Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir şey değil ne demek 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim ev 330m2 yalıtımsız dört tarafı açık 3katlı İzmir Güzelbahçe günlük tüketim 24saat 22derecede 13m3 kombide dhs var ısı eğrisi 12-13 değişiyor sanal oda sıcaklığı 22derece tasarruflu ısınabilmem için ne yapabilirim

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • matrak777 M kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum. Yeni aldığımız evdeki tüm cam ve kapıları yaza girerken tek tek kontrol ettim. Hemen hepsi problemliydi. Çoğunu sadece ayar yaparak hallettim. Ancak 1.2 tanesine yeni conta alarak çözebildim. Havalar biraz ısındığında arkadaşlara kontrol etmelerini tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt
    İyi ve kaliteli bir yalitim yaptirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt
    Cihazınız ile ilgili extra bir ayar yaparak tüketiminizi konforunuzdan taviz vermeden azaltabileceğinizi pek sanmıyorum. (Ben Bursa dayım eğrı 10 da.)

    Eğriyi 10 dan 9 a çekerek tüketimi 9 m3 ten 6.3 m3 çekebildim. Tespit yaparken 24 saat ve gündüz ile gece sıcakları birbirine yakın 2 günde yaptım.. Tabi bu durumda evin ısısı 1 derece azaldı.





    Bundan sonrası için ısı kaybını azaltma yollarına vakit ayırmalısınız diye düşünüyorum. İlk olarak kapı, pencere conta ile özellikle pvc kasalarının duvar ile birleştiği noktaları kontrol edip varsa kusurlar giderebilirsiniz. Camlarınızı pvc çift camdır umarım.



    Sonrası dış izolasyon ama büyük konu tabi....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan sadece dış hava sensörü bağlı sanal oda sıcaklığı 24 engelli çocuk olduğu için 24 yaptım dış hava 4 derece oda termostadı 23.5 de ayarlı ortam sıcsklığı şuan 22.5 oda termostadı koridorda kazan sıcaklığı 45 le 48 aradında değişiyor ısı eğrisi 12 yüketim 24 saatte 5.76 olmuş ekonomik modda açık

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuan sadece dış hava sensörü bağlı sanal oda sıcaklığı 24 engelli çocuk olduğu için 24 yaptım dış hava 4 derece oda termostadı 23.5 de ayarlı ortam sıcsklığı şuan 22.5 oda termostadı koridorda kazan sıcaklığı 45 le 48 aradında değişiyor ısı eğrisi 12 yüketim 24 saatte 5.76 olmuş

