Şimdi Ara

Yeni doğal uçuş formu keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Hepimizin çocukluğunda muhakkak üflediği ve havada süzülüşünü izlediği hindiba tohumlarının bu hareketini açıklamak isteyen bilim adamları bitkiyi incelemişler. Hindiba tohumlarının, üzerinde bulunan paraşüt benzeri yapıya sahip tüyler etrafında oluşan hava akımı sayesinde uzun süre havada kaldığını ve hiçbir güç harcamaksızın kilometrelerce ilerleyebildiğini tespit etmişler.

    Günümüz teknolojilerinde faydalanılan ve bilinen uçuş formlarının aksine paraşüt benzeri bir yapıya sahip bitkinin neden bu kadar iyi hareket edebildiğini inceleyen Edinburg Üniversitesi’nden bilim adamları, tüyler etrafında oluşan, halka benzeri hava akımı sayesinde tohumların güçlü bir şekilde süzüldüğünü görmüşler.

    Bilim adamlarının “ayrılmış girdap halkası (seperated vortex ring)” adını verdikleri hava halkası, fiziksel olarak tohuma temas etmiyor ve etrafından akan hava akımı sayesinde stabil kalıyor. Halkanın teşekkülü için hava akımının gücü önemli olsa da halkayı tam olarak tohumun üzerinde ve istikrarlı kılan şeyin tüyler arasındaki boşlukların olduğu tespit edilmiş.
     
     
    Araştırmacılara göre tohumun yapısı ve havada kalış gücü günümüz paraşütlerinden dört kat daha verimli. Uzmanlar, hindiba bitkisinden faydalanarak geliştirilecek boşluklu paraşüt yapısına sahip küçük “drone”ların hiç güç gerektirmeksizin havada kalabileceğini, havada yapılan ölçümler için kullanılabileceğini belirtiyorlar.

    Araştırmanın başında yer alan Dr. Cathal Cummins, doğadaki dahiyane tasarımların her geçen gün kendilerine ilham vermeye devam ettiğini, yeni keşifleri sayesinde malzeme ve enerji bakımından oldukça verimli bir yapıyı öğrendiklerini, sürdürülebilir teknoloji için mühendislere yeni bir model sunduklarını belirtiyor.
     







  • bu güzel içerik için editöre teşekkür ediyorum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Allah'ın yarattığını bulmuşlar yine

    Hiç! Sanki önemli bir şey gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Yazıdan ne anladın? Tam olarak ne anlatmak istiyorsun? Senin anladığın gibi mi anlamamız gerekiyor? Ayrıca daha ne anlayabiliriz? Hatta hiç bir şeyi anlamaya gerek yok mu? Her şey bitmiş mi? Fişi çekelim mi? Herşey başlıyor mu? Fişi takalım mı? Yardıma ihtiyacın var mı? yoksa bizim mi yardıma ihtiyacımız var? Sen varmısın, biz varmıyız? sen yokmusun biz yokmuyuz? Sen varsın biz yokmuyuz? Sen yoksun biz varmıyız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 20 Ekim 2018; 20:28:19 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Onun içinde bir çaba gerek, Allah'ı yaratmadığı bir şeyi kim bulacak veya yaratmadığını bulan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzay mekiklerinin atmosfere girdikten sonra boyle bir parasut actıgını dusunun yada yukselmesini tamamlayan bir askeri dronun havada suzulurken guc harcamadan izleme yaptıgını o zaman kafanızda bişiler canlanır

