Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
11.386
Cevap
172
Favori
896.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Normal hocam, ben izmirdeyim, gideceğim yere vardığımda motor hala tam ısınmamış oluyor genelde.

    Ankara'da gece bulunduğum yerde hava sıcaklığı eksi 4-5 civarlarında seyrediyor. Ev ile iş arası mesafem 6-7 km. Bu mesafenin yarısını motor ısınmadan katediyorum. Bir ay öncesine göre tüketim 100 km'de en az 1 litre artmış durumda.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Kışın cilvesi hocam. Havalar ısınana kadar böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Havaların soğumasıyla yakıt tüketimi bariz şekilde arttı.

    Manisadayken kışın şehir içi tüketimim 7 lt yi buluyordu yol bilgisayarında. Şimdi doğu anadoluyım da gece -15--20 gündüz max 2-3 derece, tüketimi ölçmedim ölçmeyi düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun 1.6 longue yıllık bakım için servise göturdum 9 bin km de araç 1200 masrafı cıkar dedıler balata bile yok bana cok fazla geldı yenı bakım yaptıran varmı ? acil cevap verecek olan vamı ogleden sonra aracı almaya gidecem
  • 7740 7 kullanıcısına yanıt
    Yok artık o nasıl fiyat, 2 filtre bide yağ için utanmıyorlar mı 1200 nedir ya...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7740 7 kullanıcısına yanıt
    Çokmuş
    Hangi servis ?
  • ankara birmot macunkoy gimatın ordakı bende 600 700 sanıyordum birde km düşük agar bakımlık birşey yok km 20000 sonra farklı parçalar degişir dıye biliyorum yada km dikkat etmedı ondan fazla dedı anlamadım bi filtreler bide yag degişecek başka birşey yok degişecek
  • 7740 7 kullanıcısına yanıt
    İtiraz edin pazarlık yapın, resmen fahiş fiyat bu ayıptır yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogleden sonra gidecem fatura cıkınca netleşır ona göre mucadeleye başlarız devamlı aynı yere gittigim için hiç araştırmadımda direk gittim forumda gecen biri 600 küsür artı kdv diyordu hadı 750 eder daha fatura fılan olmadıgı için bişey demedım cıksın faturada ona göre mucadele verırırz
  • Dün bıraktığım aracı bu sabah servisten aldım.2. kez yıllık bakıma giriyor 18800 km de tam 500 lira tuttu bakım fiyatı.

    1.4 urban
  • 7740 7 kullanıcısına yanıt
    Farklı bayilerden de fiyat alın hocam. Hakikaten ayıp 1200 lira nedir ya. Reklamı yaparken 5 yıl 100 bin km garanti demeyi biliyorlar ama sizi serviste öpeceğiz demezler tabi hödükler.

    Aracı bıraktıysanız söyledikleri fiyatı alırlar tahminimce. Bayiler arasıda baya fark ediyor galiba. Geçen paylaşmıştım 1,6 dizel lounge aracın 40 bin bakımı için 900 fiyat alıp, trafik sigortasını da aynı bayiye yaptırınca indirimle 810 liraya halletmiştim. Hoş olmayan diyaloglar olmuştu tabi ama netice itibarıyla sizin bakımdan daha fazlasını 810 tl ye yapabiliyorlar.

    Önceki sayfada yapılanların fiyatıda var hocam, olmazsa gösterin adamlara sonuçta ikiside yetkili servis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yargicc kullanıcısına yanıt
    hocam 1190 dedıler zor bela 942 yaptılar bidaha bakım zamanı gelınce ankaradakı tum servıslerden fiyat almadan bidaha gitmem degişende yag ve filtre başkada bişey yok yazacak cok şey varda yapacak birşey yok garantı ıcın

    sizin faturanızla karşilaştırdım fark olarak bende 185tl yıllık bakım diye heralde işçilik için yazılan fazlalık var sizden işçilik almamışlar heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7740 -- 18 Ocak 2018; 15:11:17 >
  • 2016 model 1.6 dizel lounge 36 bin. km de, 68 500 tl. arkadaştan alıcam aracı tanıyorum.kaza boya yok.fiyat için ne dersiniz? birde yıl sebebiyle bakım lazım fiyat aldım 810 tl dediler.
  • Arkadaşlar selam, 2015 sedan lounge aracım var ve bagaj kapağı ile başım dertte. Acaba bagaj kapağı ile ilgili sorun yaşayan oldu mu ?
  • mynak19 kullanıcısına yanıt
    Sorunun ne olduğunu da yazsanız daha iyi olmazmıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yargicc

    Sorunun ne olduğunu da yazsanız daha iyi olmazmıydı.

    Kusura bakmayın sinirden atlamışım orayı

    Bagajı anahtar ile yada araç içerisindeki tuş ile açtığımda açılmıyordu daha doğrusu sadece kilit atıyor ama kapak yukarı kalkmıyordu. 40bin bakımda bunu serviste söyledim ve bagaj amortisörlerinin değişmesi gerektiğini söyleyip fabrikadan parça istediler. Parça geldikten sonra değişimi yapıldı, yapıldı ama 2 gün sonra yine aynı sorun oluşmaya başladı. Tekrar servise gittim bu sefer de yayların değişmesi gerektiğini söylediler ona da tamam dedim neyse onu bekledik o da 2 hafta önce geldi, gittik servise değişim yapıldı, evet artık bagaj açılıyor ama durması gerektiği yerde sert bir şekilde duruyordu ve bunu orada dile getirdim ve buna yapacak birşey yok dediler. Serviste 2 adet sıfır egea vardı onlara baktık onlar normal, neyse dedim daha fazla vakit kaybetmeyeyim çok üstelemedim. Değişimden 1 hafta sonrasında artık bagajı tutabilene aşk olsun, kapak öyle bir açılıyor ki fırlayıp havalanacak sanırsın, açıldığında arabayı bile sallıyor siz düşünün.

    Biraz önce yine servisle görüştüm getirin usta yay ayarlarına baksın dediler. Yay ayarı normal ise yapacak birşey yokmuş. Kusura bakmayın biraz uzun oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayred

    2016 model 1.6 dizel lounge 36 bin. km de, 68 500 tl. arkadaştan alıcam aracı tanıyorum.kaza boya yok.fiyat için ne dersiniz? birde yıl sebebiyle bakım lazım fiyat aldım 810 tl dediler.

    Fiyat piyasasına göre normal, bakım fiyatı da öyle, düz 800 yaparlar zaten.
  • mynak19 kullanıcısına yanıt
    Bendeki araçta 2015 model hocam, 2015 ler daha doğrusu ilk çıkanlar bu şekilde olabilir. Benim bagaj kapısı da sizinki kadar sert açılıyormudur bilmiyorum ama içeriden açtığımda yukarıya yumuşak gittiğini söyleyemem. Hiç açılmaması sert açılmasından iyidir aslında. Ben şimdi spoiler taktırdığımdan kendisi hiç açılmıyor artık. İnş sizinkide düzelir hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bakım ile ilgili genel sıkıntı var anladığım kadarıyla yani bakım fiyatı anlamında. benim araç 1.3 manuel, acaba bakımları servis yerine dışarda nerdeyse 3 te 1 fiyatına yaptırmak daha mı mantıklı diye düşünmeye başladım. bu benim 14 yılda 12. aracım, yani 5 yıl garantisi olsa da 5 yıl bende duracağını pek sanmıyorum :) artı sıfır aldığım araçlarda özellikle doğuşa dünyanın parasını verdim periyodik bakımlar için. satarken allahın kulu merak edip sormadı bile :) zaten araç manuel olduğu için şanzıman anlamında da riski biraz daha az. beyin fırtınasını sizinle paylaşayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihannahic

    Arkadaşlar bakım ile ilgili genel sıkıntı var anladığım kadarıyla yani bakım fiyatı anlamında. benim araç 1.3 manuel, acaba bakımları servis yerine dışarda nerdeyse 3 te 1 fiyatına yaptırmak daha mı mantıklı diye düşünmeye başladım. bu benim 14 yılda 12. aracım, yani 5 yıl garantisi olsa da 5 yıl bende duracağını pek sanmıyorum :) artı sıfır aldığım araçlarda özellikle doğuşa dünyanın parasını verdim periyodik bakımlar için. satarken allahın kulu merak edip sormadı bile :) zaten araç manuel olduğu için şanzıman anlamında da riski biraz daha az. beyin fırtınasını sizinle paylaşayım dedim.

    Bir yılda kaç kere periyodik bakım için servise gidiyorsunuz?

    Senede 1 veya iki senede 3 kere gidiyorsanız yani az km yapıyorsanız servise gitmek sizin cebinizi pek yormaz. Sonuçta aracınız servis garantisi altındadır, satarken de faydasını görürsünüz. Yok eğer yılda 30-40 bin km. veya daha fazla yol yapıyorsanız belki yetkili servis yerine dışarıda herhangi bir servise gitmek düşünülebilir. Tabii bu benim görüşüm.

    Örneğin ben senede 15 bin km civarında yol yaparım. Buna göre periyodik bakımları serviste yaptırmak daha mantıklı geliyor. İkinci el araba bakarken servis garantili olanlar tercih sebebi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 19 Ocak 2018; 16:5:12 >




  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.