Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
9
Favori
154.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar uzun zamandır takipteyim. İzmirde nano elektrikli kat kaloriferi var. ürün yeni bir ürün. Ben ustayla görüştüm günlük 5 tl. ye ısınma garantisi veriyor. 100 metrekare ev için. nedir ne değildir? kullanan arkadaş varmı? varsa görüşlerini yazabilirmi? linkini veriyorum.http://eminsangunesenerji.com/%C4%B0NFO/G%C3%9CNE%C5%9EENERJ%C4%B0S%C4%B0/tabid/72/Default.aspx
  • Selam Menerio,
    çok uzun zamandır siteye girmedim ama kış gelince yine merak edip açtım. Aynı konu devam ediyor. Daha önce bir yıl kullanan biri olarak deneyimlerimi yazmak isterim ancak bana evinizin metrekaresini , çok katlı olup olmadığını, izolasyon durumunu yazmanız gerek. Normalde 100 metrekarelik bir ev iki katlı ise 7 metretül radyatör ile 6-8 kw lık bir cihaz bu işi görür. Trifaze olmasına da gerek yoktur ben yaptırdım gereksizmiş. Ben 12 kw lık model aldım yine gereksiz miş ve çok yaktı. Marmara da dışarısı 0-8 derece arası saatte 2 kw yakar. -7 ile 5 derece arası saatte 4 kw a çıkar. Ne yazık ki bu sistem sürekli çalışmalı çünkü ev soğuyunca ısıtmak için daha fazla yakıyor,
    Sevgilerle
  • evim 3 katlı 16 metre petek var
    ısofast kullanıyorum lpglı
    elektrikli tavisye edermısınız
  • dtbatuhan'a Cevap
    ---------
    Mesaj:
    evim 3 katlı 16 metre petek var
    ısofast kullanıyorum lpglı
    elektrikli tavisye edermısınız
    -----------

    Biz 12 kw lik bir Elek Kombi kullanmıstik (SU an kullanmıyoruz). 3 katlı ve 120 m2 bir evde gunluk 80-110 KW tuketim gelmişti (24 saat çalışarak). 9 adet toplam 7 m tul radyator vardı. Evde salonda dijital termostat 22 derecede idi. Kombi alt katta idi ve dışarısı -10 da 60-70 derecelik su ısıtımı gösteriyordu. Evimiz ısı kaçakları açısından 10 üzerinden 6 eder yani iyi değildi. Once 3 lü tarifede çalıştırdık. Fiat cok yuksek geldi sozlesmeyi degstirip tekli atrife yaptık ve 24 saat degil belli saatlere ayarladık. Nafile gunde 90 kw dan aşağı düşüremedik. Sorun bir koyde yasamamız ve koyun faturalarını şirketin iki aylık almasıydı. İki sene önceki fiyatla bir faturaya 850 tl verince olaydan istifa ettik.
    Tum arkadaslara selam
  • Biz 12 kw lik bir Elek Kombi kullanmıstik (SU an kullanmıyoruz). 3 katlı ve 120 m2 bir evde gunluk 80-110 KW tuketim gelmişti (24 saat çalışarak). 9 adet toplam 7 m tul radyator vardı. Evde salonda dijital termostat 22 derecede idi. Kombi alt katta idi ve dışarısı -10 da 60-70 derecelik su ısıtımı gösteriyordu. Evimiz ısı kaçakları açısından 10 üzerinden 6 eder yani iyi değildi. Once 3 lü tarifede çalıştırdık. Fiat cok yuksek geldi sozlesmeyi degstirip tekli atrife yaptık ve 24 saat degil belli saatlere ayarladık. Nafile gunde 90 kw dan aşağı düşüremedik. Sorun bir koyde yasamamız ve koyun faturalarını şirketin iki aylık almasıydı. İki sene önceki fiyatla bir faturaya 850 tl verince olaydan istifa ettik.

