Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.033
Cevap
97
Favori
458.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • medonk M kullanıcısına yanıt

    Benimde rft lastik konusunda çok sıkıntım var. Maalesef mevcut lastikler 5 yıl 60.000 km oldu ve fiziksel bir sorun olmasada sertleşme var sanırım ses rahatsız ediyor beni ki zaten ses konusunda takıntılı çok dinleyen biriyim. 1 yıldır lastik almak istiyorum ama rft almak istemiyorum ama güvenliktende feragat etmek istemiyorum sonuç 1 yıldır alamadım. Aracın aldığı rüzgar sesi ile ilgili olarak sıkıntısı olan başka kimse yokmu 2019 modelinide kullandım rüzgar sesi çok rahatsız edici boyutta bir çözüm bulan oldumu özellikle sounrof kısmından geliyor gibi ses. Yorumlarınız varmı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medonk M kullanıcısına yanıt

    RFT lastik zorunlu değil, doğru ebatta olduktan sonra takabilirsiniz ama birçok kişi (ben de dahil) bu değişikliği risk olarak görüyor ve yapmıyor.

    Orijinal jant lastik setinin toplam fiyatı yüksek görünse de orijinal jant, basınç sensörü ve RFT lastik fiyatını bir araya getirdiğinizde fiyat makul bence.

    Siz yeni jant ve normal lastik alırsanız sensör olmadan kullanacaksınız diye anlıyorum. Basınç sensörü olmadığı durumda uyarı vermeyecek mi araç? Onu bir netleştirmek gerek.

    Hadi o konu halledildi diyelim 17” jant ve normal lastik ne kadara geliyor? Alacağınız jant ne marka olacak?

    Ne kadarlık bir fiyat farkı oluşacak? Açıkçası merak ettim


    çok masraf yapmak istemiyorsanız 18” rft kışlık lastik de alabilirsiniz. Rft kastikleri sök tak yapınca yıpranıyor gibi yanlış bir algı var. Ben defalarca değiştirdim sorun olmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
    18 lastik aldım, servislerin önerdiği gibi Bridgestone Blizzak RFT. 6000 TL ödedim. Jant için servise 10.000 TL fazla vermek mantıklı gelmedi. Satarken çoğunlukla elde kalıyor.
  • SLKKVK S kullanıcısına yanıt

    7 yılı aşkın süredir BMW kullanıyorum. Ve gürültü seviyesinden hiç bir zaman memnun olamadım.

    BMW’nin F20 1 serisi, F30 3 serisi, F36 4 Gran Coupe ve F10 5 serisi kullandım. 4 yıldır da F48 X1 kullanıyorum.

    F10’u bi kenara koyarak konuşacağım. Zira gerçekten çok iyi ses yalıtımı olan bir araç.

    Diğer modeller ne yazık ki rüzgar, yol ve lastik sesini çok alıyor. X1 herhalde saydıklarım içinde en kötü olanıdır. Bozuk bir yola girdiğimde rahatsızlık veriyor. 130km/s sonrasında rüzgar sesini çok hissettiyor.

    (Yeni 3 serisinde çift cam kullanıldığı için tüm testlerde eskiye göre gürültü seviyesinde bariz azalma var diyenleri izledim.)

    Bizim araçlara ne gibi iyileştirme yapılır bilemiyorum. Bir çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın.

    teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Passat'dan sonra ses konusunda çok memnunum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    Teşekkürler.
    18 lastik aldım, servislerin önerdiği gibi Bridgestone Blizzak RFT. 6000 TL ödedim. Jant için servise 10.000 TL fazla vermek mantıklı gelmedi. Satarken çoğunlukla elde kalıyor.

    Merhaba,


    18" 4 lastik 6.000TL mi tuttu? Benim araç 17" ve 1 ay kadar önce 4 lastik rft aldım 3300TL tuttu lastiklerim Bridgestine Driveguard RFT üretim yılı 2018 di diye biraz daha uyguna aldım ama 2020 üretim alsaydımda 4000TL civarıydı. Michelin, Continental ve Pirelli içinde fiyatlar almıştım 2020 üretimlerde 4000TL ve 4500TL civarıydı fiyatlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, maalesef öyle.
    Netten de bakarsanız Pirelli/Bridgestone/Goodyear gibi 225/50r18 RFT kışlık lastikler 1600 TL’den başlıyor.
    225/55r17 şerde 1100 TL civarı. 2018 olduğu için uyguna almışsınızdır. Ama ben lastikte bazı şeylere dikkat ediyorum. Lastikler her ne kadar 10 sene boyunca özelliklerini korusa da ben depolama koşullarına güvenmiyorum ve o senenin lastiklerini almaya çalışıyorum. Araca taktıktan sonra da maksimum 5 yıl ya da 40.000 km’yi (hangisi önce dolarsa) geçmemeye özen gösteriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    Tekrar merhabalar.

