Şimdi Ara

Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
6
Favori
74.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12ugur06

    Yorumlarıız için çok teşekkür ederim,Alıcağım bisikleti biraz sert kullanırım,salcano'nun kadrosu dayanmazmı sert kullanımlara,
    bunları göz önünde tutarak yardımcı olursanız sevinirim.


    Dayanır bence hydroformed alimünyum kadrosu var. Sert kullanacaksan Kron'un da Salcano'nun da süspansiyonu dağıtırsın. Kron'u kesin dağıtırsın da Salcano dayanabilir biraz daha :)
  • Aklıma birşey takıldı bu havalı süspansiyon olan bisikletler var bunlar otobüslerin süspansiyonu gibi pıss sesi mi çıkarıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcanil

    Aklıma birşey takıldı bu havalı süspansiyon olan bisikletler var bunlar otobüslerin süspansiyonu gibi pıss sesi mi çıkarıyor ?


    Var dostum var da sadece maşanın fiyatı bir bisiklet kadar. Onlar çok profesyonel işi en ucuzu bile 350 lira civarından başlıyor sadece maşa :(
  • dün sonunda ön maşa mı değiştirdim. maşa olarak düşündüklerimin daha üstüne çıkıp suntour epicon maşa aldım. aldığım maşa 2010 model suntoru epicon. ikinci el almadım maşa 2010 dan beri rafta bekliyormuş yanlış sipariş üzerine gelmiş bisikletçiye sağolsun birazda indirim yaptı. normalde sıfırı internette 190 euro civarına ama bana 285tl (işçilik dahil) ye verdi. biraz bütçemi aşmış oldum ama diğerinden sonra cok memnun kaldım bu arada @12ugur06 arkadaşım sert kullanmaktan kastınız nasıl bir sertlik acaba. yarım metreden yüksek yerlerden atlamıyor ve sert parkurlarda hızlı bir şekilde kaza gecirmiyorsanız (ki bu durum sizin saglıgınızı daha cok riske atar ) salcanoda uzun süreler dayanır size . yani şehir içinde kullanımda herhangi bir sıkıntı yaratmaz size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardak

    dün sonunda ön maşa mı değiştirdim. maşa olarak düşündüklerimin daha üstüne çıkıp suntour epicon maşa aldım. aldığım maşa 2010 model suntoru epicon. ikinci el almadım maşa 2010 dan beri rafta bekliyormuş yanlış sipariş üzerine gelmiş bisikletçiye sağolsun birazda indirim yaptı. normalde sıfırı internette 190 euro civarına ama bana 285tl (işçilik dahil) ye verdi. biraz bütçemi aşmış oldum ama diğerinden sonra cok memnun kaldım bu arada @12ugur06 arkadaşım sert kullanmaktan kastınız nasıl bir sertlik acaba. yarım metreden yüksek yerlerden atlamıyor ve sert parkurlarda hızlı bir şekilde kaza gecirmiyorsanız (ki bu durum sizin saglıgınızı daha cok riske atar ) salcanoda uzun süreler dayanır size . yani şehir içinde kullanımda herhangi bir sıkıntı yaratmaz size.


    Hayırlı olsun hocam çok özendim şimdi sana :)
    Fotoğraflarını çekip koyabilir misiniz acaba çok merak ediyorum nasıl duruyor.




  • teşekkür ederim hocam daha iyileri size olsun inş. fotografları çok detaylı çekemedim ama fikir verecektir en azından.

     Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011]


     Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011]


     Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011]


     Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011]


     Yeni Bisikletim Kron XC 250 [2011]




  • Çok güzel duruyor süper olmuş güle güle kullanın hocam.
  • @ wardak isimli arkadaşım öncelikle yeni maşan hayırlı olsun,çok güzel duruyor...
    Sert kullanmaktan kastım,
    Bisikletle turlara katılmak istiyorum,çok fazla yüksektende atlamayı düşünmüyorum,arada sırada yer bulursam atlarım, zaten pek elverişli yer yok.Ben ankarada yaşıyorum,ulustaki bisikletçilere gittiğimde hiçbirinde salcano bisiklet satışı yok,kime sorduysam kötüledi salcano firmasını...Ama SALCANO ASTRO 210 v çok güzele benziyor,Performansı nasıl acaba gerçekten merak ediyorum,Parça olarak kronla arasında çok mu fark var acaba,kronu yakından gördüm çok hoşuma gitti,ama forumlarda dolaşınca insanın aklı iyice karışıyo. @sarper26 isimli arkadaşımın bisikletide çok güzel biraz bütcemi zorlarsam salcanoyu alabilirim,bilmiyorum çok kararsızım,Aldığım bisiklete bindiğim zaman kalitesini göstermesini istiyorum,
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...




  • @ sarper26 ve @ 12ugur06 teşekkür ederim. dediğim gibi daha iyileri size olsun inş. turlar eğer uzun mesafeli şehirler arası turlar ise öncelikle alacağınız bisikletle ciddi kondüsyon idmanları yapmalı ve bisiklet tamirinden çok iyi olmasada kendi işinizi görecek kadar anlamalısınız. tur a cıkmadan önce bunlar aklınızda bulunsun mutlaka. bisiklet konusuna gelirsekde salcano aslında bu aralar ciddi ilerleme kaydetti. hatta türk milli takımıda salcano kullanmakta (tabi bizim baktığımız modellerle alakası yok onlarınkilerin ama sonucta marka değeri). ama eskiden kalma kötü imajı yıkması biraz zor gibi. yuksek kompenentleri (göreceli olarak yüksek tabi) rakiplerine göre daha uygun fiyattan veriyor ama kadro olarak birazcık geride. yani örnek vermek gerekirse kron düz model bir mercedes salcano ise full bir volkwagen golf. tur konusunda salcanoda size sıkıntı cıkartmaz kesinlikle. sonucta bahsettiğimiz o kadrodan cok daha eski kadrolarla sorunsuz şekilde defalarca tura cıkan insanlar var. acıkcası ben kendim yavas yavas toplamak istediğim ve kron un tipini cok begendiğim birazda salcano yu sevmediğim için kron aldım. ama siz bahsettiğiniz kullanım koşullarıyla kesinlikle salcanodan kadro olarak pişman olmazsınız. yanlız aklınızda bulunsun tur için düşünüyorsanız ya hidrolik disk frenli yada v fren almanızı öneririm.(hatta daha cok v fren) cunku uzun turlarda disk frendeki arızaları tamir etmeniz oldukca zor. v fren ise hemen hemen her bisikletçide bulabileceğiniz yada kolay bir şekilde kendinizi tamir edebileceği bir sistem. gerçi yagmur camurda biraz performans düsebilir ama kaliteli fren papuçları ile o konudada bi nebze çözüm üretebilirsiniz. bu arada imkanınız varsa istanbul sirkecideki salcano bayisinden bakmaya calışın. ciddi komisyon indirimi yapıyorlar. arkadaşım 800 tl li astro 243 hidrolik diskliyi 620 tl peşine abisi ve arkadaşıda 1250 tl lik bisikletleri 950 tl 10 taksitli fiyat ile aldı.




  • sarper26 bisikletin hayırlı olsun gerçekten çok güzel duruyor kadrosu bu fiyata göre gercekten cok guzel bende xc 250 düşünüyorum. İki de sorum olcak öncelikle kargo ücretlimi ücretliyse ne kadar (izmirde oturuyorum ) , ikincisi kronun 3 renk secenegi var ben siyah olanını alıcam bunu siteden siparişte belirtebiliozmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ısm@ılcngkc

    sarper26 bisikletin hayırlı olsun gerçekten çok güzel duruyor kadrosu bu fiyata göre gercekten cok guzel bende xc 250 düşünüyorum. İki de sorum olcak öncelikle kargo ücretlimi ücretliyse ne kadar (izmirde oturuyorum ) , ikincisi kronun 3 renk secenegi var ben siyah olanını alıcam bunu siteden siparişte belirtebiliozmu ?


