Şimdi Ara

Yeni Honda Civic Aşırı Yakıt Tüketimi Problemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
55.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yanlış yere yazdım, kusura bakmayın....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmoz -- 7 Haziran 2010; 23:17:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AXAPTA

    he de geç

    üst düzey kamu görevlisine "he" deme keyfini yaşa

    ne oluyorsa üstü düzey kamu görevlisi olunca.. napalım pardon abi ben ettim sen etme, ne kadar ezik hissettim kendimi mi diyelim.. oof of.. egoları olan insanlarrrrrr


    insanımızın etiket ya da kartvizit sahibi olma çabalarının, bastırılmış bir egosunun dışavurumu gibi birşey olmuş

    ne yani şimdi banim hanım da memur bazen işe 2,4 arabayla gidiyor, O da en üst-üst düzey memur mu oluyor????




  • Hemi de 33 yaşında...
  • arkadaşlar size bir üniversite öğrencisi, sanayide çalışan bir usta, taksici ya da 20-25li yaşlarda bir gencin enerjisi ve tezcanlılığının bende olmadığını, serin kanlı ve sakin bir araç kullanımım olduğunu belirtmek için söyledim yaşımı ve görevimi.
    ama ufkunuzun genişliği konuları bambaşka yerlere çekmeye çok müsait...
  • "20-25li yaşlarda bir gencin enerjisi ve tezcanlılığının bende yoktur, zaten yaşım buna müsait değildir, serin kanlı ve sakin bir şekilde otomobil kullanırım" demeniz gayet yeterli.

    Statünüz title nız göreviniz burada kimseyi ilgilendirmiyor ki zaten ünvanlar yükseldikçe otomobil sürüşü sakinleşmiyor.. Yanlış bir önerme olmuş sizinki..

    Ki örnek verdiğiniz meslekleri de küçümsediğiniz çok açık. O da ayrı bir konu tabi.. Çok irdelemek istemiyorum bu kısmı çünkü cümlelerinizi nerden tutsam elimde kalıyor..

    Herkesin çok iyi bildiği Türkiye nin en büyük holdinglerin birinde IT Projeleri Yöneticisiyim. Daha rahat anlamanız içn Bilgi İşlem Departmanı Yöneticisiyim de diyebiliriz. 35 yaşındayım. Bu bilgileri buraya da ilk kez yazıyorum ki kimse de bilmez bunları burada.. Ama hiç de sakin araç kullanmam. Gayet seri, trafikte mıy mıy bir şekilde araç sürmeyen, ancak insanların hayatlarını da tehlikeye atmayan, makas vs atmayan birisiyim.

    Bu işlerin yaşla ünvanla statü ile mevki ile meslekle alakası yoktur.. Genel müdürümüzün de ralli pilotu olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. 42 yaşında ama adamın kanı kaynıyor..

    Burada ben dahil diğer arkadaşların neden görevinizi dillerine doladıklarını şimdi biraz anlaşılır olmuştur umarım zira sizin sözlerinizi kimsenin durduk yere bir yerlere çekme gibi bir durumu söz konusu değildir, halen siz mahal veriyorsunuz buna..

    İyi forumlar..




  • trafikte makas yapan, kırmızı ışıkta gaza defalarca basıp gürültü yapan, yeşil yanınca kendini rallide imiş gibi gaza kökleyen, iki şeritli yolda iki şeritte uzun kuyruk olunca en sağda kendisine daracık bir alan bulup üçüncü bir şerit oluşturmaya çalışan kişilere bakan % 90' ı yukarıda saydığım kişilerdir.

    ayrıca belirttiğil kişiler sadece meslek sınıflaması değil dikkat edersen "20-25li yaşlar, üniversite öğrencisi" gibi gruplar da bu sınıfın içerisinde. ben de buradaki üniversite öğrencileri ve 20-25li yaşları yaşamış biri olarak ve de bu yaşlarda hızlı, ani araç kullanan biri olarak buna artı olarak hız nedeniyle gerçekleşen üç ayrı trafik kazasına şahit olmuş biri olarak çok hızlı araç kullanmadığmı belirtiyorum.

    meslekler konusuna gelince, üst düzey kamu yöneticilerinin özel araç ve şoförleri olur ve kendileri aracın düzgün ve hatasız kullanılması noktasında araç kullananı uyardıkları için uyaranın uyarılan konumuna düşmemesi için kendi kullandıkları araçları da düzgün, hatasız kullanmaya özen gösterirler. (istisna göstermeye çalışmayın, genel konuşuyorum)

    bilgi işlem yönecisi olarak kişilerin meslek ve yaşlarına göre farklı araç kullanımlarının olmasını bilmemenizi de normal karşılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedim01 -- 9 Haziran 2010; 14:06:45 >




