Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (86. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.888
Cevap
20
Favori
363.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende çok araştırdım hiç bir yerde çift katlı type çerçevesi yok ama yeni MAzda BT50 lerde aynı konsol var ve de tek olaral cd çaları ve altıda çıkarılarak Dubledin boşluk oluyor. o çerçeveden servislerinde bulunursa mazda bt50 lerin işimizi görür. ben daha borcunu ödedeğim için kenwood gps li navigasyona vaktim var. etk çıkar yol onu buldum. hem orjinal görünecek. dörtlü - klima ve ısıtıcı düğmeleride orjinal kalacak.
  • Merhaba arkadaşlar,
    TEM de gidiyorken (bu arada araba 2009 otomatik) araba sanki arkadan bir güçtarafından tutulur gibi bir hal aldı devirden düşer gibi oldu vites kolunda bulunan O/D OFF konumunu seçtim düzeldi tekrarladı istikamet Osman usta açtık kaputu filtre işi olduğu belli hava filtresini açınca amanın o ne aradık randevu istedik servisten değiştik olay bitti.Toprak yolda gezmenin sonucu olsa gerek sanırım şnorkel takmak fena olmayacak.152.00TL ye işi bitirdik.
    Mazotu da değişmek istedim 20.000km olsun dediler.Bir yerde 30.00TL sına mazot fitresi buldum daha önce 13.00TL ye de bulmuştum fakat kullanmadım.Yakıt filtresini orjinal kullanmak niyetindeyim 200.00TL ye 20.000km hesap iyi km başına az para eder.
    Yan sanayi kullanan arkadaş varmı görüş bildirebilirmi.
    Kalın sağlıcakla.
  • arkadaslar selam, gecen hafta abime ranger aldik. arac cook hosuma gitti. suan da l200 um var ama degistirmeyi dusunuyorum ford ranger ile. tavsiye edermisiniz? benim icin onemli olan yakit ve dizayni. abimin aracina kabin aldik euroline4x4 diye bir firma var uluslararasi calisan uretici bir firma ve cok daha mukemmel gorunuyor suan. isin guzel tarafi kabin portatif mandalli yani istenildigi zaman cikarip takabiliyoruz. ranger almak istiyorummmm
  • merhaba arkadaşlar bende sizin gibi ford ranger için özlemim var. Evin 2 nci araçı olarak düşünüyorum yalnız beni bu yakıt olayı çok düşündürüyor yakıt olarak beni bilgilendirebilirmisiniz. km ne yakıyor şehir içi şehir dışı. yani manuel şanzımanlı bir for ranger ş.içi 10lt ş.dışı 7 lt den fazlamı yakar. Anlayışınız için çok teşekkür ederim.
  • efendi uslu binersen daha da düşer ama dediğin litreleri geçmez. geçen hafta özellikle depoyu tam kapak hizasında doldurup uzun yola çıktım. %80 asfalt, %20 arazi-dağ-sürekli viraj. 120km den aşşağı inmedim rahat 100 km si klima açıktı. geldim tekrar boğaza kadar doldurdum. (vPower diesel - 3,14 tl) 95 Tl aldı. 352km yol yapmışım. ha bu arada araç daha açılmadı ve hala çok yakıyor sayılır. 10000 km bakımını özel yapacağım. ondan sonra biraz daha düşmesi gerekir. özel olarak castrol Edge 5W/30 partikül filitreli diesel yağ getirtdim. 27 kr falan ediyor. buda bu haliyle 8,5lt falan ediyor ki dediğim gibi iş acildi dağ ve arazi vardı. bu rahat 7 lt ye düşer normal kullanımda. ama unutmayın bu araç 2ton ve 2,5lt turbo motor var. araba 5 kişi full ve kasada 200-300 kilo yük olmasına karşın boş gibi gidiyordu. varsın yaksın inanın buna değer




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    efendi uslu binersen daha da düşer ama dediğin litreleri geçmez. geçen hafta özellikle depoyu tam kapak hizasında doldurup uzun yola çıktım. %80 asfalt, %20 arazi-dağ-sürekli viraj. 120km den aşşağı inmedim rahat 100 km si klima açıktı. geldim tekrar boğaza kadar doldurdum. (vPower diesel - 3,14 tl) 95 Tl aldı. 352km yol yapmışım. ha bu arada araç daha açılmadı ve hala çok yakıyor sayılır. 10000 km bakımını özel yapacağım. ondan sonra biraz daha düşmesi gerekir. özel olarak castrol Edge 5W/30 partikül filitreli diesel yağ getirtdim. 27 kr falan ediyor. buda bu haliyle 8,5lt falan ediyor ki dediğim gibi iş acildi dağ ve arazi vardı. bu rahat 7 lt ye düşer normal kullanımda. ama unutmayın bu araç 2ton ve 2,5lt turbo motor var. araba 5 kişi full ve kasada 200-300 kilo yük olmasına karşın boş gibi gidiyordu. varsın yaksın inanın buna değer


    120 km hız ve yük durumuna göre gayet normal geçen sene 1.9 doblo multijet aracım ile uzun yol sakin 6 litrenin altına düşüremedim. Seri kullanıncada 7.2 litre yakıyordu ama sizin yolcu yük durumuna göre 8.2 litre yakmış gayet normal zaten sorduğum çoğu kişi o değerleri veriyor. inşallah haziran sonu gelince bende aranıza katılıcam.




  • Ford Ranger Hi-Rider 2009 Model "Otomatik Vites" 15000 KM de, servis bakımlı; lastik basınçları optimumda olan aracımla; en yeni hesaplarımla; şehir içinde sabah işe gidiş, akşam eve geliş yani dur-kalk, E5 tarafiğinde duraklamalarla,trafik açılınca asla 100 KM yi geçmeden;Shell den alınan Euro-Diesel yakıtla (Litre Fiyatı:3.09), KM de 0.38 Kuruş yakıyorum.Yani şehir içi 100 KM de 12.30 Litre yakmaktadır.Bu değer yüksektir, ancak doğru değerdir. Vites değiştirmeden araç sürmenin konforunu seven dikenine katlanır.Otomatik vites için 20-30 kuruşlar sadece hayaldir.İsteyen Fordun kendi sitesinden değerlerin doğruluğunu karşılaştırabilir.Bilginiz olsun istedim.


    http://www.ford.com.tr/ranger/

    Not: Suzuki scooter'ım var,manda (Ranger) ile sinek (125 cc Scooter) benzeri, yakıt tasarrufunu şehir içinde scooter'a binerek yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyphen -- 17 Mayıs 2010; 9:40:10 >




  • Evet arkadaşlar arabalrımız biraz fazla yakıyorda emsalleri arasında az yakan varmı hiç duydunuzmu az yakanı.Olay az veya çok yakma değil bizim ülkemizi yönetenler zenginden tahsil edemediği vergiyi yakıta yaptığı zamla bizden alıyor.Evet zenginde aynı fiyattan yakıt alıyor masraf gösterip vergiden düşüyor.Yani onun yakıt parasınıda biz veriyoruz.Zenginini bizim kadar seven alt gelir grubu başka hangi ülkede var hiç merak eden oldumu.
    Adam tatile gider, içmeye gider, her türlü haltı yer (buraya yazamam anlayan anladı)şirketi adına fatura alır ve vergiden düşer işte o düşen kısım bizlerden yani emeğiyle geçinen kişilerden çıkar, çıkartırılır.
    Eğer sahtekar ve namussuz kendine iş adamı diyen aslında adam olmayan olamayacak olan kişinin vergisini sigorta primini söke söke alan birileri olsa vergi için af veya mufiyet çıkarmasalar bak hayat pahalılığı diye birşey kalıyormu.
    Hani arabalarımızın bandrollerini yatırmadan TÜV e gidebiliyormuyuz, işte bir önceki yılın vergilerini ödemeyen kişiye öyle bir ceza verilmeliki parayı alınca ilk işi vergi ve pirimlerini ödemek olmalı.
    İşte o zaman çalışanların ve emeklilerin hem maaşları hemde yaşam koşulları düzelir.
    Kalın sağlıcakla.




  • Arkadaşlar antalyadaki ford satıcı arkadaş biraz aklımı karıştırdı sizinde görüşünüz benim için önemli satışcı arkadaşın bana söylediği ranger temmuz ilk haftası geleçekmiş. Bana 20 gün daha bekleyin ağustosun 1 -2 si gibi başvuralım ranger trafige 2011 model olarak çıksın dedi. Sizce 2011 olsun diye 20 gün daha beklemelimiyim. Ne dersiniz buna değermi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Selam

    30.000 km bakımı 398 tl tuttu 10 taksit. (4x2 Hi rider)

    Bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dinoman

    Arkadaşlar antalyadaki ford satıcı arkadaş biraz aklımı karıştırdı sizinde görüşünüz benim için önemli satışcı arkadaşın bana söylediği ranger temmuz ilk haftası geleçekmiş. Bana 20 gün daha bekleyin ağustosun 1 -2 si gibi başvuralım ranger trafige 2011 model olarak çıksın dedi. Sizce 2011 olsun diye 20 gün daha beklemelimiyim. Ne dersiniz buna değermi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    Fiyat değişmeyecek ise beklenir tabiki.
  • fiyatta değişir bazı küçük değişliklerde olabilir. belli olmaz ama 1 model bence önemlidir.
  • bilgi için teşekkür ederim o zaman agustosu bekliyelim. kısmetse 2011 model olur. tekrar teşekkür ederim.
  • Selam

    Bu SRC belgesi nedir bilen var mı?

    Hüsisi kamyonet kullanan ve yük taşımayan sürücülerde almalı mı?
  • 2010 ford rangerlar 2009-2008 model ranger lar kadar çok yakmıyor şehir içi 260 kuruş yakıyor.
  • Arkadaşlar 2008 model Ford Ranger için çıkma sol arka stop lambası arıyorum. Nereden bulabilirim acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • arkadaşlar 2007 xlt arıyorum hi-rider olmayanlardan ancak xlt olmalı 21 bın ayırabildim varsa elinizde tanıdıgınızda ulaşırsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nboy

    Arkadaşlar 2008 model Ford Ranger için çıkma sol arka stop lambası arıyorum. Nereden bulabilirim acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    Atatürk oto sanayide bir tane ranger vardı arka tarafı sağlamdı. Sanayinin alt kapısından girince 3. yada 4. sokağın başındaydı.
  • Arkadaşlar , bir arkadaşım Ranger almak için gittiğinde , Ranger üretiminin durduğunu ve yeni bir teknoloji ile üretime başlanacağını söylemişler , haberi olan var mı bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corian -- 31 Ağustos 2010; 22:01:33 >
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.