Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
47
Favori
167.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba, 2009 s60 I kasa ve 2.0t ile mondeo mk4 2.0 tdci arasinda kaldim, begendigim araclar var.
    s60 da 2.0t ve 2.0t premium arasinda kaldim, mondeo da ise 2011 2.0 tdci titanium 2 adet arac buldum.
    s60 daha konforlu ve perfomansli gozukmesine karsin mondeo yakit tuketimi ile ve s60 a gore daha hizli bir ikinci eli olmasi sebebiyle one geciyor.
    ancak ne forum da ne de internette mk 4 kasa icin trend - titanium karsilastirmasi iceren bir dokuman ya da katalog bulamadim.
    ayni sey s60 icin de gecerli. acaba ben mi yanlis sekilde ya da yanlis yerlere mi bakiyorum?

    mk 4 2.0 tdci trend - titanium karsilastirmasi ya da donanim farki konusunda yardimci olabilecek bir arkadas var midir?

    tesekkurler
  • Trend ile titanium arasında çok fark var.Koltuk kumaşı bile daha farklı.
    Sony cd çalar hız sabitleme elektrikli koltuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetins81

    merhaba, 2009 s60 I kasa ve 2.0t ile mondeo mk4 2.0 tdci arasinda kaldim, begendigim araclar var.
    s60 da 2.0t ve 2.0t premium arasinda kaldim, mondeo da ise 2011 2.0 tdci titanium 2 adet arac buldum.
    s60 daha konforlu ve perfomansli gozukmesine karsin mondeo yakit tuketimi ile ve s60 a gore daha hizli bir ikinci eli olmasi sebebiyle one geciyor.
    ancak ne forum da ne de internette mk 4 kasa icin trend - titanium karsilastirmasi iceren bir dokuman ya da katalog bulamadim.
    ayni sey s60 icin de gecerli. acaba ben mi yanlis sekilde ya da yanlis yerlere mi bakiyorum?

    mk 4 2.0 tdci trend - titanium karsilastirmasi ya da donanim farki konusunda yardimci olabilecek bir arkadas var midir?

    tesekkurler



    https://www.otokoc.com.tr/Araclar/Ford/Binek/14/11/Mondeo.aspx




  • S.a arkadaşlar
    2011 mondeo titanium makyajlı kasa arabam var kısafarlara led küçük balansı olan bi xenon gibi led ampul taktırdım ama kısa far ikaz uyarısı vermeye başladı.ışıklar çok hoş çıkartmak istemiyorum. Bu ikazı nasıl önleyebilirim ?? Veya beyincilerden sildirebilirmiyiz? Lütfen bilgisi olan yardım edebilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. 2007 Smax sahibiyim. Misafir olarak kabul ediniz. Araçlarımızın çoğu parçası ortak. Mondeo mk4 sahibi olup selective olmayanları ilgilendirebilir. İç mekan resimlerine bakarken dikkatimi çekti bazı üst modellerde (mondeoda selective Smaxte titaniumX) ön ayak kısmı aydınlatması var. Araçlarınızda aydınlatma yoksa tesisatın çekili olduğunu sadece duyların içinde lamba olmadığını ve 2 adet lamba ile güzel bir ortam ışığı elde edeceğinizi biliyor musunuz? Ben iki tane W5W tipi dipsiz ampül alıp taktım ve çalıştı. Tavsiyem mahalle tuning cilerinde satılan turuncu Amerikan park ampulleri. Diğer beyaz ve sarı olanlar çok aydınlık düşüyor. 2 lamba 1 TL bile etmez ama donanım diye satılıyor. Not: şoför kapısını tam açın paspasınızı yere ters çevirip dizlerinizi üstüne koyumuz ve dashboard altını yoklayip duyların yerini tespit ediniz. Yoksa koltukta oturarak yapılacak iş değil. Mondeolarda duylarin yeri kapılara daha yakın kısımdadır. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar arkadaşlar


    bende yaklaşık 3 ay öncesinden 109.00 km de 2011 model Mondeo Trend Sahibi Oldum Arac Hakkında Gizli Özellikler Hakkında Bilgiler Alabilirmiyim???
    Bu mesaja eklenen görseller:





  • iyi akşamlar arkadaslar bende 2008 mondeo titanyum x ile aranıza katıldım aracmdan genel olarak memnunum fakat zenon farlar zayıf ampüllerimi değiştirmem gerek değiştireceksem ne almalıyım yardmcı olursanz sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba Mondeo 1.6 tdci trend araçlarla ilgileniyorum. Bu donanımda olan özellikler nelerdir? 15 bin ve 60 bin bakımlarında neler değişir ne kadar tutar? Yakıt seçer mi? Kullanıcısı veya bileni yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mondeonun 1.6 ecoboost motorlu olanları kuru çift kavrama mı?
  • Merhabalar,
    2011 model Mondeo Trend 2.0 ile aranızdayım. Arabamı aldığımda 94000 km idi. 3 ayın sonunda 104000 km'ye ulaştım. Ortalama yakıt tüketimim 23 kuruş .Yapılan km'nin % 60'ı şehirlerarası yol. Radarların izin verdiği ölçüde arabayı kullandım, radar olmadığını düşündüğüm yerlerde hakkını verdim yani (ama radar olmadığını düşündüğüm bir yerden sonradan radarın selamı geldi(199 TL) :)
    Arabamın ön camı ısıtmalı değildi. Öndeki araçtan gelen taşlar yüzünden ön camı değişmek zorunda kalınca Kaskodan farkını ödeyerek ısıtmalı ön cam taktırdım (malum Ankara'da kışın epey vaktimizi alır ön cam temizliği). Fark olarak 250 TL ödedim. Cam Olimpianın camı idi (Başta Mercedes ve Volvo olmak üzere birçok markanın üretiminde kullanılan cam).
    Şanzıman yağı için Ford Servisi 1182 TL istedi. Ben orjinal yağını alarak sadece 100 TL değiştirme ücreti ödeyerek garantili olarak değiştirdim. Yağ için ise 160 Tl ödemiştim.
    Bu bilgileri paylaşmak istedim. Sorularınız olursa cevaplamaya gayret ederim.
    Accord hayranlığım Mondeo'yu kullanmaya başlayınca sona erdi. :)




  • tlg06 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Çok teşekkür ederim. Tam da forumların kuruluş amacına uygun davranışınız için. Umarım bu tür paylaşımlar artar.
    Selamlar, hayırlı günler...
  • Öncelikle herkese merhaba. Bende 2012 model 2.0 dizel otomatik selective ile aranızdayım

    Aracı 3 gün önce aldım yalnız moralim çok bozuk
    Aracım 148 bin km de. Ve full servis bakımlı. 137 bin km de tüm ağır bakımları yapılmış. Bende alır almaz ön arka fren balatalarını ve 4 tekeri değiştirdim. Bir rot başı bozuktu onuda değiştirdim. Ayrıca telefon mikrofonu kopmuş. Servis 320 TL çekti. Bende dışarıdan bir mikrofon bulup bağlattım, gayet iyi çalışıyor. Gelelim moral bozukluğumun sebeplerine;

    1- Bu en önemli olan ve en çok canımı sıkan olay;
    Aracımın vites geçişlerinde, yolda tepkilerinde hiçbir sıkıntı yok ama araç kalkarken titreme yapıyor. Ön taraf vurduruyor gibi. Araştırmalarım sonucu kavramada sıkıntı var. İzmit servis bu konuda yetersiz. Makinaya bağladılar, herhangi bir arıza vermediğini olayın mekanik ve büyük ihtimal kavrama olduğunu söylediler. Kendilerinin mondeonun bu şanzımanını açamadığını Gebze servisin yapacağını söylediler. Gebze servisi aradım değişim için 8 bin TL rakamından bahsettiler. Tamir için 3 bin TL rakamını söylediler. Aracın full servis bakımlı olduğunu, iyi niyet garantisine sokabilme olanağını sordum. 90 binde şanzıman yağı değişti mi diye sordular bakıp döndüm değişmişti. Bu sefer 45 bini sordular. O sırada mesai bitti. Bende bakamadım yarın bakacam. Km nin 100 bini çok geçtiği için iyi niyet garantisinin çok düşük ihtimal olduğunu söylediler. Pazartesi servise gidip, giriş yapıp şansımı deneyeceğim. Eğer iyi niyet garantisine girmez ise birkaç ay bekleyip öyle yaptıracam. Piyasada araştırmalarıma göre kavrama arızasının şanzımana zarar vermeyeceğini, sadece titremenin daha da artacağını bununda yapılacak olan tamire bir etki etmediğini, aynı işlemin yapılacağını öğrendim. Sizce ne kadar doğru? Başka ne önerebilirsiniz. Bostancı'da meşhur Avni ustayı aradım, o da böyle binebileceğimi, daha ilerleyince tamir ettirebileceğimi söyledi. O da 6 bin TL gibi uçuk bir fiyatı tamir için çekti. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdilik almış olduğum karar; iyi niyet garantisine sokturmaya çalışacağım, olmaz ise bir kaç ay binip öyle tamire sokacağım. Fikirleriniz nelerdir?

