Şimdi Ara

Yeni güç planıyla 3. nesil Ryzen’lar 250 MHz’e kadar frekans artışı alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin geliştiricisi ve Ryzen bellek hesaplayıcısında görev alan 1usmus rumuzlu kullanıcının attığı tweet’e göre Zen 2 mimarili yongalara kaydadeğer performans artışı yolda olabilir. Güç planı üzerinde gidilen değişikle elde edilen frekans artışı kullanıcıların yüzünü güldüreceğe benziyor.



     



    AMD’nin diğerlerine göre daha şanssız çekirdekleri de boost frekansa zorladığı güç planına göre sadece silikonu daha kaliteli çekirdeklerin frekansının yükseltildiği planda ayrıca tüm çekirdekler yerine 2 iyi durumda olan çekirdek kullanılıyor.





    Bu sayede 250 MHz’e varan turbo frekansı artışı beklenirken 8 çekirdek üzeri yani 2 kümeden oluşan Ryzen 9 3900X ve 3950X’in yanı sıra önümüzdeki dönemde satışa sunulacak 3. Nesil Ryzen Threadripper yongalarının asıl fayda görecek yongalar olduğu belirtilmiş.





    Ryzen işlemcilere yazılımsal iyileştirme



    Diğer taraftan tüm Zen 2 mimarili işlemcilerde de yeni güç planı sayesinde 2 kümeli modeller kadar olmasa da iyileşme görülecek. AMD'nin Fine Wine teknolojisi her ne kadar ekran kartları için kullanılsa da Ryzen işlemcileri de raftan eline aldığınız haliyle kalmıyor.



    Ayrıca Bkz.Intel Cascade Lake-X işlemcilerinin çıkış tarihini erteledi



    Geliştirici yeni güç planını firmaya resmi öneri olarak iletmiş durumda. AMD’nin topluluktan gelen bu tür isteklere ve görüşlere genel olarak açık olduğunu düşünecek olursak yeni performans artışı yakın diyebiliriz. 








  • küsuratları hiç sevmem !
    yuvarlak tam rakamlar, oluşmadıkça
    lütfen ortada bir haber varmış gibisinden
    benim kişisel zamanımı tüketmeyin,
    ( 2 tane reklam gösterimi yapacağız diye )

    güncelleme ! biri demiş sen de kimsin gibisinden.

    sen git de indirimden 9.99 lukları al
    şöyle güzelce ara versiyonları tüketinde,
    versiyon 2.0 lar bizim olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Kasım 2019; 18:10:43 >
  • Adamın yazdığı program da program hani... AMD bu adamı direkt işe alıp müdür olarak başlatmalı bence.

  • dün akşam kurdum ben cpbc mi acayip iki ayar var biostan açın dediği öyle ayarlar yok 3700x'te hatta 3600 3800x kullanıcıları da görmeyecektir.anakart takılan işlemciye göre ayar gösteriyor biosta.3900x gibi çift çip denmiş haberde o gözden kaçmasın.bir işe yaramıyor ve hazır ne güzel plan da demeyin pcie kısmında orta ayar ve en düşük işlemci yüzdesi 99 yapmış.hddler de 20 dakika sonra uykuya geçiyor monitör 15 dk sonra kapanıyor vs pcie'de kısıtlama istemeyiz ve işlemci en düşük yüzde %5 yapılır boşta gerek yok full kontak çalışmasına.
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    İyi bir programcı olması ona yönetici vasfı vermeyebilir.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Bu 1usmus ne yaptığının farkında bir geliştirici değil pek, stilt uyardı çipin en son koruma seviyesi FID ayarını devredışı bırakıyor dedi daha önceki geliştirdiği ryzen hızaşırtıcı program için. O yüzden üzeri çizili bir bakıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon da sen kimdin ?
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    ya işte diyorum gelsinler çayımı içsinler diye boşuna değil.sitilte falan gerek yok ben verdim yukarıda notunu olmamış diye ama yine clickbait başlıkla sanki bütün 3000 serisi kullanıcıları faydalanacakmış hede hödö olacakmış gibi verildi. tpu'daki link verilmemiş sarı çizmeli mehmet ağa böyle bir şey varmış ne güzel hadi arayın bulun hesabı.1.0.0.4'ü bekleyin derim ben hiç böyle tırı vırı işlerle uğraşmaya gerek yok.
  • Tech Epiphany 3700X ile test etmiş bir fark yok. 12 çekirdeli 3900x ve çıkacak olan 16 çekirdekli 3950x bundan daha fazla faydalanabiliyormuş.

