Şimdi Ara

Yeni Ekran Kartımda Görüntü Alamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 1
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • metehanbhey (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar. 30 Aralık 2020'de Gigabyte RX5500XT 8GB OC ekran kartı aldım ve bunu sistemime eski monitörüm olduğundan dolayı teknobiyotik.com'dan aldığım bir aktif dönüştürücü vasıtası ile bilgisayara bağladım. 6+2 PCI-E bağlantısını da PSU üzerinden yaptıktan sonra bilgisayar normal bir şekilde masaüstüne geldi ve herhangi bir sorun gözükmüyordu. Daha sonrasında ortalama 2 dk sonra ki ben o sırada driver dosyalarını güncel siteden indirirken bir anda ekran görüntüsü gitti ve monitör uyku moduna alındı hatası verdi ki o sırada hem mouse hem klavyem kitlendi. Yani klavyede caps ve numlock tuşlarına bastığımda klavye üzerinde uyarıcı ışık işaretleri değişmedi yani klavye herhangi bir tepki vermedi. PC'ye restart attıktan sonra bu sefer windows logosuna gelince aynı hatayı tekrarlamaya başladı. Daha sonra ekran kartında bir sorun olabileceği düşüncesi ile arkadaşımın nispeten güncel olan GTX1050 kullandığı sistemine aktif dönüştürücü olmadan direkt dijital çıkışlı bir monitörden ekran kartıma taktım ve bu sistemde de siyah ekran sorunu ile karşılaştım ki bundan dolayı ekran kartımı teknik servisle görüşüp gönderdim. Dün teknik servisten kartımın herhangi bir sorunu olmadığını satın aldığım site görevlisi tarafından öğrendim ve bilgi almak için teknik servisin numarasını istedim. Teknik serviste testi yapan kişi ile görüştüğümde kartımın herhangi bir sorunu olmadığını ve yaklaşık 3 saat boyunca denediklerini fps sorunu bile yaşamadıklarını belirttiler. Sorunumu anlattığımda windows 10'un ve bios'un en güncel durumda olmasına dikkat etmemi belki de aktif dönüştürücü ile ilgili bir sorun olduğunu söylediler fakat dönüştürücüsüz de görüntü alamadığımdan bu sorun ortadan kalkmış oldu. Kart bu sabah elime geçti ve sistemin bios sürümünü en son sürüme güncelledim. Windows Update üzerinden son güncellemeleri de yaparak sistemi en güncel hale getirdim. Daha sonra kartımı taktım ve power tuşuna bastığımda sistemim teknik servise gitmeden önce masaüstüne geldiğinde düşük çözünürlük ile açıldığını fakat bu sefer monitörün desteklediği en üst çözünürlük olan 1600*900 çözünürlükte açıldığını ve sistemin daha önce vermediği uyarı olan yeni grafik kartı takıldığı bilgi mesajını gördüm. Bundan sonra sorunumun çözüldüğünü düşündüm fakat 5 6 dakika sonra ki bu arada ekran kartımın driverini kurdum ve o sıralarda başta anlattığım hatanın aynısını aldım. Bilgisayarımın son biostan bir önceki sürümünü yükleyip tekrar denedim yine sonuç aynı. Yarın bir internet kafeci abimizin yanına gidip sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmek adına güncel bir sistemde ilk olarak ekran kartımı test etmek istiyorum. Anakart'ta bir sorun var mı yok mu gerçekten anlamadım çünkü onboard üzerinden sistemim sorunsuz çalışıyor. Bu konuda artık o kadar çok kafa yordum ki BIOS ayarlarından PCI ile ilgili sadece "Resume by PCI-E device" özelliğini barındırdığından onu enabled yapmakla yetinebildim. Önerisi veya çözümü olanlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca yarın sistemi denemek için gittiğim internet kafede neler yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.


    Sistem bilgilerim;

    Anakart: MSI B250M Gaming Pro B250 Soket

    İşlemcim: İntel i5 7500

    Ram: 8*2 2400Mhz Longline DDR4 CL17

    Ekran Kartı: Gigabyte RX5500XT 8GB OC

    SSD: Kingston SSDNOW UV300 240GB + Sandisk SSD Plus 480GB

    PSU: FPS700-60AHBC 85+ 700W




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehanbhey -- 13 Ocak 2021; 23:33:16 >



    |
    |




- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.