    Muratoğlu bisikletten mi almayı düşünüyorsunuz?
    Eğer öyleyse direk telefonla arayıp sorun. İzmir'de çok rahat bulabilirsiniz kron.
  • evet muratoglu bisikletten almayı düşünüyorum İzmirde bianchi sedona salcano vs vs satan yer cok ama kron satan bulamadım ondan muratoglundan veya bisikletcim gibi bir siteden alıcam
  • Arkadaşlar bugün birkaç bisikletçiye Kron xc250 ve xc500 sordum ikiside boşver krounu deyip Sedona 711d ve 711v önerdiler..

    Sizce kadro , maşa ve vites bakımından hangisi daha önde ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRV35

    Arkadaşlar bugün birkaç bisikletçiye Kron xc250 ve xc500 sordum ikiside boşver krounu deyip Sedona 711d ve 711v önerdiler..

    Sizce kadro , maşa ve vites bakımından hangisi daha önde ..




    sedona 711v kron xc 250 den cok az farkla üstün sayılabilir belki ama arada 150$ fiyat farkı var. üstünlük olarakda arka arttırıcı ve maşa yı sayabiliriz. kadro konusunda kron xc250 daha iyi. sedonanın üstünde gelen maşa nın piyasa değeri 100tl civarı. arka arttırıcı ise 35-50 tl arasına bulunuyor. bir diğer fark ise vites sayısı (sedona 24 vites). yaklaşık 50$ da 8 li ruble ve vites/fren dual kollara verirsin. yani yaklaşık 230 tl ye aralarında kompenent farkı kalmadan kadrosu daha iyi bir bisiklet olur kron. çıkan parçalarıda çeşitli forumlarda satarak maliyetini biraz daha düşürebilirsin. xc500 e gelirsekde kron un kadrosu iyiyken sedona nın maşa sı daha iyi. fiyat olarakda kron 15$ daha uygun. açıkçası 480 tl ye kron xc250 alıp üzerine dediğim yaklaşık 250 tl lik masrafı yaparsanız kadrosu sedonadan daha iyi kompenentleri aynı olan bir bisikleti 711v ile aynı fiyata toplamış olursunuz. çıkardığınız parçalarıda ikinci el olarak satarsanız biraz daha düşürebilirsiniz belki maliyetinizi. ama bu dediğim yöntemi düşünürseniz önce muratoğlu bisiklete telefon açıp kendilerinden tam bilgi alın derim. tüm parçaları onlardan alırsanız size hem indirim yapabilirler hemde uygun kompenentleri seçmenizde yardımcı olurlar. ama yok ben toplamakla ugrasamam alıp kullancam diyorsanız sedona 711v i seçebilirsiniz. sonucta xc250 den %50 daha pahalı bir bisiklet ve stok halleriyle daha iyi komponentlere sahip. xc500 ü 711v ye tavsiye etmem aralarında 15$ gibi ufak bi fark var ama sizi kadrodan daha çok rahatsız edecek birde maşa farkı var. eğer seçiminizi 711 d ye kadar çıkarabiliyorsanızda kron xc1000 e de bakmanızı öneririm. ikiside 550$ fakat kron un kompenentleri ve kadrosu çok daha iyi. 711d ye göre tek eksik yani hidrolikfren olmaması.

    kısacası kron xc250 piyat performans olarak sedona 711v den iyi bence. xc500 ise 711v nin yerine tercih edilir mi bilmem. açıkçası ben xc500 alacağıma 711 alabilirdim cunku tek fark maşa(sedonanınki daha iyi) ve kadro (kronun ki daha iyi). aralarındda yok denecek kadar bi fiyat farkı var. ama 711 d ile xc 500 yada xc 250 yi kıyarsak 711 d yi alabilirsiniz hidrolik fren farkından dolayı ama ondada 100$ gibi bir fark var ve kronda o ffiyat aralıgında 711 d ye rakip gelen kron xc1000 var. acıkcası 711 d yi alacak kadar butce ayırıyorsanız size kesinlikle xc1000 i almanızı öneririm. hidrolik fren farkınıda ilerde kapatabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wardak


    quote:

