Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (311. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: nofearl
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.255
Cevap
107
Favori
478.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nofearl

bizim ix1 için 4-5 saat sözde yazım güncelleme yaptılar, imza vs istemediler. parça değişikliği olmadı. söyleceklerine güvenmediğim için üstelemedim.

vehiclerecall sorgulaması da temiz.

servo kurcalanmadan, önceden tespit eden yazılım yükleme ile iş bittiyse işime gelir.

Bugün tekrar sms geldi, ocak ortasına randevu verdiler, recall görünmüyor. Galiba parçalar anca o zaman gelecek gibi bir laf etmişler...

Parça değişmeden recall kapatıp kendi içlerindeki listeye göre falan mı yapıyorlar anlamadım.

• Polen filtresi değişimi X1 kullanıcılarının da işine yarayabilir diye yazmak istedim. U06 ile U11 araçların filtreleri ve değişimleri birebir aynı zira.

Geçtiğimiz günlerde 1.yıl bakımı için U06 Active Tourer 220 aracımı bakıma götürdüm. Anahtar okutulduğunda polen filtresinin (kabin filtresi) değiştirilmeyeceği söylendi. Ben özellikle değişim istedim zira Türkiye gibi oldukça kirli yollarda 30 bin km veya 2 yıl boyunca aynı polen filtresini kullanmak bana çok doğru gelmiyor. Zaten bir süre sonra koku yapmaya başlıyor.

Aracın bakımı bittikten bir süre sonra yetkili servislerin genellikle yapmış oldukları hata olan "polen filtresinin hava akış yönüne dikkat edilmeden ters takılması" acaba bu bakımda da başıma gelmiş midir diye merak ettim ve polen filtresini sökmeye karar verdim. Filtrenin düz takılması önemli çünkü bu filtrelerin bir tarafında aktif karbon var. Bu tarafın temiz hava tarafında olması gerekiyor ki temizlenmiş havayı kokudan arındırsın.

Filtrenin sökümü aslında kolay. Çalışma yeri biraz dar tabi. Torpidonun altındaki iki adet çevirmeli klipsin tuttuğu muhafazayı yerinden çıkartıp, ayak aydınlatmasını ayırıp, hoparlör bağlantısını çıkartıyorsunuz (hoparlör kablosu çıkınca Acil Çağrı Sistemi devre dışı uyarısı çıkacak ekrana, merak etmeyin geri takınca kaybolacak).

Daha sonra sol taraftaki plastik kapakta (3.resim) bulunan tek Torx 20 vidayı söküp plastik kapağı geriye doğru hafifçe çekerek uçtakı tırnak yuvalarından çıkartıyorsunuz ve filtre yuvasının plastik kapağını da (2.resim) yanlarındaki klipslerden açıp filtreye ulaşıyorsunuz. Filtrenin ucunu parmakla veya tornavidanın ucuyla yakalayıp dışarı çekiyorsunuz. Takarken de yine yumuşak hareketlerle filtreyi zorlamadan yuvasına ittiriyorsunuz. Tüm işlemlerde hiçbir ekstra kuvvet uygulamaya gerek yok. Kuvvet uyguluyorsanız bir şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir.

Çok emin olmamakla birlikte işleme başlamadan iç sirkülasyonu kapatmakta da fayda var. Zira eski araçlarda filtreyi yerine ittirirken hava akış flaplarının ayarını bozma ihtimali gibi bir problem vardı. Bu araçta flap göremedim filtre yuvası içerisinde ama yine de güvenli tarafta kalıp iç sirkülasyonu kapatarak yaptım işlemleri.

Filtreyi çıkarttığımda tahmin ettiğim gibi hava akış yönünün ters olarak takıldığını gördüm. Zira MANN filtrenin sitesinde montaj talimatında hava akışının "aracın dışından içeriye doğru olduğu" gösteriliyor.

https://www.mann-filter.com/tr-tr/katalog/arama-sonuclar%C4%B1/urun.html/cuk24021_mann-filter.html

Fakat benim filtreyi servis "akış içeriden dışarıya doğruymuş gibi" takmış. Ben MANN Filtrenin montaj talimatına uyarak filtreyi düzelterek taktım. Filtre yuvasına kağıt parçası sokarak havalandırmayı açıp hava akış yönünü anlamaya çalıştım ama küçük bir hacimde türbülans olduğundan ne yönden ne yöne akış olduğunu anlayamadım.

