< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni çalışma sisteminde gunler azalıyor (2. sayfa)

-
-
70 li yıllarda da 8 saat çalışmaya hayal olarak bakılırdı. Senın gıbı oyle sey olmaz denılıyordu. Ama oluyor olacak.
Dedıgın gıbı saat çok oldugu ıcın cogu ıscı bos duruyor bos oturuyor. 8 saatın 2-3 saatını gercekte calısıyor. Dıgerı fasa fiso. Bu yuzden de calısma saatını dusurecekler.
Benım tahmınım turk sırketlerı ıkı vardıya yapacak. Persembe ogleye kadar uc bucuk gun bır vardıya, Persembeden pazar ogleye kadar dıger vardıya. Bunlar da dönüşüm yapacak kendı aralarında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne zaman gelecek ?
-
Bir yerde danışma olarak işe başladım. 2+2+2 çalışma şekli var. 2 gündüz 2 gece 2 izin. Ve şunu soyleyim, bir insanın maksimum çalışabileceği süre 8 saat olmalı kesinlikle. 10 saat bile çok fazla. Ve çoğu yer, eleman eksikliğinden dolayı 12 saat çalıştiriyor. 12 saat çalışıyorum ve bitiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben nerede olmaz demişim?
İşveren mantığını söylüyorum size. ucuza işçi çalıştırmak. Çalıştırdığı adamı ne kadar uzun çalıştırırsa o kadar iyi. Cumartesi de gelsin, gece vardiya yapsın vs.
Kalifiye elemana para vermek istemedikleri için bir elemanın yapacağı işe 3 kişi alıyorlar. Haliyle 2 si yatıyor, biri de kendini hırpalıyor.
8 saat çalışmak hala her yerde olan bir şey değil. Haftalık 45 saat çalışma durumu mevcut ülkede. Günde 8 saat sadece kağıtta. Bir çok fabrika bu süreye uymuyor. Gerekirse çift vardiya yaptırıyor parasını veriyor. Halbu ki peşpeşe çalıştırmaması gerekiyor.
Sonuç olarak az çalıştırıyorlar denilen firmalar sayılı. Onlar da belli başlı operasyonları yönettikler ve bu operasyonlar da uzun süreler çalışmayı gerektirmediği veya çalışma saatleri bulundukları sektöre göre ayarlandığı için öyle.
Avrupada bazı ülkelerde haftalık çalışma süresi 30-35 saat arası. Baktığınızda haftada 5 gün bile etmez. Ama bütün operasyonunu buna dayalı yapıyor veya vardiya sistemiyle çalışıyor. Eğer iş yerinizde prosedür ve çalışma standartlarınızı düzgün ayarlarsanız bu sorun olmaz.
Ama Türkiye gibi " çok çalışıyorum abi" mantığıyla yürüyen ülkelerde ne kadar çok çalışıyorsanız işveren için o kadar iyi olduğundan, sizin mental ve fiziki sağlığınız ikinci planda olduğundan, kimse sizin ne kadar verimli çalıştığınızla ilgilenmediği için daha düşük sürelerde çalışmak zor.
Belki yurtdışı merkezli firmalarda bunu yapmayı denersiniz ama tutmaz.
Çalıştığım şirketten biliyorum. Tepe yönetim Türkse, maalesef o sisteme uymuyor.
-
İmkansız
Guzel anlattın. Ama gelecek nesılden ümitliyim. Zamanı gelımce yonetıcı olacaklar ve az calısma sıstemıne gecerler.
Eklemek ısteyen var mı yoksa konuyu kapatacam
Başlığı değiş lütfen bir umutla girip hüsrana uğruyoruz.
Nasol yani. Turlıyede iş saati 4 saate düştü diye umutla mı gırıyon. Asgarı de cogaldı zaten. Bır sene ıcınde olur zaten. Gelecek olmadan gunumuzun genclerı asgarı çalışma saatını 28 saate düsürecek. Teknoloji ve kısa kolay para kazanma saolsun.
Guncel
Dünya iş sektörü verimlilik esasına göre planlanıyordu ve bu yöntem maksimum sınırına dayandı artık. Yani bir işçiden alınabilecek maksimum verim uygulamasının çok etkili olmadığının farkına vardılar çünkü maksimum verim işçiye getirdiği yük sayesinde işin kalitesinden ödün vermeye sebep oluyor ve uluslar arası ortamda bu değer düştükçe firma olarak geriye düşüyorsunuz...
Şimdi firmalar teknolojiye yatırım modeline geçmeye çalışıyorlar. Zaman alacaktır ama elinde sonunda bir insan iş gücünden maksimum verim modeli terk edilecek..
-
Bayram sonrası guncel
-
Çalışma bakanı dayın mı yoksa
Tüm sektörlerde geçerli olacak mı? Saat 5.30 dan sonra çalışmak istemiyorum. Haftasonu 2 gün tatil istiyorum.
Yazılım sektöründeyim, haftada 5 gün mesai ile bile işler ucu ucuna yetişiyor. haftadan 1 gün alınması diğer günlerde daha fazla köpek gibi çalışmak demek. Önemli olan çalışılan günü azaltmak değil iş yükünü hafifletmek işte.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Guncel
nesi güncel haber mi var?_
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X