    Not: Marmara Bölgesinde Kışın 10-15 gununun -12 lere düştüğü, fırtına hızının 40-70 km/s hızlara ulaştığı denize 700 metre uzaklıkta olduğumuzu (nem) söylemeyi unuttum.
  • Evimiz 3 katlı demiştim. Düzeltiyorum. Aslında 4 katlı kombi katı ile 4 cunku kombinin ilk radyatörü bu zemin depo katında başlıyor çatıda bitiyor.
  • Evimizin bodrum katini unutmusum. Kombi Bodrumda (Yani kombi ve radyatörler bodrum katından ısıtmaya başlıyor çatı katı 4. kata kadar devam ediyorlar 9 adet).
  • aytuğ blader nasıl 250-300 arası ödüyorsun anlamıyorum 12 kw bir cihaz saatte 5 kv tüketse 15 saatte 15x5=75 yapar günde, ayda ise 75x30=2250 TL yapar oda faturaya 2250x0,17=382,5 TL sadece tüketimi var bunun nerden baksan 100 tl yakın kaçak kullanımı kdv si falanı filanı var ki 100 TL en az gelicek olanıdır 382,5+100=482,5 TL yapar ama inşallah senin dediğin gibidir işin aslı bence bu sistemi bazı arkadaşların dediği güneş enerjisi ile endeksli yapıp gündüzleri peteklerde sıcak su dolaşırsa evin duvarları hem sıcak kalmış olur cihazda ona göre ısıtmayı yapıcaktır. Sanırım bu şekilde kullanan yok gibi birde EMİNSAN nano teknoloji kombisi var şuanda onunla ilgili araştırma yapıcam yoksa doğalgazın buralara geliceği pek yok gibi ben karabağlarda oturuyorum İZMİRGAZ a mail attım bu taraflarla ilgili doğalgaz çalışmanız varmıdır diye proje olarak cevap şuanda imar planı kapsamında olmadığından belediye ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde değerlendirme yapılacaktır yani 5 sene sonra.




  • Elektrikli kat kaloriferi tecrübeme göre sadece çok başarılı yalıtıma sahip bir konutta işe yarayabilir ve pratiktir. Bu konut ancak en fazla kışın -8 leri gördüğü ve bu eksi dereclerin en fazla bir ay olduğu bir coğrafyada işe yarayabilir. Tekrarlıyorum. Bu konut camların çift olduğu, duvarların başarılı bir mantolamaya sahip olduğu bahsettiğim coğrafyada 24 saat hiç kapatılmadan çalışırsa evi ısıtabilir. Bahsedilen dış ortam sıcaklığında 24 saat x 3-5 kw tan (en iyimser tahminle) günde en az 100 kw harcar. Bugün (Şubat 2012 ) fiyatlarıyla tüm KDV ve diğer devlet kazıklaması eklemelerle saatte 30 kurustan günde 30 TL (YTL) harcar. Satıcıların sistemi ısıttıktan sonra saatte 2 kw a düşer tahminlerine aldanmayın. 30x30 ayda 900 tl gelirse harikadır. Sisteminiz ve eviniz çok iyi durumdadır. Bahsedilen sistem toplam 9 adet radyatör (4x50cm lik, 5x100 cm lik panel 22k radyatör) için denenmiştir. Eğer başka hiçbir alternatifiniz yoksa ve geliriniz iyi ise çok rahat bir ısınma şeklidir. Internette günlük 50 - 60 kw harcadığını iddia eden bireylerin İspanya güneyinde Fransa Güneyinde yada Türkiyede İzmir kıyıları ANtalya vb gibi yerlerde yaşadığını tahmin etmekteyim :)
    Bu sistemden daha başka bir olasılığı olmayan vatandaşların bu sistemi nasıl daha az tüketir hale getireceklerini öğrenmeleri için benim daha önce yazdıklarıma bakmalarını öneririm.
    İmza
    Yaklaşık 4 ay bu sistemi kullanan ve sonra kullanamayan bir vatandaş:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakin35

