Şimdi Ara

yeni evlenecek kardeşinize bi fikir verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yeni evlenecegim ve yavastan esyalarimi almayi dusunuyorum.
    Daha yeni mezun bir doktorum ve asistanliga gitme tekrar mecburi hizmete gitme surecini yasayacagimiz icin simdilik cok pahali urunler yerine f/p orani iyi urunler dusunuyoruz.

    Bu konularda tecrubeli arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var.

    Yardimlariniz icin tesekkurler

    **Amasya Merzifonda calisiyorum

    *imla hatalari icin kusur bakmayin telefondan yaziyorum



  • quote:

    Orijinalden alıntı: metemym

    Arkadaslar yeni evlenecegim ve yavastan esyalarimi almayi dusunuyorum.
    Daha yeni mezun bir doktorum ve asistanliga gitme tekrar mecburi hizmete gitme surecini yasayacagimiz icin simdilik cok pahali urunler yerine f/p orani iyi urunler dusunuyoruz.

    Bu konularda tecrubeli arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var.

    Yardimlariniz icin tesekkurler

    **Amasya Merzifonda calisiyorum

    *imla hatalari icin kusur bakmayin telefondan yaziyorum

    Öncelikle düğününüz hayırlı olsun mutluluklar dilerim ç.makinası ucuz sağlam profilo cm1000dtr biraz daha pahalı ama daha güzel bosch WAQ20460 bulaşık makinası profilo 3 programlı buzdolabı olarak ben bosch lowfrost 30n modelini kullanıyorum tavsiye ederim nofrost olsun derseniz lg ler f/p olarak çok güzel servisi her yerde olamaya biliyor ve tek eksi yönü servisleri çok kötü deniyor ben 9 yıldır arçelik nofrost da kullanıyorum ve gayet memnunum servis olarak arçelik de düşünüle bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • metemym kullanıcısına yanıt
    ılk once sımdıden kolay gelsın ))
    butcen ve ıhtıyacın nelerdır ?
  • cyhnsr kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam

    Simdilik herseye ihtiyacim var daha hicbirsey almadik :-)

    3 buyuk beyaz esya icin 3500 civari ayiririm diye dusunuyorum. Aslinda bi ara teknosada ki ceyiz seti de mantikli gelmisti 2500e veriyolardi.

    ozetle pisman etmeyecek kadar iyi ama yaklasik 6-7 yil sonra birakip giderken uzmeyecek kadar makul :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında Allah nasip ederse bende evleneceğim.Özetle bende takipteyim konuyu. Yardımlarınızı esirgemeyin.
  • tavsiye evlenme şaka bir yana
    bende bosch almayı düşünüyorum annemin evindeki ürünleri yeni aldık şimdilik sıkıntı bosch hepsi (buzdolabı , ocak, aspiratör, bulaşık makinası, çamışır makinası yeni değil ona 10 yıl oldu bosch zaten)
    bende dedim benim kıza bosch alalımmı diye iyi gibi, annenin aldığının aynısındanmı alcagız dedi . bende tamam karışmıyorum dedim tv benim gerisini sen bak hangisi istersen alrıız dedim evlenmeden tecrübe oldu karışmıyacan bunlara parasını verecen sonra yok ben onu dememiştim falan filan başın ağrımasın
  • tekrar herkese selamlar
    buzdolabı için herkesin bütcesine uygun olabılecek kalıte olarak fıyatına gore en ust duzey urun hıtachı dırhttp://www.tamsaatinde.com/HITACHI-R-Z570ERU9X-STS-CELIK-BUZDOLABI,PR-1795448.html
    urunun dıger maudıllerınden farkları
    ses duzeyı sızı yanında kahvaltı yaparken bıle duymadıgınız mavi ısık taze sogutma teknolojısı mevcut japon ların en buyuk fırmalarından bırı olan hıtachı ıcın teknık servısının Türkiye 'de en ayrıcalıklı hizmetini alabildiğiniz enkay grup tarafından verılıyor. pıyasada sharpın urunlerını dırek kendı yapıyor cogu uretıcıyede panel veren fırma
    bulasık ve camasırda elektrolux onerırım arkasından gorenje ve arcelık gelır




  • cyhnsr kullanıcısına yanıt
    Onerileriniz icin tesekkurler hocam belki ilk 9 ay merzifonda olacagimiz icin hitachi servisi bulamayiz ama sonra insAllah buyuksehire gececegimiz icin sikinti olmaz gibi bi bakmakta fayda var :-)