    Orijinalden alıntı: BRV35

    Arkadaşlar bugün birkaç bisikletçiye Kron xc250 ve xc500 sordum ikiside boşver krounu deyip Sedona 711d ve 711v önerdiler..

    Sizce kadro , maşa ve vites bakımından hangisi daha önde ..




    sedona 711v kron xc 250 den cok az farkla üstün sayılabilir belki ama arada 150$ fiyat farkı var. üstünlük olarakda arka arttırıcı ve maşa yı sayabiliriz. kadro konusunda kron xc250 daha iyi. sedonanın üstünde gelen maşa nın piyasa değeri 100tl civarı. arka arttırıcı ise 35-50 tl arasına bulunuyor. bir diğer fark ise vites sayısı (sedona 24 vites). yaklaşık 50$ da 8 li ruble ve vites/fren dual kollara verirsin. yani yaklaşık 230 tl ye aralarında kompenent farkı kalmadan kadrosu daha iyi bir bisiklet olur kron. çıkan parçalarıda çeşitli forumlarda satarak maliyetini biraz daha düşürebilirsin. xc500 e gelirsekde kron un kadrosu iyiyken sedona nın maşa sı daha iyi. fiyat olarakda kron 15$ daha uygun. açıkçası 480 tl ye kron xc250 alıp üzerine dediğim yaklaşık 250 tl lik masrafı yaparsanız kadrosu sedonadan daha iyi kompenentleri aynı olan bir bisikleti 711v ile aynı fiyata toplamış olursunuz. çıkardığınız parçalarıda ikinci el olarak satarsanız biraz daha düşürebilirsiniz belki maliyetinizi. ama bu dediğim yöntemi düşünürseniz önce muratoğlu bisiklete telefon açıp kendilerinden tam bilgi alın derim. tüm parçaları onlardan alırsanız size hem indirim yapabilirler hemde uygun kompenentleri seçmenizde yardımcı olurlar. ama yok ben toplamakla ugrasamam alıp kullancam diyorsanız sedona 711v i seçebilirsiniz. sonucta xc250 den %50 daha pahalı bir bisiklet ve stok halleriyle daha iyi komponentlere sahip. xc500 ü 711v ye tavsiye etmem aralarında 15$ gibi ufak bi fark var ama sizi kadrodan daha çok rahatsız edecek birde maşa farkı var. eğer seçiminizi 711 d ye kadar çıkarabiliyorsanızda kron xc1000 e de bakmanızı öneririm. ikiside 550$ fakat kron un kompenentleri ve kadrosu çok daha iyi. 711d ye göre tek eksik yani hidrolikfren olmaması.

    kısacası kron xc250 piyat performans olarak sedona 711v den iyi bence. xc500 ise 711v nin yerine tercih edilir mi bilmem. açıkçası ben xc500 alacağıma 711 alabilirdim cunku tek fark maşa(sedonanınki daha iyi) ve kadro (kronun ki daha iyi). aralarındda yok denecek kadar bi fiyat farkı var. ama 711 d ile xc 500 yada xc 250 yi kıyarsak 711 d yi alabilirsiniz hidrolik fren farkından dolayı ama ondada 100$ gibi bir fark var ve kronda o ffiyat aralıgında 711 d ye rakip gelen kron xc1000 var. acıkcası 711 d yi alacak kadar butce ayırıyorsanız size kesinlikle xc1000 i almanızı öneririm. hidrolik fren farkınıda ilerde kapatabilirsiniz.


