Şimdi Ara

Yeni Defender 90 Hard Top sahipleri (ve sıra bekleyenler) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
14
Favori
27.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dönüşüm işi çok aykırı geliyor bana tek kapı olması ise ayrı bir çekiciliğe araziciliğe sahip
  • Herkese Merhaba;

    Böyle bir konu açıp, bu araçla ilgilenen ve aracı merak edenleri bir başlık altında topladığınız için teşekkür ederim. Ben bu aracı Ağustos-Eylül gibi keşfettim aslında ama inceleyip araştırıp karar verme aşamasına geçene kadar ancak Ekim.2022’de Borusan’a kapora verip, sıraya yazılmak aklıma geldi geç de olsa. O tarihlerde fiyatı 1.850.000₺ civarlarındaydı, şimdilerde ise güncel fiyatı 2.100.000₺’lere ulaşmış gibi görünüyor. Fakat geçen Eylül/Ekim ayında gelen araçlara göre Air Süspansiyon(ki yaklaşık 100.000₺ bu donanım farkı) ve birkaç donanım daha fazla geliyormuş yeni gelen araçlar bu nedenle, ilk başlarda gelen araçlara göre hem zamdan hem de donanım farkından dolayı fiyat farkı oluşabiliyor.

    Açıkcası; halen bekliyoruz ve Borusan’daki satış temsilcisi ile konuştuğumda henüz 2023 için kaç adet araç geleceğini ve hangi tarihlerde geleceğini onlarda bilmiyorlar açıkcası. Ben; Ekim 2022 de kapora verdiğimde, Nisan 2023 gibi tahminen sıra geleceğini söylüyorlardı fakat şu an için ışıkta kara görünmüyor gibi maalesef!


    Aracın; vergi avantajı bariz bir şekilde var bu da fiyatına yansıyor ve insanları bu ortamda bu konfor ve özelliklerdeki bir Land Rover aracı alım yapmaya cezbediyor zaten. 4 Kapılı versiyonu yaklaşık 4.500.000₺ civarında fiyata sahip. Bu aracın fiyatına 1.6 Motorlu G20 3 Kasa yada Mercedes C200 4Matic bile alamıyoruz neredeyse. O nedenle Fiyat/Fayda endeksi bence çok başarılı. Ve bu araç direk Ticari olarak düşünülerek üretildiği için; diğer tüm Land Rover’lardaki “MOTOR YAKMA” sorununun bu araçta olmama ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum açıkcası. Ki; Yurtdışında okuduğum forumlardaki yorumlarda bu minvaldeydi. Hepimizin bildiği üzere; LR’larda hangi model yılı yada hangi Modelinde (Range Rover Sport, Velar, Discovery vs) olursa olsun mutlaka bu Motor problemi çook ciddi ve maliyetli bir sorun maalesef. Bu nedenle bu aracın motorunun binek modellerdeki Motorlardan daha farklı olduğunu ve daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum.


    EKSİLERİ

    * KAMYONET Ruhsatlı olması, (Bu nedenle 2’den fazla yolcu taşıyamaz)

    * Arka koltuk olayının sıkıntılı olması, (Kurallara göre yük taşıyabilir)

    * Hız sınırlarında ve diğer trafik kurallarında Kamyonet sınıfında değerlendirilmesi,

    * Yıllık olarak Muayeneye girmesi,

    * Eğer ki arka koltuklar ilave edilmişse, Trafik uygulamalarında araç ruhsatı Kamyonet olduğu için bu sırada arkada yolcu taşınıyorsa araç Trafik Polisi tarafından bağlanabilir. Aracınızın trafikten MEN edilmemesi içinde, Polis Memuru size 1 hafta süre verir ve aracı eski haline getirip en yakın Trafik Şubeye 1 hafta içerisinde gidip göstermeniz ve onaylatarak, aracın üzerinden bağlama rehinini kaldırabilirsiniz.

