Şimdi Ara

Yeni, İnce ve Hafif 12' rMB Türkiye'de (galiba)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün Zorlu AppleStore'dayken kuşlardan aldığım bir habere göre yeni, ince ve seksi 12" rMB, bugünden itibaren teşhire sunuluyormuş. Bugün olmaz ise peeeek yakında demektir.

    Birazdan Zorlu'ya gidiyorum. Bakalım aldığım bilgi doğru çıkacak mı?

    Edit: Maalesef gidemedim; yarın kaldı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Mayıs 2015; 17:36:13 >



  • makineyi apple storeda iyicene kurcaladım spacegrey ve silver güzel renkler gold dandik duruyor ve klavye kesinlikle güzel değil yeni butterfly sistem klavyeyi bozmuş yazarkene sıkıntı çıkarmasada basarken keyif vermiyor bence para etmez
  • Ben bugün yeni macbook'u Zorlu'da inceledim. Cihaz oyuncak gibi geldi, yeni klavye hiç hoş değil bence.
  • Ben de bugün inceleyebildim. Klavye konusundaki görüşlerinize katılıım. Yıllardır MBA, MBP, MB kullanıp da Apple'ın bilindik klavyesine alışmış olanların bu klavyeye alışmaları zor olacaktır.

    Renk konusunda fazla birşey diyemem ama iPad'lerdeki "gold" kadar estetik durmadığını söyleyebilirim. Yine de kişisel zevk meselesi.

    Ancak bu cihaz, kendisinin de olduğu gibi, "çok hafif" işlerde kullanılabilecek bir cihaz. Yuppie'ler kullanabilir, hanımlar kullanabilir, tatile giderken iPad dışında daha donanımlı bir cihaz kullanmak isteyenler kullanabilir, iPad yerine (şimdilik 12.9" ekrana sahip olacağı söylentisi olan iPad Pro'yu bir kenara bırakırsak...) daha profesyonel ekran üzeri sunum yapmak isteyen satışçılar (kim bu kadar para verir de bu cihazı onlara teslim eder; orası meçhul...) kullanabilir; TR'de satışı doğru dürüst başlatılamamış MS Surface Pro3 kullanmak isteyip de kullanamayanlar, kullanabilir!....

    Ama, daha dün satışa (teşhire) çıkan ürünün bugün için (sabah itibariyle...) mağaza stoklarının tükenmiş olduğunu söylediler. Kaç tane sattıklarını haliyle öğrenemedim ama demek ki meraklısı varmış...

    Sonuç olarak bu laptop, "benim laptop"um değil (büyük konuşmamış olayım!...), bu haliyle. İleride bunun 14" bir abi modeli çıkarsa (tabii ki daha doğru dürüst bir işlemciyle...) ve en az 2 USB-C portu olursa, fiyatı da o günler için makul kalırsa, o zaman ???

    Ancak üzüldüğüm konu şu oldu: Zorlu'da bir masada MBA'ler, bir masada 13" rMBP'lar bir 3. masada ise 15" rMBP'lar teşhirdeydi. Şimdi bu son iki masada bu 12" rMB'lar teşhirde. rMBP'lar ise iki taraftaki duvar kenarındaki teşhir alanlarına resmen "serpiştirilmiş" vaziyette: biraz haksızlık olmuş rMBP serisine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 21 Mayıs 2015; 18:43:54 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Üstad iyi akşamlar. Ben bu cihaza aşık oldum bildiğin gözümü kör etti. Şiddetli bi alma arzusu var şehvet resmen. Kendimi durdurmam lazım ama yapamıyorum. İncelik hafiflik tasarım kasadaki gereksiz çerçeve ve klavye etrafındaki boş alanların kaldırılıp yerine ekaranı ve kalavyeyi büyütmeleri. Yani tasarım olarak tam da istediğim gibi. Benim ihtiyar hp öldü yerine geçici olarak 600 tl lik bişey almıştım iki yıl önce sonrasında bi macbook alırım düşüncesiyle. Bu seksi cihaz çıkmadan bu cihaza duyduğum aşk kadar olmasa da şu 15"lik rmbp lara da baya aşıktım. Kesinlikle alacağım cihaz bu diyordum. Ama şimdi onun yerini bu seksi cihaz aldı malesef:( köydeki çalışkan güzel kızdan vazgeçip bakımlı cilveli güzel ama tembel sosyetik kıza aşık olmak gibi..neyse hocam konuyu çok dağıtmadan söyleyeyim. Siz maclerde ustasınız benim bilgisayarla yapacağım iş şu anda ağır değil internet sosyal ağlar youtube film vs. Bir de yükseklisans tezimi yazıcam. Ama ilerde autocad gibi bir veya iki tane program kullanabilirim. Şimdi bu beni baştan çıkaran cihazı almalımıyım beni idare eder mi sizce? Bu cihazda sevmediğim taraf port ve düşük işlemci. Yakında sizin de dediğiniz gibi bunun gelişmiş abisi falan çıkar mı onu mu beklemeliyim yoksa 13" rmbp mu almalıyım. Veya 13" air mi kafam baya karışık. Air kasası 14" lik bilgisayarlar kadar büyük hoşuma gitmiyor. Tasarımda incelik hafiflik ve kasadaki gereksiz boş alanların olmaması beni çok cezbediyor..
    Kısacası bana bir yol gösterin hocam siz anlarsınız derdimi. (Umarım derdimi anlatabilmişimdir:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aşıksan git al bence
  • freeman8476 kullanıcısına yanıt
    Vallahi genç arkadaşım, ne diyebilirim ki?

    Aşk kötü şeymiş, diyebilirim sadece...

    Şu andaki ve gelecekteki kullanım ihtiyaçların açısından bu alete bu kadar para bağlaman bana göre (hadi nazik bir şekilde ifade edeyim...) "saflık" olur!... Ama derler ya, "aşkın gözü kördür..." diye!...

    Apple'ın gelecekteki ürünleri konusunda ben ve etraftakiler sadece birtakım tahminler yürütüyoruz; hepsi o kadar. Mastürbatif bir durum, anlayacağın. Apple'ın içinde (yani Amerika'daki tasarım merkezinin içinde ) olup da bu bilgileri ortaya yaysam; inan ortaya çıkanlar yaydıklarımın yüzde 10% olurdu ya da olmazdı. Orada o kadar çok çeşit alternatif üzerinde çalışıp sonra ortaya sadece birkaç ürün çıkartıyorlar!...




  • freeman8476 kullanıcısına yanıt
    Sizin alacağınız minimum sistem macbook air, ama ideali rmbp..

    Bu bigisayarla ben internette gezinmenin bile iyi olmayacağını düşünüyorum, inanın bu bilgisayardan çok daha güçlü işlemciye sahip akıllı telefonlar var piyasada ve onların da web'te gezinme deneyimleri sıkıntılı.
    İnsanlar hala internette gezinmenin, flim izlemenin, vs.. gibi şeylerin sıradan, işlemciye yük bindirmeyen tırıvırı işler olduğunu düşünüyor. Size bunu tekrar düşünmeniz için internet tarayıcınızın sisteminizde kullandığı ram miktarını bir kez daha incelemenizi tavsiye ederim. Artık kıytırık video izleme dediğiniz şey minimum hd video formatında, ve düşük bağlantı hızında bile videonun akıcı olmasını sağlayan h264 görüntü formatı (ve yakında gitikçe daha çok yayılacak olan h265) bu kadar akıcı olmasını işin çoğunu işlemciye yaptırmasına borçlu.

    Yani anlayacağınız, bu cihaz günümüzün "standart, sıradan ve kıytırık" işleri standartları için zayıf. Alırsanız mutsuz olacaksınız, gözünüz yaşlı köyde bıraktığınız kızı düşüneceksiniz.




