Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar duyanlar duymayanlara anlatsın lütfen.

    daikin kombinin optimum konfor/tasarruflu çalışma şekli

    2 tl karşılığında dış hava sensörü (1k ntc)
    tanesi 45-50 tl karşılığında termostatik vana
    en ucuz programlanabilir oda termostatı

    dış hava sensörü;
    1- dış sıcaklığa göre kazan sıcaklığının ayarlanmasını sağlayacak (hava değişimlerinde kombiye gidip sıcaklık ayarlamak zorunda kalmayacaksınız) "konfor"
    2- ılıman havalarda (dış sıcaklık, belirlediğiniz U00 değerini aşınca) kombiyi kapatacak "tasarruf"

    termostatik vana;
    1- takılı olduğu ortam sıcaklığı, set değere ulaşınca vanayı kapatacak ve kombinin daha az su ısıtmasına sebep olacak "tasarruf"

    programlanabilir oda termostatı
    1- gece uyumadan önce kombiyi kapatıp sabah uyanmadan önce çalıştıracak şekilde programlanacak "tasarruf"

    Dış hava sensörü tek başına sadece ılıman havalarda tasarruf ettirir soğuk havalarda, hele ki çok soğuk bölgelerde geceleri sabaha karşı çok fazla tüketmenize sebep olur. dış sıcaklık azaldıkça kazan sıcaklığını yükselttiği için, kombi hiç durmadan sabaha kadar yanacak. en düşük alev boyuyla çalışsa bile ki öyle, kombimiz minimum alev boyuyla çalıştığı zaman saatte 0,3 m3 tüketiyor. gece 24 ile sabah 6 arası çalışmasa 1,8 m3 tasarruf olacak. sabah ilk çalışmada yüksek alev boyuyla çalışacağı için 0,8 m3 tekrar kaybı olsa bile, sırf gece çalışmadığı için en az 1 m3 tasarrufunuz olur. ortalama 120 gün çalışsa kombi 1 m3*1,6*120=249,6 tl (adanada 1m3=1,6tl) kış boyunca minimum 250 tl kazançlı olmamızı sağlar.
    ısınma sisteminizde 10 litre su olduğunu varsayalım; kombi 24 saat boyunca 10 lt suyu sabit sıcaklıklarda tutmak için çalışacak. ama termostatik vanalar zaman zaman kapanacağı için bu miktar düşecek ve kombi daha az suyu daha kısa sürede ısıtacak. buda tasarruf.

    oda termostatını neden sabit kullanmayalım da sadece uyku döneminde kullanalım ?
    oda termostatı bulunduğu ortam sıcaklığı, set edilen değere gelince kombiyi kapatıyor, düşünce açıyor.

    odamız 1 saatte set değere ulaştı diyelim, 1 saaatte de geri soğudu. bu döngüde tesisattaki su oldukça soğuduğu için, kazan kombi ilk çalışmada alev boyu yüksek oluyor. ısındıkça düşüyor ama ilk bir kaç dakika içinde yeteri kadar tüketiyor.
    KOMBİNİN, dış hava sensörü ile sürekli minimum alev boyunda çalışmasıyla, oda termostatıyla dur kalk şeklinde çalışması, tüketim açısından neredeyse birebir aynı. (en azından benim tespitim bu yönde)
    ama ikisi arasında konfor açısından fazlasıyla kayda değer bir fark var. dhs ile petekler hiç soğumadığı için asla üşüme hissi oluşmuyor.

    evi 150 m2 olanın tüketimiyle, 90m2 olanın tüketimi bir olmaz.
    evi kuzey cephe olanın tüketimiyle, güney cephe olanınki bir olmaz
    alt üst komşusu kombi kullanan adamın eviyle kullanmayan/müstakil ev vs. ninki bir olmaz

    vs. vs.

    ama söylediklerimi yaparsanız hali hazırdaki tüketiminiz ve konforunuzda ne gibi değişiklikler olduğunu görürsünüz.

    umarım anlaşılır ve faydalı olmuştur.




  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Aynen sakarya da. Coca cola da baksaniz amerikan mali. Ama türkiye de üretildiği için yerli üretim logosu ve menşei türkiye diye etiketleniyor.



