Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok eco Mod açık değil.



    Kazan sıcaklığı ekranda ayarladigim şekilde duruyor.

    Sadece giden su sıcaklığı 30 a düşüyor. Gelen su sicakligida 29-30. Biraz sonra başlıyor çalışmaya 45-50 ye kadar gidiş suyunu ısıtıyor sonra tekrar duruyor.giden su Yavaş yavaş 50-49-48-47 diye düşmeye başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Gardaş eco Mod kapalı bende. Şu An normal modda yapıyor bunu. Eco Mod da 1 gün çalıştırdım sabah üşüyerek uyandım.

    Şu An dediğin gibi ne oluyordur. Ev isindigi ve sıcak olduğu için giden su gelen su sıcaklık farkı az olduğu için sürekli 45 de calistirmayip 30 a düşüyor olabilir. Ama 45 in üstüne 50 lere cikiyor. 50 olunca giden su sıcaklığı 49-48-47 diye 30 a kadar düşüyor. Dediğin gibi belki havalar soğuyunca böyle çalışmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardaş bugün çarşıya gittim. 1k (1000ohm) sensör bulamadım. 10k vardı onuda almadım. Kaç yere sordum yok dediler. Birde senin gönderdiğin sensör fotosunda sensorun ayakları nereye bağlı? Böyle yesilimsi birşey var ucunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HappyCyber H kullanıcısına yanıt






    Cemal gursel caddesinde petrole varmadan arada. Sadece orda var. Kirmizi isaretli yerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kardeşim.

    Kombini tekrar gule güle kullan.

    Babamlarda kullanmaya başladılar gayet memnunlar kombiden.

    En güzel kolayligi yaşlılar icin hemen düğme ile sıcaklığı ayarlayabilmeleri.



    Bu sensör 1 k mi olmak zorunda?

    Babamlarin kombi kapalı panjurlu balkonda.

    Ben bu sensörü kombinin oldugu kapali balkon içine taksam olurmu?

    Sensörü taktıktan sonra ekranda sanal oda sıcaklığını mı görüyoruz.

    Yani istediğimiz zaman hemen oradan müdahale edebiliyormuyuz ?

    Tek başına sensör yeterlimi sence.

    Ot ye gerek varmı?

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DENİZELİ kullanıcısına yanıt
    merhaba gardaşım sağolasın sizde güle güle kullanın.
    evet 1k olmak zorunda. ancak 1 sensör bulmakta zorlanırsanız 2 adet 2 k sensörü birbine paralel bağlayarak 1 k elde edersiniz. %99 doğru sonuç alırsınız.

    sensörü güneş görmeyen, mümkünse kuzey cephe olacak şekilde yerleştirin. panjurdan dolayı sıcaklık farkı olabilir onun için dışarı monte etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

    sanal oda sıcaklığı görülüyor (anlatacam)

    evet müdahale ediyorsunuz

    evet tamamen yeterli

    hayır yok.

    yaklaşık 1 aydır kullanıyorum kombiyi. denemediğim neredeyse hiçbir fonksiyonu ve kullanma şekli kalmadı. son 4 gündür sadece dış hava sensörü ile kullanıyorum. gündüz sıcaklığa bağlı olarak tüketim miktarım 1,72 m3 bile oldu. son 3 gündür adanada dış sıcaklık gündüz 10 le akşam 6 arası 20 derecenin üzerinde. kombi hiç çalışmadı yani bu aralıkta

    dış hava sensörü bağlandıktan sonra U0 değerini 20 yaptım, dış hava sıcaklığı 20 derecenin altına düşünce kombi çalışıyor, üstüne çıkınca duruyor. bir nevi oda termostatı görevi görüyor. dış sıcaklık 20 ve üzeri olunca (bizim ev için geçerli) kombi çalışmadığı halde ev 22-25 arasında. bu havaların iyi olduğu günlerde gereksiz tüketimi engelliyor.

    U1 değerini deneye deneye buldum hamdolsun. adana için en uygun değer 10 ile 14 arası. bu, şu işe yarıyor; odaları, belirlediğiniz sanal oda sıcaklığına ulaştırabilmek için kazanı kaç derece sıcaklıkta çalıştırması gerektiğini hesaplayan algoritmayı belirliyor. soğuk bi kış geçiriyorsanız 14 üzeri değer seçmelisiniz. ki bunu eca scot kullananlarda görebilirsiniz hepsi deneme yanılma ile bulmuşlar değerlerini. bende öyle buldum.

    sanal oda sıcaklığını 25 yaptım, (soğuksa şehriniz 26-27 yapabilirsiniz) sensör takılınca sol ayar düğmesi ile ayarlanıyor (artık kazan değil oda sıcaklığı değeri değişiyor). aslında bu sanal oda sıcaklığı şu; tesisatta dönen su sıcaklığı. kombi, seçtiğiniz ısı eğrisi ve dış sıcaklık sonucunda kazan sıcaklığını belirliyor kombiyi çalıştırıyor o sıcaklığa ulaşınca alevi kesiyor. pompa %50 verimle dönmeye devam ediyor, tesisattaki su sanal oda diye belirlediğiniz değere düşünce tekrar alev alıyor. bu döngü böyle devam ediyor. (bizim evin reeldeki ısısı 22,4 ile 23,6 arasında değişti geceleri ve sabaha karşı olan değer bunlar) zaten gündüz devreye girmiyor mübarek :)

    oda termostatım sadece termometre görevi görüyor artık emin olabilirsiniz. boşuna almışım diyorum. dış hava sensörünü tüm daikin kullanıcılarına şiddetle tavsiye ediyorum. tek yapmanız gereken bir kaç deneme ile istediğiniz ısıya nasıl ulaşacağını test edip sonra keyfinize bakmak. (artık dış sıcaklık düştükçe yada arttıkça kombi kazan sıcaklığını otomatik ayarlıcak)

    bu arada eğer varsa havlupanlarınızı iyice kısın. çünkü o sıcak suyu ortama aktarmadan geri gönderiyor kazana buda kazanın dönen su sıcaklığını etkiliyor yanlış bilgi alışverişi doğuyor.

    hatta peteklerinizi, kombiye en yakın olandan en uzak olana kadar reglaj ayarı yaparsanız (ki ben yaptım) hem daha sağlıklı hesaplamasını sağlarsınız hemde tüm ev eş zamanlı ve eşit ısınır. tüm peteklerim açık ama reglaj ayarlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 13 Aralık 2017; 16:6:47 >




  • bu arada oda termostatı yokken alev kesilse bile pompa dönmeye devam ediyor, bundan doğacak elektrik tüketiminin önüne geçmek için kombiyi eco moda aldım. eco modun normal moddan farkı; (ot bağlı değilse geçerli) nrml.modda kombi alevi kesince pompa dönmeye devam ediyor, eco modda alev kesildikten 10 dk sonra pompa duruyor. yukarıda anlattıklarım eco modda olan kombim için geçerli. hamdolsun zerre kadar sıkıntım kalmadı. çok deneme yaptım kafa ağrıttım ama sonunda huzuru buldum şükür. darısı başınıza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 13 Aralık 2017; 16:10:27 >
  • Eline sağlık kardeş. Çok aydinlatici bilgiler vermişsin. Bizde bu bilgilerle ayarlamalari yaparız inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amin kardeşim inşallah sorunsuz sukıntısız kullanırız.

    Verdiğin aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Sensörü bulabilirsem bağlantı yapamyı düşünüyorum.

    Evde havlupan hariç 9,6 mt DD Plus petek var.
    havlupan 120x50

    Salon kalabalık misafir olunca kullanılıyor.160x60 x 2 petek kapalı.Termostatik vana var
    Çocuk odası Çocuk olunca açılıyor 120*60 Termostatik vana var
    Oturma odası aktif kullanılıyor 180x60 Termostatik vana var
    Mutfak aktif kullanılıyor 110x60 Termostatik vana var
    Koridor aktif kullanılıyor 110x60 tamamaen açık
    Yatak odası yatarken kullanılıyor 120x60 termostatik vana var.
    Havlupan 120x50

    Şöyle bir sıkıntı var.
    Koridor çok ısınıyor.Bazen havlupanı bile açmaya gerek kalmadan banyoyu bile ılıtıyor.Çünkü çocuk odası ve yatak odası aktif kullanılmadığı için ilk petek bu oluyor.
    Petekte termostatik vana olmadığı için ayarda yapamıyorum.(araştırmalarıma göre en az 1 petek sürekli açık olucakki pompa zorlanmayacak deniliyordu.)
    Termostatik vanamı taktırsam vanasındanmı kıssam kombiye zarar verirmi bilemedim.
    Şimdiden teşekkür ederim




  • DENİZELİ kullanıcısına yanıt
    Termostatik vana da takabilirsin, yarıya kadar da kısabilirsin gardaş. Havlupanın açık olması yeterli, pompanin sıkışmaması icin. Once yariya kadar kis vanasini ve dene, yine cok gelirse t vana tak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim dediklerini yapicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolomar hocam tüm yazdıklarını okudum, hem kendin hem de buradaki insanlar için baya uğraşmışsın allah senden razı olsun...



    Annem de ilk defa dün çalıştırmış kombiyi, akşam 7’den sabah 10’a kadar 40 derece sıcaklıkta toplam 3m3 yakmış.



    Ot yok, termostatik vanalar var ama hepsi açıktı sonuna kadar.