    Elektrikli kat kaloriferi tecrübeme göre sadece çok başarılı yalıtıma sahip bir konutta işe yarayabilir ve pratiktir. Bu konut ancak en fazla kışın -8 leri gördüğü ve bu eksi dereclerin en fazla bir ay olduğu bir coğrafyada işe yarayabilir. Tekrarlıyorum. Bu konut camların çift olduğu, duvarların başarılı bir mantolamaya sahip olduğu bahsettiğim coğrafyada 24 saat hiç kapatılmadan çalışırsa evi ısıtabilir. Bahsedilen dış ortam sıcaklığında 24 saat x 3-5 kw tan (en iyimser tahminle) günde en az 100 kw harcar. Bugün (Şubat 2012 ) fiyatlarıyla tüm KDV ve diğer devlet kazıklaması eklemelerle saatte 30 kurustan günde 30 TL (YTL) harcar. Satıcıların sistemi ısıttıktan sonra saatte 2 kw a düşer tahminlerine aldanmayın. 30x30 ayda 900 tl gelirse harikadır. Sisteminiz ve eviniz çok iyi durumdadır. Bahsedilen sistem toplam 9 adet radyatör (4x50cm lik, 5x100 cm lik panel 22k radyatör) için denenmiştir. Eğer başka hiçbir alternatifiniz yoksa ve geliriniz iyi ise çok rahat bir ısınma şeklidir. Internette günlük 50 - 60 kw harcadığını iddia eden bireylerin İspanya güneyinde Fransa Güneyinde yada Türkiyede İzmir kıyıları ANtalya vb gibi yerlerde yaşadığını tahmin etmekteyim :)
    Bu sistemden daha başka bir olasılığı olmayan vatandaşların bu sistemi nasıl daha az tüketir hale getireceklerini öğrenmeleri için benim daha önce yazdıklarıma bakmalarını öneririm.
    İmza
    Yaklaşık 4 ay bu sistemi kullanan ve sonra kullanamayan bir vatandaş:)

    antalyada da durum farklı değil... komşumda termodinamik dek18 modeli var. 1250 TL de geçen ayki faturası...




  • evin yalıtımı gerçekten çok iyiyse arakattaysa size behayı tavsiye ederim daha önceki iki evimde en üst kattaydı son oturduğumda salon haricinde güneş almıyordu ikiside çok soğuktu o zamanlarda 2007 de beha almıştım denemek için iki evdede kullandım işe yaramadı bir kenara kaldırdım attım,şu anda yeni aldığım ev güney cephe arakat 3.kat 3 odasıda gündüz güneş alıyor taşınırken atacak bir yer olmadığı için behayı yatak odasına monte ettim.geçtiğimiz günlerde geceleri çok soğukdu hadi şu behayı yatmadan önce bi açalım hafifde olsa bi soğuğu kırsın dedik birde ne göreyim beha odayı kısa zamanda çok güzel ısıttı,bu elektrikli kombi işini ciddi ciddi düşünüyordum şu anda bu fikrim tamamen değişti,salonda ve oturma odasında klima var koridor banyo ve mutfağa kapasitesine göre birer beha taktıracam koridordakini sürekli açık tutacam,ve kullandığım odadaki ısıtıcıyı kullanıcam işim bitince kapatıcam ,bu şekilde idare etmeye çalışıcam bakalım ne olacak.




  • birisi ayda 250-300 yakıyoru diyor birisi 900-1250 yakıyor diyor ne ayarsız cihazmış koca banka şubesinde çalışıyorum 7-8 tane klima çalışıyor aylık fatura 900-1250 gelmiyor bu nedir yav alsan bi dert almasan bi dert kömür yaksan eziyeti ayrı dert klima yaksan ısınmak dert ev güneş görmüyor ısınmaz ayrı dert bu cihazın 300-500 yakanı yokmu arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Size daha uçuk birşey tarif edeyim anlatayım. ELEKTRİK PARASI ÖDEMEYE SON. :p