    Daikin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cümleten selamünaleyküm arkadaşlar, yerli mi japon mu sorusunu bir bayi olarak cevaplayım. ürün türkiyede üretiliyor ama ar-gesi 6 yıl civarında süren bi cihaz. satışa sunulmadan önce en soğuk avrupa ülkelerinde 3-4 yıl denendikten sonra japonya merkez satış onayı vermiştir. üründe kiwa onayı vardır, türkiyede kiwa onayı olan başka bi cihaz yok! bu yüzdendir ki ülkemizde üretilen cihazlar avrupanın heryerine dağılıyor. zaten alan arkdaşlar görmüşlerdir kutusunda daikin/belgium yazar. biz satış olarak belçikaya bağlıyız ama yatırım onayları filan japonyadan çıkıyor. 3 ay önce condense modeli satışa sunuldu o da çok güzel bi cihaz ama yarı yoğuşmalı tabi fiyatı da 1000 tl daha ucuz. yeni cihaz alcak arkdaşlara şunu söyleyim yakında en üst modeli tanıtcaklar onu da bi görün derim :) ama her halükarda şu an ki premix piyasanın en baba malıdır çünkü yüksek kalite olmasa avrupada kesinlikle sattırmazlar. yani demek istediğm şu alan arkdaşların içi rahat olsun. hepinize kazasız belasız bi kış dilerim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicher -- 4 Eylül 2019; 21:18:42 >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Olayı çözdüm 1k ptc aldım yeniden taktığım gibi çalıştı. İlk aldığım da varmış bir sıkıntı. Dhs eğri 2 ye ayarladım sıcaklık kontrol farkı vardı sensör konumundan kaynaklı, onuda +2 ayarladım olay bitti. teşekkür ederim herkese yardımı için
  • ozankalin O kullanıcısına yanıt
    Isı eğrisi 5 in üzerinde olmazsa etkin olmaz biliyorum.
  • kilicher K kullanıcısına yanıt
    Yeni model için herhangi bir bilgi var mı? Farklılıklar vs.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Merhaba



    Yeni kombi yarı yogusmali yani biraz daha alt segment için tasarli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Condense modelden bahsetmiyorum. Premix modelin bir üst modeli geleceğini bahsetmiş arkadaş, onu sormuştum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • summer40 S kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki immergas tera bizim kombideki eğri 2 benim için uygun daikin de farklı olabilir. Bugün sicaksu ısınma dahil 6,8m3 tüketim .157 m2 brüt ev 23---,23,7 derece arasında .Gece dışarısı -4 idi. Alt kat sığınak boş üst katta bir kişi yaşıyor pek yakmıyor ama Bence değer iyi. Immergas DHS eğri 0-9 arasında seçim yapılıyor. Termostad kullanmıyorum. Petekler hep sıcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankalin -- 22 Aralık 2018; 1:35:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba



    Kombi eğer mutfakta ve doğal olarak dış sıcaklıktan etkilenmiyor ise de yine dış hava sensoru kullanmak fayda sağlar mi? Sonuçta yalıtım şartları iyi olan ve ısıl dengesi sağlanmış ve oda termostati ile sabit sıcaklık sağlanmış bir ev de düşünülecek olursa, dhs ve ot nin bir arada kullanılıp kullanılmaması arasında fark olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Dış hava sensörünun tam olarak ne ise yaradığını anlamak gerekir. Örnekle açıklamak gerekirse dhsicakligi 10 da kazan sıcaklığı 37 ye alırsınız ve eviniz ısınır problem olmaz, dhsicakligi - 5 olgugunda 37 kazan sicakligi yetmez gidip artirmaniz 45 yapmanız gerekir.
    İşte burda Dhs hava sıcaklığına göre kazan sıcaklığını ayarlıyor sizi devamlı ayar yapmaktan kurtarıyor.
    Siz eğer devamlı kombiyi 45-50 de yakarsaniz Dhs ne gerek kalmaz AMA yoğuşmalı kombilerden max tasarruf için isinabildigin en düşük sıcaklığıkta yakmak gerekir. Bunuda sürekli elle değiştirerek veya Dhs kullanarak yapabilirsin.
    Gecen sene sadece ot ile kullandım
    Bu sene ise dhs+ot ile kullanıyorum çok çok memnunum kombinin yerini unuttum. Ve tasarruflu kullanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Ama ben modülasyonlu ot nin tek başına çalıştığı durumda da kazan sıcaklığına müdahale etmiyorum ki. Kombinin çalışması sırasında bakıyorum, kazan suyu sıcaklığı ot tarafından zaman zaman değiştiriliyor. Dis hava daha sıcak olduğu zaman kazan suyu daha düşükte çalışıyor. Eğer hava soğuk ise de ya da mesela ben 22 de tuttuğum termostatin derecesini yükseltip odayı 23 e getirmek istediğim zaman kazan suyu sıcaklığını yükseltiyor termostat. Ama bu yükseltmeyi abarttığını da görmedim. Bu konu sebebiyle dhs ye niye ihtiyaç olduğunu sorgulamıştım, bu anlayamadığım 1. Konu..



