Şimdi Ara

Yeni Citroen C5 Aircross Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa süre önce e-C3 Aircross'un Uzun Menzil seçeneğini getiren Citroen Türkiye bu kez yeni Citroen C5 Aircross ile karşımızda. Stellantis çatısı altındaki kuzenleri gibi hibrit ve tamamen elektrikli versiyonlarla satılacak olan yeni Citroen C5 Aircross fiyatı lansmana özel 2.200.000 TL'den başlıyor.

Yeni Citroen C5 Aircross fiyat listesi💸(Aralık 2025)
    Versiyon Fiyat
    1.2 Hybrid 145 HP eDCS6 Plus 2.550.000 TL (lansmana özel 2.200.000 TL)
    1.2 Hybrid 145 HP eDCS6 Max 2.700.000 TL
    157 kW elektrikli motor Plus 2.330.000 TL
    157 kW elektrikli motor Max 3.100.000 TL

Yeni Citroen C5 Aircross, özellikleriyle neler sunuyor❓

Yeni Citroen C5 Aircross, markanın en yeni tasarım dilini üzerinde taşıyor. Bu yüzü daha önce yeni C3, güncellenen C4 ve C4 X gibi modellerde görmüştük. Selefine kıyasla daha yüksek aerodinamik verimlilik sunduğu belirtilen gövde tasarımında keskin hatlar dikkat çekerken, çift renkli jantların çapı da 20 inç'e kadar çıkıyor.

Yeni C5 Aircross; 4652 mm uzunluğa ve 2784 mm aks mesafesine sahip. Bu da selefine göre toplam 15 cm uzadığı ve 6 cm daha uzun aks mesafesine sahip olduğu anlamına geliyor. Yerden yüksekliği 200 mm olan yeni modelin büyüyen boyutları sayesinde arka yolcular için bacak ve baş mesafesi de artmış. Bagaj hacmi 651 litre olarak açıklanan modelin bagaj zemininin altında 75 litre, kabin içinde ise 40 litre ekstra saklama alanı sunuluyor.

Yenilenen iç mekan

Yeni C5 Aircross'ta ayrıca 10 inçlik dijital gösterge paneli, şık bir vites seçici, kablosuz şarj ünitesi ve büyük bir head-up display de mevcut. Ekranın arkasında iki bardak tutucu ve ek saklama alanı, kol dayama ve kapı ceplerinde de bolca yer bulunuyor. Genel olarak iç mekân sade, modern ve günlük kullanımı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış.

Citroën, iç mekânda köpüklü kumaşlar kullanarak adeta bir “koza” hissi yaratmayı amaçlamış. Markanın imzası haline gelen “Advanced Comfort” koltuklar artık daha kalın dolguya ve daha iyi vücut desteğine sahip. Ön koltuklar elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı, soğutmalı ve masaj özellikli sunulabiliyor. Arka koltuklar ise ısıtmalı ve yatırılabilir sırtlıklara sahip.

Motor seçenekleri

STLA Medium platformunu kullanan diğer modeller gibi elektrikli Citroen C5 Aircross da Standart Menzil seçeneğiyle satın alınabiliyor. Bu modelde 157 kW (210 hp) güç sunan motora 73 kWsa kapasiteli NMC batarya eşlik ediyor. WLTP'ye göre 502 km'ye kadar sürüş menzili sunan modelde 160 kW'a kadar DC hızlı şarj desteği ile %20-80 arası dolum yarım saatte tamamlanıyor.

Henüz tam elektriğe hazır olmayan müşteriler için Hybrid 145 adı verilen hafif hibrit versiyon sunuluyor. 136 beygirlik 1.2 litre turbo üç silindirli motora sahip bu versiyonda 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana entegre edilen 9 kW'lık bir elektrik motoru ve 0.9 kWsa'lik batarya mevcut.

Donanım seviyeleri

Yeni Citroen C5 Aircross, Plus ve Max adı verilen iki donanım seviyesiyle Türkiye'de satışa sunuluyor. Giriş seviyesinde 19 inç alaşım jantlar, LED ön farlar, 8 yönlü manuel ayarlanabilir sürücü koltuğu, 8 renkli ambiyans aydınlatma, 10 inç dijital gösterge ekranı, 13 inç dikey multimedya ekranı, çift bölgeli otomatik klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön-arka park sensörleri ve 180 derece geri görüş kamerası bulunuyor. Ayrıca elektrikli versiyon için 11 kW yerleşik şarj cihazı ve ısı pompası da standart