  • Valla, benim ağzım yandı bu gerizekalı 1usmus'u önermekten, o sebeple FID değerini değiştirmediğine dikkat etmek önemli. Şu işin benzerini yapan ukraynalı kullanıcıya bile güvenirim bu dangalağa güvenmem. İşin başının ısınma olduğu, sorunun üstel artış göstermesi, çözümün ise daha düz çizgide seyredecek bir güç şeması olduğu belliydi zaten.
    Hangi işlemci bir tek sıcaklıkla hızaşırtma kazanıyorsa zaten durum budur, değişkenin doğrusal yerine artan eğimde olmasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    anakarta çıkmış bios kurdum ve bu adamın yapın dediği ayarlar 1.0.0.3 biosta yok ben de yukarıda dedim 3900x'e özel galiba diye ama 1.0.0.4 ile geldi bana da.e bu adam yeni bios üzerinden yapmış bu işi.e zaten yeni bios güç tasarrufu yapıp sıcaklık düşürüp daha fazla mhz veriyor.alet işler el övünür demişler bu da meşhur oldu iş yaptı diye müdür yaptılar adamı.1.0.0.3 üzerinde yap bunu helal diyelim amd sen biosu getirene kadar adam yapmış diye ama adam bir şey yapmamış yani yeni bios bunları yaptıran.asus demiş ki bu biosu kurarsanız daha eski bios kuramazsınız.yer misin yemez misin diyorlar.
  • Windows ryzen master'dan yapıcan. Anakarta yapacağın hiçbir müdahaleyi amd desteklemiyor diye şirket politikasını sana özet geçeyim, tecrübeyi şeffaflaştırmayı planlıyorlar - yoksa yüksek kârlı dizüstü kısımına ancak el sallarlar arkasından...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    ya yok master değil bildiğin biostan yapılıyor.

    You have to set the following in your BIOS, under "CPU Features" or "AMD_CBS":
    Global C-state Control = Enabled
    Power Supply Idle Control = Low Current Idle
    CPPC = Enabled
    CPPC Preferred Cores = Enabled
    AMD Cool'n'Quiet = Enabled
    PPC Adjustment = PState 0
    https://www.techpowerup.com/review/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-zen-2-processors/2.html

    dün gece denedim o CPPC falan yok.şimdi biosu kurdum var yani yeni biosu kurmuş bu eleman.şu mevzu var ya:

    Yeni güç planıyla 3. nesil Ryzen’lar 250 MHz’e kadar frekans artışı alabilir




  • Millet işlemciyle raks ediyor benim cpu yu ups kargo 5 gündür getiremedi daha.

  • Dur, o zaman yanlış anlaşıldım; sen sarı çizmeli mehmet ağa... kaynak vermemişler bulun hâdi hesabı vesaire diyorken ben de ukraynalıya gönderme yapıyorsun diye düşünerek yazdım. Şimdi 1usmus saçmalığını bir kenara bırakalım, anakart güç ayarı ile ryzen master güç ayarı aynı kapıya çıkıyor. Tek yapman gereken ryzen master üzerinde edc, tdc, ppt değerlerini %12, %12, %25 diye kısmak. Çok zor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 9 3900X için Asus x570 Crosshair VIII Hero mu yoksa MSI MEG x570 Ace mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Dur, o zaman yanlış anlaşıldım; sen sarı çizmeli mehmet ağa... kaynak vermemişler bulun hâdi hesabı vesaire diyorken ben de ukraynalıya gönderme yapıyorsun diye düşünerek yazdım. Şimdi 1usmus saçmalığını bir kenara bırakalım, anakart güç ayarı ile ryzen master güç ayarı aynı kapıya çıkıyor. Tek yapman gereken ryzen master üzerinde edc, tdc, ppt değerlerini %12, %12, %25 diye kısmak. Çok zor değil.
    biostan da yapılıyordur masterdan da yapılıyordur ayrı mevzu ama senin de dediğin gibi bu kadar basit ayarla 250 mhz falan atmıyor en azından bende atmadı bunu teyit edebilirim.ben şimdi pcmark10 uzun yapacam yeni biosun getirdiği sorunlar biterse.önce hdd'ler gitti sonra ses kartı gitti sonra kontrolcü gitti bilmiyorum başka ne gitti?1903 uyumlu değil bu bios o icat çıksın o zaman bakalım nedir diye.ben şimdi neye bakacam bu testin bir yerinde peak 163w görüyor işlemci.çok diyeceksiniz 2700x'te 320 küsür oluyor ama çok kısa.tüketim tüketim dedik bakalım 1903'te bir şeyler gösterebilecek mi?gta5 baktım tüketim aynı gibi ama çipset sıcaklığı düşmüş baya.işlemci sıcaklığında da fark göremedim.1909 diyorum insiderdan yükleyecem olmadı full sürüme yakınsa.




  • Baholi kullanıcısına yanıt
    bendekinden al strix-e.hero 8'e yakın.ace tercih etmemiştim ben incelerken.
  • Tercih etmeme sebebin neydi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baholi kullanıcısına yanıt
    x570-E modelini bende tavsiye ediyorum aradaki farkı vermene değmez hero için.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.