Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (313. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
11.399
Cevap
173
Favori
896.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HEISENBERG


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa 09

    Dostlar 1.4 urban için ne dersiniz Aracı f/p aracı olarak görüyorum onun için almaya karar verdim.Lakin iyisiyle kötüsüyle objektif olarak 1.4 urban yada 1.6 dizel urban-launge düşünüyorum.Nedir ne değildir biraz bilgi verebilğir misiniz konuyu okudum ama herkes yeri gelince sıkıntısını yeri gelince sevdiğini yazmış.Objektif olarak yorum yapar mısnız.

    Hocam merhaba.7 aydır 1.4 Benzinli Sedan kasa Urban donanımda Egea kullanıyorum.Genel olarak memnunum.Motoru klasik atmosferik motor özelliklerine sahip.Düşük devirlerde ölü yüksek devirlerde canlı.Yakıt tüketim ortalamam 7.5/100.Benzinli bir araca göre normal sayılır.Ben yılda 10 bin km civarı yaptığım ve aracı çok uzun seneler kullanmayı düşünmediğim için LPG taktırmadım yoksa LPG ile çok çok daha ekonomik olur.
    Bu fiyat civarına bu donanımda ve yaşta bir araç yok.Muadilleri çok daha pahalı.
    1.4 yada 1.6 seçimi tamamen bütçeye bağlı.Param olsa 1.6 dizel otomatik alırdım ben mesela.Ama +20 bin lira vermeye gerçekten değer mi orası tartışılır. 1.4 + LPG kombinasyonu aracı sürekli sürüp bütçesi kısıtlı olanlar için ideal.

    Hocam ilgilenip bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Ben vites olarak özellikle manuel düşünüyorum hem alışkanlık hemde otomatik şanzımana güvenmiyorum.Ama olursa 1.6 dizel urban düşüneceğim bende.




  • SN esen26 yorumlarınız için teşekkür ederim size bir sorum daha olacak bizim sedan aracların ön kaput ve ön kapı altı fitilleri yokmuş alabilecegim yer tavsiye edermisiniz gerek var mıdır siz nasıl yaptınız tşk ederim
  • toni74 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Açıklamalarımın size yardımı olduğuna sevindim.

    Evet maalesef sedanlarda ön kaput ve ön kapıların alt fitilleri yok. Fiat maliyeti gerçekten çok ucuz olan bir malzemeyi neden koymaz onuda anlamak mümkün değil. Ben aracımı teslim aldıktan bir hafta sonra bu fitillerin siparişini vermiştim.

    Bu fitilleri şiddetle aracınıza uygulamanızı tavsiye ederim.
    Kaput fitili gözle görülür derecede motorun tozlanmasını-kirlenmesini engelliyor ve ayrıca seside bir nebze azaltıyor. Aracımı yıkarken fitil yokken kaputun önünden motor kısmına bayağı bir su alıyordu, bunu engelledi en çok bu hoşuma gitti.
    Ön kaput fitilleri ise içeriye toz girişini ve sesi gerçekten bayağı kesiyor, ayrıca yağmurlu havalarda fitil olmadığı için ön kapı altından neredeyse içeri girecek kadar su ve çamur geliyordu. Bu olay %90 azaldı.
    Kısaca uygulamakta fayda var :)

    Alabileceğiniz yer olarak Ünlü oto yu tavsiye ederim. Ankara merkezli Fiat modellerin yedek parçasını internet üzerinden satan bilindik bir firma.Buradan siparişinizi verebilirsiniz. Sayfaya girdiğinizde arama yerine Egea fitil yazdığınızda karşınıza çıkar zaten.
    Ön kapı altı fitili 2 adet sipariş verilecek sağ sol ayrımı yok. Parça kod numarası: OEM : 51983887 Tek fiyatı: 14,77 TL
    Kaput fitili parça kod numarası: OEM : 52084704 fiyatı: 40 TL

    Malzemeler geldiğinde kendiniz kolayca takabilirsiniz. Boşuna sağa sola para vermeyin. Parçaların takılması toplam 15dak. sürmez
    Fitillerin üzerinde zaten tırnaklar mevcut uygulanacak yerdeki boş deliklere bastırarak takabilirsiniz. Ön kapı altlarında delikleri bant ile kapatmışlar bantları söktükten sonra uygulayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NRCLK -- 14 Şubat 2018; 12:41:20 >




  • Dostlar bu ay içinde 1.3 multijet sedan egea almayı planlıyorum. Easy paket ile urban paket arasındaki farklar nelerdir? Şehir içinde normal kullanımda yakıt değerleri ne durumdadır? Bilgili dostlar fikirlerini mümkün olduğunca iletirse çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Easy ile urban arasındaki donanım farkları,



    Alaşım jant, dokunmatik ekran, dijital klima, park sensörü, sis farı, çok fonksiyonlu deri direksiyon, hız sabitleme, yan-perde hava yastıkları, asimetrik katlanan arka koltuklar, +2 hoparlör, tft yol bilgisayarı ekranı.