    Yani o noktada Polis memurunun insiyatifine ve insafına kalmış durumda kalırsınız, aracın bağlanmaması için.

    * Arka Koltuk eklemesi ve aracın Hususi otomobile dönüşümünü yapan (Kornit Desing, Tpd Garaj) gibi yerlerle konuştuğumda, aracın Muayeneye gitmeden 1 gün önce kendilerine getirilmesini ve araca sonradan taktıkları koltuk vs. gibi malzemelerin sökülmesi ve aracın eski haline getirilip (KAMYONET) o şekilde Muayeneye gidilmesini söylüyorlar. Muayene’den geçtikten sonra sonrasında aracı tekrar yaptırdığınız yere geri getirip, yine size eski haline getirip teslim ediyorlarmış. Bana telefonda söyledikleri açıklama bu şekilde.

    Bunu her sene de 1 kez yaptırmayı göze alanlar, arkaya koltuk vs ekleyebilirler.


    ARTILARI

    * Fiyat (Bu aracın 0km fiyatına 2.el 2013-2015 arası RR Sport yada Discovery alınabiliyor ancak)

    * Donanım (Binek modelindeki donanımların birebir aynısı)

    * MTV’si çok daha düşük (Aynı motor gücündeki Hususi’lere göre)

    * Motor (Ticari amaçla kullanılmak üzere üretildiği için Motoru çok daha sorunsuz)

    * Prestij (Sonuçta bir Land Rover)

    * Görüntü (Tek Kapı olması ayrı bir güzellik)

    * Vergi Avantajı (%15 ÖTV)

    * Ticari Araç (Bu araç Ticari araç statüsünde sınıflandırıldığı ve Fatura edildiği için, bu araca ait Fatura’nın %18 KDV’si indirim konusu yapılabilir. Şahıs yada LTD Şti farketmeksizin; Araca ait tüm Giderler ve Faturalar Gider Konusu yapılabilir ve Vergi’den düşülebilir.


    Farkındayım çoook uzun bir yazı oldu ama aklıma gelen ve araçla ilgili olarak tüm bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlere bir faydası olmuştur bu yazdıklarımın.

    Teşekkürler

    Selamlar herkese 👋





  • Beko1461 B kullanıcısına yanıt

    Tespitleriniz doğru hocam, hepsine katılıyorum. 


    Ben çok memnunum defender 90 'dan. Baya sıra bekledim ama beklediğime değdi. Siz de eminim aracınız geldiğinde çok mutlu olacaksınız. Bu fiyata alınabilecek en mantıklı araç.


    Size iki tavsiyem var, biri kapora verdiğiniz bayiyin satış müdürünün telefonunu bir şekilde edinin ve her hafta düzenli arayın konuşun. İkinci tavsiyemde aracı mutlaka air süspensiyonla alın (eğer ağır offroad yapmayacaksanız tabi) Konforu çok iyileştiriyor ve sudan geçmek gerekirse Allah korusun sel vesaire olursa neredeyse 1 metrelik suda gitme imkanı veriyor (98 cm'di sanırım)


    Sizin araç 2023 model olarak gelecek heralde, geçen sene yeni senede gelen ilk parti mayıs ayında geldi, satış haziranda başladı. Beklentinizi yüksek tutmamak adına kendinizi mayıs-haziran'a göre ayarlayın. Ayrıca fiyat olarak araç yokken liste fiyatını değiştirmiyorlar. Araçlar stoklara girince güncelliyorlar. Şu anki liste fiyatı geçen sene aralık ayının fiyatı. Bir miktar zam gelebilir yani.


    şimdiden hayırlı olsun.





  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bakalım inşallah nasibimizde varsa ben de bu araçtan almak istiyorum tabiki de. Ama süreç uzayabilir bu mümkün görünüyor şu an. Sıkıntı yok, acelemiz de yok, bekleyeceğiz artık 🤷‍♂️

    Az önce Bayi ile görüştüm ve gelecek araçların Havalı Süspansiyon’la standart olarak geleceğini söylediler bana. 2023 için gelecek araçlarda; Havalı Süspansiyon standart, Ekran 2022’lere göre bir tık küçük, Ayna da geri görüş kamerası olmayarak gelecekmiş.

