Bildirim
yeni corolla emniyet kemeri kapatma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil
2 Mobil
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: ddemirr
Arkadaşlar Yeni kasa toyota corollam var emniyet kemerinin sesini kapatmanın yolunu biler varmı?
Yardımınızı riza ediyorum.
- yolcu ön koltuğuna oturun (kapılar kapalı emniyet kemerleri boşta)
- kontağı gösterge ışıkları yanıncaya kadar çevirip (teybin açık olma kademesi) getirip 3 sn bekleyin(1001 1002 1003 şeklinde sayabilirsiniz)
- 3 saniye sonra tekrar kontağı kapayın
-tekrar kontagı odo sayacının oldugu 2.kademeye kadar(toplam km nin gözüktüğü yer) açın
- toplam km nin gözüktüğü ODO sayacının ışığı görünür görünmez düğmeye 12 saniye basılı tutun
- 12 sn sonra odo sayacındaki elinizi bırakmadan sürücü emniyet kemerini takın; Ekranda B-on yazısı çıkacak___tekrar basılınca b-off olacak
ve işlem tamam...Her iki taraftada ses yok...
(alıntıdır)
kolay gelsin..._____________________________
-
bi anahtar koysalardı bizim tr de herhalde anahtarı açan kimse olmazdı.quote:
Orijinalden alıntı: O.B.Kquote:
Orjinalden alıntı: ddemirr
Arkadaşlar Yeni kasa toyota corollam var emniyet kemerinin sesini kapatmanın yolunu biler varmı?
Yardımınızı riza ediyorum.
- yolcu ön koltuğuna oturun (kapılar kapalı emniyet kemerleri boşta)
- kontağı gösterge ışıkları yanıncaya kadar çevirip (teybin açık olma kademesi) getirip 3 sn bekleyin(1001 1002 1003 şeklinde sayabilirsiniz)
- 3 saniye sonra tekrar kontağı kapayın
-tekrar kontagı odo sayacının oldugu 2.kademeye kadar(toplam km nin gözüktüğü yer) açın
- toplam km nin gözüktüğü ODO sayacının ışığı görünür görünmez düğmeye 12 saniye basılı tutun
- 12 sn sonra odo sayacındaki elinizi bırakmadan sürücü emniyet kemerini takın; Ekranda B-on yazısı çıkacak___tekrar basılınca b-off olacak
ve işlem tamam...Her iki taraftada ses yok...
(alıntıdır)
kolay gelsin...
Kemeri takın hocam takın can sağlığı bu...._____________________________
-
Sesi kapatmanın en iyi yolu emniyet kemerini takmaktır. Geçen sene geçirdiğim trafik kazadında önemini anladım.quote:
Orijinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V
bi anahtar koysalardı bizim tr de herhalde anahtarı açan kimse olmazdı.
Kemeri takın hocam takın can sağlığı bu....
Alıntıları Göster_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: adu040
Sesi kapatmanın en iyi yolu emniyet kemerini takmaktır. Geçen sene geçirdiğim trafik kazadında önemini anladım.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: adu040
Sesi kapatmanın en iyi yolu emniyet kemerini takmaktır. Geçen sene geçirdiğim trafik kazadında önemini anladım.
tam ben yazıyordum ki... çok doğru._____________________________ -
Malesef bu konuda 3 seçenek var.quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_quote:
tam ben yazıyordum ki... çok doğru.
Alıntıları Göster
1.Ya oto kemerini takacaksın
2.Ya tekerlekli sandalyenin kemerini takacaksın.
3.Yada kefenin kuşağını takacaklar.
Acı ama gerçek malesef bu.
_____________________________ corolla 2008
-
Kesinlikle katılıyorum. Bir resim görmüştüm. (Adamın beyni ön konsoldaydı). Kemere alışınca kullanması çok kolay. Hatta çıkarınca rahatsız bile oluyorsunuz. Kendiniz için takmasanız bile sizi sevenler için takın.quote:
Orijinalden alıntı: simo71
Malesef bu konuda 3 seçenek var.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: simo71
peki bu yariste de geçerlimi? yada yariste nasıl yapılacağını bilen varmı? aslında haklısınız kemeri takmak lazım ama aracı şehiriçinde çok kısa mesafelerde kullandığımız için takmak zor gelio. ayrıca iki kemeri de istediği için tek başıma biniorm genelde. ben taksamda yan taraftaki de takmak zorunda. kemeri de arkadan geçirmek saçma gelio bana...quote:
Orijinalden alıntı: Sulphur
Kesinlikle katılıyorum. Bir resim görmüştüm. (Adamın beyni ön konsoldaydı). Kemere alışınca kullanması çok kolay. Hatta çıkarınca rahatsız bile oluyorsunuz. Kendiniz için takmasanız bile sizi sevenler için takın.
quote:
Alıntıları Göster_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sulphur
Kesinlikle katılıyorum. Bir resim görmüştüm. (Adamın beyni ön konsoldaydı). Kemere alışınca kullanması çok kolay. Hatta çıkarınca rahatsız bile oluyorsunuz. Kendiniz için takmasanız bile sizi sevenler için takın.
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Sulphur
Kemere alışınca kullanması çok kolay.
Aynen öyle.
Ben alıştım şimdi takmayınca kendimi çıplak hissediyırum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adu040 -- 10 Şubat 2008; 1:49:19 >_____________________________
-
+1000000000000000000000quote:
Orijinalden alıntı: adu040
Alıntıları Göster
quote:
_____________________________ No Comment... -
bir önceki kasalarda yukarıdaki yöntemle ses kesilebiliyordu ama yeni kasaların gösterge tabloları çok farklı olduğundan denemek gerekir..quote:
Orijinalden alıntı: frozenrealm
+1000000000000000000000
quote:
Alıntıları Göster_____________________________ Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın... -
veya benim gibi kısa mesafeye giderkenquote:
Orijinalden alıntı: türbülans
bir önceki kasalarda yukarıdaki yöntemle ses kesilebiliyordu ama yeni kasaların gösterge tabloları çok farklı olduğundan denemek gerekir..
Alıntıları Göster
"afkur! boşuna, takmayacağım" diyeceksin.