    Malzemeleri yazıyorum
    10/15 Adet 12V 40Ah BAKIMSIZ KURU AKÜ -=-=-=-= 150 TL Civarlarında tanesi (Daha uygunada buluna bilir ben internetten şimdi baktım)
    12v - 220v Çevirici -=-=-=-= 50 tl (Internette buldum ancak daha kaliteli birşey alınmalı.)
    Akü Şarj apartı -=-=-=-= 300/500 tl
    Rüzgar Türbinü 5KW aylık 990KW üretim kapasiteli 10 Bin Euro (Çok çok daha uygunları vardı ama şimdi bulamadım. hatta kendi rüzgar güllerini yapanlar bile internette mevcut.)
    4/5 Katlı Bina -=-=-=-= Oturduğunun binanın en üstü katı
    5/7 Metre direk -=-=-=-= Sağlam ve 4 Tarafından Sağlam şekilde sabitlenmeli
    Rüzgar -=-=-=-= Buna yapacak pek birşey yok 4/5 Katlı binalar genelde oldukaç yüksektediler ve terasın etrafıda aynı yükseklikte binalar olduğu için çoğunlukla rüzgar alırlar, ancak biz işimizi sağlama alıp 5/7 Metre yüksekliğinde bir direk ile daha yükseğe ulaşıp binaların rüzgarımızı kesmemesini sağlıyoruz.

    Genelde 3/5 Katlı binaların arasında sokakta dolaşırken 1/2Knot arası Rüzgar alırız rüzgarın geliş yönü ve sokağın yapısına göre değişiklik olabilir,

    Çatılarda bu oran 2/3/5knot seviyesine kadar çıkmakta 5/7 Metrelik demir diğerimiz rüzgarımızın 5/7 ve üstü olacağını garantilemek ve işimizi sağlama almak amacıyla düşünülmüştür, amaç çevredeki binalardan yüksekte olmak ve rüzgarımızın kesilmesine hiç bir engebeye, yükseltiye izin vermemektir. Direğimizi Dikten ve 4 tarafından ekstra güvenlik önemleri alarak sabitledikten sonra Rüzgar Türbinü'müzü tepesine sağlam şekilde monte ediyoruz ve usulca dönmesini seyrediyoruz :)

    Rüzgar Gülümüzü çatıya monte ettikten sonra her biri 150 TL olan 12V 40Ah (oldukça güçlü, 40Ah tam dolu kapasite ile UPS olarak kullanılırsa çok aşırı konfigurasyonu olmayan bir pc yi 1 saatten çok daha fazla çalışmasını sağlar, Dilerseniz 8/10 Tane bile koymanız işinizi görecektir.

    Akülerin olduğu bölüme kadar Rüzgar gülünün elektrik tesisatı çekilir.
    Aküler Güzelce bağlanır, Rüzgar gülünden gelen kablo Şarj aparatı ve şarj aparatıda akülere bağlanır,
    Akülerin son ucuna 12v-220v Çeviri monte edilir, Rüzgar güllerinde akülere dolan elektrik akülerden 220x monofaz olarak çıkmasına yardımcı olur çevirici.
    Akülerin şarj süresi 10/15 saatten fazla olacaktır, çünkü kapasiteleri oldukça yüksektir. İşin sağlamı siz 48 saat şarj edin aküleri her biri 13 KG civarındadır.

    Aküler dolduktan sonra mantığımızın bize gösterdiği yolu takip ediyoruz ve Rüzgar güllerinden kabloyu Şarj ünitesine Şarj ünitesi Akülere, Akülerde Çeviciye bağlanıyor, sıralama budur aksi durumunda bilmiyorum 5 katlı bina ne olur :)
    Dairenize elektriğin girdiği yere şalterlerin olduğu yere bu akülerden gelen kabloyu yeni bir şalter ile eklemek suratı ile uygunca bağlayınız. Bina elektrik saatinizin şalterini kapatın, aşağıdan dairenize giren elektrik kablolarının daire grişindeki şalteri kapatın, ek olarak yaptığınız şalteri açıp dairenize elektriği veriniz.

