Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.0 EcoTSI 110 hp DSG S&S İzlenimlerim (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.738
Cevap
39
Favori
128.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanozcan

    53 neyse de 56 çok fazla bence buraya kadar çıktıysanız polo alın derim ben..

    Bu araçla ilgili hayallerim Hergün suya düşüyor.Bu kadarda olmaz bea kardeşim araç kaskosuyla sigortasıyla 60'a geldi resmen.53.900 nere 60.000 nere?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar style+park sensorune 52900 fiyat aldik sizce nasil fiyat.birde renk tavsiyeniz var mi? Metalik renk farki istemiyorlarmis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh_plus

    Arkadaslar style+park sensorune 52900 fiyat aldik sizce nasil fiyat.birde renk tavsiyeniz var mi? Metalik renk farki istemiyorlarmis...

    Park sensoru orjinal ise guzel fiyat. Gecen ay 52400 e orj park sensorlu aldik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Orjinal olup olmadigini nasıl anlarız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende aracımı yeni aldım. Plus paket. Araçı henüz 100 km kullandım , tamamı şehir içi kısa mesafeler 5-8 km trafiği yoğun olmayan yerler. Yakıt tüketimi 9 lt 🙁. Daha çok yeni ondanmı dır. Yoksa bu değerle bu araca binmek zor gibi görünüyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı 2016 yılında alıp plus paket ekletmeyenler, eğer araçta otomatik kararan ayna geldiyse aracı elektronik paket e çevirebilirsiniz. kablolama mevcut.

    geçen açtık baktık. yağmur sensörü yerine golf7 deki nem sensörü kullanılmış internette 30-40 dolar'a yağmur+nem+far tek sensörü orjinal bulmak mümkün. bunu alıp taktıktan sonra oto konumlu far anahtarı ile farlar otomatik oluyor tabi kodlama da gerek. parçalar orjinal olduğundan garanti sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. araç böyle geldi ben bilmiyorum :D

    ayna katlanma olayına gelince vcds e göre aynaların katlanması için modül varmış ama aynalar da motor yokmuş. motorlu ayna alıp aynalar katlanır yapılabilir.

    toplamda en fazla 600-700 lira masraf çıkartır ama araç katlanır aynalı elk paket olur. katlanmasın dersen 100-200 tl ye çözersin.

    gizli özelliklerden;

    kapı kilitleri sesli onay(korna)
    amerikan park(yaptırmayın bence ilerde sıkıntı çıkartabilir)
    harcanan yakıt miktarı (5lt çözünürlülükle)
    gündüz farlarının menüden kapatılabilmesi
    plakalık ışıkları led olursa arıza ışığı yakmaması
    kadran selamlama

    yapılabiliyor. 30tl falan. genelde 50 alınıyor ama.

    büyük ekranı da yurtdışından alıp takabilirsiniz ama kablolama gerek ve astarı yüzünü geçiyor torpido trim falan bir ton parça değişmesi gerek. 4bn i buluyor (ekran kısmı, torpido içi kontrol ünitesi, kablolama, torpido trimi)

    hattta kablolama yapıldıktan ve parçalar toplandıktan sonra cupra bi-xenon far bile takılabiliyor ama o da 5000 tl yi geçiyor. (fartakımı, arka lastik ağırlık sensörleri, far beyni, kablolama)

    style alıp plus paket'e yükseltmek fr gibi yapmak biraz hayal ama elektronik paket olası. en kısa zamanda yapacağım.




  • 1 aydır bu aracı araştırdım. Her şeyi kafamda netleştirdim. Style + olarak sipariş edecektim ki bayideki görevli arkadaş 66800 olan 1.4. TDI da kampanya olduğunu 60500'e düştüğünü söyledi kafam karıştı. Bu araç 110 beygir, dizel olan ise 90 beygir.. Ne yapmalıyım kafam çok karıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chiroptera

    1 aydır bu aracı araştırdım. Her şeyi kafamda netleştirdim. Style + olarak sipariş edecektim ki bayideki görevli arkadaş 66800 olan 1.4. TDI da kampanya olduğunu 60500'e düştüğünü söyledi kafam karıştı. Bu araç 110 beygir, dizel olan ise 90 beygir.. Ne yapmalıyım kafam çok karıştı.

    Ben yerinizde olsam 1 aydir arastirip sorun bulmadiginiz araci yani 1.0 ecotsi motor olani tercih ederdim.Dizel ile yakin bakimindan cok farki yok.hiç ibizanim dizelini görmedim.ama dizeller genelde traktoe gibi çalışır seslidir.bakimi pahalidir.Hem 4-5 bin fazla vereceksiniz ki deyecegini zannetmiyorum.şahsi dusuncem.subjektif yorumum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkesin araca az yakıyo galiba. Yakıt tüketimi 5,3 olan araçtan bahsediyoruz. hadi diyelim 1,5 lt fazla yaksın 6,8 lt eder. şehir içi 9 lt yakıt anormal bence. Kullanım çok agresif olmamasına rağmen. spor kullansam 11-12 lt. yakar sanırım. ilk 100 km si 9 lt. yaktı. düşse düşse 8 lt ye düşer diye tahmin ediyorum.
  • K3858 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 14 ekimde aldıgım aracım 1400 km ye geldi. Bu süre içinde aracıma ön camlar hariç 3M markalı orta dereceli cam filmleri taktırdım. Kısa ampulleri aydınlatmadan memnun olmadıgım için philips extrem vision olanları taktım daha iyi oldu. İç aydınlatmada tavandaki sarı ışıkları ledlerle değiştirdim harika bir beyaz ışık oldu. Birde kapı eşiklerini folyo ile kaplatmayı düşünüyorum.