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi arkadaş dediki bana sizin petek boyları yetmiyor dedi yoğuşma için peki bu petekteki termostatik vanalarını sonamı alayım çünkü oda ısındımı vana kapatacak ve o petek iptalolacak 6.5 metre petek sayım dahada azalacak dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide size biley soracam değerli arkadaşlarım kusura bakmayın çok yazıyorum çünkü bu kombiyi ve doğalgazı yeni kullanıyorum evin bazı bölümdeki petekleri iptal edip yerden ısıtma yapsam ve mevcut petek bağlantı borularınada yerden ısıtma borusunu direk kollektör olmadan bağlasam olurmu benim düşüncem hem yoğuşma çok olacak hemde yerden ısıtma biraz daha ekonomik yakar gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden ısıtma ile radyatör ile ısıtma yöntemleri teknik açıdan farklı özellikler ister. İkisini aynı evde kullanmanız pek kolay olmaz. Yerden ısıtmada 50 derecelerin üzerine pek çıkalamıyor diye duymuştum. Ayrıca somradan yerden ısıtma yaparsanız odaların aynı kotta olabilmesi için diğer odalarıda yükseltmeniz gerekecek. Bu durumda bütün evi yerden ısıtma yapmak çpk daha mantıklı olur. Yerden ısıtmanınıda kendine göre bazı dezavantajları mebcut. Yüksek sıcaklıklar baş ağrısı yapıyor vs. Diye duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rodfayder R kullanıcısına yanıt
    yoğuşmalı kombide petek boylarının uzun olmasındaki amaç evi düşük sıçaklıkta ısıtabilmek. .bildiğiniz gibi yoğuşmalı kombinin yoğuşma yapması için 50 derecenin altında çalışması gerekiyor. küçük petekte 50 derecede ısınamazsınız peteğiniz büyük olursa 50 derece ve altında ısınabilirsiniz. mesela sadece bir odada 1mt peteğiniz açık olsun eğer bu petek kombi 50 derecede çalışıyorken odayı 22 derece yapıyorsa kombi 1mt petektede yomuşma yapar. mesela elektirikli sobada bir çubuk yaktınız ısınamadınız ikinci çubuğu yaktınız ve ısındınız iki çubuğu birleştirirsen metre olarak çubuklar uzar. petekte aynı bu şekilde büyüdükçe düşük sıcaklıkta odayı daha çabuk ısıtırsınız
  • Pandof P kullanıcısına yanıt
    basmayan pvc kanatlarına takozlama yaparak basmasını sağlayabilirsiniz. mesela pencere kanadının arka tarafının orta kısmında contalar iyi basmıyor olsun. pencere çıtasını açarak basmayan yere cam ile çerçeve arasına takoz denilen aparatı koyarak basmayan bölgedeki çerçeveyi kastırarak basmasını sağlayabilirsiniz. bu da aklınızda olsun diye yazdım
  • Bugün bi arkadaş aradı; "hocam yorumların üzere bu kombiyi aldım, yorumların üzere dhs aldım. Almaz olaydım eski kombimle aynı yakıyor bu." ona anlattım. Burdada tekrarlayım. Kimse benim yorumlarımla 5000 lira verip daikin almasin. Hele hele maddiyatı orta alt sa hiç bulasmasın. Bunlari eski mesajlarimda gorebilirler. Daikin babamin mali degil. Keyfe keder alan alsin. Oncelikle, Bu kombiyi diger kombilerden farkli kilan daha az yaktirmasi DEGIL. Kaliteli komponentler yeni ve ileri teknoloji kullanimi, japon kalitesi ve servisinin arkasinda durmasi bana gore. Detaylarini eski mesajlarimda gorebilirler. Dhs icin, demirdokum kullananda aradi, airfell, eca, vaillant kullananda aradi. Bilmedigim halde, vaktim oldugu ve allah rizasi icin arastirip yardimci oldum.

    DHS daha az tükettirmez. Ama ne zaman. Havalar cok sogursa ve geceleri. Bunu defalarca lez soyledim. Prg termostatla gece kapatacak sekilde kullanilirsa optimum konfor/tasarruf olur diye. Vs vs.

    Ben tasarruf istiyorum diyen 1500 liralik kombi alarak kafadan 3500lira tasarruf eder zaten. Gece kapatir, 20 derece termostatla kullanir. Kullanmadigi odanin vanasini kapatir. Televizyonu battaniyeyle izler. Herkesin Kendi bilecegi seyler bunar.

    Ben kullanim tecrubelerimi paylasiyorum sadece. Dileyenede allah rizasi icin yardim etmeye calisiyorum. Yalitimi olmayan eve 100 metre petek de döşesen, her markadan birer kombide taksan, o soğuk biyerden gelir ayak parmaklarini soğutur. Sonra verirsin alevi cok tuketir. Ben gecen sene benzer hava sartlarinda denemeler yaparken 3 m3 te gordum 8 m3 te gordum. Butceme en uygun konforlu isinma sekli olarak dhs ile iainmayi tespit ettim. + ot daha tasaaruflu olmasina ragmen kullanmiyorum. Adanada 3 ay kış oluyor zaten 3 yeeine 5 5 yerine 7 yaksa nolur deyip böyle kullaniyorum. 15 liralik sigara yerine 10 liralik içince ölmüyorum. Tasarrufunda kralını yapıyorum.

    Neyse cok uzattim hakkinizi helal edin. Arayan arkadas gibi yorumlarimla pismanlik yasayan varsa ozur dilerim. Ama vallahi eski yorumlarimdada cok kez soyledim imkani olmayan kesinlikle daikin almasin. Olanda gunluk 1-2 m3 yuzunden sikayet etmesin.