    Sanırım Artık Türk Elektrik a.ş ile uzaktan yakından bir işiniz kalmamıştır ama yinede saati söktürüp aboneliğinizi iptal ettirmeyiniz :)

    Şimdi Bu Rüzgar gülü her ne kadar stabil elektrik üretiyor olsada kapınıza kadar elektrik kadar stabil değildir, ilave olarak bir regülatör alarak rüzgar gülünden birde aküleri atlayarak doğrudan şaltere bir elektrik hattı çekiniz, aküler dolduğunda gereksiz şarjı kesecektir bu sistem ancak regülatörsüz bunu yapmanızı ÖNERMEM. piyasada 165/250w arası dalgalanmaların üstesinden gelebilecek regülatörler mevcuttur ki zaten rüzgar gülü çok gelişmiş bir sistem üzerine kurulu kendi içerisinde sistemi kontrol edip pervanenin çok hızlı dönerek aşırı elektrik üretimi gibi durumlar söz konusu değil, ayrıca boyutu, orantısı, ağırlığı itibariyle en yavaş dönüşlerde dahi stabil elektrik üretimini sağlamakta ve 220w sağlamakta.

    yazın olurda ki yapısı itibariyle kolay kolay bozulmaz ama bozulsa bile rüzgar gülünüp 10 Tane 12V 40Ah akü size 2 belki kullanıma göre 3/4 gün bile elektrik sağlayabilir(abartmadan Elektrikli Fırın, Yüksek güçte elektrik süpürgesi, çamaşır, bulaşık makinesi kullanımları dahil değildir :) ) bu akülerin 200Ah lığıda vardır fiyatta ona göre yükselmektedir, dilediğiniz kadar akü bağlanabilir şarj üniteside ona göre değişmeli vs. vs.

    Kışın bozulma yaşanırsa, önlem alıp 22/23 olan oda sıcaklığını 17/18 dereceye çekip kullanmadığınız odaların peteklerini kapatırsanız (Salon Petekleri büyüktür ve genelde 2 tanedir, buraların kaptılması daha mantıklı/tasaruflu) belki akülerdeki şarj ile 1 gün idare edebilirsiniz.

    İşte Sizi Tedaş dan kurtacak mucizevi sistem budur Benim şu an internette bulduğum rüzgar gülü çok pahalı daha uygunu bulunursa 10/15Bin TL ye böyle birşey yapılabilir,

    Tek yapmanız gereken ekipmanların alınması ve bir elektrik, elektronikçi tarafından sistemin kendi mevcut sisteminize entegre edilmesi, Rüzgar gülü, Akü, Şarj ünitesi ve Çevirici aynı yerden alırsan kurumlarını ürünleri alacağınız yer memnuniyetle yapar. nede olsa o kadar para kazandıracaksınız yapacak tabi :)

    Akülerle ilgili bir örnek vereyim : Istanbul anadolu yakasında tam olarak emin değilim maltepe Türk Telekom mu yada farklı bir Türk telekom'mu tam olarak çıkartamıyorum o Türk Telekom'lardan birinin önünden geçiyorum bodrum katın camları açık içeride ben diyeyim 100 siz diyin 200 tane akü var ve benim yukarıda yazdığım 40Ah lık akülerden değil çok daha büyük aküler olduğu belli kamyon aküsü gibi duruyordu her biri.

    Yani demek istediğim akünüz ne kadar çok ve kapasitesi yüksekse o kadar çok elektrik deponuz olacaktır. Bunlar gelişmiş Kuru Jel aküdür ORTALAMA 10 YIL ömürlüdür.

