Şimdi Ara

Yeni Corsa Şikayetler (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • millete para var bayilerde bakıyor herkez istenen parayı çıkıyor şilşiriyolar fiyatı. araba birkaç ay satmasın görün o zaman nasıls iniyo fiyatlar. honda jazz 26.000ytl nissan note full 28.000 colt 25.500 düştü bu markaların hem donanımı corsadan daha iyi hem fiyatı. opelle vw çok kazık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asenturk44


    quote:

    Orjinalden alıntı: nouma35

    sen arkadaşlara bakma o fiyata kaliteli dizel araba yok piyasada!!Dizel 307,astra fiyatları uçmuş durumda!Fiyat çok iyiymiş benden 1.000 ytl daha ucuz fiyat vermişler sana hangi şehir hangi bayiden aldığını öğrenebilirmiyim?Tekrar hayırlı olsun..Kazasız belasız..
    Orjinalinden alıntı: burebista
    kardeş hayırlı olsun sen nereden aldın c'mon u

    Arkadaşlar C'monu Ordu Ateş Otomotivden aldım.Ama bir tanıdık vasıtasıyla o indirim yapıldı. Bana 31 000 YTL fiyat vermişlerdi ilk başta.Teşekkür edirim.

    Arabayı aldığım gün 400 km , ikinci gün ise 500 km yaptım. Şehirler arası yolda 125 Ykrş. yaktı. Kullanım olarak 100 km/h yi geçmemeye dikkat ettim. 2 günde aracım 1200 km oldu.

    Şikayet vs. konularına gelince;
    Araçtan şikayetlerim:
    1. Bagajdaki çift kat olayı biraz bagajı daraltmış ve kullanılırlığını azaltmış.Ama bunun giderilmesi mümkün orta kat çıkıyor.Gerektiğinde çıkarılabilir.
    2. Torpido gözü çok küçük. CD çantamı bile doğru dürüst sığdıramadım.
    3. Rampalarda (gerçi yaşadığım yerin rampaları %70 eğimli) gazı 3000-3500 devire getirip 1. vitesten 2. vitese geçtiğimde devir saati 1500 ün altında kalıyor buda gaz yememesine neden oluyor ve çekişten düşüyor.Tekrar 1. vitese geçiyorsun haliyle. Ama rapma azaldığında araba hemen kendini toparlıyor.
    4. Yan kolonlara alışmak lazım. Görüşü biraz kısıtlıyor.
    Araçtan memnuniyetlerim:
    1. Rodajını tamamlamamasına rağmen 120-125 Ykrş. (Şehirler arası) yakması beni gayet sevindirdi.Henüz şehir içi ne yaktığını denemedim ancak 150-160 Ykrş. olacağını tahmin ediyorum.
    2. Gayet seri bir araç.Aradığım performanslar ölçüsünde tabi.Kişiye göre değişebilir bu.
    3. İçeriye ne motor sesi ne de yol sesi alıyor.
    4.Şimdilik bazı arkadaşların bahsettiği kapı gıcırdaması sesi bende olmadı. olacak gibi de görünmüyor.
    5.Ses düzeni gayet iyi**** çaları kullanışlı. Direksiyondan kumandası ise ayrı bir zevk.
    6. İçteki Kapı kolluklarınında sanırım piyano rengi dedikleri parlak bir siyah metal veya plastik kullanmışlar.Çok güzel görünüyor.
    7. Jantların alaşım 15" olması ve lastiklerin geniş olması arabanın virazjlarda güven vermesini ve savrulmamasını sağlıyor. Yol tutuşu gayet iyi.
    8. Sınıfına göre içindeki oturma rahatlığı gayet iyi.Arkada oturan arkadaşlarım gayet memnun olduklarını söylediler.

    Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Kısaca araçtan gayet memnunum ve tavsiye ederim.



