Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Biz nebilelim parametrelerle oynamak bizimde hoşumuza gitmiyor dur kalk olayimi cözenler oldugunu duyunca oynadik oynatirdilar bize 40 ayarlayip 1 dk içerisinde 45 olup tekrar 28-29 düşmesi normal gelmiyo neyse akşam düzelticem ozaman ot almadim bu sene yeterince yük bindi bana 300-500 daha veremezdim ama önumuzdeki sene düşünebilirim o yüzde dhs alicaz onuda bekliyicem artik:) tşk ettim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal hocam normal. Tesisattaki su belirli sıcaklıga yukselince minimum alev boyunda calisiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sag_serit

    Kumandanın bir ton ayarı var ayıptır. Size açıp kapatmayı göstermişler sadece. Neyse bir ara detaylı bir kumanda hatta dot+daikin+dhs kullanım videosu çeker yüklerim. O zaman siz de kendi ayarlarınızı yaparsınız.
    Vallaha Harika olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombiniz düzgün çalıştığı müddetçe serbest bırakın istediği gibi çalışsın. Herkesin değerleri ile sürekli kıyas halinde olup benim kombi bozuk mu tribine girmeyin

    Mesela ortaya bende şunu atayım o zaman

    Benim DHS ve DOT bağlı kombim yaklaşık 3-4 saattir hiç ateşleme olmamasına rağmen uzun uzun pompayı çalıştırıp duruyor. Acaba hata mı? Kafanız karışmasın her şey normal. Kombi görevini yapıyor.

    Şimdi uzun bir kaç video yükleyeceğim buraya.

    Sonrasında da yavaş yavaş geri kaybolurum
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Dur kalk için uzunca başından geçenleri yazan arkadaş vardı. Onun tecrübesine bakarak bir de filtrenizi temizleyin ya da temizlettirin. Aslında sigortayı indirip kombinin altındaki tüm vanaları kapattıktan sonra sadece kombinin içinde kalan suyun akışına bir önlem olarak elinize kova alıp, borulardaki filtrelerin olduğu yeri açıp filtrelerin durumuna bakıp bir temizleyip geri takıp, contasını, teflonunu iyi ayarlayıp (su kaçmasın diye) sigortayı açıp kombiyi çalıştırmak lazım. Bakalım dur kalka engel olacak mı?

    Dur kalk kombinin değil tesisatın ya da yanlış kullanımın suçudur. Eğer peteklerinizi kapatıyorsanız açınız efendim. Kombi dur kalk yapmaktan vazgeçecektir.
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben p6 nın etkisini a8 üzerinde gördüm zaten. Artık inanıyorum sıkıntı yok

    Ama a8 ile a9 nasıl aynı olur derken bugün c8 i gördüm. Açıklaması gerçek kapasite değeri. Parametreyi değiştiremiyorum. Şifresi nedir bilmiyorum. Kitapçıkta yazan 4 şifreden 3 ü scot kalibrasyonu başlatıyor. Biri direk başlatıyor, biri c12 ayarı ile başlatıyor biri de c12 ve c15 ayarı ile başlatır diyo. C15 kitapçıkta bile yok. İlk şifre ise c0,1,2,3,4,5 parametrelerini değiştirmeye müsaade ediyor. Ama p6 yerine c8 i yüzde 75 yapabilsem bu sefer a8 75 iken a9 100 olacaktır diye düşünüyorum. Sırf meraktan değiştirip görmek istesem de P6 da işimizi görüyor.

    Yine de suyun istenen seviyeye gelirken ki yavaş yanma ile maksimum yanma arasında ahım şahım bir fark olmayacağını düşünüyorum ve nedenlerini de daha önce yazdım. Hızlı araba örneğine benzemiyor, mekanik ve hava sürtünmemiz yok çünkü. Yine de yüzde 2-3 tasarruf edebilir. Edebilir diyorum eder demiyorum. Edeceği kısımda yoğuşma için dönen su ve bacadan dışarı kaçabilecek sıcaklık. Ama cihazı max limitlerde kullanmayacağı için kullanım ömrünü uzatabilir, sesi kısar konforu arttırır.