    2- Araç koltuklarından bozuk yollarda çok garç gurt ses geliyor. Ne yapabilirim?

    3- Yokuş kalkış desteği manuel olunca manuel olarak nereden devreye alınıyor

    4- Bazen araçta eğimli yollarda tıkırtı sesi geliyor.

    Büyük merakla cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Celikss41 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle arabanız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
    1. Ankara'da Aydoğmuşlar Şanzıman var, onlarla da mutlaka görüşmenizi öneririm.
    2. Koltuklar; ya arabanın şasesine bağlayan civatalar iyi sıkılmamıştır yada koltuğun kendi metal aksamında kırılma veya kaynak sökülmesi olmuştur. Bağlantı civatalarının sıkıldığından emin olun (kendiniz bile sıkabilirsiniz), eğer sorun o değilse iyi bir döşemeciye gidin koltuğunuzu söküp, kılıflarını da söktükten sonra sorunu çözecektir (fazla bir masraf olacağını sanmam).
    3. Yokuş kalkış desteği direksiyondaki kumanda düğmelerinden yapılıyor ancak şimdi hatırlayamadım ancak kullanım kılavuzunda anlatılıyor (www.ford.com.tr adresinde arabanızın kullanım kılavuzunu indirebilirsiniz).
    4. Tıkırtı; nasıl bir tıkırtı ve nereden geliyor. En basiti torpido gözündeki eşyaların hareket edip birbirine çarpmasıdır (umarım budur) :)
    Tekrar aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekia -- 29 Mayıs 2016; 14:57:49 >




  • arkadaşlar merhaba,
    2010 mondeo 92bin km, 2.0 tdci selective SW ( stationwagon ) alalı 2bin km oldu.
    140hp hantal geldiği için yazılım yaptırdım ve K&N kutu içi hava filtresi taktırdım ve 165hp civarı oldu hantallığı azaldı.
    bir kaç sorum olacak:
    1- xenon far aydınlatması zayıf kontrol ettireceğim, dönüş aydınlatmasını ve uzunları da uyumlu ışık yapmak isiyorum,
    İstanbul Anadolu yakasında önereceğiniz servis var mı? osram night breaker H7 4100k ampülleri nasıl olur?
    2- üzerinde 235/45R17 lastikler var, bu modelin orijinal ebatı mı?
    3- aracım yüksek MPV gibi sanki, diğer D segment SW araçlardan ( audi A4 ve passant variant ) da yüksek duruyor.
    acaba 30mm yay taksam sizce nasıl olur? 1600kg olduğu için konfordan ödün vermez gibi?
    4- ön tampon ve kaputta küçük aş izleri var, boya dışında ne yapabilirm ( pasta cila yaptırdım geçmedi )?
    5- spor egzos için tavsiyeniz olur mu?
    6- motor bloğu temizleme önerir misiniz ( kurum temizliği gibi, sıvılarla )

    teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celikss41

    Öncelikle herkese merhaba. Bende 2012 model 2.0 dizel otomatik selective ile aranızdayım

    Aracı 3 gün önce aldım yalnız moralim çok bozuk
    Aracım 148 bin km de. Ve full servis bakımlı. 137 bin km de tüm ağır bakımları yapılmış. Bende alır almaz ön arka fren balatalarını ve 4 tekeri değiştirdim. Bir rot başı bozuktu onuda değiştirdim. Ayrıca telefon mikrofonu kopmuş. Servis 320 TL çekti. Bende dışarıdan bir mikrofon bulup bağlattım, gayet iyi çalışıyor. Gelelim moral bozukluğumun sebeplerine;

    1- Bu en önemli olan ve en çok canımı sıkan olay;
    Aracımın vites geçişlerinde, yolda tepkilerinde hiçbir sıkıntı yok ama araç kalkarken titreme yapıyor. Ön taraf vurduruyor gibi. Araştırmalarım sonucu kavramada sıkıntı var. İzmit servis bu konuda yetersiz. Makinaya bağladılar, herhangi bir arıza vermediğini olayın mekanik ve büyük ihtimal kavrama olduğunu söylediler. Kendilerinin mondeonun bu şanzımanını açamadığını Gebze servisin yapacağını söylediler. Gebze servisi aradım değişim için 8 bin TL rakamından bahsettiler. Tamir için 3 bin TL rakamını söylediler. Aracın full servis bakımlı olduğunu, iyi niyet garantisine sokabilme olanağını sordum. 90 binde şanzıman yağı değişti mi diye sordular bakıp döndüm değişmişti. Bu sefer 45 bini sordular. O sırada mesai bitti. Bende bakamadım yarın bakacam. Km nin 100 bini çok geçtiği için iyi niyet garantisinin çok düşük ihtimal olduğunu söylediler. Pazartesi servise gidip, giriş yapıp şansımı deneyeceğim. Eğer iyi niyet garantisine girmez ise birkaç ay bekleyip öyle yaptıracam. Piyasada araştırmalarıma göre kavrama arızasının şanzımana zarar vermeyeceğini, sadece titremenin daha da artacağını bununda yapılacak olan tamire bir etki etmediğini, aynı işlemin yapılacağını öğrendim. Sizce ne kadar doğru? Başka ne önerebilirsiniz. Bostancı'da meşhur Avni ustayı aradım, o da böyle binebileceğimi, daha ilerleyince tamir ettirebileceğimi söyledi. O da 6 bin TL gibi uçuk bir fiyatı tamir için çekti. Ne yapacağımı şaşırdım. Şimdilik almış olduğum karar; iyi niyet garantisine sokturmaya çalışacağım, olmaz ise bir kaç ay binip öyle tamire sokacağım. Fikirleriniz nelerdir?

    2- Araç koltuklarından bozuk yollarda çok garç gurt ses geliyor. Ne yapabilirim?

    3- Yokuş kalkış desteği manuel olunca manuel olarak nereden devreye alınıyor

    4- Bazen araçta eğimli yollarda tıkırtı sesi geliyor.

    Büyük merakla cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla

    aracınız hayırlı olsun . araç 163 beygirlik powershift şanzıman olan mondeo mu yoksa 140 beygir olan mı ? 140 beygirlerin şanzımanı daha sıkıntısız diyorlar. siz şanzımanla ilgili sıkıntıyı çözdünüz mü ?




  • 160 lık olandan dostum. Pazartesi serviste tamir esecekler. Şanzıman yağıda değişecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben de mondeo almaya karar verdim.yorum ve tavsiyemize ihtiyacım var.2012 yada 2013 model düşünüyorum.2.0 240 hp benzinli mi yoksa 2.0 dizel mi. Benzinli şehir dışı ortalaması ne kadar.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 2.0tdci otomatik almayi dusunuyorum. 130-150bin km civarindakilere bakiyorum.(max 50binTl)
    Bu araca sahip olanlar gorus belirtirse sevinirim iyi/kotu yanlar gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekia kullanıcısına yanıt
    On cam sonradan nasıl ısıtmalı oluyor ? Arka cam resistansina mi bağlıyorlar düğme olarak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coupe96 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bizim arabalarda ön cam ısıtma için hazır geliyor (bunu servise giderek teyit ettim). Bizim arabalarda ön cam, dış aynalar ve arka cam buz çözücüler(ayna ve cam ısıtıcılar) aynı düğme ile aktifleşiyor(konsoldaki mevcut düğme). Yani herhangi bir düğme, sigorta vs.. eklenmiyor. Sadece ön camı rezistanslı bir cam ile değiştiriyorlar. Yeni camınızda her şey hazır, sadece arabanızda mevcut olan sokete camdaki fişi takıyorlar. Ben Aracım kaskolu olduğundan ve ön cama gelen taştan dolayı değiştirmek zorunda kaldığımdan, araştırdım ve 250 TL fark ödeyerek taktırdım. Selamlar, iyi günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekia -- 12 Haziran 2016; 0:09:45 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.