Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (258. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.056
Cevap
98
Favori
460.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, bilgisi olan var mi bilmiyorum ama beb x1in motor opsiyonlari arasina 318d de kullanilan 150bg 320nm torka sahip mototorun girmesini bekleyenlerdenim, sizlerin herhangibir bilgisi var mi acaba? Sitede x1in bu motora sahip versiyonu manuel olarak gorunuyor ama belki otomatikte gelir diye dusundum.



    Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teksaz16 T kullanıcısına yanıt
    Vergi diliminden dolayı bu motoru getireceklerini zannetmiyorum. Hele ki manuel 2.0lt hiç gelmez bana göre. 3.18d ellerinde stok fazlası olduğu için göreceli olarak uygun fiyata veriliyor. Arabanın vergisiz fiyatı 1.18iden ucuz oluyor faturada. Almanya ile özel anlaşma yapılıp uygun fiyata getirilen bir seri bu.

    X serileri ödeme kampanyalarına bile dahil edilmezken bahsettiğiniz motorun geleceğini hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel fiyatı ne kadar x1 lerin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cybercem C kullanıcısına yanıt
    204bin TL fiyat aldım Borusan Ankara Balgat'tan. Ekstrası olmayan TR paketli bir araçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selamlar. Yakin zamanda arabamizi degistirmek istiyoruz. X1 ve 2 active tourer radarimizda yakin mesafede. Bu sayfalarda daha onceden 2017'de x1'in cift kavramali yari otomatik sanzimanla gelecegini okumustum. Dun Bmw'nin stokdaki yeni araclarini incelerken 2017 model hem 6 ileri tam otomatik hem de 7 ileri yari otomatik modellerini gordum. Bu ayrim neye gore yapiliyor bilginiz varmi acaba? Su an kullandigim otomobilde de cift kavrama oldugu icin biraz tereddutlu yaklasiyorum dogrusu. Kullandiysaniz veya etrafinizda kullanan varsa ne tur geri bildirimleri var? Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    7 vites çift kavrama 2017 Temmuz ayından itibaren üretilen 1.5 litre araçlarda kullanılmaya başladı. Sizin gördüğünüz 6 vitesli olan modeller bu aydan önce, 7 vites olanlar da sonra üretime girmiş olanlardır.

    7 vites çift kavrama ne getirir, ne götürür pek bilen yok. Tasarruf amaçlı diyenler var, AB'nin bazı şartları sebebiyle diyenler var. Bu şanzımanı test edecek olanlar da, bizim gibi ağır vergi yükü sebebiyle düşük hacimli motorları tercih eden ülkelerdeki kullanıcılar olacak.
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bilgi icin. Yine ayni siteden baktigimda dizel motorlu 2 active tourer'lerde hala 6 ileri tam otomatik gozukuyor. Sizce onceki uretimmi bunlar yoksa bu modelde degisiklik yapilmamismi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    BMW önden çekişli olarak ürettiği araçlarda Aisin firmasının ürettiği 6 ileri şanzımanını kullanıyordu.

    BMW çift kavramalı vitesleri daha üst motor grubunda kullanıyordu. (Ör. M2) Çoğu aracında ZF 8 ileri şanzıman var.

    Kullanım açısından ne getirir bilmiyorum ama en önemli fark joystick vites kolunu çift kavramalı olan ile alınması.

    Geçen hafta ikinci el 2016 model X1 aldım. Öncesinde 3 yıl 1.16i kullandım. X1'in garipsediğim yani vites topuzu oldu. Joystick vitese öyle alışmışım ki, açıkçası beni rahatsız etti.

    Yenisinde joystick vitese geçmiş olmaları bence iyi olmuş. Keşke BMW tarzını hiç bozmadan devam ettirselerdi.

    Eğer değiştirebilme şansım olsa yapacağım ilk iş vites kolunu değiştirmek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    2 serisinde şanzıman değişikliği yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civcivx

    2 serisinde şanzıman değişikliği yok.

    Bu guzel haber iste. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bilgi icin. Su an sahibi oldugum arac cift kavramali. Istanbul gibi inisli cikisli trafigi berbat bir sehirde bazi teknik problemler yasadim. O yuzden yeni arabamin tam otomatik olmasini tercih ederim. Eger active tourer'de tam otomatige devam edeceklerse oncelikli tercihim olacak. Selametler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Araçtan araca oldukça fark eden bir şanzıman tipi bu. VW grup ile meşhur oldu aslında. Ama sorunlarıyla ün kazandı denebilir. VW grup bünyesindeki her markada DSG ile ilgili sorun var Audi de dahil olmak üzere. Çalışmasız Hızlı ve sarsıntısız. O konuda hakkını yemeyeyim. Ancak uzun ömürlü olduğunu söylemek zor.

    Ford da Powershift adı altında benzer nitelikli çift kavramalı şanzıman üretti ama oldukça yavaş çalışıyor bence.

    Renault da EDC adıyla çift kavramalı şanzıman sunuyor.



    BMW ve Minilerde kullanılan EAT6 kodlu 6 ileri tork konvertörlü şanzıman Japon Aisin firması tarafından üretiliyor. Peugeot ve Citroen modellerinde de kullanılıyor.



    Bildiğim kadarıyla M2'de çift kavramalı şanzıman var. X1de sunulacak olan hakkında hiçbir bilgim yok. Bakalım testlerde nasıl bulunacak?