    Henüz 2023 Model yılı için araç tahsis edilmemiş Borusan’a İngiltere’den. Mart gibi belli olacakmış. Yani 2023 Model yılı için aylık bazda kaç adet araç geleceği vs. tam bir soru işareti şu an için! Onlar da bilmiyorlar inanın. Şu an bugün gidip kapora verseniz, teslimat için minimum 2024 yılını söylüyorlar. Bekleyip, göreceğiz artık 🤔

    Bir de şöyle bir bilgi öğrendim Satış Danışmanı’ndan; yaklaşık 45 gündür bu aracın 0 KM tescil işlemleri durdurulmuş MALİYE BAKANLIĞI tarafından ve tescil edilip aracını teslim almayı bekleyen müşterilere daha yeni yeni
    Araçlarını teslim etmeye başlamışlar.

    Nedeni de; Maliye Bakanlığı bu Aracı maalesef “KARA LİSTEYE” almış gibi görünüyor. Çünkü; 2022’de aracı satın alan birçok kişiye telefonla ulaşıp, aracı görmeye geleceklerini ve geldiklerinde Araçta bir değişiklik vs.(CAM-KOLTUK) yapıldığını tespit ettikleri takdirde ciddi vergi cezasına muhatap olacaklarını Araç sahiplerine bildirmişler.


    Satış Danışmanı arkadaşım; bu olayla ilgili en az 15-20 müşterisinin kendisini aradığını ve MALİYE’nin neden böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini anlamadıklarını söylemiş (ki muhtemelen bu aracı dönüştürmeden orijinal haliyle kullananlar olması muhtemel Araç Sahipleridir bunlar)

    Sosyal Medya’da ki özellikle İnstagram da TPD GARAJ, KORNİT DESIGN gibi firmaların sayfalarında bu araçlara yapılan dönüşümden yüzlerce video ve resim vs. olduğunu düşünürsek, Oğuzhan Koç’un arabasına Kornit Design da yapılan işlemleri düşünürsek ve onun sonucunda bu aracın Ümit Erdim, Doğan Kabak tarafından çok fazla zikredilmesini ve başka bir sürü Sosyal Medya’da çok fazla takipçisi olan Araç Videoları çekenleri düşünürsek; DEVLETİN CİDDİ BİR VERGİ KAYBI YAŞADIĞI BU ARACI SABIKALI LİSTESİNE ALMASINA hiç şaşırmamak lazım diye düşünüyorum.

    Aracı alırsam tam emin olmamakla birlikte ufak da olsa dönüşüm işlemini yaptırma hevesim vardı, o da bu duyduklarımla artık kursağımda kaldı diyebilirim.

    Bundan sonrası için tek düşüncem; aracı alırsam sadece sürücü kabin kısmına Deri Döşeme paketi yaptırmayı düşünüyorum. Bunun dışında şimdilik başka bir düşüncem yok bu yaşananlardan sonra…




  • Beko1461 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba aşağı yukarı aynı ayda kapora vermişiz. Bende bekliyorum ekimden beri ancak 110 modelini.. Gelecek dendi hiç görmedim umudu kesmeye başladım. 2023 ekranın küçülmesi ve geri görüş iptali kötü olmuş.. hiç mi olmayacak yoksa orta ekranda geri görüş yer alacak mı?
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Geri Görüş Kamerası ve Aracın 3 Boyutlu yaklaşma görüntüsü, Ekran’da mevcut zaten. Bu nedenle Ayna’daki geri görüş kamerasının olmaması çok da dezavantaj yaratacak gibi görünmüyor. Bunun dışında, Ekran ilk gelen araçlarda 12” civarındaydı, 2023’lerde ise 10,2” civarında bir şey olacak, o da çok problem yaratmaz diye düşünüyorum. Ama en büyük farklılık 2023’lerin hepsinde Havalı Süspansiyon’un gelmesi. Bekli gereksiz bir ekstra diye düşünebilirsiniz ama inanın hiç öyle değil …