    Dun aksam dayima sordum ne alalim diye arcelik veya hotpoint olabilir dedi onun ev esyalari komple arcelik ve daha sikinti olmadi. Arcelik ve hotpoint nasildir? Ayrica tanidik satici oldugu icin avantajli da olabilir fiyatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metemym kullanıcısına yanıt
    tekrar selamlar amasya değıl Türkiyenin her bölgesinde servıslerı var sadece ohal bolgelerıne gıtmıyor fırma arcelık yada hotpoınt arasında kaldıysanız da arcelıgı on planda tutun
  • Hocam önerileriniz için teşekkür ederim.Dün beyaz eşyadan anlayan bi abi ile konuşurken kendisi bana Samsung almada ne alırsan al demişti.Servis konusu problemliymiş galiba.

    Verdiğiniz Hitachi markalı ürün bütçem için ideal hemen yapıyorum araştırmasını.
    Bu arada Vestel'in ürünleri nasıldır.Acaba bilginiz varmıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoker 1903 -- 20 Eylül 2013; 13:16:27 >
  • Smoker 1903 kullanıcısına yanıt
    daha once 15 yıl kadar vestel bayılıgı yaptım yeşilkoyde floryada atakoyde vs vs 6 aplus noktam oldugunda vestelı bıraktım servısı elımızde olmasına ragmen sıkıntılarımız cok oluyordu hıtachı urun olarak cok ust duzey bır urun hemde enkay grup vermektedır servıs hızmetını butcene uygun ve ust duzey bır urun alırsın servıs olayı dıger markalar kadar cok sıkıntılı urun olmadıgı ıcın servıs herzaman sana kalıtelı hızmet eder ve bu fıyata aldanma urun Türkiye piyasasına tam anlamı ile oturdugunda fıyat x2-3 gıbı olur
  • Smoker 1903 kullanıcısına yanıt
    samsung ıse cep telefonu harıc dıger urunlerınde tamamen sısırılmıs bır balon dur dızaynı guzeldır reklamları ıyıdır urun ozellıklerıne bakarsın wowwwww dersın alırsın kullanırsın sonra en ufak sıkıntıda muhatab bulamazsın ben bu kadar ınsanı magdur edıp her yıl satısını yukselten bır fırma daha duymadım sonucta kardesım 1980 lerde yasamıyoruz her yenı urun 6 ay sonra ozellıgını yıtırıyor hemen bır ust modelı cıkarıyor senı zaten bu fırma ve benzeerlerı sureklı tuketmeye zorluyor. bence urunlerını saglamlık ve performans olarak sec 10 yıl rahat et
  • Dun gece nisanlimla beraber mediamarkt ve teknosadan baktik beyaz esyalara "hotpoint ariston" urunleri hosumuza gitti. Bu marka nasildir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım ben 2005'te evlendim Profilo almıştım buzdolabı ve çamaşır makinemi. Bosch ve Siemens ile bire bir aynı olması ve fiyatının ucuz olması en büyük avantajı. Servis hiç lazım olmadı bana ama Siemens ve Bosch'a destek veren yerler servis veriyordur sanırım. Bu sebeple servis ağının yaygınlığı konusunda tereddütün olmasın. F/P ürünü istediğin için diyorum Profilo senin işini görür ve Bosch/Siemens kalitesini daha ucuza yakalarsın.


    Henüz yeni alacağın için almışken mümkün olduğunca a++ veya a+++ makine almanı tavsiye ederim. İlk bakman gereken şeylerden biri bu bence. Uzun vadede avantajlı çıkarsın. Örnek vereyim ben şu sıralar evde TV, Buzdolabı, Çamaşır makinesi vs... ne kadar harcıyor diye test etmek üzere bir elektrik tüketim ölçüm cihazı aldım, şimdi bunlara kasıyorum. Bunları bir kere aldımmı tekrar değiştirmek için masrafa girme boşuna. Eğer elimdeki cihazları elden çıkartmam gerekmeseydi kesinlikle alacağım cihaz en tasarruflusu olurdu.