    sana aynen katılıyorum kardeş. Bende cumartesi günü sirkecideki efor bisiklete gittim. Aklımda xc500 almak vardı ama senin dediğin gibi düşük bir model alıpta sonradan maceraya girerek bisikletin %50'si kadar bir masraf daha yapmaktansa xc 1000 modelini aldım. Ha tabi bu bisiklette değişiklikler yapmayacağım anlamına gelmiyor ama oda zamanla olacaktır bu şekilde uzun süre götürür zaten beni:D xc 1000 modelinden oldukça memnun kaldım. Cumartes ve paar günü yaklaşım 45-47 km gezdim bisiklet adeta akıyo yolda. Tek hoşuma gitmeyen tarafı maşasının kadro ve diğer aksamları kadar kaliteli olmayışı (xc500'ün maşasından daha iyi tabi:D ) maşayıda artık bir sene sonra anca değiştiririm.
    Eğer sedonaya 500-600 tl gibi bir bütçe ayırabiliyorsanız kendinizi azıcık daha sıkıp xc1000 alın derim ben şahsen :D Üstelik taksit seçenekleride var :D bol pedallar :D




  • kron xc500 ü sirkecide sormuştum 500 tl demişlerdi ön maşayı suntour kilitli ile değiştirmeyi teklif ettim 550 dediler ama xc500 pek hoşuma gitmedi benim
  • Herkese merhaba,
    Amerika'dayken toplu iğne hakkında bile forum sayfaları görünce helal olsun demiştim. Memleketim de hiç aşağı değil gerçekten. Bir markanın bir modeli hakkında bile bu kadar bilgi alacağı düşünmezdim. Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Ben de hafta sonu 7. sınıfa geçen kızıma karne hediyesi almak için bisiklet bakınmaya başladım ve kendimi Kron xc alırken buldum. Niyetim 12 yaşındaki bir kız çocuğuna karne hediyesi almaktı. Decathlon, Carrefour, Boyner derken YIBA çarşısına gittim. Bianchi Scorpion falan 290 TL görünce 400 TL'ye Kron'a hayır demek mümkün olmadı. Kızım da pembeli cicili bicili şeyleri çok sevmez. Kron'a bayıldı. Hem havalı, hem hafif hem sağlam. Tabi ben bu forumda yazılan acero, suntoru epicon vs. kavramların hepsine yabancı olarak tamamen satıcının yönlendirmesi ile aldım. Kalite konusundaki genel iç güdülerime güvendim. Fiyatı da 400 Tl ve 5 taksite bölünce başka seçenek kalmadı.

    Gerçekten güzel bisiklet. Kızım (ve tabii ki ben de) bineceği için maşa sorunlarını şimdilik gözardı ediyorum. Onları o büyüyünce ben binerken değiştiririm.

    Esas mesele Ankara'da nerede biniyorsunuz? Parkur dediğiniz mekanlar neresi ve nerelerde mevcut? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Dün Ahlatlıbele giderken yanımızda götürdük orada bindi. Şimdilik planım buna benzer çözümler. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

    Salih



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikan043 -- 27 Haziran 2011; 16:01:48 >




  • hayırlı olsun kazasız belasız inşallah bişey soracağım bisikletin ayaklığını göremedim yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: llmertll

    hayırlı olsun kazasız belasız inşallah bişey soracağım bisikletin ayaklığını göremedim yok mu?

    Teşekkürler. Ayaklık yok. Sanırım bu tip bisikletlerde sürüş zorluğu yaratacak hiçbir aksesuara yer verilmiyor.

    Ankara'da bisiklet sürme mekanları hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öneriler bekliyorum.
  • Arkadaşlar ben salkano 210v aldım.Kadrosundan kesinlikle bir şüpheniz olmasın.Sapasağlam maşallah :D.Bisiklette xcm maşa var.Benim için maşa yeterli fakat vites sistemi değil :D Önümüzdeki günlerde deoreye veya sram x7 ye geçeceğim :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.