Şimdi Ara

Yeni Creative Zen Vision M (30 GB) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
5.218
Cevap
0
Favori
275.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi sorumu kendim cevaplıyorum çünkü bugün öğrendim:

    2)Çözümü gökte ararken yerde buldum. Creative Video Converter bütün videolarımın formatını değiştirerek aletime koyabildi.Ayrıca zen vision:m'in bir özelliğini daha da öğrendim.Zen Vision:M dat formatlı dosyaları çalıştırabiliyormuş.Yani convert etmeye gerek yokmuş. Böylece bütün VCD'lerimi koyup izleyebileceğim.İleri zamanlarda biligisayarıma bir DVD writer alıp DVD'lerimi de koymaya çalışıcağım.

    Sana ilk sorumun yanında bir sorum daha var turuncu.Bu türkçe karakterleri çevirmeye yarayan program media explorer'ın neresinde acaba?

    Şimdiden teşekkürler.
  • gecen gun yasadıgın sorunun sebebi pilinin tamamen bosalmıs olması da olabilir. pil bitmisse ve o hal de 2-3 saat sarjsız kalmıssa usb yi bagladıgın zaman once 15 dak. kadar sadece sarj yapar ve bu sure icinde ne baglantı ne de aleti acmak gibi islemleri gerceklestirebilirsin. o sure zarfında usb den bilgi degil sadece elektrik transfer edebilirsin :)

    gelelim diger soruna baglantı kablosunun markası hama, ben cevahir alışveriş merkezindeki ep center dan almıştım. 12 milyon gibi bişeydi sanırım. bildigin 3,5 mm jack ın (kulaklıkların çıkışından) 4pin' li olanı ve 3 de rca fiş(sarı beyaz, kırmızı; stero ses ve video aktarımı için.) bu tarz kablolara dijital kamera için bağlantı kablosu deniliyor. onemli olan jack ın 4 pinli ve markanın kaliteli olması.. gerci sen kabloyu vm' ye bagladıgında jackı dibine kadar degil bir pin dışarda kalacak sekilde baglayacaksın ki görüntü alabilesin. aksi halde stereo ses alıp görüntü alamazsın... ben koçtaş dan da ayni özelliklere sahip ama dandik bir kablo aldım o hiçbir işe yaramadı... ama hama da problem yok gonul rahatlıgıyla alabilirsin. dedigim gibi dikkat etmen gereken nokta jackın son pinini dışarıda bırakıp dibine kadar sokmaman! hama'nın tr temsilcisi aztekteknoloji...

    video converter programı içinse zaten forumu mesgul edip buraya link falan koymayacagim ama sana da mail atmayacagım. neden diyecek olursan buna gerek yok!. yani vcd lerini herhangi bi donusturucuye ihtiyac duymadan vm' e sadece surukle bırak yaparak atabilirsin. video oynattıgını sanan bazı playerlar da oldugu gibi dunyanın tum formatlarını tek bir dosyaya donusturmek zorunda degilsin. vm'e bircok formatı tanıyor, tanımadıklarını da zaten otomatik olarak kendi donusturucusuyle playerin icine donusturerek atıyor... bu işlem esnasında da sana -kayıpsız, iyi ve orta- olmak üzere 3 farklı secenek soruyor.. hangisinde istersen onla donusturebiliyorsun.

    benim tavsiyem once media explorer la vm yi ac ve video klasorune git. ora da filminin ismiyle yeni bir klasor olustur ve vcd nin dat dosyasını surukle bırakla klasorun icine at.. işte bu kadar.

    donusturmen gereken formatlarda ise yine media explorer daki convert video ya da media toolbox daki convert video seceneklerini kullanabilirsin.(ikisi de ayni) bu programlarla quicktime hariç herseyi donusturebilirsin. ayrıca bi tavsiye quicktime kullanıyorsan programı üst sürümlerine update etme. ust surum quicktime programı (ya da update edilmiş bir quicktime diyelim) vision m de senkronizasyon sorunlarına yol acabiliyor(muş)..

    bir de sanırım sen media explorerı kullanmıyorsun, tavsiye ederim kullan... ornegin video dosyalarını aktarırken eger donusturme gerekiyorsa o zaten donusturme isini (senden izin isteyerek) halldeyor.. vm icin 3. part hicbir programa ihtiyacın yok, beraber gelen yazılım herseyi hallediyor...




