Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.738
Cevap
39
Favori
128.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evilboy51 E kullanıcısına yanıt
    Bu gün full link ve orijinal kolçak için İstanbul avek, Altur, Erya, Kayadibi, Doğuş Oto Maslak ve Kartal'ı aradım. Telefonu sadece Doğuş oto Kartal açtı, o da pek de emin olmayan bir ses tonuyla full linke 950, kolçağa da yaklaşık! 700 fiyat verdi. Diğerlerinde ise öğleden önce ve sonra defalarca aramama rağmen telefonu açan bile olmadı. Cumartesi günü telefonlara bile bakmıyorlar. Biri olsa anlarım da hiçbirine ulaşamamak servislerin kalitesi hakkında az çok fikir veriyor. Full link i parayla aktif etmeleri başlı başına bir tartışma konusuyken, parası ile bile yaptırmaya kalktığınızda her servisin kafasına göre fiyat vermesi tam da doğuş oto ya yakışan bir davranış. Navigasyon için en iyisi bi telefon tutacağı alıp galaxy note 3'ümü kullanmaya devam edeyim param cebimde kalsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bir sorum olacakti aracimda (6.5 inch) bluetooth üzerinden hergangi bir servisten muzik dinlerken ses 1 saniyeligine falan gidiyo sonra geri geliyor bunu yasayan yada cozum bulan birisi var mi acaba ?

    Acaba fotografta en alttaki ses secenegi ile alakali olabilir mi ? Default olarak bu ayarda geldi. (Telefon iphone 6s)

     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemlee

    merhaba arkadaşlar dediğim gibi ilk depo benzinden sonra yorumları yazacağımı belirtmiştim ve yazmaya başlıyorum uyanık benzincinin 45 litrelik depoya genleşme tankı ile beraber 55 litre koymasından sonra yazı için biraz gecikti :) bu araç 3. aracım ilk önce 2012 peugeot 206+ urban move 1 yıl,2011 fiat bravo dynamic plus 120 hp otomatik 1 yıl kullandım.206 dan sonra bravo resmen uçak gibi gelmişti gerek sahip olduğu donanım ve sağlamlık motorun vermiş olduğu güven üst düzeydeydi. bravoyu sattıktan sonra bu sebeplerle hep c sınıfı araç baktım ta ki ibiza 1.0 tsi ile tanışana kadar yapmam dediğim bir daha b sınıfı araç almam, benzinli araç mı delimiyim ben hayatta almam, 0 araç mı kafayı yemedim daha 0 araba alıp zarar edecek kadar diye düşündüğüm ne varsa hepsini bir anda sildi...
    İlk önce hikayesi ile başlayalım ilk önce tüm forumlardan araştırma süreci falan 2 gün sürdü :) ertesi sabah 4-5 bayiyi arayıp ellerinde nelerin olduğunu öğrendim ve tekrar bir araştırma süreci başladı kayadibini aradığımda ellerinde plus paket xenon far paket ve mirror linkli araç olduğunu öğrendim ve fiyatta uygun geldi.ben aldığımda euro 3.95 ve aracın giriş fiyatı 39.100 tl idi euronun biraz değer kazanmasından sonra araç 45 ten 50 vergi dilimine girecek bilginiz olsun en az 4000 tl değer kazanması demek bu da bir etkendi benim için alışta.
    Araç için tüm önyargılarınızı kırın derim 1.0 araç gidermi yok yokuşta kalırsın falan hikaye.... wag group bildiğiniz gibi birçok aracına artık bu motoru ve şanzımanı koydu ve bence çok başarılı.kırmızı ışıklarda en önde kendime yer arıyorum resmen kalkış için ve piyasadaki birçok aracı tokatlayacaksınız emin olun:) leon fr(150hp) nin hızlanması nın 8.8 saniye bunun 9.3 saniye olduğunu hatırlatırım :) sport modu çok iyi tepkiler veriyor 100 7. viteste giderken sport moda alınca 5. vitese alıp çok kısa sürelerde istediğiniz hızlara çıkabiliyor.hataları yokmu evet var hep üst viteslerde gitmeye çalışıyor 60 ile giderken 7. vitese atıyor ve eğer sakin kullanmak isterseniz o 60 ile 90 arası işkence ve yakıt tüketimi fazla ben 60 tan sonra 90 a kadar alışkanlık oldu spor moda alınca bir vites alta alıyor ve yine aynı ayar gaza basmayla(spor mod diye yüklenirseniz ekranda 25 li değerler uçuşuyor bilginiz olsun :) tüketim düşüyor enteresan biçimde.start stop başarılı frene basmanız ile alakalı devreye girip çıkıyor eğer frene bir mesafesi var basmazsanız devreye girmiyor o hizayı geçince start stop devrede çok sıkışık trafikte iptal ediyorum 2 metrede bir stop etmemesi için alışana kadar böyle :) genelde hep iki kişi biniyoruz geçenlerde 6 kişi binip klima açık bir 10 km yol yaptım tüketim artıyor ve performansı azda olsa etkiliyor.yakıt tüketimim 55 litre benzin için 6,4 litre ve 855 km ortalama hız 37 km bunun 500 kmsi şehir içi 200 km si 110 sabit hız ve 150 km agresif spor mod kullanım.beklediğimden çok iyi değerler ve 3000 kmden sonra bu değerlerin 0.5 litre daha düşmesini bekliyorum.
    Gelelim iç tasarıma benim için dış tasarım iç tasarımdan daha önemli olduğu için gözüme çok birşey takılmıyor tek rahatsız edici şey bardaklıkların yeri vitesin ön kısmına konuşlandırmışlar her seferinde o mühendisin kulakları çınlıyor :) ilk aracım peugeottan daha rahat gelen bir iç hacmi var.koltuğu hep en arkada kullanırım ve yatık olur bu araçta arkamdaki kişiler rahatsız olmadıklarını söylediler bagaj hacmi olarak 290 litre iki kişilik bir aile için yeterli geliyor evet çocuk olunca bebek arabası sorun olacak ne yapalım 500 lira fazla verir en ufak boya kadar katlanan dan alırız bizde :) birde ilk işim servise gidince kolçak taktırmak olacak o eksiklik olmuş.Diğer tüm paneller ve tuşlara rahatça erişebiliyorsunuz.siz siz olun xenon mutlaka düşünün derim arabaya ayrı bir hava katıyor ve akşamları aydınlatması ve sellektör yapması çok keyifli:)Gündüz farlarıda çok şık arka ledler karanlık yolda frene basınca arkayı bir hayli aydınlatıyor.
    Allah kaza bela veya sağlık şartlarından ötürü bir şey vermez ise bir 4 sene daha kullanmayı kesinlikle düşünüyorum.

