Şimdi Ara

Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
14
Favori
27.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğrudur. Benim şansım paramı hazırda bekletmem oldu. Satıcının aracı hızlı şekilde faturalaması gerekmesi ve aradığı sıradaki kişilerin birkaç saat içinde parayı verebilecek durumda olmaması kendileri için handikap idi. Muhtemelen bu piyango vurmasaydı ben de en az 1-2 ay daha beklemek durumunda kalırdım.


    Bayilere eşit sayıda araç dağılmıyor muhtemelen. Ancak İstanbul dışındaki bayilerde sırada daha az kişi olması, bunların içinden gerçek son kullanıcının ayıklanabilir olması, taliplerin neredeyse birey birey bayi tarafından tanınan kişiler olması kritik. Bu dönemde al-satçılar ve galerileri ayıklamaya çalışıyor bayilerin çogu. Böylece, siz mesela 20. sıradaysanız bir anda 1. sıraya gelebiliyorsunuz son kullanıcı olduğunuz ortaya çıktığında. Bu da önemli. Yine referans önemli. Bayinin daha önce çalıştığı bir alıcı üzerinden bayiye ulaşmanız güveni artırıyor. Maalesef son kullanıcıya aracı ulaştırmak istemesine rağmen bazen bunu başaramadığı için bayiler ekstra önlemler almayı tercih ediyor bence.


    Şubat sonu ODMD raporlarına bakarsanız 2023 Ocak+Şubat ayı toplam Landrover hafif ticari sayısının 85 olduğunu görebilirsiniz. Yine Ocak-Aralık 2022 dönemi hafif ticari satış adedi 419. Toplayınca 504 rakamına ulaşırsınız. ODMD biliyorsunuz bu işteki otorite ve bu rakamları baz alarak paylaştım 504 adet bilgisini. Sanırım Mart itibariyle model yılı 2023 araçlar gelmeye başlıyor. Benim aracın üretimi Kasım 2022, fabrika model yılı 2023 olsa da bizdeki saçma düzenden dolayı araç ruhsatta 2022 görünüyor. Üretim yeri de Nitro/Slovakya.


    Siyah en son tercih edeceğim renk idi. Ancak hem olası ÖTV artışından korkum hem de bir daha ne zaman sıra gelir bilemediğimden (Geçmişte Taycan golü yiyenlerden olarak) üzerine atladım ve araç var size teklif etmek istediğimiz özellikleri de şöyle dediklerinde ne renk ne de başka birşeye bakmadım. Bu 3. siyah renkli aracım. Siyah temizken enfes ancak 2 dakika falan sürüyor temiz kalması :) Bir de yanından geçerken biraz hızlı yürüseniz rüzgarınız boyayı çizer. Siyah araç bence pişmanlıktır, ancak söylediğim gibi benim açımdan yapacak birşey yoktu. Bu dönemde önümüze ne konursa kabul etmek zorundayız.





  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt

    izmirdeki özgörkey bayisine mayıs ayında kapora vermiştim 20 bin tl. Ocak ayının ilk haftasında teslim aldım aracımı.


    Bana tam olarak şunu dediler süreç boyunca, mayısta 3 adet araç geldi, haziranda 3 araç geldi, temmuz 0, ağustos eylül ekim 0, kasım'da ilk sırada siz varsınız diye arandım ve kahverengi bir araç önerildi, havalı süspansiyonu da yoktu bu iki sebepten istemedim. Aralıkta yeşil renk ve air süspansiyonlu olarak aldım.


    bu demekki bayiye sadece 8 araç gelmiş aralığa kadar, çünkü bana "siz ilk sıradasınız" denmişti (eğer doğruysa). O süre aralığında 419 araç satıldıysa TR'deki 8 bayiye bölünce bayi başı 52 araç çıkıyor, eşit dağılım olmayabilir ama bir bayiye 60 araç geliyorken bir bayiye 8 araç gelmesi zaten bana pek gerçekçi gelmiyordu. Sizin verdiğiniz rakamlarla da bu düşüncemi desteklemiş oldum.


    Zaten sahibinden.com sitesinde o dönem ben sıra beklerken arapça isimli kişiler tarafından satılık 2 adet defender 90 ve galeriler tarafından satılık onlarcası vardı. liste fiyatı üzerine hava parası/rüşvet vb. ile bayilerin araçları bu kişilere sattıklarını düşünüyorum.


    Allah sıra bekleyenlere sabır versin, bence beklediğinize %100 değiyor bu fiyata bu kalitede başka bir araç yok.


    Son olarak 110'luk modeliyle ilgili bilginiz varmı hocam, sizde insider bilgiler var izlenimi aldım :)





  • Cahilliğim için kusura bakmayın. Özgörkey Borusan Oto izmir mi demek oluyor? Yoksa franchise mi Kosifler gibi?


    Borunsan Oto değilse daha az araç kotası alıyor olabilir. Kötü niyet aramıyorum ben şahsen.


