Şimdi Ara

Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Dün basın mensupları için kapılarını aralayan 89. Cenevre Otomobil Fuarı’na katılmama kararı alan Hyundai, 4 kapılı coupe tasarımına yer verdiği 2020 Hyundai Sonata modeli üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yeni nesil Hyundai Sonata, Nisan ayındaki New York Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.
     

    Koreli üreticinin “Sensuous Sportiness” adını verdiği yeni tasarım anlayışı doğrultusunda oluşturulan 2020 Hyundai Sonata, geçtiğimiz yıl sahne alan Le Fil Rouge konseptinden ilham almış gibi görünüyor. Arkaya doğru eğimli bir tavana sahip olan araçta krom detaylara bolca yer verilmiş. İnce farların altından başlayan LED gündüz farları neredeyse kaputun yarısına kadar uzatılmış. "Hidden Light Lamps" adı verilen bu farların kapalı olduğunda krom gibi görünmesi sağlanmış. Ardından C sütununa kadar devam eden krom çıtayla güzel bir bütünlük yakalanmış.

     
     

    Sonata'nın boyutları selefine göre büyümüş 

    2020 Hyundai Sonata’nın boyutlarında selefine göre büyüme yaşanmış. Genişliği 25 mm arttırılan aracın toplam uzunluğu 45 mm, aks mesafesi de 35 mm artmış. Öte yandan yükseklik 30 mm azaltılmış. Artan aks mesafesi sayesinde daha ferah bir yaşam alanı sunan 2020 Hyundai Sonata, yüksekliğin azalmasıyla da daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Arka taraftaki yolcuların diz ve baş mesafesi konusunda ise bilgi verilmemiş.

     

    Koreli üreticinin 2020 Hyundai Sonata’ya daha etkileyici ve lüks bir görünüm kazandırma çabaları dış görünüşle sınırlı kalmamış. Baştan aşağıya yenilenen kabinin malzeme kalitesi yükseltilmiş. Krom detaylarla ayrılan çift tonlu tasarıma yer verilen konsol tarafında ince havalandırmalara, dijital gösterge paneline ve kapasitif butonlara sahip bilgi-eğlence ekranına yer verilmiş. Otomatik vites kontrolü için de düğmeler kullanılmış. Yeni nesil Hyundai Sonata’da akıllı telefonun dijital anahtar olarak kullanılacağı da verilen bilgiler arasında.

     

    Satışlar yılın ikinci yarısında başlayacak 

    2020 Hyundai Sonata’nın satışları yılın ikinci yarısında başlayacak. Aracın fiyatı ise henüz belli değil. Şimdiki Hyundai Sonata’nın satış fiyatları ABD’de 19 bin 550 dolardan başlıyor. Sonata modelinin satılmadığı Türkiye’de ise ürün gamında Elantra’ya yer veriliyor. Onun da başlangıç fiyatı 94 bin 325 TL.

     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
    Yeni Hyundai Sonata'nın tasarımı ortaya çıktı
     



  • D segmenti ama bundan taksi olmaz. Hyundai TR pazarında kan kaybedecek. Bkz. D segmenti aracı olmayan Fiat gibi. VW grubuna gün doğdu.

  • Farları üzgün emoji gibi ...

  • arkası civic volvo karışımı gibi olmuş.

  • Arka farlar bu kadar Civic'e benzemeseydi daha iyi olurdu ama güzel araba. Hyundai'nin arabaları sorunsuz olduğu için düşünülebilir.

  • Değişik tasarımlı bir araç olmuş
    Ama iç mekan çok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 6 Mart 2019; 13:40:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol Kia Sportage'a benziyor zaten Hyundai üst markasıda Kia, biraz daha özgün olunsaymış iyi olurmuş onun haricinde tasarımı hiç fena değil

  • Yeni i39 ve yeni elantra facialarından sonra yeni sonatayla birazcık toparlamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D segmenti'nde kral ınsignia grand sport. Tahtı sağlam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarımını beğendim, arka bölüm s90'a benziyor. Passatçıların hoşuna gitmiş mi merak ettim açıkçası. :)

  • Konsol telluride'dan arka farlardan civicten alıntı. Yine karma bir tasarım ortaya çıkarmış hyundai markasının son tasarımları gerçekten birbirinden çirkin (yeni palisade, yeni santa fe) ayrı tutarak söylüyorum. Hyundai markasının son tasarımlarını gerçekten hiç ama hiç beğenmiyorum. TR gelmeyeceği için fazla söz etmeye gerek bile yok gelsede satmaz

  • Arteon kopyası olmuş.
  • Arkası kötü olmuş
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Ben bunu her iki markanın yetkililerine sordum. Yurtdışı forumlara baktım. Böyle bir üst alt marka ilişkisi bilgisine ulaşamadım. Kia iflas etmek üzereydi hatta kapanıyordu. Güney Kore devletinin girişimi ile Hyundai Kia markasını satın aldı diye biliyorum.

    Not:Hyundai i30, vw golf ve Renault Fluence marka araçlara sahibim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat'ın D segment aracı yok diyenler Croma'dan bir haber yaşıyorsunuz galiba. Croma zamanında fiatın D sınıfındaki temsilcisi idi bilenler bilir. Ama Croma'dan başka D sınıfı aracı yok fiatın

  • Sonata'nın o eski duruşu, heybeti, asaleti kalmamış yeni kasasında. İç mekan olarak önceki nesillerine göre daha kaliteli ve şık bir kokpiti var ama bu tasarım böyle bir araca hiç gitmemiş. Gerçi bu sınıfta birçok marka artık araçlarını fastback ya da liftback olarak şekillendiriyor en azından alışılmış Sonata'nın şık tasarımı korunmalıydı. Bakalım Sonata'nın sağlamlığı acaba eski kasasında nasıldır bekleyip göreceğiz

  • Farların fazla yuvarlak olması araca eksi yönde katkı sağlamış. Daha köşeli daha agresif bir far olsaymış keşke.

  • Aynen dediğiniz gibi hyundainin üst markası sadece genesis kia'yı zamanında %100 hissesini satın aldılar

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Croma'dan taksi yapılabilir mi üstad? D segment kısmına açıklık getireyimki boşuna mesaj kalabalığı olmasın. İstanbul'da taksiler Passat, Superb azda olsa Talisman, İnsignia, Avensis olmaya başladı. Acaba neden?

  • Tasarım kabızlığı devam ediyor....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.