    Yukarıda yazdığım belki astronomik olabilir, kimse evine böyle bir sistem kurmaya bilir/ihtiyaç duymaya bilir, ancak yapılabilecek birşeydir, Nasıl Doğalgazın bir gün biteceğini biliyorsak Kapımıza kadar gelecek elektriğinde tükebileceğini düşünmeliyiz, Bu sistem sizi herşeyden bağımsız yapar, farklı ortamdaymışsınız hissi yaratabilir her yerde elektrik kesildiğinde sizde elektrik olması. Parası olan yaptırabilir.

    Yada 3G (4Mbps) Internetim var diyorsanız ve Dağın başına ev yaptım yaz kış orada oturmak istiyorum elektrikte yok diyorsanız bu sistem tam size göre :)

    sayın Epidoras 2012 senesine geldik bu sizin uçuk projeniz ne alemde yaptınızmı birşeyler ben çok merak ediyorum.eğer yaptıysanız vede randımanlı bir şey oldu ise bunu bizlerlede paylaşın zira bende düşünüyorum bu sistemi..cevabınızı bekliyorum.




  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben elektrikli kombi hakkında biraz daha farklı bir konuda yorumlarınızı bekliyorum. İzmir Urla’da ikamet etmekteyim ve evimin ısıtmasını elektrikli kombi ile sağlamayı düşünüyorum. 18 kW’ lık bir elektrikli kombi almayı düşünüyorum fakat öncesinde elektrik tesisatı ile ilgili kafamda oluşan soruyu ortadan kaldırmak istiyorum, bu konuda teknik anlamda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bildiğim kadarı ile konutların elektrik projelerinde evin ana sigortası maksimum 25 A değerinde olmak zorunda ve evimde de bu şekilde. Bu durumda, 18 kW lık bir elektrikli kombi aldığımda, ilk çalışma anında kaç Amper yük çekecek? Evdeki diğer elektrikli cihazlarında o anda çalıştığını düşünürsek (Ç.makinası, bulaşık makinası, TV vs.) evin ana sigortası atmayacak mıdır? Evin ana sigortasını değiştirmek gerekiyorsa, değişim işlemini yapmak için TEDAŞ ın mühürlediği panoyu açmak gerekmeyecek midir?

    Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim,




  • acaba servis ağı nasıldır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acilyardım??

    Merhaba arkadaşlar,

    Ben elektrikli kombi hakkında biraz daha farklı bir konuda yorumlarınızı bekliyorum. İzmir Urla’da ikamet etmekteyim ve evimin ısıtmasını elektrikli kombi ile sağlamayı düşünüyorum. 18 kW’ lık bir elektrikli kombi almayı düşünüyorum fakat öncesinde elektrik tesisatı ile ilgili kafamda oluşan soruyu ortadan kaldırmak istiyorum, bu konuda teknik anlamda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bildiğim kadarı ile konutların elektrik projelerinde evin ana sigortası maksimum 25 A değerinde olmak zorunda ve evimde de bu şekilde. Bu durumda, 18 kW lık bir elektrikli kombi aldığımda, ilk çalışma anında kaç Amper yük çekecek? Evdeki diğer elektrikli cihazlarında o anda çalıştığını düşünürsek (Ç.makinası, bulaşık makinası, TV vs.) evin ana sigortası atmayacak mıdır? Evin ana sigortasını değiştirmek gerekiyorsa, değişim işlemini yapmak için TEDAŞ ın mühürlediği panoyu açmak gerekmeyecek midir?

    Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim,


    Tedaş'ın panoyu açmıyorsunuz, 60A sigorta takıldı 24kW kombi için bizim evde.
    Cihaz'dan önce gelen ana elektrik kablosuna taktılar.
    Zaten 18kW kombi kullanacaksanız normal elektrik tesisatınızdan ayrı, özel bir kesite sahip kablo çekmeniz gerekiyor.
    Satın alacağınız yer işi biliyorsa hepsini hallediyor.

    Bende İzmir Narlıdere'de 24kW Maktek kullanıyorum, tabi elektrik yakıyor ama ısınıyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: menerio

    quote:

    Orijinalden alıntı: acilyardım??