  • uzuuuuun uzuuuun gec kalmısım :)

    bahsettigin programın yerini su anda hatırlayamıyorum... su an yazdıgım bilgisayarda yazılım yuklu degil ama kendi bilgisayarıma gecince (1-2 gun sürebilir) cevap atarım...
  • aa cavus da olmusum bu arada.. :)

    senelerdir er olarak takılırım donanımhaber e, ualan derdim millete bak ne rutbe yapmış :) genelde okur pek yazmazdım. vision m' i aldım 2 hafta da zart diye cavus odum gordun mu :) kaderde bu da varmış..... :)
  • yav arkadaşlar şu cnm cihaz ne zaman gelcek türkiyeye tam olarak bilen yokmu??

    yoksa paracıklarım iRiver a gidecek.!!!

    bilen varsa lütfen yaziversin ..

    hadi kalın sağlıcakla..
  • 2006 ilk çeyrek diye yeazan tech dergileri var. ..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5809784/tm.htm
    Arkadaşlar sıcak fırsatlara bir başlık açtım. Zen Vision M 30 Gb yi 400$ a getirebilirim isteyenlere
  • bu alet icin konun ilk yazisinda sadece japonya da cikicak demis arkadas....yanlis bir bilgi....duzeltim....dunyanin her yerinde cikicak....

    www.compusa.com
    www.circuitcity.com

    da bakabilirsiniz....ayrica fiyati 400$ diil....329$ dir.....bilginize....
  • Biraz tipsiz geldi bana,benim Zen Touch bundan daha güzel be
  • dogru kullanmayı bilene her mp3 player guzeldir bence...yani dosyalama işinin artist ,album sekmelerini duzenli ayarlayabiliyorsan, taşınması kolay bir harddiskli oynatıcı yeter de artar adama.

    gerisi olayı abarmaktır sadece.. ama arada abartıp şımarıklık yapmak da hiç fena olmuyomuş
  • yahu abartmayın şu ipodun tasarım meselesini.bana çok alelade geliyor.dikdörtgen bişey işte.harddiskli mp3 çalarların yuvarlak olacak hali yok ya.en ergonomik şekil tabii ki dikdörtgen.
    bu arada creative de iriver da havada karada ipodu geçer zaten.ipod sadece isim çılgınlığından ibaret.nokia meselesi gibi.benim iriver h10 onu katlar walla.
    aslında benimkini satıp şu creative ı alabilirim.güzelmiş baya..inceleme için teşekkürler.parmaklarına sağlık.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: barisozer83

    yahu abartmayın şu ipodun tasarım meselesini.bana çok alelade geliyor.dikdörtgen bişey işte.harddiskli mp3 çalarların yuvarlak olacak hali yok ya.en ergonomik şekil tabii ki dikdörtgen.
    bu arada creative de iriver da havada karada ipodu geçer zaten.ipod sadece isim çılgınlığından ibaret.nokia meselesi gibi.benim iriver h10 onu katlar walla.
    aslında benimkini satıp şu creative ı alabilirim.güzelmiş baya..inceleme için teşekkürler.parmaklarına sağlık.




    evet ipod bu piyasanın nokiası,iriver sony ericssonu,creativede samsung'u.....iRiver tasarıma önem vermeyen hep kaliteli olsun diyen.....Creative kaliteli olsun tasarımıda olsun diyen bir firma...iPod'da tasarım ön planda diyip ardından kaliteyi koyan bir firma....Ama nokia ile arasında bir fark var "Nokia piyasanın %32'sine,iPod ise %75'ine hakim..."




  • Çok güzel örneklemişsin
  • ne alaka sony ericsson tasarıma önem vermeyen, Sony Ericsson tasarıma çok önem veriyo...

    ayrıca

    @Utkan S.

    evet, sonradan belirttim tüm dünyada çıkacak diye - ayrıca Creative'in TR sitesinde ZVM var artık ;)
  • barisozer83 ben bir de H 10 almayı dusunuyorum arkadasım icin..vision m onun icin fazla... radyolu ve kaliteli bir mp3 player icin h 10 bicilmis kaftan gibi... iriver zaten vision m cıkmadan oncekifavorimdir.. yalnız son zamanlarda onlarda olayı biraz fashion serisine dokmeye basladılar gibi ( h 10 dan bahsetmiyorum)...

    senden ricam h10 un + ve - yonlerini bana yazman...
    zaman ayırabilirsen eyvallah ayıramazsanda canın sagolsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu

    barisozer83 ben bir de H 10 almayı dusunuyorum arkadasım icin..vision m onun icin fazla... radyolu ve kaliteli bir mp3 player icin h 10 bicilmis kaftan gibi... iriver zaten vision m cıkmadan oncekifavorimdir.. yalnız son zamanlarda onlarda olayı biraz fashion serisine dokmeye basladılar gibi ( h 10 dan bahsetmiyorum)...

    senden ricam h10 un + ve - yonlerini bana yazman...
    zaman ayırabilirsen eyvallah ayıramazsanda canın sagolsun...

    tabii ki kardeş.