    Burada yazılanları anlamayan varsa lütfen coolomar hocam ile bizi yalnız bırakın. Bunlarla sizin hiç alakanız yok. Sadece eviniz çok çok büyük değilse, kombi ısıtmaya rahat rahat yetiyorsa P6 yı 75 yapın bırakın niye diye de sormayın. Yine de soruyorsanız artık maksimum gücünüz 24 kW değil 18 kW. bu da ilk çalışma esnasında yoğuşmadan max verim, bacadan kaçan az sıcaklık, brülör ömrü, fan ömrü gibi bir kaç fayda sağlar. Faturanızı yarıya düşürmez, mucize beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 16:48:36 >




  • Bir video çekeyim dedim, baktım konudan konuya atlarken, her şeyi söyleyeyim derken 1 saati bulmuş. Çüş dedim bunu kim izleyecek. Onun yerine bir youtube serisi hazırlayacağım. Daha derli toplu. Kombiyi anlatan, dotu anlatan, dhs yi anlatan, daikin özelinde ve genel anlamda neler olduğu, kombi hangi mantıkla çalıştığı gibi konulara açıklamalar getiricem, tasarruf yöntemleri neler, konfor yöntemleri neler bunları açıklayacağım. Bir seri şeklinde hazırlık yapacağım. Çünkü böyle ortalık karıştı. Konu çok olunca hepsi bir arada iyi değil ihtiyacı olan ihtiyacı olan başlığı açar. Sayenizde youtuber oluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 16:51:34 >




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    "Burada yazılanları anlamayan varsa lütfen coolomar hocam ile bizi yalnız bırakın."

    çok zalımsın ortak. :) bana whatsap tan mesaj yazda sana bi kıyak daha yapayım




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    katalizör gibi adamsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Okuyun hocam okuyun. Okuyun ve süzgecinizden geçirin. Madem kombinizde sıkıntı var önce bir çalışma mantığını anlayın. Çeşitli kaynaklar okuyun. Kombi nedir? Evi nasıl ısıtır? Isı nasıl transfer olur? Akışkanlar mekaniğini çözün demiyorum ama neler oluyor bilin. Elin adamı garajında birçok problemini kendi çözüyor. Alın elinize kurcalayın cihazları. Hele İngilizceniz varsa Türkçe bir şey okumayın. Bilim dili İngilizce bunu böyle kabul edelim. Türkiye de profesyonelliğin sıfır olduğu, herkesin bir şekilde kolayına kaçtığı, ustayım diye gezinen bir çok kişinin bilgisiz olduğu, kitabına uygun olarak değil keseye uygun mantığı ve bunun ötesinde kişinin kesesinden nasıl çalarım mantığıyla insanların çalıştığı ön yargısıyla yaklaşın olaylara. Bilgisi olan ustalara da saygı duyun, ellerini sıkın, teşekkür edin, pazarlık etmeyin haklarını fazlasıyla verin, onlar istemeden ekstrasını verin. Ülkenin sizin gibi adamlara ihtiyacı var deyip farklı olduklarını hissettirin. Diğerlerine de teşekkür edin. İş bilmezler sayesinde alim olacağınız için...

    Saygılar...




  • Benim kombide P06 değeri 100. Sizde nasıl 91 :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Yeni modeller 91 sanirim kitapciklarda 100 görunuyo sıkıntı yok:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Hocamm okuyun diyosunda okumaktan yani sira yapan uyguliyan bilen insanlardada bilgi almak lazimm hep okumak olmuyo azda görmek gezmek lazim:) birşey sorucam C04 0 yaptim şuan 5 petek acik 43 ayarli da nedense 1-2 defadir denk geldim devreye girince cark işareti yanip sönuyo sonra stop edince duruyo..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sag_serit

    san tek hasan emmii diyorum var mı başka önerisi olan. Numarası olan yeşillendirsin. Hatta onu buraya etiketleyeyim
    Kardeş 2 yıldır nerelere kayboldun?
    Hoşgeldin tekrar.
  • P08 bendeki ayar 100 görunuyo kitapcikda 50 yaziyor.? Ama ayarlarda 65 kadar.? Kaç olmasi lazim ayrica dur kalk devam ediyo Dur kalk yapmamasi için 46-47 yapinca normal şekilde yanmaya dvm ediyo.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 9 Aralık 2019; 22:37:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Okumadan olmaz hocam. Sen önce oku sonra tecrübeden yararlan. Hatalı iş yapmamış olursun. A12 de güncel hata kodunuz var mı? Kombinin çalışmasında bir anormallik var mı? Evin ısısı düşük ya da yüksek mi yoksa normal mi?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Kombim yoktu
    Hoşbulduk

    Daikin için modülasyonlu san tek üretimine geçersen alıcısı çok olabilir

    Şaka bir yana, sür abi şunu piyasaya. Elinde dünyanın en iyi on off ot lerinden birisini tutuyorsun. Tek eksiği internetten uzaktan erişim. Yap bir ios ve android programı, azıcık makyajla, alayını siler süpürür. Reklam bütçesi ayrı tabi




  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Eğer P7 yi 65 yaptıysanız yani minimum pompa kapasitesi yüzde 65 ise maksimum pompa kapasitesi max>min olması gerektiği için minimumun daha altına inmez bu birincisi.

    İkincisi ise anladığım kadarıyla kazanı 46-47 yaptığınızda dur kalk bitiyorsa demek ki daha altını tesisatınız kurtarmıyor demektir. Çünkü siz 40 ayarladığınızda kullandığınız 5 petek hele bir de hepsi kısaysa, suyun üzerindeki ısıyı bırakabileceği zamanı az olduğu için, P7 65 olup pompa da yavaşlayamadığından dolayı su hızlı bir şekilde, soğuyamadan sıcak olarak geri döneceği için, dönüş suyu sıcaklığı kazan set değerine yaklaştığında brülör ateşlemeyi kesecektir. Ev deki ısı ihtiyacı devam ettiği müddetçe, kombi tekrar ateşlemek isteyecek, p5 parametresi doğrultusunda o anki kazan sıcaklığı ve p5 değerini göz önünde bulundurarak bir miktar bekleme yapacak (sık ateşleme önleyicisi), ardından tekrar ateşleyecek ve pompayı çalıştıracaktır. Ancak fiziki koşullar değişmediği ve P7 65 olduğu için su yine hızlıca sıcak bir şekilde dönecek, kazan set değerine yakın olacak ve brülör ateşlemeyi bırakmak zorunda kalacaktır. Ve yine P5 parametresi doğrultusunda bekleyecek tekrar ateşleyecek tekrar duracak tekrar ateşleyecek tekrar duracak ve bir kısır döngü içerisinde dur kalk yapmaya devam edecektir.

    O yüzden isterseniz denemek amaçlı evin tüm peteklerini açın. Kombi dur kalk yapmayı bıraktıysa sonuç petek boyunuz yetersiz olduğu için kombi dur kalk yapmakta idi.

    İkinci seçenekte ise kazan sıcaklığını arttırdığınızda dönen su sıcaklığı anlamlı bir farka sahip olduğu için kazan minimum güçte ateşlemeye devam edebilmekte ve dur kalka sebep olmamaktadır.

    Pompa değerleri ile hiç oynamadım ama eğer orijinal gelen max değer 50 ise siz zaten P7 yi 65 yaparak o değeri de otomatik olarak yükseltmiş bulunmaktasınız. Ayrıca ne yazık ki kaç olması lazım diye bir şey yok. Her eve göre değişebilir.

    Saygılar...




  • Konuyu sürekli takip ediyorum ustalardan bilmediğimiz şeyler öğreniyoruz kombimizi tanıma fırsatı bulmuş oluyoruz yeni yeni şeyler öğreniyoruz herkese teşekkür ediyorum, ancak kimse yaşadığı il/bölge, evinin durumu doğu güney kuzey oluşu, metrekaresi, kaç metreküp gaz tükettiği ve ne kadar fatura ödediğini hiç kimse yazmıyor, ustalar abiler kardeşler sizlerden ricam bu bilgileri de paylaşırsanız sevinirim.



    Öncelikle kendim bahsedeyim;

    Nevşehirde yaşıyorum, evim mantolamalı 100 metrekare ve tamamen kuzey cephede güneş girmiyor kasım ayında 141 metreküp gaz tüketmişim buna mutfak banyo ve ısınma dahil 222,50 tl faturam gelmiş, 9 metre civarında petek var peteklerin hepsinde termostatik vana mevcut, banyoda petek yok kullanmadığım/az kullandığım iki odanın peteğinin vanası 3'te ayarlı, bu ayarlara ve duruma göre faturam budur, oda termostatı ve dış hava sensörü yok, geçen yıl kombiyi genelde 38 - 39 da yaktım bir kaç kez 40 - 42 civarında yaktım bu sene 40 - 45 aralığında yakmak zorunda kalıyorum benim gibi geçen yıla göre düşük ısıda yakıp ısınan bu sene derecesini artırmak zorunda olan var mı?

    Kombi 1,5 yıllık bu ikinci kışı bakım yaptırmamız gerekir mi, sizler bakım yaptırdınız mı, bakım ücretsiz mi ek ücrete mi tabi? cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar.




  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.