    Merhaba arkadaşlar,

    Ben elektrikli kombi hakkında biraz daha farklı bir konuda yorumlarınızı bekliyorum. İzmir Urla’da ikamet etmekteyim ve evimin ısıtmasını elektrikli kombi ile sağlamayı düşünüyorum. 18 kW’ lık bir elektrikli kombi almayı düşünüyorum fakat öncesinde elektrik tesisatı ile ilgili kafamda oluşan soruyu ortadan kaldırmak istiyorum, bu konuda teknik anlamda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bildiğim kadarı ile konutların elektrik projelerinde evin ana sigortası maksimum 25 A değerinde olmak zorunda ve evimde de bu şekilde. Bu durumda, 18 kW lık bir elektrikli kombi aldığımda, ilk çalışma anında kaç Amper yük çekecek? Evdeki diğer elektrikli cihazlarında o anda çalıştığını düşünürsek (Ç.makinası, bulaşık makinası, TV vs.) evin ana sigortası atmayacak mıdır? Evin ana sigortasını değiştirmek gerekiyorsa, değişim işlemini yapmak için TEDAŞ ın mühürlediği panoyu açmak gerekmeyecek midir?

    Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim,


    Tedaş'ın panoyu açmıyorsunuz, 60A sigorta takıldı 24kW kombi için bizim evde.
    Cihaz'dan önce gelen ana elektrik kablosuna taktılar.
    Zaten 18kW kombi kullanacaksanız normal elektrik tesisatınızdan ayrı, özel bir kesite sahip kablo çekmeniz gerekiyor.
    Satın alacağınız yer işi biliyorsa hepsini hallediyor.

    Bende İzmir Narlıdere'de 24kW Maktek kullanıyorum, tabi elektrik yakıyor ama ısınıyoruz.

    Hocam merhaba,

    Benimde evimde sıvı yakıtlı kat kaloriferi var, tuzlu olduğu için yakamıyorum, aynı apartmandaki ananemler bu sene kat kaloriferini doğalgaza çevirdiler, kombi masrafı 3250 tl tuttu. Bu sene bunu kaldıracak gücüm yok malum taksitler yüzünden bir de abonelik için saat içinde ortalama 1000 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
    Evde 2. yaşında oğlum var, geçen senede kömür sobası kullandık ama bu sene bacağı iptal etmek zorunda kaldım. Şimdi alternatif bir yöntem olarak elektrikli kombiyi düşünüyorum. Aylık 350-400 tl lik elektrik masrafı kış ayları için bana makul gözüküyor. Evim çatı katı, yalıtım orta derece 3+1 ve ort. 120 m2.

    Sizin yakıt miktarınız geçen sene nasıldı? Bana fikir verebilir misiniz?




  • Nasıl bir sistem kuracaksınız bilmiyorum ama Ocak ayında 750 TL elektrik faturası gelir diye düşünüyorum.
    Benim evim müstakil, 3 tarafı açık, denize 20 metre mesafedeyim, duvarlarım çift tuğla ve izolasyonlu, baya iyi bir yalıtım var aslında, 2 katlı, 75m2 üzerine oturuyor.

    Sıcak olsun derseniz ayda 2.250 - 2.500 kw tüketim oluyor evin diğer aletlerini de dahil edince, yaklaşık bahsettiğim rakama gelir şimdiki elektrik maliyeti ile. 1 kw elektrik vergi dahil 32 - 33 kuruş oldu, ben kombiyi aldığımda 25 - 26 kuruştu, sürekli zam geliyor zaten ama yapacak birşey yok, sonuçta ailemizin rahatı için çalışıyoruz, ödeyeceğiz.
    Sizin söylediğiniz rakamlarla biraz zor gibi, tabi bu evin ne kadar sıcak olmasını istediğinizle de alakalı ama kombilerde aç / kapa yaparsanız daha çok tüketim oluyor, genelde sürekli açık bırakıp, sıcaklığı artırıp / düşürmek tavsiye ediliyor. İyi bir firmaya keşif yaptırmanızı tavsiye ederim, onlar zaten fikir veriyor tüketim değerleri hakkında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasoci

    quote:

    Orijinalden alıntı: menerio

    quote:

    Orijinalden alıntı: acilyardım??