  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Bir insanın karar verebilmesi için ayrımsız(kutasal/kutsal olmayan) zaman içindeki tüm bilgiyi alıp render edip sonuç vermesidir. Bu Allah (Tanrı - Türkçesi) hakkında konuşmaya çalışanların dünya üzerinde kaç din olduğundan (tüm kıtalar / adalar dahil m.ö.50binden günümüze) inanç türleri/felsefe dahil) neler anlattıklarından sıra/giriş/gelişme/sonuç ağaç-dizin-bağ-sequence-oluş hakkında hiç bir bilgisi yok. Kendinden önceki kitaplar olmasa eğer kuran yok. Öyle ise tevratın kendinden önce de dayandığı bir nokta var. Fakat kurana göre tevrat değişmiş. Tevratçılara göre değişmemiş. O ise sümerden ve mısırdan alıntılar alıyor ki... yahudiler hem ay hem güneş takvimi kullanmıştır. Yani köken sümer (ay) mısır (güneş) den toplama. Ki eski mısırda amentü duaları var. Fakat bunlara göre firavun kötü olduğundan ki tek firavun yoktur ama kötü olanı adı ile de söyleyemezler bilmezler bilemediği şeyde kötü olur. Nokta atışı isim yok/tarih yok halbuki m.ö2600de hangi firavunun tahta çıktığı vs her türlü bilgi hiyerogliffçe var. Ayrıca kötü olduğu ise kitaptan/kulaktan gelmedir. Gelen-ek olmuş. Gören-ek olmamış. Sorgu yok. Çünkü kendisini sorgulanan kul moduna doktuğundan beyin bot versiyon rom olarak çalışıyor. Bilemiyoruz imam hatiplimidir. İmhotep vardı birde onu örnek alsaydı daha faydalı olurdu**araştır**. Görmeden bilmeden okumadan tarafsızca verilmemiş karar/yargı. Eski mısırdan haberleri bile yok. Var olan bilgi de bilimsel metodla işlenmeyince kitap bile olamıyor. Kulaktan kulağa oynamak en büyük bilgi kaybıdır. 1980lerde okuduğum dini kitaplardaki bilgiler açıklamalar yıllar içinde nasıl değiştiğine çok şahit oldum. O tarihlerde hangi peygamberin diğer/geçmiş hangi tarihte geldiği hakkında 500yıl sarkmalı bir tarih bile bulamadım. Mesela musa -5000de gelmiş herhalde.. gibi.. hatta o tarihler bile yoktu. Şimdi artık 200 yıl kaymalı yakınlaştık. Ne, neden, niçin, nasıl bu soruları soramazsak eğer zarf olmaz. Din ölmemek için evrim geçiriyor. Yani zamana uymak için anlam değiştiriyor. Eğer bizi kendine uydurursa bizleri geri bırakıyor bizle birlikte yaşaması gerekiyorsa tefsiri değişiyor. O zamanda inandırıcılığı bitiyor. İnançsızlaşmıyoruz aksine sağlama yaparak inanıyoruz. İnandıracak olanların işi zorlaşıyor. Bak ayı ikiye yardım iyi teleskop var bende bakarız. Olmazsa uzay aracı göndeririz çağındayız. Artık 1kitapla bedavaya adam inandırma devri bitti. Parayla belki birileri kabul edebilir ama o da çürüyecektir. Herkes inanıyor bak sen neden inanmıoyorsun. Bazı insanları hakikat/gerçek dışında hiç bir şey tatmin etmez. O devir bitti. Alt coğrafyada Allahçılar olabilir. Onların tüm düşüncelerinin ülkemizde yaptığı faaliyetlerin kimin cebine para koyduklarının yaptığı değişimlerin farkındayım farkında olmaya da devam edeceğim.

