Şimdi Ara

Yeni ford focus izlenimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
30.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar öncelikle belirtmek isterim burada yazacaklarım tamamen şahsi fikrim ve beklentilerimin altındaki kalan bir araç için biraz ön yargılı olabilir...

aracı avisten 3 gun luk şirket için kiraladık... benim kafamda fiesta vardı bulamadık... ufak araba bulamadıgımdan focus aldık...

aracın ilk etapta iç kısmından anlatmaya başlarsam eğer herkesin dedigi yumuşak plastik ön konsolda var... ancak orta konsolda teypten aşagıda kalan kısım da yok ve işin ilginci herkes yumusak plastikten tıkırtı sesi duyamazsın dedigi halde ben sesden yolda perişan oldum... sathi kaplama dedigimiz yolda zıngır zıngır heryerinden ses geldi ve kapılardaki sert kısımdan degil yumusak kısımdan...

kapılardaki dosemelerin arasına parmak giriyor ve cekince geliyor enterasanıma gitti... sanki yalapşap takmışlar yada giriş donanımını bu kadar vahim....

aracın konsol harici hiçbiryerinde yumusak plastik yok hepsi sert ... direksiyonda deri degil avanos ürgüp göreme tarafındaydım ve hava sıcaktı ... terleyen ellerimi perişan etti... deri direksiyonsuz ise bu aracı ben kesinlikle almam...

klima ne iyi ne kötü sogutuyor... ancak klima acıkken yokusta arabayı kaldırmak ne mumkun ?

araç 95hp 1400kg ve 6 ileri şanzıman var... 6 cı vites tamamen gereksiz yakıt tasarrufu namına hiçbişeye katkısı yok... araç düşük vitesler dahil sollamalarda aşırı derecede kötü bölünmüş yolda tehlikeli... vites geçişleri iyiydi ancak debriyajına pek alısamadım citroen c5 tekide biraz enterasandı ancak bu daha enterasan geldi... bu arada debriyaj yukarıda kavramakta...

araç konfor odaklı bir suspansiyona sahip uzun yolda gayet rahat ettim eski serisinde koltuklarda bel agrısı çekmiştim bunda hiçbir problemle karsılasmadım ancak ankara otobanına girerken son virajda 90 ile donerken arkasını bırakmaya basladı... virajda yol tutusunu acıkcası begenmedim... direksiyon hassasiyet falan guzel ancak direksiyonu kırdıgınızda mesela tepkisi sert degil yumusak oluyor ve bana acıkcası pek guven vermedi...

araç satki kaplamada yol sesi alırken bsk kaplama yani sizin tabirinizle sıcak asfaltta hiçbir sesle karşılaşmadım...

frenlere gelince kasaya biraz hafif gelmiş gibi araç durmak pek istemiyor amortisörlerinde dezavantajı var araba öne dogru kaykılıyor...

teyp güzel mp3 faaln calısyor usb girişi torpidodan ... kullanısıda iyi ancak araç içinde kullanılan kolonlar çok kalitesiz ... tabiri biraz kaba ancak kolonlar bass sıfırda iken bile osuruyor... yani bu aracı alırken 2 takım alpine hoparlör takmak şart... teyp iş görür...

ön arka diz mesafesi gayet iyi ancak orta konsol yüzünden araba resmen daralmıs... ben rahatsız oldum ... orta konsol cok fazla yer işgal ediyor ve tamamen gereksiz... fiestadaki kadar bogmuyor tabi...

yol bilgisayarı biraz canımı sıktı her deger için sıfırlama o degere gelince oluyor... kısaca yol bilgisayarını komple sıfırlayamıyorsunuz... yani ortalama yakıtı sıfırlarsanız geçilen mesafeyi sıfırlamıyor gibi...

aracın görüş açıları gayet iyiydi... rahatça etrafınızı gorebiliyorsunuz... aynalarda tam yerli yerindeydi...

aracın altı bana alcak geldi ve bir kac yerde vurdum... bence eksi bir puan...

aracın motoru cok gurultulu ozellikle devirlenirken içeride kukreme sesi duyuluyor ancak bir sure sonra sesten artık rahatsız oluyorsunuz...

Konsolda kullanılan malzeme okadar kaliteliyken torpidoyu acında gordugum kalitesizlik beni üzdü... açıkçası 50bin liralık araca yakısmayacak bir torpido ...

ayrıca orta konsolda bulunan havalandırma kumandasıda eski focus ile birebir aynı... acıkcası sıfırdan yeni araba yaparken aynı parcayı kullanmamalılardı.

araç sanırım sınıfının en ufak deposuna sahip... 45 lt alıyor yada ben anca okadar doldurdum ısıktan sonra gittigim halde...

depo fulledikten sonra kayseriden ankaraya yola cıktım ankarada fullediğimde 67.21tl ödedim ve toplam 318.9 km yol yaptım...

ortalama 100km hızla aracın 21 krş yakması bana çok geldi...yakıtı 3.97 den aldım sanırım 5.3 lt falan yaktı... şehir dısı 3.7 tamamen yalan şahsen denedim...

bu video bir test yada kriter degildir sadece nerede kullanılan malzeme sert neredeki yumusak farkını anlamanız için ekledim... ayrıca kapı lastikleri gibi sıcakta yavşayacak malzemeler bu kadar kolay ele gelmemeli... ileride sarkma yapması kaçınılmaz...