    Annem diyor ki uyurken diğer odaların sıcak olmasına gerek yok, kapatayım petekleri. Sence ne yapsın? Termostatik vananın derecesini 2’ye falan mı getirsin yoksa tamamen kapatsın mı kullanılmayan odalardaki petekleri.



    Bir de salon hiç kullanılmıyor, ne gündüz ne gece. Oranın peteklerini de kapatsak mı tamamen yoksa yine termostatik vana ile mi halletsek?



    Kısacası;



    3 oda 1 salon. Koridor ve havlupan hariç tüm peteklerde termostatik vana var.



    Gece uyuduğumuz oda hariç diğer peteklere nasıl müdahale edelim?



    Hiç kullanılmayan salona nasıl müdahale edelim?



    Akşam 7’den sabah 10’a kadar 3m3 tüketim iyi mi 40 derece sıcaklığa?



    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben kombi nasıl diye foruma girdim kombiden çok hatta%90 oda termostatı takılıyormu takılıyorsa nasıl çalışması modu olmuş..

    arkadaşlar ben bu kombiden düşünüyorum alanlar kullananlar nasıl iyimi kalitelimi ? yardımcı olursanız memnun olurjm.
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun gardasim gule gule kullanin. Kullanilmayan petegi kapatmasini, az kullanilanlari 2 ve 3 un ortasina getirmesini tavsiye edebilirim. Yatak odasi 3 te kalsin surekli oturulan oda ve varsa koridor surekli acik kalsin bence. Eger ev yalitimliysa emin olun koridor ve oturma odasinin isisi genel hatlariyla eve yeter. Son 5 gunluk denemelerimde Yatak odami kapattim kullanilmayan odami kapattim. Yatak odasinin kapisi acik kullanilmayan odanin kapisi kapali. 24 saatlik tuketim ocak dahil 1.7 m3. Ama bende dia hava sensoru var. Sizinkide 2 3 arasi yakar, ev yalitimli ve dediklerimi yaparsaniz.

    7 10 arasi tuketim, kosullariniza bagli. Dis hava sicakligi ne? Ev kac metrekare, yalitimlimi? V.s. ama kombi zaten ne yakarsa gece yakiyor bu hava sartlarinda. 15 saatlik tuketim tum petekler acik, iyi diyebilirim. Dediklerimi yaparsaniz dahada dusecegini soyleyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 15 Aralık 2017; 9:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Hocam ev yalıtımsız, bina çok eski.

    Evde yalıtıma dair tek şey, değiştirdiğimiz pencereler. Çift cam pencere ile değiştirdik...

    Ayrıca tüm peteklerin arkasına izopan koydurdum, duvarı değil evi ısıtsınlar diye :)

    Yalıtımsız bir ev için galiba 15 saatte 3 metreküp iyi gibi...

    O halde seni dinleyip kullanılmayan salondaki petekleri tamamen kapatıyorum. Vanadan kapatacağım değil mi? Termostatik vanada tamamen kapatma seçeneği yok çünkü, en düşük seviye olan yıldıza getirince az da olsa ısıtmaya devam ediyor.


    Gündüz henüz çok soğuk değil zaten, mersin'de ev. O yüzden şimdilik gündüz tamamen kapatılıyor.

    Gündüz yakmaya başladığımızda da az kullanılan odaları 2-3 arasına getireceğim.
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Bende adanada oturuyorum hava sartlarimiz neredeyse ayni. Tuketim iyi. Temistatik olandan degil, petekteki diger vanadan tamamen kapatin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Anladım tamamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerminator -- 15 Aralık 2017; 18:8:2 >
  • Kombi yaşam odasında, bu odada termostatik vana var ve 2 derecede.

    Buna rağmen oda sıcaklığı gayet iyi, sıcacık diyor annem.

    Ya termostatik vana bozuk ya da başka bir şey var anlamadım.

    Koridordaki petek de çok yakın bu yaşam odasına, hemen kapının girişinde. Acaba o peteğin ısısı mı giriyor odaya?
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Yaşam odası derken. Örneğin cephesi, odada fırın var mı yemek pisiyor mu? Buzdolabı televizyon çalışıyor mu? Bunlar hep oda ısısını etkilediği için 2 ye getirdiginiz de oda sıcak olduğu için petek kapatiyordur kendini.





    Termostatik vana açıkta mi? Eğer radyatör sicakligini hissedecek bir ortam varsa onun ısısını oda sıcaklığı gibi zannedip kapaniyordur. En doğrusunu bir termometre ile tespit edebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Hem Oda Termostatı Hem Termostatik Vana mı kullanıyorsunuz?

    Bizim Evde yalıtımsız 120m2 Pencereler ÇiftCam PVC 11mt toplam petek boyu var Oda Termostatı yok Buderus GB062 40C Ayarlıyorum 3 metreküpü 5saat de yakıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.