Şimdi Ara

YENİ FORD FOCUSLAR NEDEN FAZLA YAKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
18.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yılbaşında style paket 1.6 dizel 115 hp focus 3 aldık araç şuanda 10,000 km de aracı abim kullanıyor genelde ve şehir içi normal kullanımda tek depo da 650 km yapabiliyor bende de avis den 1 yıllık sözleşmeli trend paket 95 hp dizel focus 3 var ve hafta sonu eskişehire giden arkadaşım 550 km de ışık yandığını söyledi ve ortalama 100-120 km hızlarla gitmesine rağmen. Ben hergün ataşehir bayrampaşa arası trafik olmadığı zamanlarda yola çıkarım ve 100 liralık mazot alırım ortalama 400 km yaparım. Benim bu focuslarda beklentim 900-1000 km rahat görebilmesi lazım ayar versiyon yüklüyorlar çekiş artıyo gaz kesme olayı devam ediyor kalkışda ne yapcaz bu focusları bilmiyorum ağustosda kiralık süresi bitiyor ve yerine araç alıcam adam akıllı bişey yok piyasada







  • Harbi çok yakıyormuş.Bende 1.3 yeni astra dizel var.Full depoyla 1200 km yaptım.içinde bi 50 km lik daha yakıt kalmıştı.Focusta dizelle benzinli nerdeyse aynı yakıyor.Bi servise uğrayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDCI Focus, benzinli Corolla kadar yakıyor. :D :P
  • depo olarak bakarsak evet ama corolla kaça doluyor deposu birde o var
  • Evet sorun var ama servisler kabul etmiyor babamda aynı motor s60 drive var bakımı yapılırken güncelleme yapıyorlar araç fazla yakmaya başlıyor daha oturmadı bu motor yada chiptuning mi yapsak bence 8 subap olması iyi olmadı bu motorların PSA da kullanıyor aynı motoru onlarda durum nasıl acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanakyar

    Evet sorun var ama servisler kabul etmiyor babamda aynı motor s60 drive var bakımı yapılırken güncelleme yapıyorlar araç fazla yakmaya başlıyor daha oturmadı bu motor yada chiptuning mi yapsak bence 8 subap olması iyi olmadı bu motorların PSA da kullanıyor aynı motoru onlarda durum nasıl acaba ?

    PSA grup HDI motorlar her zaman daha ekonomik olmuştur.

    Sebebi ise ağırlık ve şanzıman.

    Bu konularda dci motor bana göre çok daha ekonomik.
  • Ford PSA ile anlaşmasını kestiği için kendi yeni nesil dizelleri yolda. 1.5 TDCI Fiesta'ya konulmuş durumda mesela. 1.4'ten yarım litre daha az yakıyor. Focus'a da yakında gelir.
  • Maalesef üzülerek söylüyorum ki haklısınız beğenmediğim hata ile aldığımız dacia logan mcv aracımız 1000 km yapabiliyor aynı şartlarda ve arkadaşım bakımısız 300,000 km deki megane 2 aracıyla uzun yolda haala 1200 -1300 km rahat yapabiliyor motor olarak DCİ kadar az yakanı yok sanırım, ama kaporta kötü güven hissi vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

    Ford PSA ile anlaşmasını kestiği için kendi yeni nesil dizelleri yolda. 1.5 TDCI Fiesta'ya konulmuş durumda mesela. 1.4'ten yarım litre daha az yakıyor. Focus'a da yakında gelir.

    acaba yeni 1.5 TDCİ motorlar kaç subaplıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanakyar

    quote:

    Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

    Ford PSA ile anlaşmasını kestiği için kendi yeni nesil dizelleri yolda. 1.5 TDCI Fiesta'ya konulmuş durumda mesela. 1.4'ten yarım litre daha az yakıyor. Focus'a da yakında gelir.

    acaba yeni 1.5 TDCİ motorlar kaç subaplıdır ?

    Motorla ilgili burada bir konu var. Çoğu kişi güçsüz olduğundan bahsetmiş ama Avrupa'da emisyonlar üzerinden vergi alındığı için başarılı bir motor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_71015865/tm.htm

    Burada yazdığına göre 4 silindirmiş motor. 8 subap yani:
    http://ototeknikveri.com/ford-b-max/modelinin/15-tdci-75-ps/89.html?bol=teknikveriler&bolID=277




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanakyar

    Maalesef üzülerek söylüyorum ki haklısınız beğenmediğim hata ile aldığımız dacia logan mcv aracımız 1000 km yapabiliyor aynı şartlarda ve arkadaşım bakımısız 300,000 km deki megane 2 aracıyla uzun yolda haala 1200 -1300 km rahat yapabiliyor motor olarak DCİ kadar az yakanı yok sanırım, ama kaporta kötü güven hissi vermiyor.