    Opel, araçları rödajı yapılmış olarak gönderiyor.Aracı aldığım bayi söylemişti.Bilgilerinize




  • opelde araçları teslim ederken söylüyolar ztn arabanın motoru açıktır istediğiniz gibi kullanabilirsiniz diye ama ben pek takmadım açıkçası nolur nolmaz. . .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burebista


    quote:

    Orjinalden alıntı: akchine


    Arkadaslar merhaba,
    Bende yeni corsa almayı dusunuyorum. Yalnız gercekten bu model için fazla fiyat istendiğinin farkındayım.Dun itibariyle fiyat arastırmalarına basladım. İstanbulda bir bayiiden 1.3 cdti njoy 90 beygir spor paket+metalik renk+esp+gorus paketi olarak 32300 fiyat aldım. Sizce nasıldır arkadaslar fiyat. Bu arada baya bir talip var gibi gorunuyor bu modele. Arastımalarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum....



    aldığın fiyat çok iyi bu fiyatı hangi bayiden aldın öğrenebilirmiyim


    ayrıca bu fiyat çok iyi ben astra almadan önce corsa düşünüyodum bana werilen fiyat 1.3 cdti 75 bg njoy+spor paket+met.renk 32.300 dü senin aldığın fiyat bnce çok çok iyi




  • tamam fiyat yüksek ama corsa japonlardan daha kaliteli ve "dizel"...Gerçi bu memlekette büyük esnaftan korkacaksın arkadaş hepsi tok satıcı!!arabayı ne şartlarda alıyosun düşünmez kimse..

     Yeni Corsa Şikayetler
  • Arkadaslar kusura bakmayın, aldıgım fiyatı yazarken hata yapmısım 32300 ytl degil---dogrusu 33200 olacak. Yanlıs bilgi vermeyeyim. Bie tanıdıgım sayesinde bu fiyatı aldım. Aldıgım yer İstanbul Opel Gerçek. Saygılar......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leothesaint

    millete para var bayilerde bakıyor herkez istenen parayı çıkıyor şilşiriyolar fiyatı. araba birkaç ay satmasın görün o zaman nasıls iniyo fiyatlar. honda jazz 26.000ytl nissan note full 28.000 colt 25.500 düştü bu markaların hem donanımı corsadan daha iyi hem fiyatı. opelle vw çok kazık


    ya arkadaşım git o zaman jazz,note,colt al millet beğenmiş almış araba işi zevk işi benim colt içime sinmiyorsa değil 25 milyar 15 bile vermem birde olaya bu açıdan bak. birde saydığın o arabalar opel kadar sağlammı corsa 5 yıldız aldı hatırlatırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: solid7

    opelde araçları teslim ederken söylüyolar ztn arabanın motoru açıktır istediğiniz gibi kullanabilirsiniz diye ama ben pek takmadım açıkçası nolur nolmaz. . .

    Aynen sana katılıyorum arkadaşım.O kadar para verip te işi riske atmak istemem doğrusu.
  • Bizim de enjoy 1.4 , tam otamatik vites ama yokuslarda kayma yapıyor, serviste normal dediler ama benim hiç kafama yatmadı...
  • 2 Hafta önce eşime yeni corsa (cdti 90 Hp) aldım İzmirden. Enjoy+sporpaket+cruise control+boya,motor,döşemekoruma+camfilmi+güvenlikfilmi. 32,750 verdim hepsine. Bana göre aracın en büyük handikapı görüş açıları,zaten en son Auto Show sayısında bunu detaylıca görebilirsiniz.Torpido biraz küçük ama kapı içlerindeki 1,5 cep ve yolcu koltuğu altındaki raf telafi ediyor.

    -Park sensörü sadece arka tampolara takıldığı için faydası düşük (problem ön görüşte daha çok) bayiden
    başka birşey koparın bence.

    -Direksiyon hissi,yol tutuş,kullanılan malzemeler çok iyi.Bazı markaların kompakt sınıfta kullanmadığı
    malzemeler sizin arabanızda standart.