    2020 model 1.6d Xline kullanıcısıyım.

    Kışlık lastik ve jant takımı almak istiyorum.

    Serviste 17 inch 1200 euro +kdv, 18 inch 1600 E +kdv.

    Bana pahalı geldi.

    Araç normalde üstünde 18" jant ile geldi.

    17 inch jant ve lastik alabilir miyim kış için?

    RFT şart mıdır?


    Teşekkürler.

    Hocam merhaba. Bende dizel modelini düşünüyorum. Nasıl memnun musunuz? 3 silindir olması diğer motolara göre eksisi var mıdır? Yol ve rüzgar sesi rahatsız ediyor mu?

  • medonk M kullanıcısına yanıt

    Şaşırdım açıkçası. Ben gürültü konusunda çok hassasım galiba. Bence Golf bile daha sessiz X1den


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LolaRun L kullanıcısına yanıt
    Passat 120 bg idi ama performans açısından onunla arasında bir fark görmedim. Yol tutuşu açısından SUV olmasına rağmen çok memnunum. Ben Passat’daki sesten çok rahatsızdım. 120 den sonra rüzgar sesi var ama yüksek bir araç olmasına rağmen Passat’dan kötü değil. Dizelin sesini passat’a göre daha az içeri alıyor. Ama bir X3 değil tabi ki
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Kardeşime verdim Passat’ı. O da diyor X1 daha sessiz. Geçen akrabam ile işimiz oldu o da bindi, çok sessizmiş dedi. Onda da Octavia var. En son kasa Golf ses konusunda iddialı bir araçtı. Yeni X1’de eskiye göre bir miktar düzeltme olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 17 Aralık 2020; 17:3:20 >
  • medonk M kullanıcısına yanıt

    Belki de makyajla bir miktar iyileştirme yapılmıştır.

    Ben alalı 4 yıl oldu. F kasa kodlu araçlardan 5 serisi dışındaki hiç birinin yalıtımını beğenemedim zaten. 1, 3, 4 ve X1 kullandım. Premium araç sessizliğini onlarda bulamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 17 Aralık 2020; 17:16:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce bahsedilmedi diye hatırlıyorum, aracın son servis işleminde start stop un çalışma sistemine bir update gelmiş.

    Önceden start stop devreye girdiğinde direksiyon sertleşirdi ve çevirmek istediğimizde start stop devreden çıkardı ama yeni yazılımda direksiyon elektirik desteğiyle start stop devredeyken yani araç stop durumundaykende hareket edebiliyor

    Bir diğer özellikte, diyelimki aracı ilk çalıştıanızda start stopu zırt pırt devreye girmesin diye kapattınız ama 5km ileride 75saniyelik bir trafik lambasına denk geldiniz eski yazılımda start stop devre dışıyken böyle bir durumda ışıklarda dursaydınız aracınız 75sn boyunca stop etmeden beklemek zorunda kalacaktı, start stopun devreye girmesi için butona bassak bile araç stop etmeyecekti ama yeni yazılımla aynı senaryoda butona tekrar bastığınızda araç direkt stop ediyor ve bu da bize bu özelliğin kullanımında büyük bir esneklik sağlıyor.

    Bilmeyenler için yararlı olur diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teksaz16 -- 25 Aralık 2020; 23:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    Bilgi icin tesekkurler. Bahsettiginiz gibi direksiyonun donmesi yeni gelenlerde var. 2AT'de olmadigindan x1'de tesadüfen farketmistim. Yalnız x1'in start stop'u bende biraz geç devreye giriyor. Sistemi aktif kullanan biri olduğumdan biraz hayal kırıklığı yaşıyorum. 2AT , 3 senelik ve 75bin km'de olmasına rağmen otoparktan cikar cikmaz devreye girerdi. Cok etkindi. X1'de ise ayni yol ve hava sartlarinda rahat 5dk.sistem devreye girmiyor.Cok kafaya takılacak birsey değil ama neden gerileme var anlayamadim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, benim araç benzinli 2017 7ileri olanlardan devreye girme konusunda motorun ısınması gerektiğinden hemen devreye girmiyor oabilir. Kış zamanı soğuk havada bilgi ekranında motor sıcaklığını takip ettiğimde motorun hemen ısınmadığını söyleyebilirim ama kaloriferin 23-25 derecede sıcak üfleyebilmesi için sadece 1km gitmek yetiyor sonrasında 3.kmde falan ekranda OK yazısını anca görebiliyorum, birde benim araçta egzoz sesi kalıbından fazla bir tok çıkıyor bi ara dinletirim buradada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt

    Arabayi genel olarak beğendim. Daha birkac bin km.oldugundan uzun uzadıya yazmam zor ama ilk izlenimlerim olumlu. 2AT'den geçmek istediğim bir model degildi aslinda. Hanımın vetosunu asamadik ama fena da olmadı. Konfor , sessizlik ve kalite olarak kardeşinden bir tik daha iyi. Aldığımız opsiyonlarlada daha bir zevkli kullanması. Kafama en çok takılan cift kavrama sanziman içinde fena değil diyebiliyorum. Birkac hosuma gitmeyen tepkisi var. Ozellikle biraz eğimli çıkışlarda vites yükseltmek için fazla bagirtiyor motoru. Hanimda farketmis eskisi böyle değildi diyor. Bazen manuel müdahale ediyorum. Vites yükseltirken oldukca pürüzsüz. Fakat bazen vites dusuruken (tam dikkat etmedim ama 3>2 galiba) hafifde olsa vuruntu oluyor. Sanziman isinde vuruntu hosuma gitmediginden biraz canim sıkkın. Umarim devam etmez/siklasmaz . Eski arabamdaki eat6'yi aramıyor degilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehiriçinde düşük hızlarda yokuş tırmanmalarında dediğiniz gibi biraz üst viteste kalmayı seviyor şanzıman. Vites düşmede 3ten 2ye düşmede bende bir silkeleme olmuyor soğukken biraz oluyor ama soğukken olan durumları dikkate almıyorum yoksa çok takıntı yapıyorum. Bundan önce 116d aracımda zf50 yi uzun uzun deneyimlemiştim tabiki tam otomatik gibi olmuyor ama şanzıman genel olarak tercihlerini doğru yerde yapıyor. Spor moddaki tekme hissi yaşatmasıda hoş.


    Benimde bu aracı almada eşim çok etkili oldu. Açıkçası aklım hep 3 serisindeydi ama bu nasip oldu. Bugünlerde de ailenin büyümesi sebebiyle bir sure daha X1 ile devam gibi duruyor ancak 3e olan ilgim bitmiyor. Yüksek araca alıştım ama arkadan itişi halen özlüyorum. Tamam bu da hoş keyifli ama ne bileyim direksiyon hissi başka oluyor arkadan itişte. Hem yüksek olsun hemde beni tatmun etsin istersem X3 sdrive paklar belki beni kimbilir :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Aracım 2016 model sDrive 1 8i ekranda uyarı veriyor servise götürmeden önce bilgisi olan veya daha önce aynı ikazı almış olan varmı? varsa tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.

    teşekkürler.

  • murat01903 M kullanıcısına yanıt

    6 ileri şanzıman mekatroniğinin kronik arızası gelmiş başınıza maalesef. Vites kolunun altında büyükçe bir parça var ve oradaki basit bir yay deforme olunca, araç fiziken P modunda olduğu halde P'ye alınmamış görünüyor. Aracın park durumuna veya sürüşüne kesinlikle bir etkisi yok ama sürekli bu uyarı can sıkıcı oluyor ve aracı satmak isteseniz bu şekilde kesinlikle satamazsınız.


    Benim başıma Şubat 2020'de araç 40 bin km civarında iken gelmişti ve 8 bin lira civarı bir masraf çıkarmışlardı. Kavga dövüş 4 bin lirasını ben ödedim, gerisini iyiniyet garantisine aldılar. Yurtdışında ya ücretsiz ya da çok cüzi bir rakama değişimleri yapılanlar var ama ülkemizde Borusan'ın garanti sonrası arızalara yaklaşımı bu şekilde. Sırf Borusan'ın buna ve önceki bazı sorunlara bu şekilde yaklaşımı yüzden severek kullandığım aracı sattım.


    Şurada konu uzun uzun işleniyor ve kendi imkanları ile mekatroniği söküp tamir edenler var ama oldukça zahmetli ve tecrübe gerektiren bir iş.



    https://f48.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1598332




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 4 Ocak 2021; 15:15:56 >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt

    Iyi pazarlar. 2AT'yi sattiktan sonra bana söyledikleri sanziman arizasi bu olsa gerek. Beyin ile ilgili ariza çıktığını , ulasmasi zor bir yerde olduğunu ve benim ariza yapmadan kullandigim için şanslı (!) oldugumu soylemislerdi.Eat 6 ile ilgili her zaman olumlu şeyler duydugumdan ve kullandigim sure boyunca cok memnun kaldigimdan bu yorum beni çok sasirtmisti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 3 Ocak 2021; 10:24:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.