Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
35
Favori
42.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanıp kendin birebir deneyimlemeden bilemiyorsun.Önceden çok sormuştum kimisi yeter diyordu kimisi farkeder diyordu.Geçen dayanamadım taktım kasaya.Ve evet dedikleri kadar varmış bayağı fark etti.Hem bassların tonu değişti hem ses seviyesi arttı.Müzik tınıları sanki yerli yerine oturdu diyebilirim.Önceden dinlerken farkı anlayamıyorsun çünkü ses kartının değişimini bilmiyorsun,duydugun ses sana güzel,normal geliyor.Ama ses kartından sonra onboardda dinlerken ki sesin yavanlığını seslerin biraz dağınık çalması,bassın tam müziğin ritmine göre vurmayışını anlıyorsun.Bu deneyimlerimde ses kartı alıp almama tereddütünü yaşıyan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

    Bunun haricinde 5.1 kullananlara arka speakerlar için hoparlör ayağı tavsiyesi vermek isterim.Tam arkanıza kulak hizası boyunda güzelce yerleştirdiğinizde elinizdede bu kart olunca mükemmel bir film deneyimi yaşıyorsunuz. Fury 1080p dts filmi izledim geçen.Roketatar resmen önümden gelip başımın yanından geçip sıyırıp arkadan uzaklaştı.Harika bir atmosfer veriyor surround olayı.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    bir de şu var, ses farkını hissedebilmek için gerçekten hassas kulaklara sahip olmak lazım. Bu kulaklık seçiminde de öyledir. Misal müzik kulağı iyi olmayan birine en basitinden bir akg k375 verin sonra da cx300 verin, ikisi de aynı der ondan sonra da suratına bir tane geçiresin gelir.. şahsen kendim bu yüzden kulaklık alamadım hala :) 5 senedir kullandığım akg kulaklık hala direniyor bana :)

    ses kartını alırken çok yüksek seste dinlemek için almadım keza apartman dairesinin ufak bir odasında zaten mümkün olmuyor. Hani elbette gönül isterdi şöyle sesi iyice açıp inletmek ama olmuyor. Ama alçak seste bile sesin kalitesi gerçekten kedini belli ediyor bu kartla. Yani kulağında kalite arayan birisini kesinlikle memnun ediyor bu kart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux


    quote:

    Orijinalden alıntı: selim2531

    merhaba kartı bende aldım gruba ekleyebilirsiniz :) bi sorum olcak 5.1 de 5 uyduyu eşitleyebiliyomuyuz? z5500 kullanıyorum bass iyice çılgınlaştı ona lafım yok :) sesde güzel ama surround %50de mi eşitleniyo çözemedim.

    Z5500 kullaniyirsan zaten dogal olarak full stereo ses alman lazim. Onun haricinde speaker configuration ekrani var, orda her kolonun ses db degerini ayri ayri degistirme imkanin da var keyfine gore,

    Mesela ben arka kolonlarin sesini +5db yüksek tutuyorum

    hocam ayarlarım bu şekilde işte tek karıştırdığım surround kısmı 0da sade frontlar çalışıyo %100 de hepsi çalışıyo ama frontların sesi çok kısılıyo.surroundu 75de bıraktım speaker configurationdanda rearlar 5, frontlar ise 10da. kontrol cihazından rearlara +9a kadar gidebiliyorum. frontlar 4,5 da sabit.
    Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]
  • takipte kalalım
  • Şu ekrandaki ayarlaı denedin mi? Burda en altta speaker level bolumunde 20db kadar artis yapabiliyorsun manuel olarak

    Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi optik bağladığımızda bu control paneli neden açamıyoruz ?
  • Arkadaşlar kulaklık ve hoparlör için önerdiğiniz ekolayzer ayarları var mı? Ben bir kaç tane yaptımda sizin de fikirlerinizi almak isterim.
  • Kaç ay geçti şuan diyorum ki iyiki almışım amazondan ucuza yakalarsanız kesin öneririm kaçırmayın.
  • Yaz zx var belki forumda ilk alan benimdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Yaz zx var belki forumda ilk alan benimdir

    Vay potur kardeş hoşgeldin kontrol aracısı nasıl iyi mi :) bilgi verirsen alacak arkadaşlara rehber olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat


    quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Yaz zx var belki forumda ilk alan benimdir

    Vay potur kardeş hoşgeldin kontrol aracısı nasıl iyi mi :) bilgi verirsen alacak arkadaşlara rehber olur.

    2 sene oldu alali galiba tas gibi hala b
    karti cok tavsiye ettim zaten baya guzel bir cihaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz hocam zxr var.
  • merhaba şuan pc de sound blaster x-fi titanium pcie;kulaklıktan (fidue a81)müzik dinliyorum pcden ;sb z alsam farkı görebilrmiyim;ayrıca sb zxr nin zx yada z ye çok üstünlüğü varmıdır? müzikal anlamda..... değiştirmeye gerek var mı kartı sizce? teşekkürler
  • Kasada diğer slota taktım kartı,Pc yi açtım şimdi ses yok pc de.Sağ altta hoparlör simgesinde uyarı işareti var.Driverı silip tekrar mı kurmak gerekir pci yuvasını değiştirince?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    Kasada diğer slota taktım kartı,Pc yi açtım şimdi ses yok pc de.Sağ altta hoparlör simgesinde uyarı işareti var.Driverı silip tekrar mı kurmak gerekir pci yuvasını değiştirince?

    Evet deneyin.

    Aygıt yönetisine bakın bu arada kullanıcı adına sağ tuş donanım değişikliklerimi tara deyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Nisan 2015; 22:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet driveri silip tekrar kurunca düzeldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    Evet driveri silip tekrar kurunca düzeldi.

    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok uzun zaman önce almış olsam da PC ile ilgilenemediğim için daha yeni takabildim ses kartını sizlere izniniz olusarsa 1-2 sorum olacak.

    1- Ses kartı üzerinde yanan kırmızı ışığı deaktif edemiyor muyuz ?

    2- Kaliteli sayılabilecek bir Turtle Beach kulaklığım var hangi ayarları yapmamı önerirsiniz ? Şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zhee

    Arkadaşlar çok uzun zaman önce almış olsam da PC ile ilgilenemediğim için daha yeni takabildim ses kartını sizlere izniniz olusarsa 1-2 sorum olacak.

    1- Ses kartı üzerinde yanan kırmızı ışığı deaktif edemiyor muyuz ?

    2- Kaliteli sayılabilecek bir Turtle Beach kulaklığım var hangi ayarları yapmamı önerirsiniz ? Şimdiden herkese teşekkürler.

    Işık konusuna ayın 14 - 15 ' inden sonra bakarım ama yazılımında öyle birşey görmedim sanki çalıştığının kanıtı o.

    Kulaklık kullanmadığım için ben herhangi birşey söylemem söz konusu değil siz deneye deneye bulunuz buraya aktarınız bizde paylaşalım.
  • zhee kullanıcısına yanıt
    Kulaklık olarak Gemini HSR-1000 kullanıyorum. Valla kulaklıkta crystalizer kapatmanı öneririm, çünkü kulaklıkta crystalizer biraz batıyor kulağa bana göre. Çünü sürücü kulağının dibinde olduğu için crystalizer biraz yapaylaştırıyor sanki sesi, gerçi üst düzey kulaklıklarda temel etken sade ve temiz ses olması. Onun dışında bass ihtiyacım olursa sadece ekolayzırdan ayarlama yapıyorum. Diğer tarafta bass ayarını açmıyorum o pek iyi olmuyor çünkü
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.