    avantajları:
    -ses kalitesi ve özellikle basları muhteşem.bi de sesi baya yüksek..
    -renkli ekran.ekranı da 262 bin renk.
    -kitap okuyabiliyorsun ve son kaldığın yerden devam edebiliyorsun sonradan.
    -radyodan ve mikrofondan mp3 kalitesinde kayıt yapabiliyor
    -boyutu küçük k700i m den bile küçük.ve çok ince.
    -resim gösterebiliyor.
    -türkçe menüsü var ve alarm vs. özelliği var.radyoyla mp3 le uyandırma özelliği var.
    -istediğiiniz bir zamana kuruyorsun o dakda alet açılıp ayarladığın yani istediğin(mesela 25 dk) süre kadar istediğğin radyo kanalından kayıt yapıyor ve sonra da kapanıyor kendiliğinden.
    -firmware güncellebiliyor çok rahat.
    -bataryası çıkabiliyor.
    -hem usbden hem adaptörden şarj edilebiliyor.

    dezavantajları:
    -içini çok doldurunca şarkı değiştirme falan yavaşlıyor biraz.sadece mp3 kısmında yani..
    -radyoda equalizer yok.(ama ses kalitesi çook iyi orda da)
    -bi de bence şarjı az gidiyor.10 saat civarı yani.kimine göre normall bir değer ama bence az.
    -ekran çözünürlüğü 128*128.aslında fena değil ama resimler pek belli olmuyor çözünürlük düşük olduğundan.ama zaten alet ufak ekranı daha büyük yapamazlardı pek..

    başka bir sorunun varsa sorabilirsin kardeş..




  • eyvallah ozellikle radyodan zamanlamalı kayıt cok iyimis.. bu ozellik vision m de yok mesela!! en kısa zamanda bir firmware update bekliyorum creative den bu konuda....
    aklıma gelen bisey olursa sorarım tekrar, tabii topigi h 10 alanına cevirmeden ... sagol tekrar....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu

    eyvallah ozellikle radyodan zamanlamalı kayıt cok iyimis.. bu ozellik vision m de yok mesela!! en kısa zamanda bir firmware update bekliyorum creative den bu konuda....
    aklıma gelen bisey olursa sorarım tekrar, tabii topigi h 10 alanına cevirmeden ... sagol tekrar....

    rica ederim.sen de zen var de mi kardeş.satmayı düşünürsen haberim olsun.veya buralara uğrarsan getirebilirmisin bize.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Melik

    ne alaka sony ericsson tasarıma önem vermeyen, Sony Ericsson tasarıma çok önem veriyo...

    ayrıca

    @Utkan S.

    evet, sonradan belirttim tüm dünyada çıkacak diye - ayrıca Creative'in TR sitesinde ZVM var artık ;)



    yapma dostum SE eğer tasarıma önem verseydi şimdi nokia'nın yerinde olurdu...SE tasarıma önem vermiyor...İşte bunlarda kanıtı;

     Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)
     Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)
     Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)
     Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)
     Yeni Creative Zen Vision M (30 GB)


    Çok belirgin bir farklılık varmı tasarımda acaba dostlar....Nokia'nın bir telefonu diğerine benzemiyor...Ama beni SE düşmanı zannetmeyin...Ben SE kullanıcısıyım




  • sony ericsson un su anda nokia nın yerinde olamamasının en onemli nedeni zamanında ericsson un saglamlıgı hep on plana cıkartarak dizaynı arka plana atmasından kaynaklanmakta. kuzey ulke markalarında bu hep boyledir.. kuzey ulkeleri yarattıkları markalarda islevsellik ve sadelikden yola cıkarak saglam esyalar uretmeyi amac edinirler.. ne varki ericsson zamanında bu amacla yola cıkmıs, onceleri basarılı da olmus, fakat yaptıgı dizayn ve reklam kampanyalarıyla gencleri es gecmistir. simdiki birlesmenin de (sony) en buyuk nedeni bence budur.

    diger bir kuzeyli uretici olan nokia en buyuk tuketicisi duruma gelecek olan genc kitle konusunda ericsson dan daha uyanık davranmıs ve hem yaptigi reklamlar hem de daha iyi dizaynlarla rakibini geride bırakmıstır...

    ama ericsson sony ile birlestikten sonra durum pek de shady_tr nin dedigi gibi degil.. hele hele "Çok belirgin bir farklılık varmı tasarımda acaba dostlar....Nokia'nın bir telefonu diğerine benzemiyor..." cumlesini okuyunca aklıma direk olarak ipod geldi... hani ipod tasarımda basarılıydı? (ki bence de basarılı) ipod un neredeyse her tasarımı birbirinin aynidir.. shuffle haric. e o da izin verin farklı olsun o kadarcık...
    tasarımda onemli olan her modelin ayrı telden calması degil, modellerde bir tutarlılıgın olmasıdır.... her marka kendi imajını yansıtacak karakteristik bir dizayn pesindedir..

    ustelik fotograflarını gonderdigin telefonların bi cogu doneminin en prestijli odullerini kazanmıs modeller...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 11 Şubat 2006 17:56:05 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.