Şimdi Ara

YENİ KASA TOYOTA COROLLA 1.33 BENZİN...YAKIT TÜKETİMİ ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
131.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • acipbisey kullanıcısına yanıt
    1000 km bakımına kadar ani fren ve hızlanmalar yapmayın, motor ısınmadan hız yapmayın, mümkünse 100'ü geçmeyin ve uzun süre aynı viteste gitmeyin. Başka araç vs çekmeye kalkışmayın Hayırlısı olsun.
  • erincar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Allah kaza bela vermesin cümlemize.
  • Arkadaşlar aracım şu an 4 günlük olmasına rağmen 600 km ye yaklaştı. Bende arabayı alırken forum sitelerine bakarak, sonra da testten sonra alan biri olarak ilk tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Yılda en az 3-4 defa gidip geldiğim Kayseri- Gaziantep yolunda bilenler bilir o dik rampaları 3. viteste çıktı. 140 gibi hızlara rahat çıkıyor daha fazla zorlamadım, motor sesini ilk viteslerde içeri almasına rağmen yüksek hızlarda daha sessiz geldi bana. Bu ara şift uyarı ışığına göre vites değişimine dikkat ediyorum.
    Araç 300 kmde yakıt ortalamasını sıfırlayıp, Gaziantepe yola çıktım, 350 ye yakın yoldan sonra ortalama 6,7 gösterdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipbisey -- 26 Nisan 2016; 11:04:08 >
  • Herkese selamlar,

    Bugün toyota bayiine gideceğim, kampanyalı olan 1.33 motoru deneyeceğim ama aklım hep 1.6 benzinli motorda fakat aradaki tl farkı düşündürüyor.O kadar paranın deyip değmeyeceğini düşünüyorum,
    inşallah yakın zamanda bende toyotacı olurum.
  • 1.33 arabanın sıfırı kampanyalı 2015 50bin ikinci el 2015 55 bin ne iş de birde ikinci ele 2 yaşında arabalar düşmüş 500 o aşkın var önceki sayfalarda biri ve benzeri olanlar çok düşüyor malum siteye. Demiş bazı sebeplerden ama bu araçta sanırım öyle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    1,5 ay önce Toyota Corolla 1.3 Life aldım.600 km yol yaptım genelde şehirler arası ağırlıklı.Sakin kullanımda şuanki ortalama 7.7 lt lerde. 6 ları nasıl görecez :)
  • Yazmadan edemeyecegim. şurdaki yorumları okudumda gerçekten çok boş konuşan kişiler var. Bir laf vardır akıl veren çok olur para veren olmaz diye. Sanki millet keyfinden 1.33 motorlu araç alıyor. Öyle bir konuşmuş ki bazıları sanırsın ki trilyoner. Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz. 1.33 modelini alanların çoğu zaten maddi imkansızlıklardan dolayı alabilecekleri en iyi araç (f/p oranı) olduğu için alıyor. Herkes bilir dizel yüksek motorlu bir araç almayı. Konforlu şekilde binmeyi Burda en önemli oran fiyat performans oranı. Alan kişileri tatmin ediyorsa sorun değil. Ama 2500 motor araca biniyor izlenimi vermeyin kendinize komik oluyor.

    eşimde de bu motorda arac var sakin kullanırsanız sehir içi ve dışı hiçbir şekilde üzmez sizi üzdüğünü de görmedim... insanları kışkırtıp korku salmaya gerek yok. insan gibi kullanan için gayet yeterli bir motora sahip bir araç....






  • YAKIT MUHABETİ EDERKEN BU ARACIM 2016 VE DAHA 5 BİNDE YAKIT TÜKETİMİ NORMAL KUANIŞTA ORTALAMA 9.5 LT YAKIYO NASIL OLUYODA BU MİLLET 6 LT FALAN DİYO YA BENİM ARAÇTA Bİ ANARMALLİK VAR YADA SİZİN ARAÇLARIN YAKIT TÜKETİMİNİ DIFIRLAYIP 10 DAKİKADA ÇIKAN SONUCA BAKIYOOSUSNUZ ELİMDE ŞUAN BU RESİMLER VAR DAHA DETAYLI RESİMLERİ ATACAM BAKALIM BEYENCEKMİSİNİZ






















  • çok yakmıyormu sizce 8 9 lardan bahsediyorlar
  • 2004 yılından beri 1997 Toyota Corolla 1.3 xe kullanıyorum araç şu an 256000 kilometre de . Çok şükür bu güne kadar beni hiç üzmedi . Buna dayanarak ailece tekrar bir Toyota Corolla almaya karar verdik. Üç gün önce de 20000 kilometre de 2015 model bir Corolla 1.33 life aldık. Bu araçtan yüksek bir performans beklemek yanlış olur. Benim beklentim ise güvenli , konforlu , ekonomik ve sorunsuz bir araç olması. Aracı aldığım da ortalama yakıt tüketim değeri 6.9 gösteriyordu. Verileri sıfırladıktan sonra sakin kullanım da şehir içi 7.3 litre. Tekrar sıfırladıktan sonra Eskişehir den Bursa ya gittim ve şehir dışı tüketimini de kontrol ettim. Sakin kullanım da ortalama 110 kilometre civarı bir sürat ile 5.3 litre tüketim ile Bursa ya ulaştım . Eskişehir dönüşüm de yakıtın biraz artabileceği ni düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar da fotoğraf ları




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskişehir - Bursa / Bursa - Eskişehir ortalama yakıt tüketimi 5.4




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arladaşlar ben 3500 km yi geçtim. Geçen Kocaeli Konya arası yakıt tüketimini sıfırladım fakat 6.2 yaktı. Hızım 120 idi otoyolda bazen rampalarda vites düşürerek hızlandım yüksek devirlerde, fakat bu olayı üç defa anca yapmışımdır. Aynı yolu giderken agresif sürüşle yine 6.2 gibi hatırlıyorum. Yani gelirken sabit hızla geldim diyebilirim. Ve yakıt ortalaması bana 120 km de 6.2 çok gibi geldi. Yolda rüzgar vardı biraz fakat hızı aşırı etkilediğini düşünmüyorum.



    Bide depoyu fulleyince 740 km gibi range gösteriyor bu da az değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin sürüşte 110 km/h ortalama hız ile.

    İlerleyen kilometre lerde daha da düşecektir aracınızı yakıt sarfiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan arkadaslara iki sorum olacak.

    1- 120km den sonra içeri ses alma durumu var mi ? Benim fiesta da masallah sanki icerde pancar motoru çalışıyor.

    2- 1.33 lpgye uyumlu mu. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forgetLove

    Kullanan arkadaslara iki sorum olacak.

    1- 120km den sonra içeri ses alma durumu var mi ? Benim fiesta da masallah sanki icerde pancar motoru çalışıyor.

    2- 1.33 lpgye uyumlu mu. Teşekkürler



    Arkadaşım ses konusunda hiç aklına birşey gelmesin ama 100 km sonra lastiklerin turanza olmasindan ötürü lastik sesi alıyor.3.000 devirden sonra az bir motor sesi duymaya başlarsın hele araç durduğu yerde çalışıyormu çalışıyormu belli değil.ben bir depo benzin full bagaj 3 yetişkin bir çocuk 23kg küçükçekmece den adapazarinin köylerini dolaşıp samsuna vardım...eger yuksek sürat yapilammsa ben 100km ortalamada 4.6 gördüm düz yolda ben araştırdım motor tam uyumlu lpgye ama gerek duymadım taktirmaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beraay -- 20 Mart 2017; 9:25:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.