    0-100 8.8 degil 8 saniye tan okicaktim orada kaldim 0-100ü bilmeyenin yazisi okunmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allahini seversen oki ne olur oki ben ne yaparım okimazsan! Hey Allahım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemlee -- 22 Haziran 2017; 20:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yakın zamanda bu aracı satın alan, fiyat konuşan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, yaklasik 2 aydir aracim ilk calistirmadan sonra kalkista 40 km ye gelirken gaz pedalinin altindan tik diye ses geliyo ve bisey de alttan pedala vuruyo gibi oluyor. 15.000 bakima goturdugumde servise soracam ama bisey yok diyip gecistirirlerse diye on bilgi almak istedim. Ne olduguna dair tahmini olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaannche K kullanıcısına yanıt
    Belirttiginiz ses bende de var..servise sorduğumda bunun bir problem olmadığını belirttiler, olağan bir ses..



    Saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evilboy51 E kullanıcısına yanıt
    spotify premium ise şarkı direksiyondan değişebiliyor.Değilse değişmiyor.
  • gorkemlee G kullanıcısına yanıt
    Leon FR ın 0-100 ü bilmemekle Leon FR cı arkideşlere çok büyük bir yanlış yapmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzzi

    Leon FR ın 0-100 ü bilmemekle Leon FR cı arkideşlere çok büyük bir yanlış yapmışsın.

    yalnış demeyelim, cahil atıp tutmasi. üşenmemiş yazmış (atmış)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NucleotidSound N kullanıcısına yanıt
    Hocam sonradan ortaya cikan bi ses ve pedala darbe de var. Bir servisin problem degil diyememesi lazim bu dudurma normal sartlarda. ben 11 temmuza bakim icin randevu aldim ankara dogustan gittigimde soracam hatta baya ustune dusecem sonucunu size de bildiririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koyumavi12345


    quote:

    Orijinalden alıntı: Class teacher

    Seatın 1500 tl indirimi 1 ekimde 1000 tlye indi. Yani ekstradan 500 tl zamlı almış oluyorum.
    Bu yüzden maalesef 54500 tlye aldım.

    Kendi kişisel görüşüm bu aracın ederi
    53000-53500

    Eksileri tutamaç yok
    kolçak yok
    karartılmış arka camlar yok
    3. Koltuk başlığı yok
    Ön park sensörü yok
    Arka aydınlatma yok
    Arka taraf dar

    Jantlar basit (i 20 polo allstar jantı gibi değil)

    Bütün bunlara göre bayi fiyatı nasıl 57500 (54900+2600 plıs paket) anlamış değilim.

    Bu araç en fazla 53 civarı satılmalı. Bu araca 56 verenlere sözüm.
    56 vereceğinize üstüne 3-4 bin koyun polo allstar alın.