Videoda toprak yoldan sathi kaplamaya cıkıyorum ve gene konsoldan tıkırtılar geliyor... aracın gözlerinde eşya bulunmadan çektim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Eylül 2012; 13:43:18 >

• Paylasiminiz icin tesekkurler cok kisiye tercih konusunda yardimci olacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumlu olumsuz baştan sona yanlış değerlendirme. 1.5 yıl bir önceki kasa 2011 model kullandıktan sonra 2 aydır yeni kasasını kullanıyorum 2012 model 1.6 tdci titanium. Bahsettiklerinizin 1 harfine bile katılmıyorum. Şimdi mobildeyim yarın istenirse fotoğraflarla her maddeyi tek tek açıklarım ama şimdilik şu kadar söyleyeyim çok gürültülü demişsiniz sanırım ilk defa dizel bir aracın koltuğuna oturdunuz. Aracın ne içinde ne dışında ses yok. Rölantide ilk binenler benzinli zannediyor(gerekirse video çekerim) bu kadarını söylesem değerlendirmenin ne denli taraflı olduğu aşikardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

rent a car aracı olmasının büyük etkisi olabilir bence bu olumsuz izlenimlere. yine de tüm izlenimler için teşekkürler.

bir defa hepimiz aynı hataya düşüyoruz katalog verilerini çok dikkate alıyoruz ama sadece sayısal verileri
    o sayısal veriler nasıl bir standartta elde ediliyor unutuyoruz galiba
    o araç uluslararası belli şart ve standartlarda kısa bir mesafe ve çok yüksek olmayan hızlarda yürütülüp tüketime bakılıyor ve kataloğa yazılıyor
    mesela siz 100 km hızla gitmişsiniz anacak katalog verisi sanırım 90 km hızla düz bir yolda elde ediliyor (yanlış biliyorsam bir arkadaş düzeltsin)
    ben yaklaşık 1.5 tonluk yeni c-max kullanıyorum.
    Rölantide ve 2500 e kadarki devirlerde herkes benzinli sanıyor aracı sessizliğine hayran kaldım özellikle dizel Fusion dan sonra
    kabin içi ses tıkırdı zangırtı namına ben daha birşey duymadım
    tüketime gelince Eskişehir-Kütahya-Tavşanlı yolunu (inişide vardır çıkışıda) 100 km hızla CC ile 4.7 yakarak gidiyorum.2 yetişkin 1 bebek az bagaj ile

• Komşumuz tdci x paketi 57k ya aldı yeni.
    Sürme fırsatım da oldu.
    Gayet beğendim güzel araç.
    Vardığım sonuç:
    Şu yorumları yapabilmeniz için e serisi mercedes kullanıcısı olmanız lazım.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Komşumuz tdci x paketi 57k ya aldı yeni.
    Sürme fırsatım da oldu.
    Vardığım sonuç:

X paletli 57 bin çok güzel fiyat araç ne zaman alındı acaba? 2 ay önce titanium+ plus paketi 58 bine aldık özel bir indirim yoksa çok çok iyi fiyata almış

Tercihler
    Hankook Ventus S1 Evo/Yokohama A.Drive

Vorsprung durch Technik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrıcalıklı Üye

X paletli 57 bin çok güzel fiyat araç ne zaman alındı acaba? 2 ay önce titanium+ plus paketi 58 bine aldık özel bir indirim yoksa çok çok iyi fiyata almış

2 hafta olmadı dostum.
    Pek yol yapmadığından ecoboost almasını önerdim fakat dizele takmış kafayı gitti aldı.
    Garajda yatıyor şimdi:)

Komşumuz tdci x paketi 57k ya aldı yeni.
    Sürme fırsatım da oldu.
    Vardığım sonuç:

+1

quote:

2 hafta olmadı dostum.
    Pek yol yapmadığından ecoboost almasını önerdim fakat dizele takmış kafayı gitti aldı.
    Garajda yatıyor şimdi:)

Valla hocam araç hb mi? Eğer sedansa fiyat çok komik. Hb se de çok çok iyi fiyat valla

Valla hocam araç hb mi? Eğer sedansa fiyat çok komik. Hb se de çok çok iyi fiyat valla

sedan dostum.
    Evet bence de iyi fiyat ama verilir mi derseniz 46bine pazarlık eder x paket 1.0 ecoboost alır 11 bin lira fazladan dizele vermezdim:)
  • yine sissil yine saçma sapan yorumlar.