    Umudu kesmeyin fakat Mayıs-Haziran öncesinde de pek bir beklenti içine girmeyin tahminimce…

    Saygılar,
  • Beko1461 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim havalı süspansiyon standart olması çok iyi olmuş bencede süslü donanımlar yerine daha önemli. Zaten bana öyle bir araç teklif etmişlerdi. Ancak istemediğim bir renk ve kombinasyondu almadım. Bakalım bekliyoruz ama araç çok zam yedi.
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

    Size teklif edilen araç 110 muydu hocam ?

  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Yok 90’dı. 110 hiç görmedim duymadım geleceğinden de pek ümitli değilim.
  • Doğan kabak yeni video çekmiş, Ümit erdim de defender 90 almış:



    Doğan Kabakyoutube
    Arkadaşlar herkese merhaba, Ümit Erdim ile uzun süredir video çekmiyorduk. Sizlerden gelen Ümit Erdim ile video çekimi istekleri ve kendisinin yeni 3 kapılı Defender alması ile video çekimi yaptık. Uzun süredir Defender kullanması ve çoğu Land Rover modelinin daha önce sahibi olması sebebi ile Ümit Erdim ile otomobilin tüm detaylarına değindik. Umarım videoyu beğenirsiniz, herkese iyi seyirler. @umiterdims #doğankabak #ümiterdim #rangerover Abone Olun; https://goo.gl/QUq1Lt Instagram: https://goo.gl/eFKPja Twitter: https://goo.gl/hDMmX5 Facebook: https://goo.gl/UpVYg5
    https://www.youtube.com/watch?v=N0huijd2YpA
  • Borusan’ı övdük pandemi sürecinde Mercedes’e dönmeye başladı. Bu iticiye ve şürekasına kaç tane hardtop sattılar sayamadım. Bize gelince araç yok ama
  • Selamlar, ben de bu hafta salı günü teslim aldım aracımı. Geçtiğimiz yıl açtığım bir youtube kanalım vardı. Bu yıl kanalı bu araca adayacağım. Bolca içerik paylaşacağım.


    Sahip olanlara hayırlı olsun, bekleyenlere de şimdiden gönüllerine göre olmasını dilerim.


    Araç ile ilgili merak ettiğiniz her soruya yanıt vermeye hazırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalbayrak -- 12 Mart 2023; 21:30:51 >
  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt
    CemAlbayoutube
    Yeni bir seriye başlıyorum. 2022 model Defender 90 Hardtop Commercial D200 ile çıktığımız bu yolda tüm detayları ile aracı inceleyeceğim ve tecrübelerimi paylaşacağım. Bu ilk bölümde sizlerle satın alma sürecini, ticari bir araç ile ilgili bilmeniz gerekenleri, kamyonet sınıfının handikaplarını, maliyetleri, aksesuar bilgileri ve araç ile ilgili bazı temel teknik bilgileri paylaşıyorum. Keyifli seyirler...
    https://www.youtube.com/watch?v=IykteH5dbLQ


    Videonuz bu galiba hocam? Güzel bilgiler var tebrik ederim. Devamını da bekliyorum.