    Arabanin eksiklerini gorup ustune 3-4 koysan sunu alirsin diye diye 35.000 e ikinci el alma ğlanim varken 56.000 e sifir ibiza aldim.daha gelmedi yolda.3-4 ustune koyup polo alsam 3-4 daha koyar golfun bosunu alırım.o kadar para vermisken 3-4 daha verir golf dsh alirim.o kadar vermisken 3-4 daha koyar yeni civic alirim.Derken bu range rover sport a kadar gider.en iyisi ustune 3-4 daha koymamak.olay bastan kapanmali.

    efsane yazmışsın hocam , hakkaten öyle :) bir arkadaş 40bin den balamıştı sonra 85bin e citroen ds sersine cıkmıştık, sonra gidip 45 e vw polo almıştı :)
    bu işin sonu yok ve her üründe böyle

    ben de yeni kasa ibiza bekliyorum sonra karar vereceğim.




  • uzun süren b segmentli otomatik vitesli 0 araç arayışlarımdan sonra en başta istediğim seat ibiza 1.0 ecotsi dsg modelli aracı 60500 tl ye almış oldum. rengi tekno gri. antalya da yaşadığım için alırken camlarına yan önlere +1 arkalara +2 şeklinde cam filmi yaptırttım.

    şimdi gözlemlerime geleyim;

    -test sürüşünde beni ve eminim herkesi de tav etmiş olan durumu kesinlikle motoru. arkadaşlar kimlerin 1.0 motora ön yargısı varsa lütfen test sürüşü yaparak bunu bir kırsın. normalde aracı hızlı kullanan biri değilim ama gaza yüklendiğiniz anca araç resmen şahlanıyor ve ufak tefek oluşuyla yoğun trafikteki o dar alanlardan yılan gibi kaçabiliyorsunuz. bu tarz şeyleri çok sevmem ama anlık heyecanlar için çok zevkli bir araç.

    -alırken ki bir diğer faktör DSG idi. bu şanzımanın hızına, yakıt ekonomisine ve sorunsuzluğa inandığım için bu aracı alma kriterlerimin en büyük faktörü bu oldu.

    - ailemde uzun süre kullandığım passattan sonra hız göstergesi, sürüş bilgileri, direksiyon kumanda sistemi vs. bana çok kullanışlı geldiği için bu araçta da aynı kolaylığı gördüm.

    - hız sabitleme, 4 hava yastığı, dokunmatik ekran, bluetooh vs. yani araç full'e yakın. hangi markaya gitsem şunu isterseniz +1000 bunu isterseniz bilmem ne paket +2500 leri duymaktan sıkıldığım için aracın b segmenti için full donanıma yakın oluşu da etken oldu.

    - ufak oluşu. ileri de eşimin de kullanabileceği kolaylıkta bir araç. bazı araçlarda içeride koltuğu ne kadar kaldırırsan hep bir basıklık vardır etrafa bakarken bir sürü kör nokta olduğunu anlarsın. bu araçta o yok. dikiz aynaları ve ön cam panel yeterince büyük ve ferah. şehir içi trafikte büyük kolaylık.

    - bagaj genişliği. sanırım bu segmentteki en büyük bagaj alanına sahip. hatta arabanın arka kısmındaki o saçma tasarım şişkinliği de bu yüzden. ne kadar az eşyam olursa olsun her şeyi bagaja koyan birisiyim. arka koltuklarda o kalabalık görüntüyü sevmiyorum.

    biraz da beni hayal kırıklığına uğratan şeylere geçeyim. aracı almayı düşünenlere fikir olsun.

    - eşya koyma gözleri. iki koltuk arasındaki alan o kadar saçma sapan tasarlanmış ki her yeri el freni kaplıyor. bi telefon ya da bi eşyamı koymak istediğimde taa en diplerdeki bardak koyma yerlerine koymam lazım. bardak yeri diyorum ama oraya bardak dahi konmaz. sürüş sırasında o kısımdan bir şey alayım derken ciddi dikkat kaybı oluşuyor.

    - kol dayama. neden yok bunu da anlamış değilim. dacia sandero bile dandiğinden bi tane kolçak koymuş ki iyi kötü kolunu dayıyorsun. inatla da dışarıdan almak istemiyorum arabanın orjinalliği bozulmasın diye.

    - süspansiyonlar çok sert. ufak tefek çukurlarda bile araba lük lük ediyor. sık sık geçtiğim yollarda ki çukurları ezberlemek zorunda kaldım çünkü ciddi şekilde rahatsız etmeye başladı beni.

