Şimdi Ara

YENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar arefe günü kargom geldi ve büyük bir heyecanla gidip gtx 1060 xtreme gaming ekran kartımı önce ddu ile temizleyip (ilk mavi ekran o sırada oldu) yeni ekran kartımı taktım sonra bir kaç mavi ekran hataları geldi ve bayramın 1. günü 5-6 saat witcher 3 ultra ayarda oynadım sorunsuz takılma donma yok. ertesi sabah açtığımda ise mavi ekran hataları sel gibi arttı ve sistem açılmaz hale geldi ve format atmaya karar verdim neyse güç bela format attıktan sonra yine mavi ekran hataları gelmeye başladı. görüntüleri sizlerle paylaşıyorum hata donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ?YENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIMYENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIMYENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIMYENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people66 -- 29 Haziran 2017; 11:13:27 >







  • bu kartı takmadan önce bsod(mavi ekran) alıyormuydun cevap hayırsa kartta sıkıntı olabilir başka bir sistemde deneme şansın varsa dene, deneyecek sistemin yoksa iade et değişim iste mavi ekran hataları genelde donanımsal hatalardan kaynaklanır.

    sisteme format atmana rağmen yine sıklıkla mavi ekran alıyorsan dediğim gibi kart'ta problem olabilir onun dışında psu'yu kontrol et
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    daha önce hiç mavi ekran hatası almadım akşam bios güncelleyip ram leri test edicem eski sisteme kartı takıp denicez artık
  • Merhaba,

    Özelden de çok konuştuk.. Bu sorun yüksek ihtimal HDD/SSD sata problemi.. Kurmaya çalıştığınız sistemi öğrenmek isterim.? forumda daha önceden çok konu açılmış buna benzer. Win XP kurulumunda yaşanmış birçoğu.. Yani bu hatanın sebebi genelde Windows XP kurulumunda oluyor.

    https://forum.donanimhaber.com/stop-c00000221-unknown-hard-error--5034050

    https://forum.donanimhaber.com/format-hatasi-stop-c0000221-unknown-hard-error-systemroot-system32-ntdll-dll--36444734

    https://forum.donanimhaber.com/ntdll-dll-hatasi-ve-cozumleri-nelerdir--58204915#122371206

    Bios ayarlarınızı kontrol ediniz. ACHI olarak format işlemi yapmaya çalışın..(win 7 ve üzeri sistemler için) Format atmadan önce eski sistemin bulunduğu kısımı sistem için ayrılan bölüm de dahil silerek yeni birim oluşturun ve biçimlendir diyerek sistemi yüklemeye çalışın..

    DDU ile driver temizliği basit bir işlem olmadığı gibi riski büyüktür. Windows sistem dosyaları ile beraber Sata sürücülerini de uçurma olasılığı yüksektir.

    Sorunun aldığınız kart ile alakası yok gibi görünüyor. Mavi ekran hatasına bakılırsa sistemin bir dosyayı okunma sorunu olduğu, bununda depolama birimi hatası olduğu anlaşılıyor..

    Sata kablosunun bağlı olduğu Anaakart girişine kuvvetlice üfleyin. Sata kablosunun her iki ucunada üfleyin ve son olarak kullandığınız SSD girişine üfleyin. daha sonra tam olarak yerlerine oturduğundan emin olarak kabloları takın..

    Bios dan sistem arabirimi olarak ACHI seçip format işlemine yukarıda kalın yazarak belirttiğim şekilde yeniden başlayın. çözüm olmaz ise Anakart üzerindeki sata girişini değiştirin. en son ihtimal kabloyu değiştirip deneyin..

    Format işlemi esnasında USB yolu ile kasanıza bağlı tüm aygıtları çıkarmanız gerekmekte.. Sadece Mouse ve Klavye bağlı kalmalı.. Gerekirse Ekran kartını söküp dahili GPU ile format atıp sistemi kurun. sonrasında kartı takarak deneyin..




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Sistem x99 olduğu için dahili gpu yok maalesef...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba umarım sorunu çözdüm bios güncelleyince sistem stabil hale geldi.. birkaç sistem testi yaptım sonuçlarını paylaşayım
    YENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIMYENİ GTX 1060 SONRASI MAVİ EKRAN HATALAR ZİNCİRİ ACİL YARDIM




  • mrhb.
    kartını hayırlı olsun..psu ters çevirmenizi öneririm..
  • Teşekkür ederim,PSU nun fanı altta olmasının sebebi alt kısımda PSU için pencere var ve filtreli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.