    Ayrıca easy donanımda konsol sert plastik, kapı içi döşemeler yok, iç kapı kolları bile siyah plastik. Urban donanımda konsol yumuşak, kapı içi döşemeler var ve kapı kolları mat gümüş renkli. Kısaca dağlar kadar fark var arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Dostlar bu ay içinde 1.3 multijet sedan egea almayı planlıyorum. Easy paket ile urban paket arasındaki farklar nelerdir? Şehir içinde normal kullanımda yakıt değerleri ne durumdadır? Bilgili dostlar fikirlerini mümkün olduğunca iletirse çok sevinirim.

    Aradaki fiyat farkı nedir bilmiyorum ama Urban pakette aradaki fiyat farkından daha değerli donanım alırsınız. Arada ciddi donanım ve aksesuar farkı var, tek tek hesaplasanız aradaki fiyat farkını 2-3 katını verseniz bile alamazsınız. Düşünmeden Urban paket.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adam_ıssız

    1.3 Urban aracımda lastik basınç etiketi nerede onu bulamadım. Kapı içleri, yakıt depo kapağı ve kaput içine baktım ama göremedim. Yoksa yok mu? Basınç değerini biliyorum ama merak edip baktım nerede yazıyor diye.

    Cevabı bilen var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn esen 26 yorumlarınız için teşekkür ederim bende en kısa sürede yapıcağım
  • ESEN 26 DEDİKLERİNİZİ UYGULAMAMAYA ÇALIŞTIM AMA EKRANDAN AYAARLARA GİRDİM IŞIKLARI TIKLADIM GECİKMELİ FAR DİYE BİR YAZI ÇIKMADI AYRICA MOTOR DURDURMAYA TIKLADIM ORADA DA ÇIKMADI ACABA BASKA BİR EKSİKLİĞİM Mİ VAR ARACIM URBAN PAKET ONDAN EMİNİM
  • toni74 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Multimedya ekran var ise zaten ya Urban yada Lounge donanımdır.
    Bu donanımlarda dediğim özellikler olması gerekir. Dediğim gibi bu ayar biraz zahmetli. İllaki bunu kullanmak istiyorsanız bence bir yetkili servisten destek alın ayarlar için.
    Bence diğer seçenekleri kullanmak hem daha basit hemde kullanışlı. Onları da kullanabilirsiniz.
    Aşağıda daha önce youtube ta paylaşılan bir video ekliyorum.





  • Dostlar geçen gün 1.4 urban için sizlerden görüş almıştım.Lakin arkadaşım kafama girdi astrayıda soktu.Daha önce golf 7 highline paket kullanıyordum.Ve astranın sert bir araç olduğu düşüncesindeydim.Bu nedenle hiç Astra düşünmemiştim.Lakin biraz konuşutuktan sonra o aracında alınabileceği kanısına vardım.2013-14 Astra en dolu paket sunroof dahil 1.3 cdtı, 1.4 urban-1.6 dizel urban düşündüm.Bana egea yerine Astra almamı önerdi yakınlarım burda bu aracın kıllanıcısı olan siz dostlarıma da danışmak istedim.Opel vergi olarakta alt dilimde kalıyor elektronik park freni falan derken güzelmiş dedirtti kendine ama yinede emin olamıyorum.Belki aranızda iki aracıda kullananlar olmuştur.Neden egea yada neden Astra seçmem gerektiği konusunda benimle bilgilerinizi paylaşabilir misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SN ESEN 26 TESEKKÜR EDERİM BENİM KAFAMA TAKILAN IŞIKLAR BUTONUNA BASIYORUM VEYA MOTOR DURDURMA BUTONUNA BASIYORUM GECİKMELİ FAR AYARI BUTONU ÇIKMIYOR BENDE İŞLEM YAPAMIYORUM SIKINTI ORADA
    ACABA BASKA YERDEN Mİ AYARLANIYOR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa 09

    Dostlar geçen gün 1.4 urban için sizlerden görüş almıştım.Lakin arkadaşım kafama girdi astrayıda soktu.Daha önce golf 7 highline paket kullanıyordum.Ve astranın sert bir araç olduğu düşüncesindeydim.Bu nedenle hiç Astra düşünmemiştim.Lakin biraz konuşutuktan sonra o aracında alınabileceği kanısına vardım.2013-14 Astra en dolu paket sunroof dahil 1.3 cdtı, 1.4 urban-1.6 dizel urban düşündüm.Bana egea yerine Astra almamı önerdi yakınlarım burda bu aracın kıllanıcısı olan siz dostlarıma da danışmak istedim.Opel vergi olarakta alt dilimde kalıyor elektronik park freni falan derken güzelmiş dedirtti kendine ama yinede emin olamıyorum.Belki aranızda iki aracıda kullananlar olmuştur.Neden egea yada neden Astra seçmem gerektiği konusunda benimle bilgilerinizi paylaşabilir misiniz.

    Edition plus 0 km almak üzereyken vaz geçtim. Karşıma egea 1.6 mjet çıktı. Òzellikle hb bir başka egeada. Donanım olarak bende lounge plus var. Astrayı ciddi anlamda döver eğer yumuşak kapı içi veya dokunduğum heryer yumuşak olsuncuysanız egea almayın. Gerçi benim baktığım astrada öyleydi.

    Hb ve sw egealarda izolasyon ve donanım daha iyi. Camlar bile daha kalın. Aklınızda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabada dinlemek icin flash belleğe attığım mp3lerin bir kısmında dosya içine gömülü albüm kapak resmi var. Arabada flash belleği kullandığımda gömülü 1-2 tane mp3 hariç diğerlerin de bu kapak resimleri görünmüyor.Standart Nota işareti çıkıyor.Birkaç farklı programla denedim yeni kapak resimleri ekledim bazı mp3 lere onlarda görünmedi.Bunun bir standartı mutlaka vardır da acaba nedir? Bu radyolar hangi formatları destekler..vb.Deneyen bilen var mı? Bu arada araç 1.4 loung plus 2016 model 7 inç ekran navigasyon yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 5 Mart 2018; 20:22:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: br251

    Arabada dinlemek icin flash belleğe attığım mp3lerin bir kısmında dosya içine gömülü albüm kapak resmi var. Arabada flash belleği kullandığımda gömülü 1-2 tane mp3 hariç diğerlerin de bu kapak resimleri görünmüyor.Standart Nota işareti çıkıyor.Birkaç farklı programla denedim yeni kapak resimleri ekledim bazı mp3 lere onlarda görünmedi.Bunun bir standartı mutlaka vardır da acaba nedir? Bu radyolar hangi formatları destekler..vb.Deneyen bilen var mı? Bu arada araç 1.4 loung plus 2016 model 7 inç ekran navigasyon yok.

    Kendi soruma kendim cevap vereyim birçok farklı programla denedim ama sonuç alamadım mp3tageditor isimli programla denedim onunla oldu.Bu programla mp3 içine gömdüğünüz resimler arac radyosunun ekranında çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba. 1.3 easy egea kullanıyorum bir haftadır.bugün yakıt alınca trip ekranını sıfırlayamadım ekrandan.nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcaydurmaz

    Merhaba. 1.3 easy egea kullanıyorum bir haftadır.bugün yakıt alınca trip ekranını sıfırlayamadım ekrandan.nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

    normal ekrandan değilde göstergedeki ekrandan gelin trip a veya b ye ortadaki tuşa basılı tutun tamamdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Egea hb de easy plus donanıma stil paket hediyeymiş. Fiyat alan oldu mu? Özellikle otomatik vites olan için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda bayiye gitmeyi düşünüyorum, işlerim çok yoğun ama gidebilirsem sizin için fiyat alabilirim.

    Ama 2018 model araçlar için fazla bi indirim yapmıyorlar diye biliyorum, geçen hafta falan bi arkadaş fiyat almıştı, listenin 2 bin altını söylemişler.



    Stil paketi hediyesiyle beraber aynı oranda indirim olursa çok hoş olur tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Yakın zamanda bayiye gitmeyi düşünüyorum, işlerim çok yoğun ama gidebilirsem sizin için fiyat alabilirim.

    Ama 2018 model araçlar için fazla bi indirim yapmıyorlar diye biliyorum, geçen hafta falan bi arkadaş fiyat almıştı, listenin 2 bin altını söylemişler.



    Stil paketi hediyesiyle beraber aynı oranda indirim olursa çok hoş olur tabi.





    Sende sedan var galiba? Hb tavsiye eder misin? Fiyat makul geldi. Stil paketle cazip duruyor. Açıkçası kafam çok karışık. Bazen mevcut araçla devam et hiç kurcalama diyorum bazen de otomatik bir araca geçeyim diyorum.

    Donanım olarak benim rio nun gerisinde. Bu da benim için soru işareti?

    Bir de stil paketteki jant urban da ki mi? Bu konuda bilgin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.