    - vee geldik yakıt tüketimi. katalogta şehir içi 5.3 lt felan yazıyor :) hadi +1 lt de siz koyun, 6.3 lt. şunu düz rakam yapalım, 6.5 lt. arkadaşlar antalya'da yaşıyorum. haliyle klimayı açıyorum ve şehir içi çok sıkışık trafik olmadıkça sabit hızlarda sakin bir şekilde kullanıyorum ve yakıt ortalamam 7.0 lt'nin altına asla düşmüyor. misal aracı çalıştırdık ve 5-10 km mesafeli bir yere gidicez, ortalama 7.5-8 lt tüketim ile gidiyorum. bu da 50 lira (10 litre) benzin ile 150 km bile yapamamak demek oluyor. şimdi bana eee sen ne bekliyordun diyenler olabilir. şöyle bir karşılaştırma yapayım;

    ailemin arabası 2013 model 1.4 tsi passat. araç 1500 küsür kilo. katalog yakıt tüketimi şehir içi 7.8 lt mi ne yazıyor. aynı araçla yine klima açık şekilde aynı yolu gidersem 8.5-9 lt felan yakıyorum yani katalog verisinden +1 lt fazla. yani aracın aşağı yukarı ne kadar yakacağını biliyorum ama seat ibizanın tüketimi benim için büyük hayal kırıklığı.

    internette sürekli 90 km sabit hızla 3.5 lt yaktığını gösteren videolar var. insanlar da ulan bu araç yaksa yaksa en fazla 5-6 lt felan yakar diye tav oluyorlar. arkadaşlar passat'ı 90'a sabitleyince o da 4.5 lt felan yakıyor onu da denedik ki denemiş arkadaşlar da vardır. turbolu araçlar sabit ve düşük hızlarda ciddi şekilde az yakıyorlar.

    ama benim asıl sinirlendiğim konu bu ecotsi motorun öyle mucize bir motormuş ki dizellerden bile daha az yaktığı yönünde pazarlanması. hatta aracı da alırken defalarca ballandıra ballandıra aynı şeyi söylediler bana. hatta şimdi gidin seat bayisine aracı sorun ne kadar yakıyor diye aynı tatavayı yapacaklar.

    yani kısaca ben şunu öğrendim arkadaşlar, benzinli araç öyle ya da böyle yakıyor. ne kadar sakin kullanırsam kullanayım menzil'in -5 km -10 km anlık düştüğünü bu gözler görüyor. bu yüzden bu aracı alacak arkadaşlar bu durumu göz ardı etmesinler. ben dacia sandero ile bu araç arasında kaldım. dacia bayisi bana 64000 fiyat sundu ve sırf dacia marka olduğu için almadım. şimdi keşkelerle yaşıyorum. herkese güzel bir gün dilerim.




  • Hayırlı olsun hocam , bende Antalya'dayım 6.2-6.4 arası gidip geliyor şehiriçi tüketim. şehir dışı sideye giderken 4.7 ortalama olmuştu. Araba 6500 km'de bu arada.

    67.200 olmuş fiyat kampanya bitmiş. Yeni kasa sağlam bir fiyattan girecek sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evilboy51

    6.5" ekranda istasyon listesini nasıl yapıyoruz? Birde spotify kullanıp direksiyondan şarkı değiştirmeyi başarabilen varmı çalan şarkının ismi dahi gözükmüyor.

    Hocam dinlediğiniz istasyonun, tüm istasyonların çıktığı listede üzerine basılı tutarsanız veya yanında herhangi bir yıldız işareti varsa ona basarak ana ekrandaki listeye alabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antalyasporlu

    Hayırlı olsun hocam , bende Antalya'dayım 6.2-6.4 arası gidip geliyor şehiriçi tüketim. şehir dışı sideye giderken 4.7 ortalama olmuştu. Araba 6500 km'de bu arada.

    67.200 olmuş fiyat kampanya bitmiş. Yeni kasa sağlam bir fiyattan girecek sanırım.

    Araç şu anda bile 38 833 lira görünüyor ki temmuz basinda euro 3.98 civarindaydi eger euro bu seviyelerdde kalirsa bir sonraki fiyat guncellemesinde yuzde 50 lik vergi diliminde olacak buda 3 veya 4 bin lira daha zam gelecegi anlamina geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun arkadaslar ispanyadan taze yeni ibizanin fotograflari geldi 😊😊 trafikte oldugum icin sadece bu sekilde cekebildim...
     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim
     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaannche -- 9 Temmuz 2017; 18:43:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kampanya bittimi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satmayı düşünen olursa yazabilir arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaannche

    Buyrun arkadaslar ispanyadan taze yeni ibizanin fotograflari geldi 😊😊 trafikte oldugum icin sadece bu sekilde cekebildim...
     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim
     Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim

    geliyor gönlümün sahibiiiiiiiiiiiiiiiiiii




  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.