Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
47
Favori
167.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ogretmenden-ford-mondeo-titanium-69-000-km-benzin-pluslpg-525038500/detay/

    Aracım satılıktır.

    Arka fren balatası değişimi için bu site ve bu parça hakkında bilgisi olan varmı, önerirmisiniz.
    Parça geldiğinde değişimde bir tatsızlık yaşamak istemiyorum. Fiyat 160 tl
    http://www.otomert.com.tr/mondeo-arka-fren-disk-balatasi-2007-2014-pmu221

    Ön balatalar aynen bu marka o nedenle arka balataları da bu markayla değişim yapmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obekdas -- 9 Şubat 2018; 2:54:35 >




  • 2012 1.6 dizel aracımda sol sinyal zaman zaman kendisi yanmaya başlıyor nedenini bilen varmı? Ayrıca park halindeyken sol ön arka parklarda bazen yanıyor. Cevap bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba 2011 model ford mondeo 1.6 ecoboost araç satın almak istiyorum bana araçla ilgili bilgi verebilir misiniz yalıtım güç yakıt vb forumda okudum ama sorularımda olacak cevap bulabilirsem vakit kaybetmeden çok beğendim araca binmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • Geçen gün baktığımda far sileceği kapaklarından birinin olmadığını farkettim. Diğerine bakınca sileceğin ucundaki parça (kapağı tutan kısım) kırılmış. Far silecekleri sıkıntısız çalışmasına rağmen serviste far sileceğinin tek parça satıldığı (612 TL) üstteki parçanın değiştirilemediği söylendi. Sadece kapağı alsam bir şekilde tutturabilir miyiz acaba o kısmı? Ya da çıkma parça bulabilme şansım nedir? MK4.5 bu arada araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cerberus -- 10 Ağustos 2017; 13:44:51 >
  • arkadaşlar merhaba istanbulda mondeo için tavsiye edebileceğiniz usda ve modifiye için tavsiye edebileceğiniz yerleri söyleyebilirmisiniz teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 2009 model 2.0 tdci mondeo kullanicisiyim geçenlerde seyir halinde giderken biranda yoğun yağmur sonucu marsbiyel seviyesine kadar su içerisinde kaldım araç stop etti bir kaç defa marsa basmama rağmen araç çalışmadi bende vitesi 1 e takarak mars yapıp aracı 10-15 metre viteste marsla yürüttüm daha sonra araç çalıştı veya bayağı beyaz duman attı eksozdan daha sonra aracın hava fitre kutusunu açıp filtreyi aldığımda ıslak olduğunu farkettim hava filtresini yenisi ile değiştirdim. Bundan sonra 2 sorun meydana geldi birincisi araç rölantide çalışırken şanzumandan lok lok lok diye ses geliyor debriyaja bastığımda kesiliyor ikincisi motorda şıkırtılı bir çalışma mevcut aracın gitmesinde veya performansında herhangi bi sıkıntı yok sizce bu yukarıdaki 2 sorun neden olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008-2010 arası 2.0 tdci otomatik mondeo alma düşüncesindeyim. 130-140 hp olanları var. Bunların hp sen başka farkı var mı? 130 hp hantal kalır mı? Yakıtları ne alemde bilgilendiren olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2012 model selective 1.6 dizel mondeom var. Direksiyon bazen saçma sapan sertleşiyor ilk çalıştırıp kalkış yapacağım zaman. Yolda giderken de dönüşlerde ani sertleşiyor. Ne yapmam lazım. Herhangi bir ses falan Yok ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MASB

    2008-2010 arası 2.0 tdci otomatik mondeo alma düşüncesindeyim. 130-140 hp olanları var. Bunların hp sen başka farkı var mı? 130 hp hantal kalır mı? Yakıtları ne alemde bilgilendiren olursa sevinirim.

    Bende 2009 manueli var. 23 km hız ortalaması ile yakıt tüketimim 7,8 lt.

    Motor 140 ve 163 hp seçenekleri var. Yeni modeller 163 hp. Bendeki de 140 hp. (Çip tuning vardı, serviste sildirdim. 9,5 yakıyordu) Gitmem dediği bir rampa yok, bayıldığını görmedim. Hızlanması falan gayet yeterli.
  • Merhaba,

    2009 Model / 1.6i Trend / Ford Mondeo Manuel Vites / satın alarak aranıza katıldım.

    Aracımda değişen yok, bir buçuk parça boyalı.

    Taba deri döşeme koltuklar,

    205 bin km'de.

    25 LT'lik prins marka lpg mevcut.


    Araç ile alakalı bilmen gereken ya da dikkat etmem gereken birşey var mıdır.