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • değişik bir değerlendirme olmuş fakat insanı çelişkide bırakıyor.şirketimizdeki bir abimizde focusa çok niyetlendi fakat bir kullanıcının sakın alma ben aldım pişmanım demesi üzerine gidip fluence 1.5 dci privelage aldı ve çok memnun şuan.bence inceleme yorumlar göreceli beklentiler değişik.benim genede focusun bu kadar kötü olduğuna inanasım gelmiyor.

Orijinalden alıntı: Gececi3003

tercih konusunda tavsiye edilen focus 3 için yardımcı değilde resmen yerden yere vurma olmuş
    1400 değil 1338 kg sedan. dizellerde yakıt deposu 53 lt benzinli ecoboostlarda 55 lt. Kayseri-Ankara arası ort 100km ile 5,3 lt yüksekmiş şehiriçi 5,7 zaten değeri eee 3,7 yalan mı oldu şimdi?
    18000 kmdeki bir focus 3 ün kabin içi asfalt sesi ve zangır zangır titremesi de düşündürücü.
    rent a car aracı olmasının büyük etkisi olabilir bence bu olumsuz izlenimlere. yine de tüm izlenimler için teşekkürler.

hocam ruhsatta yazan 1400kg yalan söyelecek halim yok... yakıt deposunu ısık yanmasına yakın doldurdum hatta yakıtı almadan bir 50km önce gosterge fotografı mevcut buyrun... depoyu doldurdugum ve aldıgım yakıt fişinide koyuyorum... sitede 53 lt yazıyor ama bendeki araç bu kadar yakıt almıyor... gözümle gordugume inanırım sitede yazana degil...

isteyen inanır isteyen inanmaz almayı dusunenler için yorum yaptım... alıp almamak gene onların bilecegi iş... 50 bin lira veriyorsam bi arabaya yerden yere vururum 30-40 bin olsa gene bazı şeylerine normal derdim... bu arabayı kullanıpta bana bu araba iyi gidiyor diyen varsa helal olsun derim...

kabin sesi ve malzemelerin ne kadar özensiz koyuldugunuda videoda gösterecegim... videolar şu an yükleniyor ana yazıda göreceksiniz...

aynı şeyleri ben kendi aracımda yaptıgımda olmuyor ... abimdeki aractada boyle bir durum yok... hatta fiestada poloda vectrada olmuyor normalmi diyecektim ?

• quote:

Olumlu olumsuz baştan sona yanlış değerlendirme. 1.5 yıl bir önceki kasa 2011 model kullandıktan sonra 2 aydır yeni kasasını kullanıyorum 2012 model 1.6 tdci titanium. Bahsettiklerinizin 1 harfine bile katılmıyorum. Şimdi mobildeyim yarın istenirse fotoğraflarla her maddeyi tek tek açıklarım ama şimdilik şu kadar söyleyeyim çok gürültülü demişsiniz sanırım ilk defa dizel bir aracın koltuğuna oturdunuz. Aracın ne içinde ne dışında ses yok. Rölantide ilk binenler benzinli zannediyor(gerekirse video çekerim) bu kadarını söylesem değerlendirmenin ne denli taraflı olduğu aşikardır.

fotograflar video herşey ispatlı kanıtlı tek tek cevap bekliyorum senden... yalan yanlış bilgilendirme yapmış isem bunu ortaya cıkarman iyi olur... hiç degilse bosu bosuna gereksiz yorum yapmadıgını kanıtlarsın beklemedeyim arada bir bakıp yorumu yazmısmısın kontrol edicem... ayrıca fotograf ve video da bekliyorum belki ben yalan yanlış çekmiş olabilirim öyle degil mi ?

• Şimdiye kadarki kullandığım focuslarin en lezzetlisi focus 3 olmuştur. Yani sık sık da kullanıyorum titanyum tdci sunroof ilaveli. Ben araçta keske su olsun dediğim tek şey arka kapının sert plastiklerinin yumuşak olmaSini isterdim. Sony de geldi Simdi, bence Enfes arac.

Simdi sizin yazdığınız yorumdan sonra aklıma şu geldi; bu arac Rent a car aracı Belkide kiraladığı süre içerisinde ciddi maddi hasarlı bir kazası olmus olabilir. Bu durumdan sonra da düzgün toparlamadıysa dediğiniz gibi şikayetlerin olması muhtemel. Ancak motor performansı olarak ta bir Opel gibi hiç degil. Zaten giris seviyesi bir arac ve donanim fakiri

2021 Fiat Fiorino Cargo
  • Vay be Focus'a bak sen dedim.

Sonra bastım -'yi . Bir ara Clio izlenimlerinizi bekliyorum. Şahsen ben Clio'dan Focus'a binsem Cennet'e mi geldik ? Derim...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.