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Eyvalla üstad güzel açıklamışsın. Teşekkür ederim. Sanırım kendimi frenlemek durumundayım. Yeni ürünlerin çıkmasını bekleyeyim en iyisi. Benim kafası karışık salak bilgisayarımla yola devam edeyim. Belki rmbp lar da bu tasarımda gelir. En azından klavye benzer olabilir. Yani biraz inceltilip kasa kalınılığını düşüreceklerdir. Tabi edge to edge klavye olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkür ederim. Dediklerinizi çok iyi anlıyorum. Ancak malum kapalı sistem ve flash depolama biraz hız konusunda iyi sonuçlar veriyor. Tabi yine de sizin değinizi çürütmüyor bu. Sanırım bekleyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freeman8476 kullanıcısına yanıt
    mab larda da rmba larda da aynı flash depolama mevcut.

    sistemlerin hızı en yavaş komponente göre belirlenir, burada en yavaş komponent depolama değil işlemci.
  • 2012 15 mbp retina sahibiyim. Bende yeni macbook a geçiş yapmak düşüncesindeydim ama performans konusunda şüphelerim vardı. Ağırlıkla photoshop ve Final cut kullanıyorum. C.tesi Zorlu apple de yaklaşık 1 saat kurcaladım. Açıkcası beklediğimden çok daha iyi çıktı. Online store dan siparişimi verdim bekliyorum gelmesini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilot66 -- 27 Mayıs 2015; 13:36:27 >
  • pilot66 P kullanıcısına yanıt
    2012 bile olsa rmbp den sonra sizi çok üzecek hocam..
  • Çok seyahat ediyorum. Hafifliği, boyutları ve şarj etmek için elektrik prizine ihtiyaç duymaması en büyük artıları olacak. Bunun karşılığında işlemci gücünden de vazgeçmeyi kabul edeceğim. Ama yeni macbook belkide mac osx sayesinde işlemcisinden beklenmeyecek bir şekilde daha performanslı çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilot66 -- 27 Mayıs 2015; 15:58:20 >
  • pilot66 P kullanıcısına yanıt
    Tercih sizin tabi, fakat bir flashdisk takmak için bile 80 lira (80 lira olanıyla usb'den birşey takılıyken şarj edemiyorsunuz, veya çoklu olanı için 280) verip adaptör kullanmak zorunda kalmak sizi de rahatsız etmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 28 Mayıs 2015; 14:27:44 >
  • Çok fazla adaptör kullanacağımı sanmıyorum. Kullandığımda da niye daha fazla port koymamışlar diye yakınacağımı da biliyorum. Ebay dan yaklaşık 20 dolara bunun için usb-c 4*usb adaptör aldım.
    Son 3 yıldır Retina ekran kullanıp ona alıştığım için Macbook air yerine yine retina ekran Macbook 12 almamdaki en büyük etken oldu.
  • pilot66 P kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz geldikten sonra detaylı bir inceleme bekliyorum sizden. Çok önemli yazacaklarınız benim için. Zira pilinin gerçek kullanımda nekadar gittiğini, klavye kullanımının gerçekten sıkıntılı mı yoksa apple nin dediği gibi çok daha rahat mı, ekranını, işlemcisinin nekadar hızlı veya yavaş olduğunu photoshop gibi ağır uygulamalarda nasıl çalıştığını ve diğer bütün özelliklerini çok merak ediyorum. Teşekkürler iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman8476 -- 29 Mayıs 2015; 0:26:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimekste 3551 TL ve 355 TL hopi puan hediyeli.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/147215/apple-macbook-space-grey-mjy32tu-a.aspx
    İstanbulda bir şubede gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilot66 P kullanıcısına yanıt
    usb-c adaptörünce ayrıca bir tane daha usb-c girişi olmasına özen gösterin yoksa adaptör takılıyken şarj cihazını takamazsınız :)
  • Pazartesi elimde olacak cihaz. Haftaya izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.