    Defender 110, Disco, Disco sport, velar. bunlar maalesef uzun süredir yoklar. Evoque, RR Sport ve Yeni RR binek olarak gelen araçlar. Disco bu arada defenderın gazabına uğradı. 2022 toplam global üretim adedi 5000ler civarında kaldı. Bize özel değil yani dünyada da bulmak güç defender 110u. 130 belki gelebilir bir miktar.

  • Yeni evli ve çocuk düşünmeyen insanlar için mantıklı olabilir. ama bence aşırı saçma bir araba ve inanılmaz pahalı.

    Hiç gerek yok bence

  • Şu arabanın olayını bilen ve gerçekten dertsiz tasasız şekilde koltuk cam ekleyerek bineceğini düşünenler baya iyi yanılıyor kanımca.


    Ya bu ülke Corsa Van'a bindirtmedi yav, cam koltuk takmaya çalışanı avladı. Corsa la araba corsa... Land Rover'ı mı yedirecek size  :P


    Tabi şaka bir yana da, değişim dönüşüm işlerini de videolarla falan çekip yayımlamak daha da komik ve resmen hedef gösterici oluyor. Devlet hiç kaçırmaz böyle işleri.

  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt

    Aynen özgörkey dediğiniz gibi franchise, kosifler ve teknik otoyla aynı. Daha az kota alıyordur belki tabi elimde kesin bilgi yok ama o kadar da (8 adet) az olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Aslında istanbuldaki birkaç borusan bayisiyle de görüştüm özgörkeye kapora yatırmadan ama "bizde kaydınız izmirde gözüküyor" dediler, daha önceden bmw müşterisiydim. Sadece ikametinizin olduğu şehirden alabilirsiniz dendi, o da ayrı saçmalık konyadaki antepteki manisadaki müşteri alamayacakmı o zaman...


    Neticede sıra bekleyenler için borusanın kendi bayilerinden almak daha avantajlı sanırım bekleme süresi açısından.


    Defender 110'u sorma sebebim, onunda hard top versiyonun geleceği konuşuluyor. Hatta aramızda sıraya yazılıp bekleyenler var. Fiyat, donanım, motor seçenekleri konusunda pek bir bilgi yok. Yurtdışında 110'lar en düşük d250 motorla geliyor. Yurt dışında aynı zamanda discovery'nin de ticari versiyonu var ama onu getirme planı yokmuş borusanın nedense.





  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt

    110 hardtop ile ilgili hiçbirşey duymamıştım. Bence 90 bu arada çok yakışıyor. ikisini yanyana görünce bu aracın formu 90 dedim ben. Zaten herşey abartı büyük :) 110 çok acaip duruyor. 130 yaptılar bir de onu hayal bile edemiyorum. Vallahi bu araçlara üretim onayı veren üreten arkadaşı tebrik etmek lazım. Bir önceki yorumda yazan arkadaşın belirttiği gib bu araçların aslında olmaması lazım :)


    Bu arada benim ikamet İstanbul’da aracı Ankara’dan aldım. Ne kafası yaşıyordu acaba konuştuğunu kişi, enteresan mevzular vallahi. belki öyle bir kural gerçekten vardır ama uygulanmıyordur, doğrucu birine denk gelmiş de olabilirsiniz. Neyse önemli degil benim en beğendiğim renkte araca sahip olmuşsunuz güle güle kullanın, kazasız belasız.


    Bugün çıtır bir arazi yaptım, vallahi acemi bir sürücü için herşeyi olduğundan kolay gösteriyor defender. Bolca video çektim hazırlayıp kanala atacağım en yakın zamanda.





  • Bankalar nasıl birinci sıradasınız deyip yarım saat bekletiyor, bayide sizi birinci sıradasınız deyip aylarca oyalamış işte   Bütün markalar yapıyor müşteriye yok deyip galericiye cukkayla veriyorlar el altından, sıra mıra hikaye.

  • Satış temsilcisi aradı karar alınmış 110 hardtop hiç gelmeyecekmiş maalesef. 6 aydır keşke tek kapısını alsaydım 300 bin zam yedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

    Her işte bir hayır vardır hocam, ben erken alabilseydim air süspansiyonlu alamayacaktım. Şimdi düşününce iyiki böyle olmuş diyorum.


    Mevcut fiyat ne diyorlar? Liste fiyatı 1.973.000 gözüküyor. 2023 modellerde donanım farklılıları ne olacakmış?

  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla aralik ayindan buyana teslim edilen tum araclar 2023 fabrika model yili. Bir donanim degisimi olacaksa 2023 kasim aralik gibi gelmeye baslayacak 2024 modellerde olur.

    Benim gordugum degisiklikler air suspension, advanced offroad pack.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu araç ülkenin özeti resmen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Şimdiki fiyatı hiç sormadım. Sadece evoque aklıma geldi 2300 dedi. Tek kapıya kaydırdım bende kaporayı acaba evoque mu yapsaydım?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

    Defender 90'ı beklemekten sıkıldığımda satış temsilcisiyle konuşurken Evoque isterseniz hazırda var hemen verebiliriz demişti, araca gittim baktım lüks bir Tiguan'dan farkı yok... Ne arazi kabiliyeti var, ne Defender'ın heybeti var, 4 çeker bile değil sadece önden çeker 4x2 . Çok farklı araçlar.