  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Dogrudur. Bildiklerimi paylasmaya calistim. Araci ogrenme surecindeyim. Zaman icinde farkli noktalara odaklanan icerikler paylasmaya devam etmek hedefim. Ilk firsatta kis lastigi / allterrain kiyaslamasi yapacagim. 1 Nisana kadar kis lastigi ozellikli lastik kullanmak zorundayiz biliyorsunuz. Muhtemelen bu haftasonu hazirlar haftaici paylasirim.
  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt
    Merhaba Cemal bey; öncelikle ağzınıza sağlık. Gerçekten çok detaylı ve samimi bir video olmuş, teşekkürler 🙏
    Size birkaç sorum olacaktı. Aracın alım sürecini anlatmışsınız aslında videonuzda ama ben tam olarak ne kadar zaman önce kapora verip ne kadar zamanda teslim aldığınızı anlayamadım? Bu süreci hızlandırmak ile ilgili yapmamız gereken bir takım taktikler var mıdır acaba? Siz nasıl bir yol izlediniz bilgi paylaşımında bulunabilirseniz çok memnun olurum?
  • Merhaba, videoda uzun hikayenin kısa kısmını anlattım. çok açıkça anlaşılamadığı için üzgünüm.


    Uzun versiyonu şöyle;

    Aracı ilk 2021 ilkbaharında lansmanda görünce borusan otoyu aradım ve bu aracı getirip getirmeyeceklerini öğrenmek istedim. Ne, getirip getirmeyecekleri ne de sınıfının ne olacağı vs hakkında bir bilgi veremediler. Sonra 110 Hardtop galerilerde boy göstermeye başlayınca yine salvolarıma devam edip borusan otonun hemen her bayisi ile konuştum, mail attım, sosyal medyalarından taciz ettim ve aracı getirirlerse peynik ekmek gibi satacağını anlatmaya çalıştım. Birşekilde Eylül 2021 sonu daha önceden landrover discovery alan bir arkadaşım vasıtasıyla bir satış temsilcisi ile tanıştım. Aracın muhtemelen 2022 şubat-mart döneminde gelebileceğini söyledi. Ben de kapora vereyim ve beni yazın sıraya diye rica ettim. Ancak o dönemde hiçbirşeyin net olmadığını ve kapora alamayacaklarını ancak resmen olmasa da notları arasına beni yazacaklarını belirttiler. Her hafta telefon ya da whatsapp üzerinden tacizlerim devam etti. Vadi, samandıra, istinye, kosifler, esenboğa, kimi denk getirdiysem sordum ama kimse birşey diyemiyordu. Sonra araç ihtiyacım zaruri hale geldi ve bekleyip beklememe arasında seçim yaptım ve ocak 2022 sonunda gidip Hyundai SantaFe aldım. Bunda defender 90 hardtop aracın N1G sınıfında geleceğini ve gelirse de mayıs/haziran 2022 öncesinde gelmeyeceğini öğrenmemin etkisi oldu. Eylül 2022 gibi samandırayı ziyaret ettim ve teslimat bekleyen beyaz bir defender 90 hardtop vardı. oradaki satıcı kapora verirseniz 3-4 ayda teslim ederiz dedi. Ben de aynısını esenboğadaki arkadaşımın tanıdığı satış temsilcisi ile görüşüp öğrendikten sonra ona kapora verdim. Herşey yolunda giderse mart 2023 gibi aracınızı teslim ederiz bilgisini aldım. Şubat ortasında aradılar, maalesef sıradaki bir kişiye teklif ettikleri aracın parasını tamamlayamıyormuş, kredi vs almak malum çok zor şu dönemde. Ben zamanında kapora verirken param hazır birkaç saatte alışverişimizi yaparız demiştim. O ne kadar etkili oldu bilmem. Satış temsilcisi aracı istiyorsanız bugün faturasını kesmeliyim alışverişimizi yapabiliriz dedi. Bende hiç sektirmeden kabul ettim. 2 hafta kadar sonrada ilave aksesuarlarla, PPF ile vs yaptırıp teslim ettiler.


    çok şükür 2 yıllık macera mutlu sona erdi :)





  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt
    Cemal bey; detaylı anlatımınız ve bilgilendirmeniz için tekrardan çok teşekkür ederim. Zahmet verdik size ama çok güzel bir bilgilendirme oldu benim için ve almayı düşünenler için. Benim de sürecim Temmuz 2022 gibi başladı aslında. Aracın bir takım avantajlarını farkedip alım kararı verene kadar 2-3 ay zaman kaybettik ve Ekim 2022’yi bulduk. En azından alım kararı sürecini daha fazla uzatmamak adına Ekim 2022 sonu gibi kapora verdim Borusan Avcılar’a ve her ay da rutin olarak Satış Temsilcisi arkadaşla konuşup detaylı bilgi alıyorum. Fakat; şuan için aldığım bilgi sırası gelenlere 2022 Model yılı araçların Ocak sonu Şubat gibi teslim edildiğini ve henüz 2023 araçların gelmediğini söylediler bana. Yarın bir gün “ARACINIZ HAZIR” alım işlemlerine geçebiliriz dediklerinde; Açıkcası halen de aracı almaya tam olarak karar verebilmiş değilim desem doğru olur. Almak nasip olursa eğer; Arkasını açtırmadan kullanmayı düşünüyorum ben de. Fakat bu şekilde kullandığımda da ön koltukta 9 yaşındaki çocuğumu oturtmam mümkün değil. Binek Bmw 320i G20 kullanıyorum şuan. Eşimin de Citroen C5 Aircross aracı var. Hafta içi şirket aracını kullanıyor eşim. Ben de ara ara onun aracına çörekleniyorum açıkcası. Ama bu araca geçersem Aile olarak (3 kişilik bir aileyiz) kullanma şansım, arka koltuk kısmını yaptırmadan pek mümkün görünmüyor. Tabii bu şekilde bir dönüşümün de hem Maliyet hem Maliye hem Muayene hem de Trafik uygulamaları açısından pek fazla risk barındırdığının da farkındayım🤷‍♂️
    Vallahi bir yanım aracı çok istiyor ama bir yanımda ne işin var bu araç senin kullanımına uygun değil diyor.
    Bilemiyorum açıkçası çok kararsızım 🤔




  • Rica ederim. Küçük bir düzeltme yapayım da o şekilde kalmasın, ismim Cem soyismim Albayrak :) genelde bitişik yazınca aynı yanılgıya düşülüyor.


    2 kişilik bir araç olması handikap tabi. Yine de evin 2. aracı olacaksa düşünülebilir. ISOFIX var mı ön koltukta ona da bakmadım ama içini detaylı inceleyeceğim videoda onu da paylaşırım.


    saygılar...

  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın lütfen 🥺
    Evet düşünülebilir fakat 2 kişilik (2 yetişkin) için olması beni biraz düşündürüyor açıkçası…
    İnşallah YouTube kanalınızda bununla ilgili detaylı bir bilgilendirme Videosu çektiğinizde daha net bilgi sahibi olabilirim diye düşünüyorum…
    Çok teşekkür ederim kolay gelsin 👋
  • cemalbayrak C kullanıcısına yanıt

    Hocam kaporayı aralık'ta mı vermiştiniz? Şubat sonu gibi teslim aldıysanız 3 ay bekleme süresi çok iyi... Ben 6 aydan fazla bekledim, burada daha fazla bekleyenlerde var. Bayiden bayiye değişiyor diye düşünüyorum.


    Mesela bursadaki teknik oto bayisi geçen haziranda hiç sıra beklemeden kapora vermeden araç verebiliyordu ama takas ve aksesuar alma şartı vardı.


    İzmirdeki bayi hiç araç yok diyordu. Bana dediğine göre mayıs-kasım arası 7 ay boyunca sadece 6 araç gelmiş. Siz videoda 504 adet diyorsunuz türkiye toplamı, o daha inandırıcı bir rakam. Sakıncası yoksa nereden ulaştınız kesin bilgi mi? Bayiler ne yazıkki güvenilir değil ve alenen yalan söylemekten çekinmiyorlar müşteriye.


    Bu arada sizin aracın rengi baya güzel, siyah mini tank gibi duruyor

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.