    Bu arada küçük bir not. Çift kavramalı şanzıman ile satılan X1in motor gücü 140hp olarak geçiyor. Ufak da olsa bir motor güncellemesi var yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Gonlumuz x1 diyor ama mantigimizda active tourer. Su anki arabamizda mpv oldugu icin active tourer bizim icin guzel bir segment yukseltme olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Sifir dusunuyorsaniz bence X1 alin derim . X line aracimiz var ve gercekten cok guzel bir durusu var aracin , eski kasayla alakasi olmayan bir gorunus. Active tourer in 2. eli maalesef hic yok ama 2.el dusunuyorsaniz butce acisindan cok daha iyi bir tercih oldugu kesin. Eger active tourer tercih ederseniz bence sportline bakin, koltuklar daha konforluya benziyor.
  • X1'in görünüşü çok güzel. Hatta mini SUVlar içerisinde en iyisi bence. Ancak fiyatlar çok yüksek. Durum böyle olunca insan diğer segmentteki araçları da listesine alıyor.

    Active Tourer ülkemizde ilgi görmeyen bir model. İkinci el piyasasında fiyatı daha uygun. Eğer çok fazla bütçeniz yoksa düşünebilirsiniz. Zaten MPVye alışkınmışsınız.

    Ben 1 serisinden X1e geçtim. Araç çok ferah ve saklama alanları çok kullanışlı. Küçük çocuk varsa o açıdan gayet iyi. Ancak koltukları bence konforsuz. Ve F20den sonra direksiyon hissiyatı pek hoşuma gitmedi. Süspansiyon kalitesi de 1 serisinden birazcık geride bana göre. Araç yüksek olduğu için virajlarda biraz yatmaya meyilli.

    200bin gibi fiyatlara çıkınca 1 yaşında F10 kasa 5.20i de düşünülebilir. Siz niye almadınız derseniz eşim ferah bir araba istiyordu. Onun etkisi ile X1de karar kıldık.

    5 serisinde yakıt tüketimi fazla, onu mutlaka göz önünde bulundurmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yakıt demişken, benim araç 16 bin km oldu. Bunun 6 bin km.sini uzun yolda kullandım. Bu yıl içinde 4 defa uzun yola çıktım. 2 kişi, bagaj dolu, klima sürekli açık şekilde ortalama yakıt tüketimim 4 seyahatte de aşağı yukarı 7 litre oldu. Hızım da kısa süreli 150-160'lar haricinde, çoğunlukla 100-120 km/s falan olmuştur, çok gaza basan birisi değilim. Zaten seyahat ortalamalarım genelde 70-75 km olarak çıktı. Kullanım modu çok büyük oranda comfort. Bazen sport'a alırım, bazen de rampada falan sport şanzımanda kullanırım.

    F30 forumunda 120+ km hızlarda ve ortalama 95-100 km/s ortalama hız ile yaklaşık 5 litre harcadıklarını yazıyorlar. Bunları görünce bizim araç niye bu kadar yakıyor diye düşünmeden edemiyorum. Tamam, aerodinamik özellikler büyük etken, o sedan bu SUV ama yine de kağıt üzerindeki verilere bile yaklaşamadım. Evet, o verilerin sabit hız, yük vb. gibi etkenleri var ama F30 ile 5 litre yakan adamın da buna uygun şekilde kullandığını sanmıyorum.

    Sizlerin bu konudaki tecrübeleriniz nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 22 Ağustos 2017; 14:43:27 >




  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    3 sene F20 kullandım. Uzun yola da çıktım. Hatta 3 hafta önce 1.16i ile Ankara-Tekirdağ yaptım. Evden çıkıp FSMye gelene kadar 6,5lt/100km gibi bir ortalamam vardı. 120-130km/s gittim genellikle. Sonrasında trafiğe girdiğim için FSMye kadarki kısmı sayıyorum.
    Birkaç kez de Ankara-Antalya yaptım. 6-7lt/100km arası yaktı o zaman da.

    Birkaç ay F30 kullanmışlığım da oldu. Açıkçası 5lt ortalamayı yakalamak için 90-100km/s ile filan gitmek lazım. Yoksa 5lt ortalama yakıt tüketiminin yakalanabileceğine inanmıyorum.

    Bu arada haftasonu Ankara-Abant yaptım X1 ile. Git-gel 7,3lt/100km yaktım. Bence biraz daha iyi olabilirdi. 1 serisinin değerlerine yaklaşabileceğini düşünüyordum ama üzerinde kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 22 Ağustos 2017; 15:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • copural C kullanıcısına yanıt
    Her iki model'de sifir ve biraz opsiyonlu olacak. Hanim x1'i cok begendi. Bildiginiz gibi Bmw'de biraz opsiyon ekletince fiyat cok yukseliyor. Bizim olusturdugumuz x1 250bin, active tourer ise 230bin TL civarinda oluyor. Tabi bunlar indirim yansitilmamis fiyatlar. Ikisininde birbirine gore avantajlari var. Ama Bmw amblemide tasisa bir mpv'ye o kadar para vermek beni dusunduruyor. Active tourer'in ikinci el piyasasi epey durgun. Her ne kadar biz aldigimiz arabayi 4/5 sene kullansakda o sinifta deger kaybi epey yuksek oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Sizinle benzer durumdayim. Tek basima karar verdigim yillar cok gerilerde kaldi. Active tourer motor ve sanziman uyumu ile cezbediyor. X1'i ise sizlere anlatmaya gerek yok. Cok tarz compack bir suv. Ah su sanziman bilmecesi cikmasaydi ortaya. Her ikiside guzel otomobiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Neden Mercedes B dusunmuyorsunuz . Bence gorunus olarak 2 serisinden daha guzel ( X1 - B - 2 ). Arastiriken birseye dikkat etmenizi tavsiye ediyorum cogu B serisinde arkada klima yok , genelde AMG paketlerinde mevcut .
  • 
Sayfa: önceki 256257258259260
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.