Şimdi Ara

Yeni çıkarılacak kanun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler, bi süredir artık avukatlık stajı iki sene ve sınavı olucak deniyo. Bu tasarının gerçekleşme süreci hakkında bilgi bulamadım tek bu bilgi var. Siz bunu nasıl yorumluyorsınız, avukatlık kalitesini yeniden çıkartacak mı yoksa birilerinin işine mi gelicek? Özellikle avukat abilerimiz ablalarımız düşüncelerini paylaşırsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • o söylenti 15 senedir var, takma kafana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    o söylenti 15 senedir var, takma kafana

    Teşekkür ederim hocam peki kabul oldu diyelim bi yorumda bulunabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü fakülte enflasyonu yaşanıyor, eğitimin kalitesi iyice düştü. Kalitesiz ve vasıfsız hukukçulara bir ülkenin bir yere gelmesi mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    İyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü fakülte enflasyonu yaşanıyor, eğitimin kalitesi iyice düştü. Kalitesiz ve vasıfsız hukukçulara bir ülkenin bir yere gelmesi mümkün değil

    Haklısınız hocam, cevaplar için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarı kanunlaşsa bile kanun yürürlüğe girdiği tarihte hukuk fakültesi okuyanları kapsamayacak. yani bugün kanunlaşsa avukatlık sınavı en erken 2022 gibi yapılabilir. olan olmuş bu saatten sonra bir anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azazil88

    tasarı kanunlaşsa bile kanun yürürlüğe girdiği tarihte hukuk fakültesi okuyanları kapsamayacak. yani bugün kanunlaşsa avukatlık sınavı en erken 2022 gibi yapılabilir. olan olmuş bu saatten sonra bir anlamı yok.

    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sınav uzun seneler gelmez. ben 10 sene önce öğrenci iken geliyordu sözde hala gelecek. gelse bile şuan hukuk fakültesinde okuyanları kapsamaz. kanun çıktıktan sonra girenleri kapsar diye düşünüyorum. sınav hiçbir sorunu çözmeyecek zira kontenjanlar çok fazla. önce kontenjanların düşürülmesi lazım. hukuk fakültesi açabilmek için zorunlu daimi öğretim üyesi şartı getirilmesi lazım.aynı hocalar 10 üniversiteye derse gidince sokak başı hukuk fakültesi açılır oldu.üstüne çok konuşulur ama sınav çözüm değil.
  • 15 bin kontenjan var.

    Neredeyse köylere hukuk fakültesi açılıyor. Ankara - İstanbul desen toplam kontenjanın 1/10'unu alıyorlar. Özel üniversiteler desen 150 bin barajına rağmen aşırı sayıdalar. Yetmiyor, birde garip Balkan ülkeleri diploma satıyor. Değil sınav ne koyarsan koy kontenjan azalmadan bu sorun düzeltilemez. 2 yıl stajda stajyer avukat ne yapacak düşünen pek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.