Ayrıca Bkz.Çinli lityum üreticileri fiyat artışına gidiyor

Max donanım seviyesi ise bunlara ek olarak Matrix LED farlar, ısıtmalı direksiyon simidi, genişletilmiş head-up display, alüminyum pedallar, ısıtmalı ön cam, 360 derece çevre görüş sistemi ve Hype Blue Premium kumaş & TEP koltuk döşemeleri sunuyor. 8 yönlü elektrikli, ısıtmalı, masaj ve hafıza fonksiyonlu sürücü koltuğu, siyah tavan, panoramik cam tavan, gelişmiş kabin içi hava kalite sistemi ve 20 inç Obsidyen alaşım jantlar (elektrikli) ise opsiyon listesinde.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Yeni Citroen C5 Aircross tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

• Ne çok gömen olmuş aracı.
    Ayni grubun kaç adet aracını sürdüm yillarca bindim. Suanda 2025 grandlanda biniyorum hibrit.
    Her gun ariza yapiyor diyorlar hala tavan boyasi atiyormus yok konforsuzmus.
    Ayiptir ya gerçekten binmeden bilmeden disardan duyma laflarla konusuyorsunuz milletin aklini çeliyorsunuz.

Kimseyi takmadan gittim aldim. Tank gibi araba
    6.0 litre yakiti var
    Sanzuman motor gayet uyumlu guzel keyifli.
    Aldigimda c5 aircross kasasi cikmamisti tercihim grandland olmustu.
    Alan arkadasa hayirli olsun almayan arkadaslara kavrama sorunlu tucson. 3milyona boş paket tiguan veya 10 litre yakan chery leri ile mutluluklar
    Dandiklik ötesi kamyon direksiyon simitli australin fiyatına bak sonra gel. Teneke hayranları olarak başka araç bepenmiyorsunuz bari her çoka maydanoz olmayın. Ayrıca peynir tenekesinin tekerleklisi clionun fiyatlarının yanında bu araç gibi fazlasıyla konforlu ve dolu bir araç için fiyatları gayet iyi

Fiyatına kimse laf söylemesin. Segmentteki rakiplerinin fiyatı belli.

Yine düşük fiyata dolu araç vs insanın aklını çelici fiyattan yapmışlar.

Gelelim bir önceki kasanın 3 yıllık kullanıcısı olarak yorumlara.

1.Youtuber, yorumcu, vlogger, araba dergicisi vs vatandaşların yorumlarına inanıp bir cacık almayın. 3 sene önce yaptıkları muhteşem güzellemelere istinaden 1.6 benzinli olacak şekilde aldım ve yere göğe sığdıramıyorlardı.

Şimdi aynı araca it köpek çekiliyor.

2. Uçan halı hissi veren süspansiyon sistemi tamamen göz boyamadır. Okuyan-gören, tümseklerden çok yumuşak geçiyor, yol bozukluğunu hissettirmiyor falan diye düşünebilir. Sakın kanmayın, düm düz otobanda yayık ayranı gibi sallana sallana gidiyorsunuz. Bütün olayı bu. Süspansiyonu yumuşak diye berbat bir yol tutuşu var. Normalden biraz viraja sert girince, araç tamamen kopacak hissi veriyor. Hanımla sürekli kavga sebebimizdir. Berbat araba kullanıyorsun diyor, halbuki problem aracın güvensiz hissettirmesi. Tabi anlatmak mucize..

3.Araç elektronikleri: berbat kamerasına, kocaman ekranı varmış gibi gösterilen halbuki 3 parmak olan ekranına çok yorum yapmayacağım. Bluetooth bağlantısı problemli bir araç. Aynı anda bir telefonunuz şarjda olsun (kablolu) diğerinden müzik açmaya çalışın. Size hayırlı işler. Yapamazsınız.

Ekran gider, dokunmatik algılamaz, yağmur sensörü kuru havada çalışır bardaktan boşanırcasına yağmurda çalışmayı unutur, kliması berbattır. Ortamı soğutmaz sadece üflediği yeri soğutur vsvsvsvs

4.Servisleri: Almamanız için tek başına bile yeterli olabilecek sebeptir. İlk yıl servisinde, yoğunluktan güncelleme yapamadık dediler, kabul ettim. Yoğunluk var aracı yıkatamadık dediler, kabul ettim. Bunların üstüne ödeme yaparken telefonda verilen fiyattan fazla isteyince olayı kopardım. Genel merkezden 1 adet bakım hediyesi verdiler.

Bir sonraki sene başıma gelecekleri bildiğim için hem genel merkeze hem de bakım yaptıracağım bayiye(izmit) önceden bilgisini vermeme rağmen, ücretsiz bakımı yapmamak için ellerinden geleni yaptılar. Dürüst olmak gerekirse bakım yaptıklarından bile şüpheliyim. Bu arada hala yazılım güncellenmedi.

