Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
476.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cosa 4 sorunlu çıktığı için güncelleme almama durumu ve pili 1 sene değil 2 hafta dayanmadığı garantiye yolladım, sonrasında Cosa 3 tekrar devreye aldım 0'dan kurarak ve düne kadar klima dahil hiçbir sıkıntı yaşamadığım cihaz bugün klimayı yönetemez oldu..



    Klimam airfel ltxn35 yani midea yapımı.. Kumanda olarak Midea seçiliyor ve sorunsuz kullanabiliyordum, bugün çalışmama durumu menüde airfel'i seçtim ne 9 airfel kumandası ( bizzat kumandayı yolladığım da oldu) nede 5 midea kumanda seti klimamı an itibari ile yönetemiyor.. Çalışan bir sistem neden ve nasıl çalışmaz hale gelir anlamış değilim Saygılar müşteri hizmetlerine bağlanmak için beklerken dakikam yetmediği için konuşamadım bile.. Diyecek sözüm yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/cosa-akilli-oda-termostati-klima-kombi-paketi-p-HBV0000017CKM

    Fiyat 339 TL sizce alınır mı? Bu cihaz yeni nesilmi değil mi?

    Uzun süre In-therm kullandım çok memnundum eski evde bıraktım burada yeni termostat ihtiyaç oldu. Evde klimada olduğu için klimalı versiyonu alayım dedim. Siz ne dersiniz?

    Teşekkürler.
  • tonmaister T kullanıcısına yanıt
    Eski model bu yenisi ekranlı model.cosa müşteri hizmetlerini ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 er yada 10 dk arayla ekran yanip sonmeye basladi.yanliz her ekran acildiginda klima dit diye otuyor.sizde durum nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engindmn E kullanıcısına yanıt
    Ben normalde pille kullanıyorum ama siz ekran ara ara açılıyor deyince fişe bağladım ancak yine de ekranda herhangi bir hareket olmadı sizin termostat kendini 5 10 dakikada bir yeniden başlatıyor olmasın bu sebebten de klima arasındaki bağlantı yenilendigi için ses çıkarıyor olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Hic fikrim yok .yeniden baslattigini nasil anlayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engindmn E kullanıcısına yanıt
    Güzel soru ama benimde hic bir fikrim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engindmn E kullanıcısına yanıt
    Aynen bende de ekran açılıp kapanıyor klima altif değil yinede klimaya kapalı olsa dahi kapa sinyali gönderiyor. Dediğiniz dıt sesi ondan dolayı geliyor bakalım bekliyoruz saçma sapan işlerini deneme yanılma üsülü çalışma yapan firma olunca sonuç böyle oluyor. Kobay biziz nasılsa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir bakmıyordum demin baktım cosa ayarlar menüsünde 1.1.17 yazılım sürümü olmuş. Ne değişmiş bilmiyorum ama sizlerde ara ara yazılım sürüm numarasını yazarsanız güncel takip ederiz. Ben pille kullanmıyorum ekranda kapalı ya pil bitti bitmedi nasıl tespit ederim diye hiçte denemedim pile. Şuan hala ekran açık değil ve neredeyse 2 aydır cihazlar bizde. Yazılımsal sorunsa inşallah çözülür, donanımsal bir sorunsa ve yeni üretimde değişiklik yaparlarsa inşallah bize de haber gelir değişirler. En yakın zamanda sorunların çözülmesini dilerim.

    Yerli üretimde hassas olduğumuz bu günlerde en kısa sürede düzene girmesi temennim..
  • Bugün garantiye yolladığım Cosa 4, geldi ve kurulumu bizaat mh ile yaptık.. Ve imkansızı Cosa başardı, soğutma modunda kullanmama klimamı açmasına, kombi ünitesinde alev işareti yanmamasına rağmen.. Cosa Kombimi çalıştırdı.. Ve turuncu yani jak bölgesinde takılı kaldığı sürece Kombimi çalıştırmaya devam etti...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Benimki hala 1.1.16 da malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iade ettim. Abuk subuk bişey olmuş. 3.jenerasyona devam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende iade edecem bu gidisle.must hiz aradi bugun haftalik saat programi tutmuyordu.guncelleme icin bir yol gosterdi.neyse guncellemeyi yaptim .simdi ise surekli cihaz restart yapiyor kafayi yedi cihaz kisaca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen yeni modeli;nasıl olsa şimdi kullanmayacağım, kışa kadar vaktim var ve araya tatil vs. girince ancak geçen hafta kombiye bağlayabildim.
    Klima olmadığı için kombi ünitesini internete bağladım.
    Önceden eşleştirme yapıldığı için sorunsuzca, aktif hale getirebildim.
    Sonrasında uygulama üzerinden haftalık programlamayı yaptım. Bunu yaparken zorlandım.
    Önce mod ayarları bölümünde hedef sıcaklık alanında derece ayarlanmadı, sonrasında başka bir alandan dereceyle oynadıktan sonra mod ayarları alanında dereceleri istediğim gibi ayarlayabildim.
    Raporlamada grafik olmaması bence de eksiklik olmuş.
    @GokhanTR hocam Cosa cihaz ayarları -> Yazılım sürümü benim cihazda halen 1.1.11 olarak gözüküyor.
    Gücellemeleri otomatik olarak almıyor muydu? Bir haftadır aktif halde oysa!
    Acaba kombi ünitesinden internete bağlananla, klima kullandığı için istasyon ünitesinden internete bağlı olanlarla yazılım sürüm farkı mı oluyor?
    Yaşanan sıkıntıları görünce korkmadım değil, umarım kışın da benzer sorunlar yaşamayız.