Ama sen her ne olursa olsun emniyet kemerini tak.
Zira emniyet kemeri sesini kesmeye çalışırken;
Tüm hava yastıklarını iptal edebileceğinizi biliyor musunuz??

veya benim gibi kısa mesafeye giderken

Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: fafulis

bahsedilen olay sesli ikazın kapatılmasından ibaret..srs sistemi iptal olmuyor..o model corollaların gösterge tablolarında kemer uyarısı ve hava yastıklarıyla ilgili iki lamba vardır..bu şekilde sinyal iptal edilmiş araçlarda motor çalıştıktan sonra airbag ışığı söner ve kemer uyarı ışığı gösterge tablosunda yanıp sönmeye devam eder..eğer ön yolcu koltuğuna kemerini bağlamadan birini oturtursanız ön konsoldaki "airbag off" lambası da yanıp sönmeye başlar..bu olay airbaglerin iptal olduğu anlamına gelmez...o gözterge aynı zamanda emniyet kemeri yolcu uyarı göstergesidir...airbagler ve srs sistemi hala devrededir ve kusursuz olarak çalışmaktadır...
fakat bir kaza anında kemer takılı olmadığından ve kemer ön gerdirme sistemi çalışmayacağından buna bağlı olarak srs sistemi devreye girmez ve havayastıkları açılmayabilir..yani burada hava yastıkları sistem gereği kemer takılmadığından açılmayabilir..sonuç olarak sesi iptal etmek kemer takılmaması gerektiği anlamına gelmemelidir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 21 Şubat 2008; 0:18:05 >_____________________________ Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...
-
eniştemin meganda yaptığını anlatayım sizequote:
Orijinalden alıntı: türbülansquote:
Orjinalden alıntı: fafulis

