Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (726. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.524
Cevap
358
Favori
921.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

beni kullan diye zorlamış hocam araç  

ne aldınız?

neden sattınız?

Bu uyarıyı verdiğinde direksiyonu bir sağ sol yapınca uyarı kesiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aslında her şeyden memnunduk. Bir nedeni yok aslında eşimin araba değiştiresi geldi. Mini countryman elektrik aldık sıfır km.

Neler yapmadım ki...

Hayırlısı olsun

Kazasız belasız

Teşekkür ederim

Ah hocam :D, fiyat güzel gibi ama İzmir'de üzecekler kesin beni :D

Yağ seviyesi değil mi hocam o, bir de ben bu basınç olayını zaten merak ediyordum hazır konusu açılmış bahanesi ile sormuş olayım. Yağ basıncı sıkıntısında yağ lambası yakmıyor mu bu araç neden fark edemiyoruz süzgeç tıkanması problemini.

Çıkan kayışa baktınız mı ne durumda çıktı.

• Merhaba, 2023 model 1.2 benzinli aracım 33.000 km de. Bu haftasonu uzun yola çıktığımda 80-100 km hızlardan sonra motordan gelen değişik bir uğultu veya pervane sesi diyebileceğim bir sesle karşılaştım. Düşük hızlarda yok fakat dediğim gibi yüksek hızlarda kesintisiz sürekli olan bir ses duymaya başladım. Daha önce başına gelen oldu mu? veye neden olabilir?

Orijinalden alıntı: papikchi

Merhaba, 2023 model 1.2 benzinli aracım 33.000 km de. Bu haftasonu uzun yola çıktığımda 80-100 km hızlardan sonra motordan gelen değişik bir uğultu veya pervane sesi diyebileceğim bir sesle karşılaştım. Düşük hızlarda yok fakat dediğim gibi yüksek hızlarda kesintisiz sürekli olan bir ses duymaya başladım. Daha önce başına gelen oldu mu? veye neden olabilir?

Turbodan gelıyor olabılır mı? Servis kaydı açtırdınız mı?

• 2025 model C4 ün tavan aydınlatmasının sarı renk olması çok rahatsız edici; dış aydınlatma; düğmeler konsol beyaz led ama tavan bagaj sarı ampul. Mantığı ne anlamadım. Buna garantiyi vs. Bozmadan çözüm var mı?

Hiç fikir yürütemedim. Turbodan olsa daha ıslık sesi gibi bir ses gelmesi gerekmez miydi acaba. Henüz kayıt açtırmadım. Bugün ararım bulunduğum yerdeki serviste pek iyi değil diyor giden arkdaşlar o yüzdende çekiniyorum gitmeye

Hocam ben tavan lambası aldım led tavan ön arka ve bagaj değiştirdim araca uygun oldu garantilik bir durum söz konusu değil sonuçta ampül değişimi

Hangi lambaları aldınız hocam, model / kod vs. nedir tam olarak

• İyi günler arkadaşlar 2024 c4 ü 2024 civic le takas etmek mantıklı mı? 1465 e satıp üstüne 550 bin koymaya değer mi? Nerdeyse yarısı konacak sonuçta aklıma yatmıyor bir yandan açıkçası bu konuda bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Hangi lambaları aldınız hocam, model / kod vs. nedir tam olarak

İnternette 2025 Citroen C4x yazdım trendyol dan sipariş verdim 7 parça cıktı zaten içinden bagajla birlikte beyaz led konsolda bulunan beyaz aydınlatmalı cep ile birlikte cok sık durdu tercih meselesi tabi

Teşekkürler söküm takım için özel ekipman gerekiyor mu? Nasıl yaptınız?

Yapay zekanın cevabı :)

🔹 1. Finansal açıdan

1465 bin TL’ye C4’ü satıp üstüne 550 bin TL ekleyeceksin, yani toplamda yaklaşık 2 milyon TL civarı bir Civic alımı olacak.

Yeni Civic (özellikle e:HEV hibrit olan) yakıt ekonomisi, ikinci el değeri ve marka algısı açısından güçlü.

Ancak senin C4’ün 2024 model olması demek zaten yeni ve güncel bir araç. Dolayısıyla teknik olarak “upgrade” değil, daha çok “tarz değişimi” olur.

550 bin TL fark, sana yakıt veya bakım avantajı olarak geri dönmeyecek kadar büyük bir fark. Yani ekonomik açıdan mantıklı bir takas değil.

---

🔹 2. Sürüş – Konfor – Donanım açısından

C4 konfor odaklı, süspansiyon sistemi yumuşak, sessiz ve iç mekân olarak rahat.

Civic ise daha sportif, direksiyon tepkileri daha net, süspansiyonu daha sert ama yol tutuşu güçlü.

Eğer C4’ün konforundan sıkıldıysan ve daha dinamik bir sürüş istiyorsan, Civic bu anlamda tatmin eder.

Ama günlük şehir kullanımı, aile ve uzun yol konforu senin önceliğinse, C4 zaten bu konuda önde.

---

🔹 3. İkinci el – değer kaybı

C4, özellikle son nesil tasarımıyla Citroën’in değerini biraz toparladı ama hâlâ ikinci elde Japon markaları kadar güçlü değil.

Civic’in ikinci el piyasası daha geniş, ancak zaten yüksek fiyattan aldığın için ileride satarken aradaki farkı yine kaybedebilirsin.

---

🔹 Sonuç – “Akla yatmama” hissin yerinde 🙂

550 bin TL farkla alacağın şey:

Biraz daha güçlü marka algısı,

Belki biraz daha sportif sürüş,

Ama konfordan biraz ödün ve ekonomik anlamda mantıksız bir fark.

Dolayısıyla:

> Eğer mevcut C4 seni rahatsız eden ciddi bir şey yapmıyorsa (sürüş karakteri, servis, donanım vb.), o farkı koymak mantıklı değil.

Ancak “Civic kullanmak istiyorum, içime sinmiyor başka araç” diyorsan — o zaman karar tamamen duygusal tatmin tarafında olur, ki bu da bazen parayla ölçülmez.

• 
Sayfa: önceki 723724725726727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.