    Neden dersen : Bir yılda 600Kwh yakan bir buzdolabı ile 200Kwh yakan buzdolabı arasında yıllık 150TL civarında bir tüketim farkı olacak. Sen buzdolabını (bak ben 2005'ten beri kullanıyorum) 10 sene kullansan bir buzdolabı parası daha elektriğe vermiş olacaksın. Tabi elektriğe gelecek zamları falan saymıyorum bu hesapta. Diyeceğim o ki ürün alırken enerji sınıfına ve bak aradaki 200-300 TL'leri (eğer fark varsa bile) fazla kaale alma. Eğer fark varsa diyorum çünkü zaten piyasadaki bir sürü üründe fiyatlar 1500-1600 TL'lerden başlıyor. Aşağıdaki vereceğim örneklere bak, fiyatlar çokta uçuk değil. Sana 1500 TL'nin altında buzdolabı tavsiye eden çok olmayacaktır sanıyorum.


    Bak mesela aşağıdaki ürün Bosch beyaz kapı (a++ modeli) :
    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-bosch-kge58aw30n-fiyati,539091.html

    Aynı özelliklere sahip olan Profilo'nun Inox modeli hemen hemen aynı fiyatlarda (bu da aynı özelliklerde olduğu için a++) :
    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-profilo-bd3058l3av-fiyati,729744.html


    Yani Beyaz alacağına Inox alabilirsin yani. Ya da profilo'nun beyazını alıp iyice ucuza getirebilirsin.

    Bu ürün içinde forumda bulduğum bir inceleme yazısı :http://resim.donanimhaber.com/m_55921767/tm.htm

    Şu aşağıdaki cihaz ise a+++ sınıfı. Profilo'da muadili yok, yani onda a+++ yapmamışlar. Sadece Bosch ve Siemens'te var bu cihaz. İkisinin fiyatları hemen hemen aynı, hangisini ucuza bulursan alabilirsin.

    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-bosch-kge58aw40n-fiyati,756832.html
    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-siemens-kg58eaw40n-fiyati,770948.html


    Ben bu sıralar buzdolabı ve TV'ye yoğunlaştığım için örnek olarak sana buzdolabı verebildim ama sen de Çamaşır Makinesi için araştırmanı kendin yaparsın.
    Bu arada TV için de mutlaka elektrik tüketimini dikkate al. Uzun vadede kendi parasının yanında bir TV parası daha götürüyor cepten bu aletler.



    Son bir örnek veriyorum. Hotpoint demişsin. Hotpoint'in a++ olan modelinin fiyatı aşağıdaki gibi. Benim sana verdiğim linkteki ürünün hem hacmi yüksek, hem elektrik kesintisinde saklama süresi 2 katı uzun, hem de elektrik tüketimi nispeten daha az.

    http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-e2bl-19303-f-tk-fiyati,843509.html




  • metemym kullanıcısına yanıt
    VESTEL AL TÜM BEYAZ EŞYALARI 6 YIL GARANTİLİ
    BUZDOLABI MOTORU 10 YIL GARANTİLİ
    AL VESTEL KAFAN RAHAT ETSİN YÖNETİM DEĞİŞTİ ÜRÜNLERİ ARTIK ÇOK KALİTELİDİR
    HERYERDE BAYİİ Sİ VAR SERVİSİ VAR
    HİTACHİ VE SHARP BUZDOLAPLARINI DA VESTEL ÜRETİYOR
    MIELE TEKA VESTEL ÜRETİYOR PANASONIC BAZI ÜRÜNLERİNİDE VESTEL ÜRETİYOR
    KORKMAYIN PİYASADA ÜCRETSİZ KENDİLİĞNDEN HANGİ FİRMA 6 YIL GARANTİ VEREİYOR
    KOMPRESSÖRLERİNE 10 YIL VERİYOR YANİ HER İKİSİ BİRDEN
  • ya hakikaten çok sıkıntı bi işmiş ve de benim şu anda taksit ertelemeli bi kampanya ile almam lazım :(

    şu anda elimde ki iki karta böyle kampanyalar var
    1.si parafın aristona yaptığı şubat ödemeli 12+6 taksitli kampanyası
    2.si bimekste maximum kartın yaptığı ocak başlangıçlı kampanyası

    bana bu iki yerden alınacak ürünler tavsiye edebilir misiniz?

    aristondan kafamda olan ürünler şunlar arkadaşlar ve galiba her zaman yaptığım gibi orta sınıf bişiler olsun derken fiyatları abarttım gibi ama yine de toplamı 4bini aşmıyo :D ;

    buzdolabı
    1-Ariston NMTP 1922 FW (TK) A+ No-Frost Buzdolabı
    2-Hotpoint - Ariston E2BYH 19223 F 03(TK) A+ No-Frost Buzdolabı
    3-Hotpoint - Ariston E2BLH 19213 F (TK) A+ No-Frost Buzdolabı
    4-BOSCH KGE58AW40N Çift Kapılı A+++Enerji Sınıfı Süper Soğutma Kombi Buzdolabı

    çamaşır makinesi
    1-Hotpoint - Ariston Aqualtis AQ93F 29 EU 9 Kg 1200 Devir A+++ Çamaşır Makinesi
    2-SAMSUNG WF0700NCW 7 kg 1000 Devir A+ Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi

    bulaşık makinesi
    1-Hotpoint - Ariston LKF 720 A TK/HA 7 Programlı Bulaşık Makinesi
    2-Hotpoint - Ariston LBF 51 EU/HA.R 5 Programlı Bulaşık Makines

    buzdolabı bosch ç.makinesi samsung olunca 3327 lira
    hepsi ariston olunca 3425 lira



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metemym -- 24 Eylül 2013; 2:19:48 >




  • Bende yaklaşık 1 seneye evleneceğim inş. nişanı yeni yaptık. konu da takipdeyim yaşnız bizim burda bosh, arçelik, vestel var. siemens almayı çok istiyorum ama nakliyesi sıkıntı alamıyorum. bosh ürünlerden uzun süre kullanacağım tavsiyeler bekliyorum bende.
  • Keşke World'ün olaydı. Gördüğüm kadarıyla World'e Profilo, Siemens ve Bosch'larda kampanya var şu sıra. Ocak ayına kadar erteleme var. Ben henüz evdekileri değiştirip değiştirmemeye karar veremediğim için değerlendiremiyorum ama 30 Eylül'e kadar sürecek kampanya.

    Senin elindeki kartlara erteleme kampanyası yapan bir yer var mıdır bilmiyorum. Aslında bir bayiye gidip orası ile de konuşman faydalı olabilir. Belki onların yapabileceği bir şey vardır.


    Bu arada şöyle bir şey söyliyim. Benim verdiğim model numaralarında Bosch a+++ model buzdolabı 1900 TL'ler civarında satılıyor şu sıra. Daha uygun bulursan ne ala tabi ama a++ olanı bundan 400 TL civarında daha uyguna bulma ihtimalin de var aslında. Bu iki modelde yıllık ortalama tüketimde 40TL falan avantajın olacağını düşünürsen a+++ ile a++ arasındaki farkı 10 senede ancak kapatırsın. Bu yüzden de istersen ilk alım maliyetini düşürmek adına a++ modeli de düşünebilirsin.


    Hotpoint ariston için sadece bir yorumum olacak; çok bildiğim ve tecrübe ettiğim bir marka değil ancak kayınvalidem 9kg'lık makineden almıştı geçen sene, yıkama performansından memnun değil. Yorumları gözden geçirmeden bu markaya girme.




  • Bugun bosch'a gittim ve world halinde de cesitli kampanyalar varmis. Parafa 16 taksit, maksimum da ocak ayinda baslamali ve 10 taksit kampanyasi var.

    Buzdolabini a+++ olanindan almaya karar verdim 1959 lira. Ben de a++ olanini dusundum aslinda ama arkadasla konustum yine de ucuz olmasina ragmen a+++'i alacaz insAllah.

    Camasir makinesi icinde 6 kg beko A+
    D3 5061 B almaya karar verdim 600 lira.

    Bulasik makinesi de bekoda 500e var ama yarim yikama ozelligi yok onun icinde aristona bakacaz insAllah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metemym

    Bugun bosch'a gittim ve world halinde de cesitli kampanyalar varmis. Parafa 16 taksit, maksimum da ocak ayinda baslamali ve 10 taksit kampanyasi var.

    Buzdolabini a+++ olanindan almaya karar verdim 1959 lira. Ben de a++ olanini dusundum aslinda ama arkadasla konustum yine de ucuz olmasina ragmen a+++'i alacaz insAllah.

    Camasir makinesi icinde 6 kg beko A+
    D3 5061 B almaya karar verdim 600 lira.

    Bulasik makinesi de bekoda 500e var ama yarim yikama ozelligi yok onun icinde aristona bakacaz insAllah

    Buzdolabı konusunda iyi bir karar verdiğini düşünüyorum. Özellikle bu konuda candogan62'nin güzel yorumları var.


    Çamaşır makinesi konusunda da yine kendisinden bir yorum alabilirsen iyi olabilir aslında. O bu konuda çok tecrübeli. Ondan kesin yorum almadan devam etme derim. Hatta belki bulaşık makinesi konusunda da yorum yapabilir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.