  • Konuyu dağıldığı yerden asıl meseleye çekmek adına yaklaşık 5 aydır bir civic kullanıcısı olarak biraz rakamsal bilgiler vermek istiyorum.
    Sıfır aldığım araba açılışı ortalama 17lt/100km ile yaptı. 1000 km geldigimde 11lt/100 km civarına düşmüştü ancak bu 1000 km nin 700 km sini şehir dışında ortalama 6lt tüketimle yaptım. Km sayacı 3500 leri gösterdiginde ortalama yakıt tüketimi 8.5 lere düşmüştü. Bu 3500 km'nin 2700 km sini şehir içi gibi gibi gözükse de Ankara trafiğinde sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde işe gidip geldigim için tam şehir içi diyemem.Yoğun trafiğe yakalandığım zamanlarda ise 10 Lt civarına çıkıyor halen.
    Sonuç olarak:
    Şu anda sayaç 5200 km civarında tripA oluyor herhalde tüm zamanlarda ortalama yakıt tüketimi 8.7lt/100km.1000 şehir dışı 4000 şehir içi yakıta verdiğim para yaklaşık 1.900 TL. Hani yanlışın var diyenler için küçük bir hesap yapayım.
    5000*(8.7/100) = 435 litre benzin almışım gibi gözüküyor ancak toplam 520 lt benzin aldım. Not etmiştim de
    Buradan en azından benim arabamın yol bilgisayarının da sağlıklı bilgi vermediğini anlıyorum.
    ortalama benzin fiyatı 3.7 TL dersem 520 * 3.7 = 1924 TL yapıyor ki tamda o kadar verdim.
    Senede 12000 km binecegimi düşünürsem 4000 TL benzine para ayırmam gerekecek ki yuh diyorum. (Konu dışı:Bu yüzden LPG taktırmaya karar verdim. Satıp dizel almak istemiyorum çünkü honda dizelini üretmedi daha )
    (Tekrar konuya dönersek)Bence arabanın ne kadar yaktığı değil sahibinin cebini ne kadar yaktığı önemli.
    Diğer marka araçlarda tüketim ne kadar çok araştırmadım hondanın da bahsedildiği kadar az yakmadığını düşünüyorum. Aracı alırken neden dizelinin üretilmediğini sorduğumda zaten az yakıyor o yüzden gerek yok demişlerdi.
    Hadi ordan diyorum kendilerine.




  • Çok yüksek ve de çoook ulu statüsü olan Sayın Müdürüm Nedim Bey

    İkili diyaloga devam cümlenizden sonra yazdıklarınızı inanın okumadım zira cidden zamanıma da yazık, tükettiğim nefese de yazık.
    O kadar boş konuşuyorsunuz ki.. Yeter artık bu kadar size cevap yazdığım.. Finito..

    Daha önceki dileklerimi yineleyerek Toyotanızla mutlu bir yaşam dilerim.

    İyi günler.



    Sayın ametamet3,

    Otomobil 1600 motor segmentinde, benzinli olarak kendi muadillerine göre çok normal yakıyor.
    Bir de sanırım İstanbuldasınız. Şu bir gerçek ki yoğun trafiğe uygun bir araç değil. Daha stabil kullanımlarda yakıtı düşüyor.

    Çok az yakıyor demiyorum ama normal yaktığını düşünüyorum.
    1600 motor olup
    Benzinli olup
    ve istanbulda yoğun trafikte otomobil kullanan kimse 8-9lt lerin hatta devamlı yoğun trafikte kullanıyorsa 10 lt nin aşağısına düşemez.
    Diesel ya da LPG ile karıştırmamak lazım bu tüketim değerlerini, ya da aylık yakıt a verilen bütçeyi.

    Diğer bir konu da 1.8 motor lu Honda nın, 1,6 motorlu Honda da daha düşük yakıt sarfiyatı olduğunu biliyor musunuz?
    Bu bana direkt "bu motor kasayı kaldıramıyor o zaman ağır geliyor kasa, kasayı yürüteceğim diye motora yükleniliyor." şeklinde düşündürüyor.

    Honda nın diesel üzerine yoğunlaşmamasının mantalitesi ise şu.
    "Kurumsal kültürümüz ÇEVRE ve ÇEVRECİ olmak üzerine kurulu, bu sebepten dolayı diesel motor üretmiyoruz. Ekonomi anlamında diesel isteyen Honda severlere Hybrit almalarını öneriyoruz."

