Şimdi Ara

Yeni bir Windows 10 mobil sürümü gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir Windows 10 mobil sürümü gelebilir


    Teknoloji dünyasının gözünde Windows 10 mobil neredeyse bitmek üzere. Uzun süredir herhangi bir akıllı telefon piyasaya sürülmüş değil ve artık projenin rafa kalkması bekleniyor. Bununla birlikte Microsoft bir sürpriz yapabilir.


     


    Bir tarih sona eriyor


     


    Gelen bilgilere göre mevcut Windows 10 mobil sürümünün geliştirmeleri yapılan son güncellemenin ardından sona eriyor. Windows Phone işletim sistemi ile başlayan ve Windows 10 mobile kadar gelen modern bir mobil platform geliştirme çalışmaları da yolun sonuna gelmiş oluyor.


     


    Microsoft bundan sonra daha farklı bir yol izlemek niyetinde. Kaynaklar tarafından hali hazırda bir akıllı telefon prototipinin deneme aşamasında olduğu belirtiliyor. Bu prototip merakla beklenen Surface telefonu mu yoksa yepyeni bir telefonla yeni bir akım mı başlayacak net değil.


     


    Yeni nesil akıllı telefon için yeni bir Windows mobil işletim sistemi geliştiriliyor. Sistemin kullanıcı arayüzü şimdiye kadar alışmış olduğumuz Windows mobil arayüzlerinden çok farklı. Microsoft’un yeni tecrübe arayışında olduğu ifade ediliyor.


     


    Diğer bir bilgi ise yeni mobil işletim sistemi ile birlikte eski uygulamalara desteğin de kesileceği dile getiriliyor. Kesin olarak bilinmese de ilk etapta Silverlight uygulamalarının yeni sürümde çalışmayacağı belirtiliyor. Bu yeni işletim sistemi bir güncelleme mi olacak yoksa Windows Phone 7 döneminde yaşadığımız gibi tamamen yeni ve önceki cihazları çöpe atan bir platform mu olacak bilinmiyor.


     


    Gerek Windows Phone gerekse de Windows 10 mobil büyük umutlarla piyasaya çıkmasına rağmen tutunamadı ve hayal kırıklığı yaşattı. Nokia gibi bir devin de başını yiyen Windows mobil işletim sistemleri bir kaç handikapı birden yaşamıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Hindistan kendi konumlama sistemini hayata geçiriyor

    İlk olarak kullanıcı arayüzü Android ve iOS kadar kolay kullanım sunmuyordu. Ayrıca alışıldık ana ekran veya widget unsurları da yoktu. Microsoft bu arayüzde yıllarca ısrar etti ve geliştirmeye çalıştı. Ne var ki Xiaomi, Meizu gibi kendi arayüzlerini geliştiren firmaların dahi bu konseptten hiç ilham almadıkları görüldü ve Windows mobil kullanıcı arayüzü şahsına münhasır bir şekilde kaldı.


     


    Diğer taraftan Android ve iOS platformlarının patlama dönemine denk gelmesi geliştirici ilgisini çekememesine neden oldu. Pek çok ana uygulamanın eksikliği kullanıcıları kaçırmaya yetti. Continuum gibi özellikler de ilgi görmeyince kaçınılmaz son geldi.


     


    Microsoft’un yeni kullanıcı tecrübesi ile platformunu biraz daha Android ve iOS gibi ana ekranlı, widget destekli, güzel tasarımlı ikonların olduğu bir tasarıma çevireceği tahmin ediliyor. Bununla ilgili bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.


     







  • Bir kablo ile x86 tabanlı uygulamaları çalıştırabileceğimiz düşük güçte bir bilgisayar özelliği sunmadığı sürece kimse tercih etmeyecektir.

  • Belkide elle tutulur tek düzgün şey arayüzdü.

  • Android uygulamalarini direk calistirsin, olayi cozer

  • W10 Mobile kullanan kaldı mı yav ?.

  • MS den bir cacık olmaz.

  • Bence hiç öyle işletim sistemine kasmasınlar.

    direkt olarak android 8.0 framework'ünü gömsünler içine.

    Ya da Kendi arayüzünü geliştirip, android 8.0 ı piyasaya YENİDEN isimlendirip sunsunlar.

    Oxygen OS, Miui, cyanogen (şimdi gerçi lineage oldu gerçi.