    Ayrıca 3 litrelik problemsiz motor ve KDV ile diğer masrafları vergiden düşme avantajlarını düşününce ekonomik açıdan Defender benim için daha uygun olduğundan beklemeye karar vermiştim.

  • CemAlbayoutube
    Yeni başladığımız seriye hemen, hız kesmeden ikinci bir video ile devam edelim. Bu ilk bölümde sizlerle aracımıza her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında takmak zorunda olduğumuz kış lastiği özellikli lastik seçimini nasıl yapabiliriz, AT seçmek istersek ne gibi alternatiflerimiz var, bunları anlatacağım. Keyifli seyirler...
    https://www.youtube.com/watch?v=C2QEdQ9225M


    yeni video geldi @cemalbayrak


    Ben kış lastiği almadım, izmirde genellikle lazım olmuyor. Kanunen zorunlu olduğu için yanımda şundan taşıyorum: https://www.hepsiburada.com/matte-kar-corabi-superx-series-p-HBV00000NWJ73?magaza=bizimoto





  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Kis lastigi ya da kis lastigi ozellikli bir lastik takili olmasi zorunlu diye biliyorum. Kar corabi ve/veya zincir bulundurmak da bunun yaninda zorunlu. Ancak tabi izmir/antalya gibi bolgelerde hem pratikte ihtiyac yok hem de uygulama yapmiyordur ekipler kontrol icin diye dusunuyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Defender kazası




    New Defender Modsyoutube
    ​A blue Mazda CX-5 is in lane 2 and is about to miss the 5th lane exit. He abruptly cuts in front of a truck from lane 2 with almost zero notice - clipping a New Defender in lane 4 & sending it rolling at least 6 times! ​ ​Thankfully the passengers in the New Defender escaped with only minor injuries. - No doubt an incredible testimony to the Defender's 5-star safety rating. 🙌🏼⭐️ ​ ​What do you think, who was at fault here? Did you see 6 rolls or more? 🤔 🎥 Thanks to MegaDrivingSchool for video footage. ✴️ Like, Comment & Subscribe 🙌🏼 ✴️ ✴️ For Mods and More ➡️ https://linktr.ee/newdef ✴️ ✴️ Our Website ➡️ https://newdefendermods.com/ ✴️ ✴️ Follow us on Instagram ➡️ https://www.instagram.com/newdefender... ✴️ ✴️ Join our Facebook group ➡️ https://www.facebook.com/groups/31397... ✴️
    https://www.youtube.com/watch?v=Ghjv3oqYHH4
  • Bugün hız limitörünü ve cruise control'ü kullanmayı öğrendim. Daha önce Land Rover kullanmadığım için bilmiyordum.


    Direksiyondaki limitör tuşuna 1 defa basına limitör'ü seçiyor, parlak gümüş tuşu ileri itince de aktif hale geliyor. Aynı tuşu aşağı yukarı yaparak hız limitini değiştirebiliyorsunuz.


    Radarlı cruise control için yine limitör tuşuna basmak gerekiyor ama 2 defa. Cruise control modu seçildikten sonra aynı limitördeki gibi parlak gümüş tuşu ileri itince aktif hale getiriyorsunuz. O tuşu ileri ittirmeden mod pasif olarak seçili kalıyor. tuşu aşağı yukarı yaparak hız limitini değiştirebiliyorsunuz. Direksiyon üzerindeki sağ tuş grubunda ortadaki tuşlar ise cruise control'ün mesafesini belirlemeye yarıyor.


    Aynı tuş grubunda sol altta iptal anlamına gelen CANCEL'ın kısaltması CAN tuşu var, sol üstte de direksiyonu yöneten şerit takip asistanı var. Şerit takip'e sağımda ve solumda araç varken pek güvenemedim kontolü kendim ele alıp aracı şeride kendim soktum çünkü biraz fazla yanaşıyor gibime geldi. Ama sonuna kadar işini yapmasına izin verseydim belki bir bildiği vardır denemek lazım. Sağ ve sol şerit serbest iken ise aracı şeride sokmasında sıkıntı yok.





  • My Car TV - OFFROADyoutube
    Range Rover Defender offroad in mud terrain #offroad #offroad4x4 #4x4 #rangerover #rangeroverdefender #landrover #suvoffroad 📌 Email : autotv2018@gmail.com Please send us email if you meet any copyright issues! Thanks
    https://www.youtube.com/shorts/AlLs_ulyX-I
  • far ayarlarını nasıl yapıyorsunuz? ben manuel olarak day light farları seçsem bile bir süre sonra "auto"ya alıyor. sadece DRL'ler yansın istiyorum, bunun bir yolu varmı?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.