    Bana kurulan cümle aynen bu şekilde idi




  • Mesajımda da belirttiğim gibi Ankara da yaşıyorum gerçi Ankaranın da bazı semtlerin trafiği Istanbulu aratmıyor ancak dediğim gibi sabahları erken saatlerde trafik yoğunlaşmadan yola çıkıyorum. Bunun yanında arabam ne kadar genel tüketim 8.7 lt gibi gösterse de 5200km / 520 lt den ortalama 100 km de 10 lt tüketmiş gözüküyor. Eğer trafiğin en yoğun olduğu saatlerde çıkarsam eminim 11-12 lt leri bulacaktır. Dolayısı ile bende bu aracın yakıt konusunda yoğun trafik için uygun olmayacağını kanaatine vardım.
  • O kadar gereksiz bir tartışma ve sonucunda pembe diziyi aratmayacak
    bi geveleme diyelim artık... Öncelikle Corolla kullanıcısının Civic forumunda ne işi var anlamadım gitti,arabandan memnunsan git orda
    paylaş deneyimlerini memnun değilsen keza aynı şekilde adres yine
    orası. Bir de Nedim Bey'in şu yaş ve mesleki genellemelerine tam olarak
    katılmıyorum. Ben 27 yaşındayım ve İngilizce öğretmeniyim,tam olarak 2 yıl oldu olmadı sıfır Civic aldım ve arabamı mıy mıy diye tabir edilen sitilde
    kullanmaya bayılıyorum;ablam doktor ve jazz kullanıyor hiç de deli gibi araba kullandığını görmedim,çalıştığım ilçedeki belediye başkanı ise focus kullanıyor ve deli gibi araba sürüyor.Şimdi burdan yaşla-meslekle-statüyle nasıl araba kullanılacağı arasında alaka ben göremiyorum.Yakıt tüketimi konusunda ise çoğu Civic kullanıcısı hemfikir; özellikle uzun yolda istenirse inanılmaz düşük tüketim değerlerine sahip oluyor..




  • sağolsunlar forum yöneticileri temizlik yaptığı için burada yazdıklarıma da gerek kalmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 10 Haziran 2010; 20:53:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ametamet3

    Mesajımda da belirttiğim gibi Ankara da yaşıyorum gerçi Ankaranın da bazı semtlerin trafiği Istanbulu aratmıyor ancak dediğim gibi sabahları erken saatlerde trafik yoğunlaşmadan yola çıkıyorum. Bunun yanında arabam ne kadar genel tüketim 8.7 lt gibi gösterse de 5200km / 520 lt den ortalama 100 km de 10 lt tüketmiş gözüküyor. Eğer trafiğin en yoğun olduğu saatlerde çıkarsam eminim 11-12 lt leri bulacaktır. Dolayısı ile bende bu aracın yakıt konusunda yoğun trafik için uygun olmayacağını kanaatine vardım.


    ankarayı atlamışım pardon..

    Tespitlerinizde haklısınız.. Yoğun trafikte kullanıldığında ciddi değerlere ulaşabiliyor araba..
  • evet neden mesajla sana yanıt vermişsem. ben de seni şikayet edince sildiler.

    demek ki seviye inince benim de inmeme gerek kalmıyormuş.

    sağolsun forum yöneticileri.
  • şehir dışı trafikte dizel araç tabiki 4,9 gibi değerler verir..bu herkesin bildiği birşey..
  • beyler benim aracım dün 7bin devirde vites attı geneldede 5.5-6bin devirde atıyor acaba sorun bende mi arabada mı ? 1.6 elegance
  • gazı köklersen 7000 de atar...
  • Bende 2011 Elegance otomatik var.
    İlk 1000 km'de şehir içi 10 lt, şehir dışı 7.7 lt yaktı. ortalama değer 8.2 lt yazsa da aslında yazdığından 0.5 lt daha fazla yakıyor.
  • Ben bugun 70 km bir yolda 5.3 yakit tuketimini gosterdi tem yolunda 90 km hizla crusie kontrolde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yagizat Y kullanıcısına yanıt
    350 km biraz fazla maksimum 370 yahut 400 km yaparsaniz sehir icinde dua edin.
  • bende 2009 elegance var şehir içinde 435 km yi rahatlıkla görüyorum depuyı fullemeye gittiğimdede 37 lt almış oluyor yani daha 3 lt benzin var çok yüklenerek kullanmayacaksınız tabiki otomatik biraz daha fazla yakar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.