bahsedilen olay sesli ikazın kapatılmasından ibaret..srs sistemi iptal olmuyor..o model corollaların gösterge tablolarında kemer uyarısı ve hava yastıklarıyla ilgili iki lamba vardır..bu şekilde sinyal iptal edilmiş araçlarda motor çalıştıktan sonra airbag ışığı söner ve kemer uyarı ışığı gösterge tablosunda yanıp sönmeye devam eder..eğer ön yolcu koltuğuna kemerini bağlamadan birini oturtursanız ön konsoldaki "airbag off" lambası da yanıp sönmeye başlar..bu olay airbaglerin iptal olduğu anlamına gelmez...o gözterge aynı zamanda emniyet kemeri yolcu uyarı göstergesidir...airbagler ve srs sistemi hala devrededir ve kusursuz olarak çalışmaktadır...
fakat bir kaza anında kemer takılı olmadığından ve kemer ön gerdirme sistemi çalışmayacağından buna bağlı olarak srs sistemi devreye girmez ve havayastıkları açılmayabilir..yani burada hava yastıkları sistem gereği kemer takılmadığından açılmayabilir..sonuç olarak sesi iptal etmek kemer takılmaması gerektiği anlamına gelmemelidir..
Alıntıları Göster
1-sanayiye gidilir
2-hurda bir aracın emniyet kemerinin metal başlığı kesilir
3-emniyet kemerine takılır bu kadar
ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım
-
quote:
Orijinalden alıntı: yuci
eniştemin meganda yaptığını anlatayım size
1-sanayiye gidilir
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: yuci
1-sanayiye gidilir
Bende gittigidiyordan aldım kemer tokası, en iyi çözüm bence kısa mesafeler için._____________________________
-
O kadar alışkanlık olmuş ki artık taksiye binince bile elim kemere gidiyor...quote:
Orijinalden alıntı: selo078quote:
Orjinalden alıntı: yuci
1-sanayiye gidilir
Bende gittigidiyordan aldım kemer tokası, en iyi çözüm bence kısa mesafeler için.
Alıntıları Göster
Yapmayın etmeyin arkadaşlar kazanın uzun kısa yolu olmaz, takın kemerinizi.._____________________________
-
ben takarım her zaman yol buquote:
Orijinalden alıntı: _crash_
O kadar alışkanlık olmuş ki artık taksiye binince bile elim kemere gidiyor...
Yapmayın etmeyin arkadaşlar kazanın uzun kısa yolu olmaz, takın kemerinizi..
Alıntıları Göster -
acaba bu yöntem avensis içinde geçerli mi??? 2006 model avensisquote:
Orijinalden alıntı: yuci
ben takarım her zaman yol bu
arkadaşlar her arac icin tek yöntem emniyet kemerin üzerindeki sizri demir varya bir servise gidin eski kazalı sizin araclardan olan varsa onların o sivri demiri dedimi alın ve sizin emniyet kemer kilitine takın ve sıkın tınız gitsin tamirci06 byquote:
Orijinalden alıntı: Fevkalbeser12
acaba bu yöntem avensis içinde geçerli mi??? 2006 model avensis
hakikaten insan alışınca takmadığı zaman rahatsız oluyor, güven hissini kaybediyor ayrıca takması çıkarması 2 sn, bunun için üşenmemek lazım. unutmayın üşenenin oğlu gızı olmazmış :)quote:
Orijinalden alıntı: tamirci06
arkadaşlar her arac icin tek yöntem emniyet kemerin üzerindeki sizri demir varya bir servise gidin eski kazalı sizin araclardan olan varsa onların o sivri demiri dedimi alın ve sizin emniyet kemer kilitine takın ve sıkın tınız gitsin tamirci06 by
Alıntıları Göster_____________________________ 2016 308 C.E. Plus ve Whistle miwok 1162D (2015 Golf 1.4 Tsi 125Ps (SOLD!)- 2012 Golf 1,6 (Heil Hitler:) SOLD! - 2001 Marea ELX SOLD! - 2000 Honda Civic 1.4 IS SOLD!)
Benzer içerikler
- direksiyon kilitli değil kontak dönmüyor
- seyir halinde elektrik kesmesi
- renault express kaç litre yağ alır
- ppf kaplama zararları
- benzinli araç ilk çalıştırmada tekleme
- volta ev1 a101
- fiido titan elektrikli bisiklet
- bmw mi mercedes mi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı