aynı ölçüde aynı hız ve yük endeksinde iki lastiğin karşılaştırması resimde var.

    Yakıt tüketimi her ikisinde C, Islak zemin yol tutuşu her ikisinde B
    Ses conti de 71 db lassa da 66 db

    Ben bu şartlarda lassa yı tercih ediyorum. Ama derseniz conti de ıslak zemin yol tutuş A olan var onu alırım diye o zaman başka. Çünkü aynı şartlarda lassa da var ama o zaman db her ikisindede 71 olur. Fren mesafesi konusuna gelirsek dedğiniz gibi 3 metre bile çok önemli tabi ki ama hepimiz ona endekslenirsek conti den başka kimse lastik satamaz

    İşte bu yüzden ben sessizlikten yana kullanıyorum tercihimi. Bi yerde okumuştum yanılmıyorsam 3 db lik bir azalış bazı seslerde yarı yarıya azalma yapabiliyordu.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     <<<< YENİ KIA CEED >>>>




  • Dedigim gibi son bir iki yildir lastik ihtiyacim olmadigindan pek ilgilenmedim. Iste dokumanlari inceleyip mantikli olani tercih etmeli. Bende lastik alirken ayni sizin bahsettiginiz yoldan gidiyordum. Mesela en son kastik aldigimda adacta 1.bridgestone er300 serisi 2.michelin energy saver serisi vardi. Islak kuru zeminde bridgestone daha iyi olmadina ragmen ben konfordan dolayi michelini tercih etmistim. Zevk ve tercih meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az ariza cikaran araclarin listesi, kimse artik bize vw, toyota, honda demesin.. :)


    http://www.teknokulis.com/multimedya/galeri/oto/en-az-sorun-cikaran-otomobiller-aciklandi?tc=34&page=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    DCT şanzıman kullanan arkadaşımız varmı aranızda ? ortalama yakıt tüketimi nasıl ve vites geçişleri hissediliyor mu?

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snicks

    merhaba,

    DCT şanzıman kullanan arkadaşımız varmı aranızda ? ortalama yakıt tüketimi nasıl ve vites geçişleri hissediliyor mu?

    teşekkürler

    Linkteki videoda geniş bir inceleme mevcut, şanzıman hakkındaki sorunuzun cevabına videoda..

    http://youtu.be/zmjvQD9EJek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snicks

    merhaba,

    DCT şanzıman kullanan arkadaşımız varmı aranızda ? ortalama yakıt tüketimi nasıl ve vites geçişleri hissediliyor mu?

    teşekkürler

    Kardes aracim 1600 kmde suan 30 km hiz ortalamasi ile 8.3 lt.lerde yakitim. Bu ortalama motor acildikda biraz daha dusecektir.

    Sanzuman hususunda da sunu belirtmek isterim surus karanterine vites gecisleri ayarlayan gecisleri hissettirmeyen bir sanziman. Sakin ve ekonomi amacli bir surus istiyorsan gazi sakin kullandinmi 1500 devirlerde vites atarak efendice sakin sakin kullanim sunuyor. Ama agresif seri kullanmak istediginde gazi agresif kullandiginda 3bin 4bin devirlerde vites degistirerek atak hareket ediyor. Ilk kalkislarda veya ani ara hizlanmalarda arac gaza 1 sn.sonra tepki veriyor ama devaminda tepkiler anlik devam ediyor. Rampa asagi arac akarak hizlanmiyor stabiliteyi guzel sagliyor cok dik rampalarda tabi biraz ivmelenme mevcut. Sahsi gorusum ben cok begendim yakiti simdilik dusunmuyorum ve bnm yakit deverimi kriter almayin. Kullanirsaniz begeneceginize ve onyargilarinizdan kurtulacaginiza eminim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Guzelim arabalarin sw modellerini gorunce resmen migdem bulaniyor
  • 
Sayfa: önceki 483484485486487
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.