    4x4 turbo suv alip, "çok yakıyor bu" diyen gibi olmayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Foruma güzel katkılarınız var. Teşekkürler. Olumsuz yorumları da pek kafanıza takmayın. Dediğiniz gibi 1 k ntc yi taktım. Kazan sıcaklığı ayarını bıraktım.23 dereceye ayarladım Isı eğrisi 10 da dün akşam evde yoktum bayağı sıcak olduğunu söyledi çocuklar.odadaki termometre 24.5 lardaymış. Gece 1 de geldiğimde 20 dereceye çektim kombiyi dhs dışarıyı 2 dereceyi gösteriyordu. Sabah oda sıcaklığı 22.5 du.akşamki fazla oda sıcaklığını dengelemek içşnsizce eğriyi 9 çekerek mi yoksa sanal odayı 22 21 mi yaparak deneyeyim. Tecrübenizden faydalanmak isterim yer Mersin sizin iklime yakın. Yatarken 18 yapsak nasıl olur sizce. Bu arada amaç aşırı tasarruf değil. Stabil bir sıcaklık ilginiz için teşekkürler. Ayrıca Kombinin lan çıkışı hakkın da bilginiz varmı. Pc üzerinden izlemesi varmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cre4456 -- 9 Ocak 2019; 11:40:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma güzel katkılarınız var. Teşekkürler. Olumsuz yorumları da pek kafanıza takmayın. Dediğiniz gibi 1 k ntc yi taktım. Kazan sıcaklığı ayarını bıraktım.23 dereceye ayarladım Isı eğrisi 10 da dün akşam evde yoktum bayağı sıcak olduğunu söyledi çocuklar.odadaki termometre 24.5 lardaymış. Gece 1 de geldiğimde 20 dereceye çektim kombiyi dhs dış ortam 2 dereceyi gösteriyordu. Sabah oda sıcaklığı 22.5 du.akşamki fazla oda sıcaklığını dengelemek içinsizce eğriyi 9 çekerek mi yoksa sanal odayı 22 21 mi yaparak deneyeyim. Tecrübenizden faydalanmak isterim yer Mersin sizin iklime yakın. Yatarken 18 yapsak nasıl olur sizce. Bu arada amaç aşırı tasarruf değil. Stabil bir sıcaklık.. ilginiz için teşekkürler. Ayrıca Kombinin lan çıkışı hakkın da bilginiz varmı. Pc üzerinden izlemesi varmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cre4456 -- 9 Ocak 2019; 11:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cre4456 C kullanıcısına yanıt
    Bence ısı eğrisi aynı kalsın sanal oda sıcaklığını düşün ben öyle yapıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cre4456 C kullanıcısına yanıt
    Isi egrisini kasim ve subatta 9 yapin aralik ocak 10 gayet uygun. Sanal odayi degistirin sadece. Gece 18 gayet uygun olur ben bazen 19 yapiyorum. Lan adaptoru baglanmasi icin ek aparat alinmasi gerekiyor malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 9 Ocak 2019; 12:28:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Dhs ve ot ile kullanınca,uygun değerleri de girince kesinlikle tasarruf sağlıyor.
    Sana katılmıyorum :))....İyi ki dhs sensörünü tanıttın.Kombinin yanından ayırdın beni.
    Ama ara sıra sırf çalışmasını izlemeye gidiyorum.İyi ki daikin almışım.
  • matrak777 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilmiyordum. Havalar biraz iyilişince deneyelim bakalım becerebilecekmiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrak777

    basmayan pvc kanatlarına takozlama yaparak basmasını sağlayabilirsiniz. mesela pencere kanadının arka tarafının orta kısmında contalar iyi basmıyor olsun. pencere çıtasını açarak basmayan yere cam ile çerçeve arasına takoz denilen aparatı koyarak basmayan bölgedeki çerçeveyi kastırarak basmasını sağlayabilirsiniz. bu da aklınızda olsun diye yazdım
    Takozu kanadın conta basmayan yerinin tam hizasına mı koyuyoruz yoksa o tarafa koymamız yeterli mi?
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.