    Edit: ANdroid 8.0 muhtemelen eylül-ekim gibi piyasaya çıkacak.

  • x86 uygulamalarını doğrudan qualcomm S835 işlemcileri ile çalışıtrabilmek mümkün.

    yalnız bunu w10m yapamıyor, w10 yapıyor.

  • Doymadın be microsoft

  • Microsoft hep buydu zaten. Her zaman sil baştan yaparak eski kullanıcıları hiçe saydı. O yüzden tutunamıyor hep yanlış hamleler yaparak ilerlemeye çalıştığı için.

  • microsoftun vaadlerine inanıp lumia 930 almıştım. kamerası vs çok iyiydi ses kalitesi video kalitesi. Bunları da güncellemelerle mahvetti. FM radyo özelliğini kullanırken bir sabah kalktım kullanamıyorum. Efsane resimler çekerken artık iğrenç ötesi resimler ve videolar çekmeye başlamıştım twitter facebook gibi yazılımların bile betalarını kullanıyordum.Artık yeter dedim.Söylediklerinin hiç biri gerçekleşmeyince telefonu satmak istediğimde 1900 tl alınan telefon 1.5 sene gibi bir zaman diliminde 400-500 tl lere satılır oldu.Ne yapıcam diye kara kara düşünürken telefon arıza yaptı :) . o kadar mutlu oldum ki uzun bir uğraş sonucunda ben teknosa dan paramı aldım. Telefon artık onlara kaldı. aradan 2-3 ay sonra Microsoft beni aradı kullanıcı hatası olduğu belirtti. Ama müşteri memnuniyeti adına lumia 1320 ile değişim yapacakları bilgisini verdi. bende derdinizi teknosaya anlatın dedim kapattım telefonu. Bu kadar iğren bir firma olamaz. Mecburiyet başka hiç bir şey değil. Bir daha Microsoft vaatlerine inanmak mı asla. Firmaları bile batıran bir firma bize neler yapar :) aman aman uzak durun.





  • o çirkin kutu kutu dizayndan desktopda da mobilde de vazgeçsinler, hiç öyle devrimsel, yenilikçi, sansasyönel şeyler kasmasınlar, yenilikleri google gibi arka planda görünmeyen kısımda yapsınlar, görünür kısım yani UI basit ve alışıldık olmalı.

  • bu telefonlar bitti artık.

  • Arayüz muhteşemdi tek sorun mağazasıydı keza mağaza düzeltilmedikten sonra yeni çıkan da başarı sağlayamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidde ki arrow launcher a benzer bişey yapsın + mağazada böyle ilerlesin bu sefer olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Yine ekrem71 yine " İlk olarak kullanıcı arayüzü Android ve iOS kadar kolay kullanım sunmuyordu. " şeklinde bir inci.

    Windows Phone'un tile arabirimini kullanamamak için primat seviyesinin altı sürüngen zekası falan gerekli. Ha üç tane ikona basacak zeka var ama tile kullanacak zeka yoksa zaten iOS tan şaşmayın.

    Aslında gayet kaliteli içerik oluşturmuş. Makale yazmış. Siz seviyorsunuz diye çok kullanışlı bir sistem olmuyor. Benimsenme oranları ortada microsoft arkasında duramıyor. Geliştirmesi zor bi arayüzü vardı. Microsot son dönemde tasarım konusunda çok iyi adımlar atıyor. Sanırım sizinde sevebileceğiniz tarzda kişiselleştirme konusunda daha iyi noktada olan bir sistem test ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catlion -- 1 Haziran 2017; 4:5:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    Android uygulamalarini direk calistirsin, olayi cozer

    Böyle bir proje vardı iptal oldu. Yapacaklarını sanmam. Ama yaparlarsa Windows çok ciddi derecede rağbet görmeye başlar. Android'den Windows Mobile'a kaymalar olur. Bu da Windows Mobile'ın telefonlarındaki fiyatlarda artışa sebep olur. Windows telefonların stabiliteleri malum ve iPhone'a göre de son derece ekonomikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm bildiklerinizi unutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Microsoft hep buydu zaten. Her zaman sil baştan yaparak eski kullanıcıları hiçe saydı. O yüzden tutunamıyor hep yanlış hamleler yaparak ilerlemeye çalıştığı için.

    +1
  • Atı alan Üsküdar'ı geçti :/

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.