    Gelelim en can alıcı kısmı olan yakıt meselesine.

    Şu an aracın genel yakıt tüketimi 1400 km de 6.3 lt olarak görünüyor. Bu 1400 km nin 900 km kadarı şehir dışı sayılabilir. Geri kalan kullanım çok çok kısa mesafelerde oğlum sayesinde gercekleşiyor. Hergün gidiş geliş 4 km mesafede kullanıyor. Bu kullanımlarda mesafe kısa oldugu için 9 litreleri görüyorum bu çok normal. Cuma akşamı İzmirden gidiş geliş Bursa yolculuğum oldu. Araçta 4 kişi ve bagaj dolu bir şekilde yolculuk gerçekleşti. Rodaj dönemi ve her yerde radar olması yüzünden 110 - 120 km hızı geçmedim.Bazan duruma göre kısa sürelerde 3000 devir 140 km hıza cıkıp tekrar normal sürüşüme geçtim.Bazanda 90 a sabitleyip uzun km ler yaptım. Bursaya vardığımda yakıt aldıktan sonraki tüketimim 6.1 oldu. Açıkçası canım sıkıldı. Bununda İzmir ile Bursa arasındaki rakım farkından oldugunu düşündüm. Dönüşte ise tüketim 5.1 litre , Ortalama hızım 76 km, sürüş süresi 4.20 saat, km 327 şeklinde gerçekleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 31 Ekim 2016; 12:50:23 >




  • merhaba aracı satın alırken bayideki arkadaş size teklif sunarken söylemiş olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K3858

    Herkesin araca az yakıyo galiba. Yakıt tüketimi 5,3 olan araçtan bahsediyoruz. hadi diyelim 1,5 lt fazla yaksın 6,8 lt eder. şehir içi 9 lt yakıt anormal bence. Kullanım çok agresif olmamasına rağmen. spor kullansam 11-12 lt. yakar sanırım. ilk 100 km si 9 lt. yaktı. düşse düşse 8 lt ye düşer diye tahmin ediyorum.

    Hocam yakıt mevsime göre yani havaların soğuk olması ve kısa mesaflerden dolayı bu degerleri görmen normal. Aynı aracı kullanıyoruz ve kısa mesafelerde motorun soğuk olmasından dolayı yüksek oluyor. Denemek için sakin bir yolda ve en az gidiş geliş 20-30 km lik bi mesafede kullan. O halde bile 9 litreleri görüyorsan sürüş tarzını sorgula.
  • K3858 K kullanıcısına yanıt
    Düşer merak etmeyin. Ben 5bine geldim uzun süreli ortalamam 6.1.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    oto elektrikçileri çözüm sunamadı mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Aldigim bayide taklidi ama orijinal olup olmadigi söylenmedi , hediye olarak aldim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayide takıldı ise orjinal değildir. herhangi bir park sensörüdür sanırım.
  • Memento-Mori35 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Araçlarımızı aynı gün almışız, aynı km deyiz, yaklaşık aynı mesafelerde uzun yol yapmışız ve yakıt tüketimimiz de aynı. Demek ki diğer düşünen arkadaşlara bir referans olabilir bu değerler.

    Tavandaki sarı ışıkları değiştirdiğiniz ledlerin detayını verebilir misiniz? nerden aldınız, hangi marka, kaça aldınız vs.?
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    uzun süreli ortalamam 9.1
    Yakıt alındıktan sonra 30 km ortalama 7.1
    7 lt ye razı olacam şehir içi
    Tamam havanın soğuk olması etkiler ama bu kadarı bence fazla
    Gerçekten aracı çok sakin kullanıyorum 1800d/d
    Acaba biraz devirlimi kullansam 2500 d/d mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chiroptera

    1 aydır bu aracı araştırdım. Her şeyi kafamda netleştirdim. Style + olarak sipariş edecektim ki bayideki görevli arkadaş 66800 olan 1.4. TDI da kampanya olduğunu 60500'e düştüğünü söyledi kafam karıştı. Bu araç 110 beygir, dizel olan ise 90 beygir.. Ne yapmalıyım kafam çok karıştı.

    3-4bin tl için kesinlikle dizel almaya değer yakıt olarak hiç bir benzinli dizele yaklaşamaz, en yakın değerlerde bile 20-30bin km de bu farkı çıkarırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasson kullanıcısına yanıt
    Bu aracı dizeli ile benzinlisi arasındaki fark 53900-60500 =6600₺ eder. Bu para ile 1347 lt benzin alırsın ortalama 7 lt yakar ise buda 19250 km yol yapar.
    Dizelin fiyatı 60500₺ ise
    Hesap ortada değermi değmezmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.