Bir süre sonra filtreyi tekrar söküp hangi tarafı kirlenmiş ise bakıp emin olacağım hava akış yönü konusunda.

Kendiniz filtreyi değiştirmek isterseniz diye buraya yazayım dedim. MANN Filtre kodu MANN CUK 24021. Servisin isteyeceği bedelin yarısından daha azına malolacaktır bu işlem.

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

• mekatu M kullanıcısına yanıt

Değerli paylaşımınız için çok teşekkürler. Aktif karbonlu Mann filtre 2150Tl.gözüküyor tanınan bir sitede. Bu sene bende kendim degistirmek istemiş ama ülkemizde bulamamıştım. Artık getirmeye başlamışlar. Hava kalitesi için her sene değiştirmekte yarar var. Selametler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatu

Polen filtresi değişimi X1 kullanıcılarının da işine yarayabilir diye yazmak istedim. U06 ile U11 araçların filtreleri ve değişimleri birebir aynı zira.

Geçtiğimiz günlerde 1.yıl bakımı için U06 Active Tourer 220 aracımı bakıma götürdüm. Anahtar okutulduğunda polen filtresinin (kabin filtresi) değiştirilmeyeceği söylendi. Ben özellikle değişim istedim zira Türkiye gibi oldukça kirli yollarda 30 bin km veya 2 yıl boyunca aynı polen filtresini kullanmak bana çok doğru gelmiyor. Zaten bir süre sonra koku yapmaya başlıyor.

Aracın bakımı bittikten bir süre sonra yetkili servislerin genellikle yapmış oldukları hata olan "polen filtresinin hava akış yönüne dikkat edilmeden ters takılması" acaba bu bakımda da başıma gelmiş midir diye merak ettim ve polen filtresini sökmeye karar verdim. Filtrenin düz takılması önemli çünkü bu filtrelerin bir tarafında aktif karbon var. Bu tarafın temiz hava tarafında olması gerekiyor ki temizlenmiş havayı kokudan arındırsın.

Filtrenin sökümü aslında kolay. Çalışma yeri biraz dar tabi. Torpidonun altındaki iki adet çevirmeli klipsin tuttuğu muhafazayı yerinden çıkartıp, ayak aydınlatmasını ayırıp, hoparlör bağlantısını çıkartıyorsunuz (hoparlör kablosu çıkınca Acil Çağrı Sistemi devre dışı uyarısı çıkacak ekrana, merak etmeyin geri takınca kaybolacak).

Daha sonra sol taraftaki plastik kapakta (3.resim) bulunan tek Torx 20 vidayı söküp plastik kapağı geriye doğru hafifçe çekerek uçtakı tırnak yuvalarından çıkartıyorsunuz ve filtre yuvasının plastik kapağını da (2.resim) yanlarındaki klipslerden açıp filtreye ulaşıyorsunuz. Filtrenin ucunu parmakla veya tornavidanın ucuyla yakalayıp dışarı çekiyorsunuz. Takarken de yine yumuşak hareketlerle filtreyi zorlamadan yuvasına ittiriyorsunuz. Tüm işlemlerde hiçbir ekstra kuvvet uygulamaya gerek yok. Kuvvet uyguluyorsanız bir şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir.

Çok emin olmamakla birlikte işleme başlamadan iç sirkülasyonu kapatmakta da fayda var. Zira eski araçlarda filtreyi yerine ittirirken hava akış flaplarının ayarını bozma ihtimali gibi bir problem vardı. Bu araçta flap göremedim filtre yuvası içerisinde ama yine de güvenli tarafta kalıp iç sirkülasyonu kapatarak yaptım işlemleri.

Filtreyi çıkarttığımda tahmin ettiğim gibi hava akış yönünün ters olarak takıldığını gördüm. Zira MANN filtrenin sitesinde montaj talimatında hava akışının "aracın dışından içeriye doğru olduğu" gösteriliyor.

https://www.mann-filter.com/tr-tr/katalog/arama-sonuclar%C4%B1/urun.html/cuk24021_mann-filter.html

Fakat benim filtreyi servis "akış içeriden dışarıya doğruymuş gibi" takmış. Ben MANN Filtrenin montaj talimatına uyarak filtreyi düzelterek taktım. Filtre yuvasına kağıt parçası sokarak havalandırmayı açıp hava akış yönünü anlamaya çalıştım ama küçük bir hacimde türbülans olduğundan ne yönden ne yöne akış olduğunu anlayamadım.