    Hmm... sadece biz aldatılmıyoruz. Avrupalıyada acıyorum. Neden? Adam var avrupa coğrafyasında adamın adı david david=davut, ismail=samuel, joseph=yusuf, abraham=ibrahim, .... şimdik genetik orijininin coğrafyan bunlarla alakalı olmasa bile bunlar olmadan önce adlar neydi acb? bu girişler önce bu isimleri vermekle başlıyor. Neden? Yani dayımın adı neden yusuf olmuş? nereden orijin gelmiş? İlk ismi veren josef yahudi aslında ondan arap kopya yapmış araptanda hacıya giden Türk kopyalamış. Neden? öncelik/sıralama/iyilik/üstünlük... Önce isimleri ele geçiriyorlar. Çünkü uyurgezer çok. Mesela takvimler. Hicri takvim diye bedava dağıtılır. Bunları kim fiananse ediyordu? Bunları kim hazırlıyordu? Kız çocuğuna verilecek isim erkek çocuğuna verilecek isim... işte buralardan ele geçirildik. Suriyeden birileri gelse yabancılamazsın çünkü isimler aynı oldu. Herşeyin birbiri ile bağı var bağı ise kuran kurnazlar var. Bunlar tarih içinde planlı programlı yapan işgalciler/bağcılar var. Birde ileride BM de 5dil oluyor. İçinde Türkçe yok* Bunun farkına vardığında soyuna kurtuluş gelir. Soy önemlimidir? Evet önemlidir. Doğal ahlak(ölçü*Türkçe) buradan gelir(her yiğidin yoğurt yiyişi aynı değildir*ayrıca herkes yiğit değildir*karmaşa artar*kimin kim olduğu karambole gider*karışır). 3din7isimler Haritada dağılıyorlar sonra yönetenler ise bu dincileri çıkartanlar onlara hizmet onlara para kazandırma onlara kurban olma... Allahçılık... yapanları yükseltiyor tapanları çökertiyor. Titan zinciri gibi bir şey. Tri-logy // 3 bilim / 3 din fark? biri bencil-tevrat / incil-orta katman 2si olsa sadece birbirini yer diye 3ncü çıktı... barış dini.. 1-2 karışmıyor 1-3ncü dini eziyor. Roma ile zamanınna yahudiler savaş yapmış**1nci*ms67-73 2nci*m.s115-117-*. yani aslında müslümanlar olmasa hristiyanlarla yahudiler birbirine dalacak. birbirlerine dalmasınlar diyemi müslümanlık birileri tarafından çıkartıldı acaba?*** en alt tabaka.. piramite bak.. en tepe altın nota yahudiler / sonra hristiyanlar/sonra müslümanlar buradaki trilojiden hem geçmişi hem geleceği görmek mümkün bağ/bağıntı-oluş. Kimin neyi çıkarttığı bile çıkıyor yani. Harbi adam varsa tarihten zamandan bilgiyi bile recovery eder.


    Falan filan yani yukarıdaki arkadaşın boş boş kelimelerle bilgisiz dayanaksız yorum yapmasından rahatsız oldum arkadaş. Böyle bilimsel haberlerin paylaşıldığı yerlerde iç karartıcı ölmüş bitmiş tüm zamanı görmüş en sona gitmiş-geri gelmiş (sorgulasan oda yok) ruh haliyle yapılan yorumlara ihtiyaç yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 20 Ekim 2018; 23:14:24 >




  • Moulder M kullanıcısına yanıt
    alaşımlı tüm metaller Allah'ın yaratmadığı şeylere birer örnek :)

  • allahın yarattığını bulmuşlar sözü tamamen çekememezliğin tezahürüdür. neden çekememezlik çünkü "gavur". adamlar araştırmasa,sorgulamasa merak etmese bulamayacaklardı. ya da en güzeli; bak şu Allah'ın işine ne güzel uçuyor ot deyip geçseler yeterdi. hah işte o zaman senin gibi olacaklardı ve senin seviyende olacaklardı değil mi?

  • Biz çocukken keşfettik onu. Geç kalmışlar..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Bu mesaj silindi.
    Başıboş troll gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FerdosParadise kullanıcısına yanıt
    Peki, Allah, gerekli gördüğünde ya da kulu ondan isterse ve dilediğinde müdahale edeceği, ancak bunun dışında kendi kuralları içerisinde işleyen bir düzen kurduysa? Ben böyledir diyebilecek bir ilme sahip değilim. Ya siz? Bu yoktur diyebilecek bir ilme sahip misiniz?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.