    2. Konu da; ben ot yi şu an sürekli 22 de tutup öyle çalıştırıyorum. Şu ana kadar da en soğuklarda bile 3 m3 u geçmeyen bir günlük sarfiyat elde ettim. Ama gece sıcaklığı dusurelim sabaha karşı da yükseltelim ayarını denediğimde, 1 ya da 0.5 derece sıcaklık arttırmak için gerçekleşen kombi çalışmasında sarfiyat artışı gördüm. 1 derece artış için yaklaşık 3 m3 sarfiyat oluyor. Bende artık hep aynı sabit derecede tutuyorum termostati. Şimdilik iyi gidiyor.



    Anlamadığım 2. Konu surasi: dhs nin benim calisma seklimde özellikle sabaha karşı düşen sıcaklıkta yapacağı etkinin olumlu ya da olumsuz nasıl etkide bulunacağı.. Tamam dis sıcaklık düştü. Isı transfer ihtiyacı oldu. Kombi yüksek dış sicakliktakinden fazla çalışacak. Ot nin yönetiminden hariç dhs, dış sıcaklık çok düştü diye kazan suyu sıcaklığını gereğinden fazla yükseltip (en dogru isi egrisi seciyor da olsaniz) sarfiyat arttirici etki yapıyor olmayacak mı?



    Mesela siz (mychapta) kombiniz balkonda idi mesela. Mutfakta olsaydı da yine dhs+ Ot uygular miydiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    1. Modülasyonlu ot kullananların Dhs kullanmasına gerek olmadığını daha önceki mesajlarımda da söyledim. Zaten Modülasyonlu ot gerekeni Yapıyor. Ben on off ot den bahsetmiştim. Detay belitmedim ondan yanlış anlaşılma oldu kusura bakma.
    2.Eger Daikin mot kullanıyorsaniz Dhs ile birlikte uyumlu çalıştığını söylüyor ama nasıl çalışır bilmiyorum. Honeywell mot kullanıyorsaniz Dhs zaten devre dışı kalıyor etki etmiyor. on off kullananlarda ise ot den set ettiğiniz değere göre bir işlem yapmaz sadece dis hava sıcaklığına göre kazan sıcaklığını ayarlar. Dhs nun belirtilen geriden çıktığını görmedim daha dış hava 7-8 derece iken 37 de dış hava (-5) lerde iken 42 ye ayarlıyor bu hiç değişmiyor.
    Benim kombim mutfakta çok memnunum Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Tamamdır olay şimdi anlaşıldı. On off ot, kazan suyu sıcaklığına etki etmediği için dhs+ Ot çok mantikli imiş. Hatta klasik kombi kullananlar da eğer dhs destekleri varsa kullanmalılar demek bu söylediğiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Klasik dediğiniz Yogusmasiz kombiler ise onlarda durum farklı çünkü Yogusmasiz kombiler yüksek sıcaklıklarda 65 veya 60 ot ile kullanımlarda daha tasarruflu çalışıyorlar zaten yüksek sıcaklıkta çalışacağı için en soğuk hava koşullarında da yeterli olacaktır ve sıcaklığın düşmesi tasarruf açısından istenmediğinden klasik kombiye Dhs ne gerek yok bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Yüksek sıcaklıkta calistirinca ev içinde işi dalgalanması yapıyor.ben cosa kullanıyorum hassasiyet 0.1 olmasına ragmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun için öğrenme modu olan termostat kullanmak daha iyi Santek ile babamgil 60 da kullanıyor dalgalanma 0.3

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Cosa da da 42 de kullanıyorum 0.3 şeklinde.kombuyi su sıcaklığına göre calistirinca 0.2 -0.3 oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Su sıcaklığında dalgalanma daha az.ama petekler daha sıcak.termostadsiz 8 dakika yanıyor 27 dakika bekliyor.cosa ile 15 dakika yanıyor yaklaşık 55 dakika veya 1 saat bekliyor.40 derece kazan sıcakliginda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalıtımıniz güzel 👍
    Dış sıcaklık nedir bilmiyorum ama :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 23 Aralık 2018; 10:55:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.