Bir süre sonra filtreyi tekrar söküp hangi tarafı kirlenmiş ise bakıp emin olacağım hava akış yönü konusunda.

Kendiniz filtreyi değiştirmek isterseniz diye buraya yazayım dedim. MANN Filtre kodu MANN CUK 24021. Servisin isteyeceği bedelin yarısından daha azına malolacaktır bu işlem.

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

Paylaşım için teşekkürler. Hava filtresi de Mann marka ve söküp takması çok kolay. C27127 Mann ürün kodu. Arada sırada filtreyi söküp tozunu alma huyum vardır yıllardan beri. 1000₺ civarı fiyatı var Mann filtre olarak.

• Hybrid olan son model kullananlar yakıt tuketimi hakkında bilgi verebilirmi. Hybrid olması pek fark etmiyor sanırım
  • Hhgl H kullanıcısına yanıt
    Fark ediyor şehir dışı 5 ila 5.5 şehir içide 7 ila 7.5 ortalama ile kullanıyorum. Şu an 9400 km fabrika çıkış ortalamam 7.1. Ayrıca start and stop konforlu çalışıyor entegre marş jeneratörü sayesinde.
    Ekim ayında bir kez Bodrum Antalya yaptım gerisi şehir içi. Sürüş verisi aşağıdadır.
     YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubica007 -- 4 Kasım 2024; 12:13:59 >
  • Cevap ıcın tesekkur ederım 6.2 cok ıyı deger sanırım bu arac ıcın genel olarak memnunmusunuz bayan oldugum ıcın araclardan anlamıyorum yardımınız ıcın tesekkur ederım tekrar

Rica ederim. Kız arkadaşımda kullanıyor çok memnun. Sürüş keyfini çok beğeniyor. Tek eksiği bence koltuk soğutma onu da file tipli koltuk yastığı ve koltuk kafalığında usb fan ile uzun süreli yolculuklar için çözüm oldu.
  • Acr07 A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bilgi için. Hava filtresi de anahtarın 30 bin kilometrede bir değiştirttiği fakat bana kalırsa daha erken değişmesinde yarar olan ucuz bir parça.

• mekatu M kullanıcısına yanıt

Turbo araçlar için en mühim parçalardan biri. Sıklıkla değiştirilmesi bence de daha mantıklı.

51000km ortalaması 7,4 lt. Uzun yolda sakin kullanımda 5,5-6,5lt arasında, uzun yolda performanslı kullanımda 7-8lt arasında, şehir içi trafik yoğunluğuna göre 6,5-8,5 lt arasında yakıyor. Yakıt tüketimi yerden yüksek araç olmasına ve performansına rağmen makul bence.

Hybrid olmayanlar da çok yakmıyormuş ama performans farkı cidden var.

• Arkadaşlar/dostlar siz 07.2024 güncellemesini araca yaptıra bildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubica007 -- 6 Kasım 2024; 19:7:31 >
  • kubica007 K kullanıcısına yanıt
    Bu ekran görüntüsünü hangi uygulamadan aldınız ? Ben hiçbir şekilde araçtan bu tür bilgiler alamıyorum telefonuna. Sahi connected drive ne durumda bizim ülkede ? Hala çalışmıyor dimi u11 kasalarda ?
  • waskomnl kullanıcısına yanıt
    My Bmw uygulamasından, connected drive aktif olması gerekli sanırım. O şekilde data veriyor.
  • Arkadaşlar merhaba, 2021 x1 diesel 60.000km araç almayı düşünüyorum, nelere dikkat etmeliyim, ağır bakım ne zaman yapılıyor? Servis bakım km nedir?
  • Herkese selamlar. Garanti uzatma ile ilgili kampanya varmış. Garantisini uzatan veya uzatmayı düşünen var mı? Sizce uzatmak mantıklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiran -- 20 Kasım 2024; 11:46:11 >
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt

Selamlar. Nasıl bir kampanya varmış?

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Normalde +3 yıl 60.000 tl civarındaydı. Şu an 42.000 civarında.
  • yildiran Y kullanıcısına yanıt

Tesekkürler bilgi için. Bu ek garantiyi Borusan'ın degil özel sigorta firmasının verdiğini okumuştum. Eğer siz öğrenir ve paylaşırsanız sevinirim.

• Acr07 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizde mild hybrid mi var yoksa plug in hybrid mi?
  • 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.