    -Müzik sistemi gayet iyi ama bana koltuk kumaşları vasat geldi (tekstilciyim belki ondan):))

    -Almadan önce cdti 75 bg test etmiştim.Peformans yeterliydi ama dönüşlerde ve klasik şehir içi trafiğinde ''yarım debriyaj '' yaptığında biraz yığılma yaptı.Performansa çok merakınız yoksa bile akıcı bir sürüş için 90 Hp'lik alın derim.Tüketimde de fark etmiyor.

    -Performans konusunda hassas olan arkadaşlar mutlaka (şartlarını çok zorlamıyorsa) 1500-2000 ytl fazla verip bu versiyonu alsın. 6. vites sayesinde otoban uzun yol gürültüsü düşüyor ve 90 hp + 200nm tork keyifli sürüş yaşatıyor.Torkta,hpde % 20 daha fazla .Hem keyifle kullanıcaksın hem de satarken az da olsa tahsil ediceksin hem de 2. el de tercih sebebi olacak. Hepinize iyi günler!!!




  • Arkadaslar bi sorum olacak yeni corsası olanlara.Bizim araç enjoy, göstergedeki araç bilgisayarı yokmu ben mi yapamıyorum yani anlık tüketimi falan göstermiyomu?
  • corsam yok ama yol bilgisayarı cosmoda var sadece
  • Bizdekide enjoy. Bu donanım seviyesine koymıyorlar bilgisayarı...
    quote:

    Orjinalden alıntı: The Hasan

    Arkadaslar bi sorum olacak yeni corsası olanlara.Bizim araç enjoy, göstergedeki araç bilgisayarı yokmu ben mi yapamıyorum yani anlık tüketimi falan göstermiyomu?
  • yol bilgisayarı için cosmoda da ayrı para ödüyorsun 1,200 lira falan..bize 37,700 den 36,500 e cektiler fıyatı ama yine de cok para..karar veremedık daha..
  • yaa çok deli para bunlar 36 37 mini sınıf bir araç için toyot auiris 35 e satılıyor ben de beyendim bu aracı ama fiyatı çok şişirmişler

    bir soru sorayım size içeriye yol sesi yuksek süratlerde rüzgar sesi,motor sesi geliyor mu bir de yoldaki kavisleri içerde çok fazla hissettiriyor mu
  • Bende 1.2 Easytronic var. 1000 km'ye gelmek üzereyim. İlk 530km'de 40 litre yaktı. 100 km'de 7.5 lt filan yapıyor ama genelde şehir içi kullandım zaten.

    Easytonic almadan önce şüphelerim vardı, özellikle yokuşta kayma olayını çok araştırmıştım. Alışması çok kolay oldu, bir kere yokuş çok dik değilse zaten fazla kaymıyor. Eğer çok dikse de sağ ve sol ayağımı frene birlikte koyuyorum, sağla hafif gaz verir vermez sol ayağımı frenden çekiyorum, bu şekilde hiç kaydırmıyor, her halükarda düz vitesten iyidir. Şanzımanın yazılımı ekonomi için genelde arabayı 2000 devir civarında tutmaya çalışıyor, vites değişimlerini hep buna göre yapıyor. Yalnız bu olayı yokuşlarda da yapmaya kalkınca şehir dışındaki uzun yokuşlarda bazen sorun oluyor. Mesela Şile yolundaki bazı yokuşlarda araba ısrarla 4.ncü viteste kaldığı için kamyonlar bile beni solluyordu. Bu durumda ya gazı dibine kadar kökleyip kickdown'a zorlamak ya da manuel moda geçirip 3'e atmak çözüm oluyor. Vites geçişleri biraz sarsıntılı olabiliyor ama benim için çok sorun değil alıştım. Bu sarsıntının en çok hissedildiği durum şu: Araba hafif hareketlenince vites 2'ye geçiyor, tam bu sırada yavaşlarsanız sanki hemen 1'e dönmeye çalışıyor. Bu 1-2-1 olayı hissedilir bir sarsıntı yapıyor. Ayrıca 2 kere başıma garip bir olay geldi, köy yolunda çok dik ve uzun bir düzlüğü çıkarken vites 1'de takılı kaldı. Yokuş bittikten sonra bile değişim yapmamaya başladı. Arabayı tamamen yavaşlattıktan sonra tekrar harekete geçtim düzeldi. İkinci kez başıma geldiğinde de bu sefer otomatikten manuele geçtim sonra tekrar manuele aldım, yine düzeldi.