Bu sene 3. bakıma gideceğim. Her bayiyi aramak zorundayım. Çünkü neredeyse 5.000 tl' ye kadar fark çıkarabiliyorlar. Büyük ihtimal Citroen ile son bakımım olacak.

5. Motor şanzıman: Hep gömmeyelim aracı. 1.6 puretech + eat8 güzel kombinasyon akıcı ve zevkli. Ancak son 4 ayda araç turbo gecikmesi hissediyorum. Neredeyse gaz tepkisi 2sn geç geliyor. Bakımda hiçbir sorunu yok demelerini heyecanla bekliyorum......

Velasıl kelam, aracı kimse zorla satmadı. Aracın olmadığı dönemde, Tuscon almak için bayiye gitmiştim. Müşteri temsilcisinin burnu havada, üstü örtülü elden para istemesi üzerine Hyundai'ye tövbe edip çıkmıştım. Karşıda Citroen'de yolda istediğim pakette araç olunca aldım geçtim.

Fiyatına göre iyi araç. Beklentiniz önemli. Benim beklentilerimi karşılamadı.

Tecrübe oldu. Bir daha Stellantis grubundan araç alacağımı sanmıyorum.

Yeni kasa hayırlı olsun, alan hayrını görür umarım.

• Fiyatlara bak komedi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2.7 milyon😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dandiklik ötesi kamyon direksiyon simitli australin fiyatına bak sonra gel. Teneke hayranları olarak başka araç bepenmiyorsunuz bari her çoka maydanoz olmayın. Ayrıca peynir tenekesinin tekerleklisi clionun fiyatlarının yanında bu araç gibi fazlasıyla konforlu ve dolu bir araç için fiyatları gayet iyi

• Hiç biri fiyatını hak etmiyor. Ama aralarında en iyi byd sealion 7 duruyor. Byd varken citroen tesla zor satar gibi. Tekrar söylüyorum hiç biri fiyatını hak etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 3 Aralık 2025; 22:19:46 >

• gecceanduana kullanıcısına yanıt

Tamam sen bu aracı al bir kaç ay sonra boyasi sökülsün , elektronik arızalar versin , triger kayışı kopsun vs vs . Ama sonra burada ağlamak yok ha :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep benim olsun istemediğim bir araçtı...

• Moueson kullanıcısına yanıt
    2023 modeli var. En ufak bir problem yaşamadım. Hadi şimdi tenekene binmeye devam et 😃

• Hayatımda ilk kez bir Citroen in tasarımını içime sine sine beğenip almak istiyorum. Ama 2 yıl öncesine kadar olan tasarımları. Evet, bu modelin bu çapsız uzay mekiğine benzemeyen tasarımını sevdim ve yeni modelini almak için çabalarken tasarım değişikliğünden dolayı vazgeçtim. Araba uzun yolda keyif işidir hocam. Siz bu arabanın konfor odaklı tasarımına boşa para vereceksiniz çünkü yapay bir orta konsolun altı daki kör noktalardaki bardaklıkların oluşturacağı risk yolda giderken popom ağrımasın diye yaratılan bağımsız süspansiyonu verip sizden canınızı alır mazallah! Hiç mi bu tasarımcıları yönlendiren olmadı arkadaş! Akıl fikir nerede yahu ? Use it this is your brain! Vallahi inat ettim almıycam bu modeli alternatiflerine bakacağım

2024-25 model 1.2 3008 ve Grandland'ların durumu ortada. Forumları bir gez görürsün hangisi teneke hangisi sağlam. Yağı biten mi ararsın,ekranı gidip 5 aydır bekleyen mi, tavanda boyası atan mı ,motordan sürekli takır tukur ses gelen mi.
    En azından aynı fiyat baz model Australde cam tavan dahil.

• ogz45 O kullanıcısına yanıt
    Bende 1.5 var ve gayet iyi durumda. Hiçbir problemim olmadı. Reno çalışanı olarak bana patlak tceleri anlat, sürekli arıza çıkaran şanzımanları anlat desem nesi var dersin. Sence tenekede değil zaten tank ve kusursuz bu peynir tenekeleri

1.5 eski motorda sıkıntı yok zaten onu australlle karşılaştırma 1.5-1.6 kadjarla kıyasla ondada sorun yok. Anlamadığın şuan sorunsuz ve fanatikliği yapılacak araç yok piyasada. Australde sorun yok demiyorum ben sen pejo 1.2 sorunsuz diyebilir misin?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.