    Bu arada Megane 2'den 200 kilogram daha ağır bir arabadan bahsediyorsun. Yeni araçların ilk bakımına kadar çok yaktığı da ortada. 20bin bakımından sonra uzun yolda 1000km rahat gidersiniz gibi geliyor bana.
  • Ford'un modelleri, muaddillerine göre çok yakıyor.
    Buna sebep olarak; ağırlık, motor hacmi, şanzuman vb gösterilebilir ama gerçek bu...
  • Focuslar fazla yakıyor aslında (TDCİ)HDİ fazla yakıyor desek doğrudur arkadaşımda 2009 titanium x focus 2 var aracın yakıt ortalaması 8 litre ve agresif kullanan biri değil ve focus 2 1290kg lık bir araç bence TDCİ(HDİ) ekonomiden uzak bir motor özellikle şehir içinde ,ama uzun yolda her dizel araç gibi ekonomi sağlıyor...Bu konuda DCİ motoru tek geçerim kimse kusura bakmasın 1280 kg Megan şehir içinde 6.5 litre ortalama ile geziyor.Sonuç Ekonomi=DCİ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olorinthewhite

    Ford'un modelleri, muaddillerine göre çok yakıyor.
    Buna sebep olarak; ağırlık, motor hacmi, şanzuman vb gösterilebilir ama gerçek bu...

    +1
  • Az yakan araç isteniyorsa Dci veya CRDi. 1 yıl Focus 2 115hp kullandım mazotu yakmıyor içiyordu. Satıp Fluence almıştım mazot neden eksilmiyor diye düşündüğüm zamanlar olmuştu.
  • Konunun biraz daha anlaşılır olması açısından litre bazından örnek verebilir misiniz? karşılaştırılan araçların depo hacimleri aynı mı? kaç litre ile kç km gidiyor araçlar?
  • 200 kg yoktur arada ama ford alt devirlerde şaşırıyo acaba gitsemmi, napsam, nerdeyiz gibi oluyor, ama otobanda focus güvende hissettiriyor.
    Yeni 1.5 ford motorları da 8 subaplı yeter artık bu üreticilerin çala çala bitiremedikleri
  • Toyota Corolla (1.4 D-4D Comfort)

    Yakıt deposu - 55 lt.
    Ağırlık - 1290
    Hızlanma (0-100 km/sa) sn 11.9
    Maksimum hız - 175
    Fabrika verisi - ş.içi 5.7 / ş.dışı 4.2 / ortalama 4.7

    Ford Focus 1.6L Duratorq TDCI

    Yakıt Deposu - 53 lt
    Ağırlık - 1344
    Hızlanma (0-100 km/sa) sn 10.9
    Maksimum hız - 193
    Fabrika verisi - ş.içi 5.7 /ş.dışı 3.7 / ortalama 4.5

    Kendi aracımla (Focus - 1.6 115'lik) sert kullandığım zamanda 6.8'i de gördüm
    Şu anki ş.içi ortalamam
     YENİ FORD FOCUSLAR NEDEN FAZLA YAKIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 13 Mayıs 2013; 13:11:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanakyar

    Merhaba arkadaşlar yılbaşında style paket 1.6 dizel 115 hp focus 3 aldık araç şuanda 10,000 km de aracı abim kullanıyor genelde ve şehir içi normal kullanımda tek depo da 650 km yapabiliyor bende de avis den 1 yıllık sözleşmeli trend paket 95 hp dizel focus 3 var ve hafta sonu eskişehire giden arkadaşım 550 km de ışık yandığını söyledi ve ortalama 100-120 km hızlarla gitmesine rağmen. Ben hergün ataşehir bayrampaşa arası trafik olmadığı zamanlarda yola çıkarım ve 100 liralık mazot alırım ortalama 400 km yaparım. Benim bu focuslarda beklentim 900-1000 km rahat görebilmesi lazım ayar versiyon yüklüyorlar çekiş artıyo gaz kesme olayı devam ediyor kalkışda ne yapcaz bu focusları bilmiyorum ağustosda kiralık süresi bitiyor ve yerine araç alıcam adam akıllı bişey yok piyasada

    Yorum yapabilmem için benimde aynı arabaylar şehir içi bir depo bitirmem gerekiyor. Fakat şöyle söyleyeyim, manuel dizel arabalar 1400-1500 kilogram arası ağırlıkta olduğu için araba atalet kazanana kadar kalkışta gazı kökleyeceksiniz. 1. ve 2. viteslerde fazla tutmayacaksınız. Kalkış sırasında az yaksın diye sürekli gaza azıcık dokunursanız normalden daha fazla yakar. Arabayı kalkışta iyi hızlandırın sonra zaten rölantide gibi yakıyor. Sürüş şekliyle alakalı tamamen. Alışmanız lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdiesel

    Focuslar fazla yakıyor aslında (TDCİ)HDİ fazla yakıyor desek doğrudur arkadaşımda 2009 titanium x focus 2 var aracın yakıt ortalaması 8 litre ve agresif kullanan biri değil ve focus 2 1290kg lık bir araç bence TDCİ(HDİ) ekonomiden uzak bir motor özellikle şehir içinde ,ama uzun yolda her dizel araç gibi ekonomi sağlıyor...Bu konuda DCİ motoru tek geçerim kimse kusura bakmasın 1280 kg Megan şehir içinde 6.5 litre ortalama ile geziyor.Sonuç Ekonomi=DCİ

    Arkadaşınızın size şaka yapmış olmasın? Ya da aracında bir problem? Hemen hemen aynı yol koşullarında 105'lik 2010 megane dci kullanan arkadaşım 7.5 yakıyor. Kullanan kişinin aracı hangi parkurda, hangi trafik yoğunluğunda,ve en önemlisi nasıl kullandığıyla alakalı bir durum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.