    Merhaba arkadaşlar,

    Ben elektrikli kombi hakkında biraz daha farklı bir konuda yorumlarınızı bekliyorum. İzmir Urla’da ikamet etmekteyim ve evimin ısıtmasını elektrikli kombi ile sağlamayı düşünüyorum. 18 kW’ lık bir elektrikli kombi almayı düşünüyorum fakat öncesinde elektrik tesisatı ile ilgili kafamda oluşan soruyu ortadan kaldırmak istiyorum, bu konuda teknik anlamda yardımlarınızı rica ediyorum.

    Bildiğim kadarı ile konutların elektrik projelerinde evin ana sigortası maksimum 25 A değerinde olmak zorunda ve evimde de bu şekilde. Bu durumda, 18 kW lık bir elektrikli kombi aldığımda, ilk çalışma anında kaç Amper yük çekecek? Evdeki diğer elektrikli cihazlarında o anda çalıştığını düşünürsek (Ç.makinası, bulaşık makinası, TV vs.) evin ana sigortası atmayacak mıdır? Evin ana sigortasını değiştirmek gerekiyorsa, değişim işlemini yapmak için TEDAŞ ın mühürlediği panoyu açmak gerekmeyecek midir?

    Beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim,


    Tedaş'ın panoyu açmıyorsunuz, 60A sigorta takıldı 24kW kombi için bizim evde.
    Cihaz'dan önce gelen ana elektrik kablosuna taktılar.
    Zaten 18kW kombi kullanacaksanız normal elektrik tesisatınızdan ayrı, özel bir kesite sahip kablo çekmeniz gerekiyor.
    Satın alacağınız yer işi biliyorsa hepsini hallediyor.

    Bende İzmir Narlıdere'de 24kW Maktek kullanıyorum, tabi elektrik yakıyor ama ısınıyoruz.

    Hocam merhaba,

    Benimde evimde sıvı yakıtlı kat kaloriferi var, tuzlu olduğu için yakamıyorum, aynı apartmandaki ananemler bu sene kat kaloriferini doğalgaza çevirdiler, kombi masrafı 3250 tl tuttu. Bu sene bunu kaldıracak gücüm yok malum taksitler yüzünden bir de abonelik için saat içinde ortalama 1000 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
    Evde 2. yaşında oğlum var, geçen senede kömür sobası kullandık ama bu sene bacağı iptal etmek zorunda kaldım. Şimdi alternatif bir yöntem olarak elektrikli kombiyi düşünüyorum. Aylık 350-400 tl lik elektrik masrafı kış ayları için bana makul gözüküyor. Evim çatı katı, yalıtım orta derece 3+1 ve ort. 120 m2.

    Sizin yakıt miktarınız geçen sene nasıldı? Bana fikir verebilir misiniz?

    Elektrikli kombiyi, Tedaş'dan elektriği monofaze alıyorsanız çalıştıramazsınız. 12kW gücündeki bir makineyi monofaze olarak üretmezler. İçerisindeki bağlantıyı değiştirip gene çalıştıramazsınız. Trifaze şebekede yıldız olarak çalışsa bile olmaz. Monofaze olarak bu gücü temin edemezsiniz.
    Boşuna satın almayın. Ona vereceğiniz paraya 2 tane elektrikli radyatör alıp kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 19 Eylül 2012; 23:34:43 >




  • Arkadaşımız doğru söylüyor, evinizdeki elektrik tesisatı trifaze değilse zaten yüksek kapasiteli kombilere hiç bulaşmayın. Ayrıca özel bir kablo kesiti ile bağımsız bir hattan çekilmesi gerekiyor, 24 kW az bir enerji değil, tesisat eskiyse başınıza iş bile açabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.