  • giovanni G kullanıcısına yanıt
    Benim cosada kombi ünitesi ile internete bağlı 1.1.16 güncellemesini kendisi almış ama 1.1.17 guncellemesini henüz almadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler
    Demek ki komb ya da istasyon ünitesiyle, internete bağlanmakla alakalı bir durum değil.
    Bekleyeceğim bakalım artık ne zaman güncelleme alacak.
  • müşteri hizmetleri ile görüştüm güncelleme alabilmesi için usb kablosunu çıkarıp pilden çalıştırılması gerekmekte denildi uygulayacağım bakalım. Ama halen ekranın açık kalabilmesi ile ilgili işlem yapılmamış sorduğumda üzerinde çalışılıyor denildi.
  • giovanni G kullanıcısına yanıt
    Hocam dün akşam sıfırladım ve yeni kurulum yaptım. Odada ki istasyonda 17 yazılım vardı. Kombi ünitesinden yeni kurulum yaptım 11 olarak gözüktü. Sabah uyandığımda baktım 17 olarak güncellemiş. Şuan bende ki her iki ünite de 17 numaralı versiyon. Bu demek oluyor ki wifi ye bağlı olan ünite kendini güncellerken diğeri eski yazılımda kalıyor. Odada ki istasyon wifi deyse güncellemeleri alır, diğeri yani kombi ünitesi eski sürümde kalsa bile sadece kombi aç kapat yapacağı için sürüm farkı olmaz. Ama tam tersi durum varsa yani kombi ünitesi bağlıyken güncellemeleri alır da odada ki güncellemezse yazılım güncellemeleri değişiklikler fiyasko olur. Asıl yazılım odadaki üniteye gerekir. Şuan ben bunu gördüm inşallah yanılırım, bir yazılım çıktığında her iki ünitede birbirine gönderir günceller. Diğer türlü son kullanıcı uğraşamaz her güncellemede sil yeni kur önce oda sonra kombi ünitesi vs..

    Birde güncelleme anına hiç şahit olamadım kurulum sonrası biraz bekledim takip ettim göremedim. Bir süre sonra kendi güncelliyor ama ne kadar süre bilemiyorum.




  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar;
    Bendeki cihaz 1.1.16'ydı kombi ünitesi ise 1.1.11 di güncelleme almamış müşteri hizmetlerini aradım bana uygulamam gereken prosedürü mail olarak atacaklarını söylediler mail geldi tamamen fiyasko pil ile çalıştırın deniliyor oysa ki pilde wifi devre dışı kalıyor nasıl günceleyecek cihaz ayrıca reset atın cihaza deniliyor reset atınca eşleşemeyeceğinden wifi ile yine aynı soru nasıl güncelleme alacak hadi dedim belki kombi ünitesi güncelleme alır diyerek kombi ünitesini wifi ile internete bağladım dün gece sabaha kadar durdu sabah baktım yine aynı sürüm 1.1.11. Tamamen saçmalamışlar mail i aynen aşağıya yazıyorum benmi anlamadım yapamıyorum acaba bikere pil ile çalışırsa wifi devre dışı kalıyor ve nete çıkamıyor reset atın diyorlar cihaza reset atınca tekrar kuramıyorsunuz pilde. Mail aşağıda incelermisiniz yanlışlık varmı acaba?

    Uygulanması gereken adımlar:

    1. Cosa Akıllı Oda Termostatı’nızdan USB’den çıkartıp, pil ile çalıştırmanızı rica edeceğiz.
    Cosa Akıllı Oda Termostatının ekranı açıkken üst düğmeye basarak ayarlara girip, sağ ve sol dokunmatik tuşlarla reset işaretine gelip (yuvarlak kenarlarından oklar çıkan işaret ) üst düğmeye basmanızı ve, Cosa Kombi Ünitesinde ise, ünitenin arkasına bakarken soldaki butona uzun süre basarak fabrika ayarlarına almanızı istiyoruz.

    2. Her iki cihaza eşleşme işlemi sağlamanız gerekecektir ;
    Bunu yapabilmek için Cosa Kombi Ünitesinin üzerindeki zincir işaretli ledin sürekli ve sabit yanıyor olduğunu kontrol edebilirsiniz.
    Eşleştirmeyi tamamlamak için Cosa Akıllı Oda Termostatının ekranı açıkken üst düğmeye basarak ayarlara girip, sağ ve sol dokunmatik tuşlarla zincir işaretine gelip, üst düğmeye basmalı,
    Cosa Kombi Ünitesinde ise, ünitenin arkasına bakarken sağdaki butona basarak eşleştirme moduna getirmeniz yeterli. Böylece kısa bir süre sonra iki cihaz eşleşecektir.


    Yaklaşık 2-3 saat içerisinde cihazlarınız yeni yazılım güncellemesini alacaktır. Bunu teyid etmek için uygulamanızın ayarlar bölümünden Cosa Cihaz Ayarlarına girerek yazılım sürümünün 1.1.16 yerine 1.1.17 olarak güncellendiğini görmeniz yeterli olacaktır.




  • nami.sahin N kullanıcısına yanıt
    Sayın @nami.sahin sizin yazdığınız mesaja istinaden, dün akşam istasyon ünitesinin usb bağlantısını çıkarıp, üniteye pil taktım. Gece bu şekilde kaldı. Sabah baktığımda; 1.1.11 olan sürümün 1.1.17 olarak güncellendiğini gördüm. Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.