    Eğer spor modda kullanırsanız ya da normal modda kickdown'la kullanırsanız 1.2 motorun performansı fena değil. Hatta kasa ağırlığını düşünürsek başarılı bile sayılabilir.

    Görüş açıları tam bir felaket, 1 ay oldu hala alışamadım. Özellikle sola dönüşlerde yola aniden bir yaya filan atlasa yandınız. Görme şansınız kesinlikle yok. Ya vücüdunuzu garip şekillerde oynatıp değişik açılardan bakıcaksınız, ya da viraja girmeden önce bir bakıp virajı dönerken durumun değişmemesi için dua edeceksiniz. Ön motor kaputu kesinlikle görülmüyor, arka cam da çok yüksek olduğu park ederken sorun oluyor. Şüphesiz bunlara bir süre sonra alışılır da, acaba bir kaza yaptıktan sonra mı alışılır yoksa yapmadan mı alışılır, kafamdaki soru bu.

    İşçilik, iç mekan kalitesi süper. Araba almadan önce araştırma yaparken önce Corsa'ya sonra Grande Punto'ya bakmıştım. İçine oturduğum anda Grande Punto benim için bitti. Arada dağlar kadar fark var.

    Yol tutuş mükemmel, motor sesi hiç yok denecek kadar az. Yalnız direksiyon yüksek hızlarda biraz hafif geliyor.

    Estetik olarak araba süper, özellikle önden görünüş. Renk olayı zevk meselesidir tabii ama bence bu arabaya giden renk şimşek grisidir.

    Aslında yukarıda bazı şikayetler yazdım ama genel olarak arabadan çok memnunum. Sonuçta bir süre sonra arabayı ve sorunlarını tanıyınca uygun şekilde kullanmayı öğreniyorsunuz. Bence bu sınıfta alınacak arabalar Corsa ya da Jazz'dır. Jazz kambur gibi göründüğü ve çok talep gördüğünden olsa gerek tok Honda bayileri indirim yapmadığından Corsa aldım. Şu an için memnunum.




  • Arkadaslar benim sorum yanlış anlaşıldı galiba,ben yol bilgisayarını sormadım hani göstergede kaç km yaptığınızı gösteren alan varya orda anlık tüketim,menzil falan gösteriliyomuş enjoyda budamı yok?
  • zaten yol bilgisayarı denen şey onu gösteriyor.dolayısıyla oda yok...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Hasan

    Arkadaslar benim sorum yanlış anlaşıldı galiba,ben yol bilgisayarını sormadım hani göstergede kaç km yaptığınızı gösteren alan varya orda anlık tüketim,menzil falan gösteriliyomuş enjoyda budamı yok?


    bahsettiğin şey yol bilgisayarı zaten

    bazı araçlarda hız göstergesinin yanında olur, ama opellerde yolbilgisayarı olursa tarih-saat yazan ekranın olduğu yerde oluyo..
    ve yeni corsa'da sadece cosmo versiyonunda opsiyonel olarak sunuluyo..

    sanırım makyajla bunu düzeltirler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Hasan

    Arkadaslar benim sorum yanlış anlaşıldı galiba,ben yol bilgisayarını sormadım hani göstergede kaç km yaptığınızı gösteren alan varya orda anlık tüketim,menzil falan gösteriliyomuş enjoyda budamı yok?

    yok arkadaşım.Aracım dizel.Valla petrolofisinin yolunu unuttum.Ne yapacağım içindeki yakıtla kaç km gideceğimi, vs. yol bilgisayarı bilgilerini.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.