Şimdi Ara

Yeni Intel Core X işlemciler detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel’in üst seviye bilgisayar sistemleri ve iş istasyonları için bir süredir piyasada olan Core X serisi bu yıl güncellenecek. Ortaya çıkan sunum ve benchmark sızıntıları Cascade Lake-X tabanlı yeni işlemcileri açık etti.


    Yeni Cascade Lake-X işlemciler neler sunacak?


    Bugüne kadar sızdırılan bilgilere göre ilk etapta Intel Core X serisi Core i9-10900X işlemcisi ile başlıyor. Core i9-10920X, Core i9-10940X ve Core i9-10980XE şeklinde yukarı doğru çıkıyor. Buna başka hangi modeller eklenecek şimdilik bilinmiyor.


    Ayrıca Bkz.Facebook yeni Portal ürünlerini duyurdu

    Core i9-10900X işlemcisinin 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli olduğu ifade ediliyor. Her çekirdek için Seviye 1 ön bellek 32KB iken Seviye 2 ön bellek 1MB. Seviye 3 ön bellek ise 19.3MB olarak belirlenmiş. 3.46GHz hız ile bu işlemci Core i9-9900X işlemcisinden bir miktar daha yukarıda kalıyor.

     

    4 kanal DDR4 bellek ara yüzü olan seride 10 çekirdeğin en düşük ölçek olacağı belirtiliyor. Yapay zeka konusunda da iyileştirilen yeni seride DLBoost, çoklu matrisler için zar üzerinde sabit fonksiyon donanım desteği gibi özellikler olacak.


    Intel’in bir dolar karşılığında görece performans testlerinde yeni Core X işlemcilerin 2.09 kat daha iyi olduğu görülüyor. AMD’nin ikinci nesil Threadripper işlemcilerinde ise 1.61 kat performans görülüyor. Bu da agresif bir fiyatlandırmaya işaret ediyor. Bununla birlikte yeni nesil Threadripper işlemciler muhtemelen Intel ile aynı seviyeye gelecek.


     







  • haberi okuyamadım en baştaki resmi görünce error verdim şimdi intel FİYAT performans olarak fark mı atıyormuş amd'ye?
  • Şu gördüğünüz slayt bir dönemin kapanışı işte. Relative performance per dollar mı?... Puhaaa...
  • Merak etmeyin onda da bir açık çıkar. Core X alırsın bir bakmışsın Core i7 çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.nesil threadripper gelince sokaga cikmaya yuzunuz kalcak mi merak ediyorum :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • izlek nedir yaw ? gokkonuksalavrat gibi kelime icat edilmis

  • render farm hayalim vardı, gpu ile kurmayı düşünüyordum ama amd öyle bir bastırdıki cpu daha iyi konumda şuan ve beklemekte fayda var.
  • 10900x işlemcisi 599$ dan piyasaya girecek o zaman. 3900x`in güzel bir alternatifi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan666

    10900x işlemcisi 599$ dan piyasaya girecek o zaman. 3900x`in güzel bir alternatifi olur.
    ooo intel artık alternatif oluyor.yazalım bir kenara günün tarihini RIP INTEL bunu sen dediysen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    ooo intel artık alternatif oluyor.yazalım bir kenara günün tarihini RIP INTEL bunu sen dediysen.

    Alıntıları Göster
    Gerçekci olmak lazım. Şu anda 3900/3950x'e fiyat performans olarak alternatif olacak İntel'in bir işlemcisi yok. Aslında 500-1000 dolar arasında intel'in işlemcisi hiç yok. AMD Phenom'lardan beri ezikleri oynadığından ve alternatif sunamadığından dolayı Intel meydanı boş bulup eskiden 500$'lardan başlattığı "x" serisini 1000$ seviyesine taşıdı. AMD'nin rekabetçi görünen işlemcilerini almayacağım, 10900x'i daha ucuza alacağım. Yaşasın rekabet... hosgeldin cascade Lake X.




  • intel onunda yan yollarından bastırmış "göreceli" fiyat performans diyor yani bazı uygulamalarda belli başlı durumlarda :)

  • cascade failure yakışır bu işlemcilere.

  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    performance per dollar'ı görünce koptum dün relative diyormuş haaa saygılar.gerçekte olmayınca gönlünüzde öyle olsun muhabbeti yapıyorlar.benchmarkları saymayıp kendi bench programlarını sayıyor yersen diyelim kısaca.kitlesine fazla güveniyor ama kimse de enayi değil satacaksan çek fiyatları aşağıya alan yine alsın.1000 dolar da yapsak ne yapsak alıcı kitlemiz var diyor bence yanlış düşünüyorlar.seneye ryzen 4000 çıkınca göreceğiz relative falan takan kalacak mı gitsinler bakalım böyle.
  • Amd olmasa...

  • Aynı testte 3900X, 6500 single /58000 multi core skorlarını alabiliyor üstelik x299 gibi pahalı anakart zorunluluğu da yok, TDP’den bahsetmiyorum zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.