Şimdi Ara

yeni citroen c4 vs. yeni megane hatchback

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar bu iki araba arasindan hangisini secerdiniz ? citroen c4 1.6 e-hdi 112 hp mcp confort mu yoksa 1.5 dci extreme donanimli edc megane mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captor34 -- 14 Eylül 2012; 11:48:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben c4 alırdım ama bunu marka fanatiği olarak yazmaktan öteye gidemem çünkü henüz bahsettiğiniz megane ı test etme imkanım olmadı. Tavsiyem iki aracıda inceleyin fiyat alın özelliklerine bakın kısacası hoşunuza gideni alın.
  • Megane 3 için konuşacak olursam, Megane 3'te iç mekan kalitesi artış oldu, bunun yanında çocukluk hastalıkları diyebileceğimiz, hatalı tasarımdan ötürü çıkan yeni araçlarda görülen sıkıntılar giderildi, araç daha iyi bir duruma geldi.

Bir araç için en optimal alım dönemi , MAKYAJ SONRASI dır. En uzun süre binilecek araç makyajlı araçtır. Megane 3 için bu artıların yanında, artık alıştığımız yüzü var, bu da eksi olabilir, trafikte çokça görülmesi.

Bir artısı ise sorunsuz motoru, iyi şanzımanı ki EDC harika bir şanzıman.

Citroene gelirsek, tasarımını çok beğenmesemde, bir çok yeniliği standart sunuyormuş, genel olarak da tasarımı beğeniliyor.Yorgunluk algılayıcı bile varmış sanırım.

Citroen motoru da sorunsuzdur.

Citroen için en büyük negatif şanzıman, tek kavramalı, vites geçişlerini çok hissettiren ve zaman zaman saçmalayan bir şanzıman. (Güç ihtiyacı olan bir yerde vitesi küçültmesi gerekirken büyütmesi sonra tekrar küçültmesi gibi) Bu yüzden aracını satanlar biliyorum. Şanzıman çok arıza çıkartan bir şanzıman değil bunun yanısıra.

Citroen'de ikinci büyük handikap ise 2. elinin düşük olması çünkü pek alıcısı yok. En azından bir VW bir RENO kadar yok.

Bu bilgiler ışığında düşünmenizi tavsiye ederim. Ben bir Megane 3 sahibi olarak gözlemlerimi yazmaya çalıştım. Benim aracım çok güzel bana göre ama ben biraz sıkıldım.

Şimdi otomatik alacak olsam ve daha önce almamış olsam MEGANE 3 alırdım. Ama aynı aracı kullandığım ve artık sıkıldığım için almayı düşünmüyorum.

• İki araç da güzel.

Eğer iniş-çıkışı durk-kalk olayı bol bir güzergahınız var ise Megane EDC çift kavrama olması nedeniyle tek kavramalı C4 MCP'den daha başarılı vites geçişleriyle daha bir tercih edilebilir.

Aracı ağırlıklı olarak uzun yolda kullanacaksanız ya da daha önceden otomatik vitesli araç deneyiminiz yok ise yukarıda yazdığım bilgi gözardı edilebilir.

Normalde Megandaki dDi motor biraz daha az yakıyor ama eğer güzergahınızda uzun yanan trafik ışıkları mevcut ya da dur kalk çok fazla ise C4'deki stop-start teknolojisi ile avantaj C4'e geçer.

Yalıtım her iki araçta da başarılı.

İç mekan genişliği her iki araçta da benzer.

Mümkünse iki araçla da test sürüşü yapıp kendiniz karar verin derim.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • tesekkür ederim cevaplar için.. bu donanımda bi megane sehiriçinde ne kadar yakıyor ? ve ne zaman makyaj gecirecek ?
  • tesekkürler.. arac istanbul da kullanılacak..genelde besiktas mecidiyeköy gibi trafigin yogun oldugu bölgelerde... peki bu 2 arac dısında baska öneriniz var mı ? dizel - otomatik ve bu fiyat seviyelerinde.. 0 olması sart.. hyundai kia olmasın.. babamın önyargısı var (:
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.