    Daha önce 1993 model Toyota Corolla , 2013 model Dacia Sandero Stepway ve 2016 model Renault Megane HB kullandım. Ford'a ilk defa biniyorum. Daha önce 2004 Ford Focus 1.6 Collection modelini kullanmışlığım var ama toplasan 100 km ancak.

    Bu arada expert raporunda lastik diş kalınlığı 3.5 çıktı sizce bu iyi mi? Adam bana 15 bin km daha gidersin dedi ama bir de size sorayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeksTrade -- 1 Kasım 2017; 16:13:45 >
  • ForeksTrade F kullanıcısına yanıt
    Taba deri döşeme sonradan mi yapılmış?

    Trend donanımda yok sadece selective de var.

    LPG tankı 25lt ise küçük benimki 43lt.

    34 35 litre alıyor brc.

    2008 Mondeo titanium.

    Nasıl kullanım olarak? Önceki araçlara göre.

    LPG de performans farkı var mı sizde benimki ayar olarak gayet iyi.



    Direksiyon pompası yağ kaçırıyor bende kronik diyorlar yağ ekliyorum ara sıra.

    Lastikleriniz 10 15 bin gider.

    ABS çok fazla devreye giriyor lastikler kötü ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soner76 kullanıcısına yanıt
    Taba deri döşeme sonradan mı bilmiyorum ama kapılar falan da bu şekilde bir de ön koltuklarda airbag yazısı mevcut. Alınırken bu şekilde yapılmış olabilir çünkü aracı ilk alan fabrika sahibi mi yoksa müdürü müymüş o şekilde bir bilgi aldıydım.

    LPG kaç litre bilmiyorum ama full doldurdum 23,8 litre aldım tahmini 77 TL sürdü ve şehir içi yaklaşık 305 km yol yaptım yani ortalama 25 kuruşa denk geliyor. Dün tekrar doldurdum bu seferde 27,7 litre aldı 91 TL'ye bakalım kaç km yol yapacağım.

    Benzinde 50 kuruş - Tüpte 25 kuruş yakıyor araç.

    Eksperde yağ kaçağı var dendi sonra baktırdık çok yok abi dedi usta sanırım dediğiniz husus. Nereden ekliyorsunuz bir de ne sıklıkla ve hangi marka?

    Lastik konusunda frenleri denedim abs hiç devreye girmedi demek ki şuan için iyi.

    Yol tutuşunu beğendim. Yüksek hızlara çıktığında güven veriyor. Bastığın zaman motor sesindeki tokluk araç sürüşünü keyifli kılıyor. Bagaj hacmi bir aile için fazlasıyla yeterli.

    Eksik gördüğüm husus bu araçlarda cruse control sistemi ve telefonla konuşabilmek için uygun donanım yok.

    Bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeksTrade -- 3 Kasım 2017; 12:3:59 >




  • Merhaba arkadaşlar. 2010 model 1.6 benzinli titanium mondeo sahibiyim.

    ford focus III kullanıcısı bir arkadaşım yazılım (yetkili serviste değil) ile aracın yokuş kalkış özelliğini açtırdı. acaba benim arabama da olur mu diye araştırdım. sonuçta titanium x paketlerde bu özellik var. servisten benim aracımdaki ana modülün, ana tesisatın x paketler ile aynı olduğu bilgisini aldım. mantıken benim aracımda da bu özelliğin sadece yazılım ile açılabileceğine kanaat getirdim. focus'ta gayet güzel açılabiliyorsa benim arabamda neden açılmasın diye düşündüm. sonra focus'u açan usta buluştum ve denedik açılmadı :( ustanın demesine göre biraz araştırılırsa doğru program veya yazılım bulunduğunda açılabilirmiş.

    sonra servisten bir arkadaşa gittim. bilgisayar bağlayarak açılabilir mi deneyelim diye. denedi ama yokuş kalkış özelliğini aktif etme seçeneği gelmedi. fakat bir yandan ön camı rezistanslı değiştirdiğimde aynı arkadaş aynı bilgisayarla ön cam rezistansını aktif etmişti. çünkü öncesinde cam, rezistans düğmesi soketler falan hersey nizami takılmasına rağmen düğmeye elektrik gelmemişti. hatta sigortalar falan da tamdı. sonra işte bilgiayar bağlayıp ön cam rezistansını aktif etmiştik.

    yokuş kalkışın da bu kadar kolay olabileceğini düşünürken hüsrana uğradım maalesef. ama şuna inanıyorum ki mutlaka açılabiliyor. ama kim açabiliyor onu denk getiremiyorum. bu kadar uzun lafın ardından şunu sormak istiyorum; acaba aranızda bu özelliği açtıran veya şu açar diyebileceğiniz kimse var mıdır?




  • Merhaba arkadaslar bu 2.0 tdci mk4lerin motoru kac hp ?

    Sahibinden sitesinde bi 130luk birde 140lik var ayni kasa . Birini yakit degeri s.ici 9lt birinin ki 7.4 lt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3 hafta önce aldığım Mondeo 2009 1.6 125bg lık LPG li aracımla aranıza katılmış bulunuyorum. İzlenim ve tecrübelerimi paylaşmayın istedim.



    Öncelikle daha önceden Ford focus, VW fox (TR de yok), merco clk, Fiat egea kullandım. Çok sayıda lüks araca bindim.i ve kısa süreliğine de olsa kullandım. Her yönüyle karşılaştırma yapacağım.



    Aracın ilk gözüme çarpan yanı iç hacminin genişliği, sessizliği, inanılmaz güvenli gidişi oldu. Konfor bakımından clk ya yakın. Sessizlik olarak motor sesi hariç clk gibi.



    Motoru 1.6 ağırlık benle 1600. 125 iyi ama minimum sınırında. En az 140 160 bg gerekli diye düşünüyorum. 100bg lık focus hissiyatı veriyor. 185lik clk ve 100 luk fox çok daha hızlı ve seri. Egea ise 95bg le en aşağıda kalanı.



    İç donanım tit x. Deri koltuk, ısıtma, hafıza vs var. İyi güzel de teknolojik altyapı çok zayıf. Anahtardır çalıştırma var temassız kilit açma yok. Kılavuz da var yazıyor. Demek ki hepsi tr donanımıyla ilgili sorun. Zaten yurtdışında araçların donanımını görünce tr de nasıl kazık attıklarını anladım. Kör nokta uyarısı, görsel park asistanı en büyük eksikleri. Navi, a2dp, aux, USB, mp3 kontrolü vs yı saymıyorum. Sadece selective de var. Sanki çok seçkin özelliklermiş gibi...



    Farlar bence sınıfının altında. ya da benim araç yaşlandığından far camları geçirgenliği azaldı. Bir clk Xenon u yok. Virajda dönmeyen farlarda büyük eksi. Kılavuz da yine var. Ayrıca bir tr kazığı...



    Yol tutuş, direksiyon, güvenlik hissi clk nın bir tık altı. Oldukça memnun kaldım. Kıymet bilinmeli. Sürüş konforu da clk ile aynı belki daha fazla.. 16" jant güzel de iyi bir lastik gerekli... Ses ve konfor için.



    Klima soğuk havalarda geç devreye giriyor. Ptc sunulsa hoş olurmuş.



    İç ve dış aydınlatmalar çok hoş. Ledlerle üst seviyeye çıkarmayı düşünüyorum.



    Yakıt LPG de 10 lt şehir içi gibi. Bu kasaya çok iyi maşallah.



    Gündüz farı???



    Yeni yağ buji filtre değiştirdim. 320tl verdim. D sınıfı araç için çok makul.



    Aklıma gelen olursa eklerim ya da sorularınız olursa çekinmeyin.



    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemtaki

    Merhaba arkadaşlar. 2010 model 1.6 benzinli titanium mondeo sahibiyim.

    ford focus III kullanıcısı bir arkadaşım yazılım (yetkili serviste değil) ile aracın yokuş kalkış özelliğini açtırdı. acaba benim arabama da olur mu diye araştırdım. sonuçta titanium x paketlerde bu özellik var. servisten benim aracımdaki ana modülün, ana tesisatın x paketler ile aynı olduğu bilgisini aldım. mantıken benim aracımda da bu özelliğin sadece yazılım ile açılabileceğine kanaat getirdim. focus'ta gayet güzel açılabiliyorsa benim arabamda neden açılmasın diye düşündüm. sonra focus'u açan usta buluştum ve denedik açılmadı :( ustanın demesine göre biraz araştırılırsa doğru program veya yazılım bulunduğunda açılabilirmiş.

    sonra servisten bir arkadaşa gittim. bilgisayar bağlayarak açılabilir mi deneyelim diye. denedi ama yokuş kalkış özelliğini aktif etme seçeneği gelmedi. fakat bir yandan ön camı rezistanslı değiştirdiğimde aynı arkadaş aynı bilgisayarla ön cam rezistansını aktif etmişti. çünkü öncesinde cam, rezistans düğmesi soketler falan hersey nizami takılmasına rağmen düğmeye elektrik gelmemişti. hatta sigortalar falan da tamdı. sonra işte bilgiayar bağlayıp ön cam rezistansını aktif etmiştik.

    yokuş kalkışın da bu kadar kolay olabileceğini düşünürken hüsrana uğradım maalesef. ama şuna inanıyorum ki mutlaka açılabiliyor. ama kim açabiliyor onu denk getiremiyorum. bu kadar uzun lafın ardından şunu sormak istiyorum; acaba aranızda bu özelliği açtıran veya şu açar diyebileceğiniz kimse var mıdır?

    Hocam Mondeo için özelleştirilmiş elm327 cihazı almalısınız. 2 farklı frekansta çalışıyor. Diğerleri tüm fonksiyonları yapmıyor. Ayrıca kablolu olmalı. Akabinde de elmconfig ya da fordscan yazılımıyla kurcalayan. Okur demiyorum ama olacaksa böyle olur.



    https://m.aliexpress.com/s/item/32663530255.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.25496c22jLejMS#autostay



    Bir örnek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracım satlık değerli forum üyeleri temiz araçtır. Titiz kullanılmıştır detaylar ilandadır.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ogretmenden-ford-mondeo-titanium-69-000-km-benzin-pluslpg-525038500/detay/
  • Herkese merhabalar, 2011 Mondeo Selective sahibiyim. Bildiğiniz gibi o donanım 18 inç lastikle geliyor. Baz modeli ise 16 inç. Uzun yolda giderken 110 ile geçtiğim yerlerde baktığımda neredeyse 120 km/h gibi değerler görüyorum hız radarlarında. Daha önce lastik ebatı büyüyünce ona göre aracın hız göstergelerini ona göre optimize ediyorlar diye duymuştum. Acaba bu modellerde yapılmadı mı? Hız limitini aşmadım sanarken ceza yemek istemiyorum.
  • Arkadaşlar Mondeo MK4 2.0 Selective 240 HP araçlardan uzak durun.
    Daha önce 4 tane mk4 kullandım. Ama maalesef en son kullandığım 2011 model 240 HP selective ve 2012 model 240 HP selective tam bir hayal kırıklığı oldu.
    Araç aksesuar ve performans olarak müthiş olmasına rağmen, sürekli sorun çıkartıyor.
    İlk olarak 2011 model olan ile 3 defa yolda kaldım. Sorunlar, şanzıman, motor, hararet ve benzin pompası.
    Servise 1 yıl içinde en az 20 defa gitti. 30.000 TL den fazla servis masrafım oldu.
    Aracın benden önceki geçmişide zaten sorunluymuş. Daha ilk ayından sıfır motor getirilmiş. Sonrasında ikinci kez motor yapılmış.
    Bendeyken motor arızası sorunu oldu, şanzıman yağı kendi kendine boşaldı, araç ile isviçreye gittim, yolda benzin hortumu çıktı tüm benzin yola aktı, yolda kaldım. Daha bir sürü tatsız anı bıraktı.

    Ve maalesef akıllanmadım. Bu sefer 2012 model Koç grubunun yönetici arabasını aldım. İlk sahibinden olması ve koç grubunun aracı olması, geçmişinde kaza bela olmaması beni yine yanılttı.
    İlk olarak hararet sebebi ile yolda bıraktı.
    İkincisinde ölümden döndüm, 160 ile giderken fren patladı. Fren taş oldu birden. Otobanda el freni ile 10 dakikada zar zor durdurdum. westinghouse dedikleri fren pompası arızalanmış.
    Üçüncüsü sağa sola dönerken yağ ikaz ışığı yanmaya başladı. Allahtan hemen servise bıraktım. 10 gün önce 120.000 bakımı yapılan araçta gram yağ kalmamış. Aracı yine Otokoça teslim ettim. Yağ kaçağı varmış, motora karıştırıyormuş, söküp bakmamazı lazım dediler. Sökün bakın dedim. Bir ay sonra aradılar. Komple motor istiyormuş, 41.000 TL

    70.000 liraya aldığım arabanın toplam servis maliyeti 60.000 TL.

    İnternetten yabancı forumlara baktım, bu araçların neredeyse tamamında şanzıman ve motor sorunu varmış. Şimdi avukatımız ford’a ve Otokoç’a dava açıyor. Ayıplı ürün sattıkları ve kullanıcı hatası olmadığı halde fren ve motor arızasını garantiye sokmadıkları için. Örneğin ben aracı almadan önce garantisi geçmiş olmasına rağmen 3 yıl boyunca tüm sorunları garantiden yapılmış.

    Bu araçlar ile ilgili benzeri sıkıntıları yaşayanlar varsa yazabilirler. Bizim davamızın kazanılacağına eminim. Sonucunu paylaşacağım. İnşallah emsal olur ve aynı sıkıntıyı yaşayanlar boşu boşuna servise binlerce lira ödemek zorunda kalmazlar.

    Tekrar etmekte fayda var, daha önce 2011 1.6 ecoboost ve 2010 2.0 dizel kullandım, hiç bir sorun yaşamadım. Sorunlu olan model 2.0 powershift benzinli 240 HP selective modelleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondeo_selective -- 23 Şubat 2018; 13:24:10 >




  • Ben de aynı araçtan bakıyorum bu aralar. Tedirgin oldum şimdi. Peki 2.0tdci powershift alsak benzer sorunlarla karşılaşırmıyız aceba??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.